Şimdi Ara

İnsanların Üreme Sevdası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
6.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç bir erkeğin üreme iç güdüsü, dürtüsü filan yok, kimse kimseyi boş yere kandırmaya çalışmasın. Erkek seks yapmak ister, üremek çocuk yapmak umurunda olmaz. Allah insanoğluna akıl vermiş. Doğadaki hayvanlarda olmayan bir özellik. İnsanı hayvanlarla bir tutmayın. Bazı geri kalmış toplumlarda, çocuğu topluma kendini ispatlamak için yapıyorlar o ayrı bir mesele.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Yol Erken Seçim -- 17 Mart 2021; 19:6:1 >
  • Okumadim yasoo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakirlik işte
    üç günlük dünyada hayatın mücadeleyle geçiyor, koştur koştur okul da bitince yandın, sınavlar, işsizlik, parasızlık, mücadele mücadele para iş iş iş çalış çalış, işe git işten gel, işe git işten gel
    Bu bktan hayata renk katabilecek belki de tek şey küçük tatlı bir çocuk
    Mesela İrlanda da yaşayan bir tanıdığım var, dünyayı geziyor, bir dubai de bir abd de başka başka yerlerde de, mesela italya da bir sevgilisi var başka bir yerde de, hiç evleneyim de çocuk yapayım diye düşünmüyor, hayatı yeterince renkli olsa gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 17 Mart 2021; 23:31:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların Üreme Sevdası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izayoi

    Çocuk rızkıyla gelir yanlış değil. Allah herkese rızık tayin eder bunu unutma.



    Alıntıları Göster

    Masallara kanmayın, milleti de kandırmaya çalışmayın.

  • Kuzeninle evlenirsen sıkıntı olmaz. Çocukların dna lotosu çekmiş gibi olur maaşallah tütütü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heyea

    Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynarmış diye bir söz vardır. Eğitim seviyesi azaldıkça çocuk yapma oranı azalmalıyken aksine artar. "Çocuk rızkıyla gelir" gibi çok yanlış bir algı var maalesef. Dünya değişiyor, yeni nesil de bunun farkında olarak büyüyor. Reisimiz her ne kadar en az 3 çocuk dese de nüfusumuz beklenenden daha az artacaktır diye düşünüyorum. Zaten günümüz beyaz yakalıları artık çocuk yapmak yerine kedi köpek sahiplenip ona bakıyor. Çocuk gerçekten büyük sorumluluk. Ayrıca ülkede bu kadar genç nüfus olmasına rağmen buna uygun politikalar var mı? Nüfüsun genç olmasını değerlendirebiliyor muyuz mesela?

    Bizim yönetim genç nüfusu üretime, ihracat yapmaya, tarıma, bilime yönlendirse rızıkta dert edecek bir şey yok onun garantisi Allah var ama bizim yöneticiler insanları ayrıştırmaya, her türlü düşünceyi ( islam, kemalizm, yeri geldiğinde kürtçülük) kendi çıkarları için kullanmakla meşgul. Bunları söylesen de vatan hainisin tabii ki onlardan iyi vatansever mi var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Üremek hayvani bir dürtüdür.Bu dürtü eğitimle baskılanabilir.Eğitim olmazsa sürekli üreme meydana gelir.Mesela baba işsiz anne işsiz ama bir bakıyorsun 6-7 tane çocukları var.Eğitim düzeylerine bakıyorsun çoğu ilkokul mezunu.Çocuk aldırmayı veya korunmayı günah olarak gören tipler.Bunda şüphesiz inançlarının etkisi de var zira inançlarına göre her çocuk rızkıyla Dünya'ya gelir.Dahası cenin durumunda olan çocuğu aldırmakta cinayetle eş değerdir.Bu nedenle 'Nasılsa yaratan rızkını verir' mantığıyla sürekli üremekte bir sakınca görmüyorlar.


