Şimdi Ara

İnsanlara maaşı nasıl yetiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
3
Favori
9.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Özellikle gurbetçi akrabası olanlar şansli ayda 100 Euro gönderse adam 1000 TL ediyor daha ne ? Ve diğer saydığınız şeyler de doğru hocam' vergisiz çalışanlar çok var ve aileden yan geliri olanlar da çok. Yani bir çok kişi bir şekilde geçimin yolunu buluyor aslında biz ne kadar ekonomi kötü desek bile ülkede halinden memnun olan insanlar yok değil 😂
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Hocam 500 600 bine de ev bulabilirsin ama konuma göre değişir tabi eğer İstanbul dan bahsediyorsan zor tabi. Araba olarak kaliteli bir araba 300 k falan evet. 150 200 bin arası egea falan alınabilir ancak. Zaten daha düşük fiyatlara gelen arabalar 10 15 yıllık ve daha altı. Ya zaten işçilikle bunları elde etmek cok zor artık en az 15 k falan para girmesi gerek eve. Ya döviz şeklinde para geçmeli eline, yada ticaretle falan ugrasacaksin yoksa zor. 2002_2010 arası dönemde ki bolluğu değerlendiren değerlendir di. Bir daha öyle bir dönem gelmesi zor. Bence ticarete atılmak daha mantıklı eğer yapabiliyorsan tabi beceri varsa yani. İşçilikle artık birşeyler elde etmek cokkkk zor. Eskiden de zordu ama artık extreme modda. Tabi dediğim gibi, aile desteği yan gelir vs onları saymıyorum bunları dışarıda tutarak yazıyorum.
  • Tek yaşamak zor, evlenmek lazım. Benim 3500 lira gelirim var ailemle yaşıyorum, eve hiç yardım yapmıyorum anca 1500 lira artıyor. Kışın 6-7 binleri görürsem anca rahatlarım yoksa çok çok zor.

  • tek yaşıyorum
    ben de hayret ediyorum bu ay sadece giyim ve markete 3k para gitti et hariç et almadım daha elektrik 90 su 20 internet 95 aidat 100 market desen gir çık 200 300 Allahtan evi aldım geçe sene de kira derdim yok
    aşırı pahalı herşey
  • Aileden bir şey kalmadıysa durum daha kötü..
  • Çok basit 21.yüzyılda 20.yüzyılın şartlarına göre yaşayıp geçiniyorlar.

    Bu şekilde yaşayıp bundan 5-6 sene önce kredi ya da ailenin desteği ile ev ya da araba sahibi olunabiliyordu.

    Şu an ise sadece insanlar ayın sonunu getirmeye çalışıyor. Kredi çekmek imkansız , Türk Lirası cinsinden para biriktirmek enflasyonun, dolar kurunun cirit attığı bir ülkede tamamen saçmalık

    Kısacası yeni evlenen ya da yeni işe başlayan insanların düzgün bir araba , ev sahibi olması hayal…😴



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kax123 -- 14 Ağustos 2021; 18:49:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

    arkadaşın verdiği rakamlar aşırıydı onları düzelttim biraz ama evet karın tokluğuna yaşanıyor 4 kişilik bir aile olunca 5k maaş ile.


    @Epsilon arkadaş da yazdıklarım hakkında bir şeyler yazmış benimle de ileri geri konuşmuş ama konuya çağırma zahmetinde bulunamamış üstüne bloklamış ki en nefret ettiğim şeydir. madem bir şey söylüyorum yazdıklarım ve benim hakkımda en azından konuya çağır.


    kendim varoş bir semtte oturuyorum ve minimum 1+1 daire 2,5k değil kesinlikle. 1,5k'ya daire bulunabilir hadi ona bulamadın şimdilerde çok suriyeli afgan geldi 2kya kesinlikle bulursun.


    bizim evde peteği hiç yakmıyoruz bile. HİÇ. sıkı giyiniyoruz evde yorgan altındayız akşamları hiç ihtiyacımız olmuyor. dediğim gibi hasta olan olur vs o zamanlar yakarsın o kadar.


    dışardan döner yersen yetmez tabi paran. evde kendin yapacaksın. yemek yapmayı bilmiyorum bahane değil öğreneceksin zor bir şey değil yemek yapmak aşçı olmayacaksın sonuçta. sabahları yumurta ekmek, öğlen makarna ve tavuk ya da peynir, akşamleyin biraz meyve. 20 tl yetiyor günlük. zeytin ekmek yemiyorum yani. bimden 5L'lik su alsan 2,75. 1 damacana nasıl 20 tl nereden içiyorsun suyu bilmiyorum.


    "bu adam kıyafet ayakkabı almıcak mı dışarı çıkmayacak mı konsere hiç mi çıkmayacak spotify netflix üye olmuycak mı oyun almıycak mı ps5 pc falan almıycak mı? bunlara minimum ama minimum 1000 lira gider. bu da minimum."


    hayatımda hiç netflix/spotify üyeliği almadım hiç konsede gitmedim senede 2 kere kıyafet alırım 2 pantolon 2 tişört 300 tl verirrim 1-1,5 senede bir kere ayakkabı alırım ki 150-200tl civarı para veririm. hayatımda ps5 zaten hiç olmadı. ilk bilgisayarımı 8 yaşında alındı 6 sene o haliyle kullandım sonra 2. el elden çıkma laptop 4 sene kullandım, son yaz çalıştım 4k ya laptop aldım yarısını ben verdim yarısını babam.ilk akıllı telefonumu üniye başladığımda aldım. yani hayır bahsettiğin şeyler o kadar önemli şeyler değiller. ayrıca müzikve film kültürüm oldukça iyi. youtube,soundcloud,bandcamp etc. ile müzik dinliyorum. tonla film sitesi de var zaten. ingilizce eğitimimi duolingo ve kitap okuyarak yaptım. liseyi açıktan okumama rağmen yazılım üzerinde kendimi çok kötü bir bilgisayarla bile olsa geliştirebildim. özetle bahsettiğin şeyler işlerin kolay yolları ama kesinlikle şart değil aynı şeylere biraz daha uğraşılarak ulaşılabiliyior.


    "sabahtan akşama kadar evde oturup çay içerseniz akşam da acun tv izlerseniz bu fiyatı düşebilirsiniz tabi." dediğim gibi ingilizce eğitimi, sokakta oynamak, yazları çalışmak, ve yazılım kısmında kendimi iyi kötü geliştirmek ile geçirdim.


    yapacağın hobi pahalı bir hobi olamaz tabi ki yapacak bir şey yok. top, boks, resim vs. para vermeden yapılabilecek tonla hobi var. piyano için ders almak da şart değil kardeşim piyano ile ilgileniyor onu da söyleyeyim. ucuza bir org aldı onunla çalışıyor.


    yani 5k ile 4 kişilik bir aile sağlıklı bir şekilde geçinir. Gezme tozma dediğim gibi olmaz, pahalı hobiler edinemezsin ama kesinlikle güzel bir hayat yaşanılabilir.


    Çocuklar zaten lise yaşlarına geldiklerinde yazları hafiften çalışmaya da başlar benim gibi. Ehliyet parasını falan zaten kendi çıkarabilir artık o yaşta. Üniversite için devlet yardım sağlıyor ve dediğim gibi yazları çalışıp harçlık biriktirilebilir, yine benim gibi.


    ha gönül isterdi yazları gezilsin tozulsun, konserlere gidilsin, korsan sitelerde reklamlarla boğuşup el kadar ekranda film izlemek yerine açılsın netflix büyük ekranda hd çat diye izlenilsin. piyano nasıl çalınır, ingilzice nasıl öğrenilir diye dünyanın araştırmasını yapıp irademi sınayacağıma edineyim bir hoca rahat rahat öğreneyim. sittin senelik pcde hesap makinesi derlerken 10 saat beklemeyeyim, indirdiğim her programda uyumluluk sorunu çıkmasın, cs 1.6 dahi açamayan pcde web tabanlı oyunlara sarmayayım, olmadı. ama dünyanın sonu değil yine iyi kötü mutlu bir gençlik geçirdim.


    işin özeti oluyor yani. ha bahsettiğim gibi ideal değil, keşke böyle olmasa ama oluyor işte. baştan yapılmaması lazım çocuk doğru düzgün bir gelir olmadan ya da kadının çalışması lazım. ama oluyor.

    Okuduğum en komik fıkra bu olabilir hocam kusura bakma da. "bizim evde peteği hiç yakmıyoruz bile. HİÇ. sıkı giyiniyoruz evde yorgan altındayız akşamları hiç ihtiyacımız olmuyor" ve "yani 5k ile 4 kişilik bir aile sağlıklı bir şekilde geçinir" cümlelerini aynı yerde okuyunca bi gülme geldi. Ev içinde yorganla gezmek, 7/24 kuru ekmekle çorba içmek sağlıklı yaşam değildir. Bunu normalleştirip şükretmek korkunç bir şey.

    Kışın kombi açılmayan ev ne demek, 2021 yılında ne kadar acı bir şey. Bir de bunu gayet normal görüp bize yetiyor demek, insanları daha iyi yaşam şartları istediği için suçlamak, düzgün giyinip gezip tozmak istedikleri için lüks düşkünü gibi görmek hiç iyi bir durum değil. Bugün 4 kişilik bir ailenin ihtiyacı olan en düşük gelir 7-8bin liradır. O da minimum bir yaşam için anca yeter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 14 Ağustos 2021; 18:52:7 >




  • Açıkçası buzdolabının çalışması dışında kullanılmayan bir evin bile elektrik faturası kırk tl gelirken bu paralarla geçinmek büyük bir meziyet gerektiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stannisbaratheon_ -- 14 Ağustos 2021; 19:0:9 >
  • Dolar ile maaş alıyorum. O yüzden bir sıkıntı yok. 2008'de çocukken internet üzerinden çalışmaya başlamıştım, okul boş iş diyerek. Millet bana kafayı yemişsin diyorlardı. İşin sonunda işime efor sarf ettim, okula değil. Şimdi ben ekipler yönetiyorken arkadaşlarımın çoğu işsiz, kyk borcuna batmış durumdalar.