    Sadece anne ve babaların eğitimsiz olmaları buna yol açtığı da söylenemez.Anne ve babaların eğitimsizliğinin yanında tıbbi gelişiminde çoğalma üzerinde büyük bir etkisi var.Çok değil sadece yüz yıl öncesini düşünelim.1921 yılında özellikle gelişmemiş ülkelerdeki çocukların kaçta kaçı yetişkinlik çağlarına ulaşabiliyordu?Çoğu çeşitli hastalıklardan dolayı daha ergenliğe ulaşamadan ölmüş oluyordu.Yani bir aile 6-7 çocuk yapsa bile bu çocuklardan ancak bir veya iki tanesi yetişkinlik çağlarına ulaşabiliyordu.Geri kalanları çoktan ölmüş oluyordu.2021 yılında ise gelişen tıp sayesiyle hem bebek hem de çocuk ölüm oranları bir hayli azalmış durumda.Bu nedenle doğal yollarla nüfusun azalması durumuda ortadan kalkmış oldu.


    İşte bu nedenle üreme meselesine devletlerin çeki düzen vermesi gerekiyor.Katı çocuk planlamaları ile özellikle doğru düzgün geliri olmayan çiftlerin çocuk yapmaları ya engellenmeli ya da maksimum iki adet çocuk sahibi olmaları sağlanmalı.Dahası cinsel korunma eğitimleri verilmeli,inançlarından dolayı mesafeli durdukları kürtaj olayının aslında korkulacak bir şey olmadığı anlatılmalı.

    O dönemler çocuklar çocuk değil iş gücü ve soyun devamlılığı olarak görülüyordu. Ölenler kimsenin umrunda olmadığı için belirli bir iş gücüne ulaşana kadar devam ediyorlardı. Şuan ise sosyal ve dini sebepler bunu ittiriyor. Biraz daha düşününce tıbbın gelişimi insan ömrünü uzattı ama arka planda yine hizmet aracı, iş gücü, statüs göstergesi olarak kullanılmaya devam ediyor. Mutlaka dürtü ile birlikte maddi bir beklentide var işin içinde.





  • Sadece insanlar değil tüm canlıların asli amacı bu. Üremek ve Kendisini yaşamda tutmak(savaşlar vs hep bundan olur)


    Ayrıca hiçbir canlı tam irade sahibi değildir, programında ne yazılıysa onu uyguluyor

  • Kapitalist düzene, dünyanın yarısını elinde bulunduran yüzde bire laf söyleme gel burda insanlara konuş. 7 değil 10 milyar insana yetecek kaynakta var ama verecek insan yok.

    S

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cok önemli ve dogru bi konu tebrik ediyorum..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    bunu okuyacağıma okul okurum daha iyi

    İnsanların Üreme Sevdası 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle olacağına 15 çocuğu olan kürt kadınlar gibi ol daha iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değil

  • o sevda olmasaydı burada yazamıcaktın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhan06x kullanıcısına yanıt
    Maalesef haklısın
  • Evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Evlensem de çocuk yapmayı düşünmüyorum. Gelecek garantisi veremeyeceğim bir çocupun dünyaya gelmesine önayak olmak ve onun bu vesileyle acılarla yaşamasına neden olmak bence en büyük vebal, en büyük günahtır. Ama çevremden de görüyorum ki, nice insanlar var sadece eve geldinmi vakit geçireyim çocuğum olsun deyipte çocuk yapan... Arkadaşlar yapmayın. Dünya zaten almış başını gidiyor. Bakamayacağınız çocuğu yapmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk kokusu nedir desem bilmezsin ki, o nedenle sana anlatmak zor bu olayı.

  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Bir fotoğraf vardı. Cılız ölmek üzere olan küçük Afrikalı bir çocuk. Yanında onun ölmesini bekleyen akbaba. Bu çocuk rızkıyla mı gelmiş? Yoksa başka bir canlının rızkı olmak mı üzere?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.