    Ama bir tanesi Dropshippinge başladı, onun üzerinden milyoner oldu ve Londra'ya taşındı. O dinlediği için kazandı. Şimdi dropshipping eğitimi veriyor.

  • 4750 alıyorum ama yine yetmiyor para pul resmen

  • quote:

    Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

    Okuduğum en komik fıkra bu olabilir hocam kusura bakma da. "bizim evde peteği hiç yakmıyoruz bile. HİÇ. sıkı giyiniyoruz evde yorgan altındayız akşamları hiç ihtiyacımız olmuyor" ve "yani 5k ile 4 kişilik bir aile sağlıklı bir şekilde geçinir" cümlelerini aynı yerde okuyunca bi gülme geldi. Ev içinde yorganla gezmek, 7/24 kuru ekmekle çorba içmek sağlıklı yaşam değildir. Bunu normalleştirip şükretmek korkunç bir şey.

    Kışın kombi açılmayan ev ne demek, 2021 yılında ne kadar acı bir şey. Bir de bunu gayet normal görüp bize yetiyor demek, insanları daha iyi yaşam şartları istediği için suçlamak, düzgün giyinip gezip tozmak istedikleri için lüks düşkünü gibi görmek hiç iyi bir durum değil. Bugün 4 kişilik bir ailenin ihtiyacı olan en düşük gelir 7-8bin liradır. O da minimum bir yaşam için anca yeter.



    Alıntıları Göster

    ben bu konu içerisinde hiçbir yerde normalleştirmedim bu hayatı ya da oturun şükredin demedim ya da kimseyi suçlamadım daha iyisini isteyenler için. konsere gitmeyi vs. lüks olarak da görmedim.


    diğer söylediklerine ben de katılıyorum.


    benim demek istediğim şey, kendimden de örnek vererek izah ettiğim şekilde sağlıklı bir hayat yaşanabilir. bu kadar. yaşanıyor yani evet biraz hayatta kalma modu oluyor ama insan kendini geliştirme ve iyi kötü da olsa eğlence imkanı bulup, karnı dolu bir şekilde yaşayabiliyor. kesinlikle normal değil, konsere gitmek, arkadaşlarınla ne bileyim şimdilerde insanlar nereye gidiyorsa starbucks sinema falan buralara gitmek, usbye film atıp güzel tvde ne bileyim pastayla yiyerek izlemek. dediğim gibi, benim anlatmak istediğim şey, benim bahsettiğim şekilde de film izleniyor, insan kendini geliştirebiliyor, dışarı çıkıp arkadaşlarıyla ne bileyim parka gidersin top oynarsın vs eğlenilebiliyor. benim demek istediğim buydu yalnızca.





  • stannisbaratheon_ S kullanıcısına yanıt
    Geçen ay, 96 TL elektrik faturası ödedik ve şöyle söyleyim, gün boyu tv kapalıydı sadece akşamları 4 5 saat izlendi o kadar. Gündüzleri sadece buzdolabı ile çamaşır makinesi çalıştı birde elektrikli süpürge ve buna rağmen rağmen 96 TL ödedik ve sadece ayın 15 gününden bahsediyorum çünkü diğer 15 gün evde yoktuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themann41 -- 14 Ağustos 2021; 20:41:16 >
  • Geçinmek çok kolay.


    Köyden getirdiğin bir çuval unla sacda şöyle bir tepe yufka pişiriyorsun.

    Kafana atılan keyif çayı eşliğinde sürekli hamur yiyerek besleniyorsun.

    Böylece maaşın artıyor, birikim yapıyorsun.


    Haa unutmadan, telefonun mutlaka tuşlu olacak.


    Nokia 1100'dan yukarısını kullanıyorsan, geçinemiyom diye hiç ağlama.


    İnsanlara maaşı nasıl yetiyor?
  • Bune ömür boyu böyle yaşayacağımı bilsem kafama sıkarım daha iyi buna mı yaşamak diyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 15 Ağustos 2021; 1:1:50 >
  • "Allah belalarını versin"

  • ev kirası yoksa 6-7K civarı bi maaş yetebilir gibi ama o da sadece tek kişi için ( bekar ). 3 kişilik bi aile için eve 15 bin tl maaş girmesi gerekir aşagı yukarı insanca yaşamak için.


    6-7 bin maaşı da olan elektronik alet senede sadece 1 defa belki alır ya da alamaz.

  • Epsilon kullanıcısına yanıt

    Bravo hocam çok iyi yazmışsınız ...

  • burada kritik olan ev dostum kirada değilsen eşinde çalışırsa bir şekilde geçinilir ama ev yoksa orada patlıyor mevzu o zamanda çok iyi maaşın olacak ki firmalar artık kolay kolay asgari ücretin 1500-2000 üstüne çıkmıyor bile

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pansehie22

    Bravo hocam çok iyi yazmışsınız ...

    sağol hocam


    bana saygı duyuyormusun?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.