Bildirim
İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular) (8. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Firaristt
quote:
Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma
quote:
Dalgaya devam.Evrim deyince biz maymundan gelmiyoruz diyenler aklıma geldi
Tren örneği güzel ancak lokomotif olmadan da sonsuz bir boşlukta yer çekimi varken o vagonları rayda serbest bıraksanız vagonlar lokomotif olmadan da gidebilir. Yaratıcıyı kanıtlayamayız. Bazı şeylerle varlığını açıklamaya çalışabiliriz ancak. Tabii var olmadığını da... şayet varsa cehennem neden var? Kader en başta yazılmış ve bitmiş bir hikaye gibi. Ona göre yaşıyoruz. Ne yapacağımız biz daha var olmadan belirlenmiş oluyor. Sırf bu yüzden işkence mi göreceğiz? Cennete gideceksek sınav niye var?
Madem bizim cennete gidip gitmeyeceğimizi Allah biliyor neden sınava gönderdi. Bizi allah yarattığına göre yaratırken herşeyi bildiğine göre bazı kullarının cehenneme gideceğini bile bile neden yarattı. O en merhametli değil midir? Neden farklı farklı dinler gönderdi dinlerin sadece peygamberleri değil birçok kuralı da değişikti? Hak yol tekse neden birçok şey dinlere göre farklıydı. Neden hristiyanlarda domuz serbestti de islamda değildi? Allah en büyük güç sahibi değil mi neden bundan önceki gönderdiği milyonlarca dini koruyamamışta islam dinini koruyacağını söylemiş. Müslümanım deyip şehadet getirip kadınlara hatta küçük çocuklara tecevüz eden bir adam günahını kabullenirse cehhennemde cezasını çekip cennete gidebiliyor. Böyle bir adam cennete gidebiliyor da insanlığın gelişimine çok çok büyük katkı sağlamış bilim adamları ebedi cehennem de kalıyor. Allah en bağışlayıcı değil midir? Allah ın gücünün sonu yokta neden dünyayı 6 günde yaratmış. O güce sahipken sadece düşünmesi yeterli değil midir dünyayı yaratmak için? Allahın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yokda namaz kılarken yönümüz neden kıbleye bakar. İbadeti anlarım allaha verdiğin değeri gösterir fakat neden kıbleye döneriz. Bu yaptığımız kabeyi de putlaştırmıyormu ?
Daha çok ama konu gidici.
Sakin ol şampiyon.Deist-Ateist arası bir inancım var. Tam olarak ne düşündüğümü söylesem buralar çok karışır. Uçsuz bucaksız bir evrende Kıble konusu soru işareti. Millet o kadar düzgün olsaydı en pahalı hac paketini yazana her seferinde çıkıp ucuz paketi yazanın şansına çıkma ihtimali nedendir? Onca aç insan varken Araplar neden para içinde yatıyor da diğerlerine yardım etmiyor? Ramazan'da aç, yoksul insanlar yerine obezleri anlamak, yemek yemekten kusmayı anlamak içinmiş gibi neden yemek yenir? Cennette vaad edilen şeyler neden bu dünyada da var? Sınav dediğiniz şey hikaye gidişatından başka bir şey değil. Zaman kavramı yaratıldığı andan itibaren o zamanın sonu belirlenmiş oluyor zaten. 1.6 milyar müslüman cennette huri nuri alacak geri kalan 10 milyardan fazla insan cayır cayır yanacak ve tanrı buna göz yumacak? Hiç sanmıyorum. Böyle bir sistem insan yapımı olabilir. Tanrı varsa çok daha mükemmel bir sistemi olması lazım. Hem kendi kendine yeten olacak hem tanınmak isteyecek kendine ibadet edilmesini isteyecek böyle egoist bir tanrı olamaz. Elmadan önce sınav yokken elmadan sonra bu sınav niye? Bir elma koy ve bunu yiyecek şekilde programla sonra elmayı yedin al sana ceza de. Yunan tanrıları dünyayı yarattı ve zeus diğer tanrıları yok ederek tek ve büyük tanrı oldu. Antik Yunan medeniyetinde de Zeus' un gönderdiğine inanılan peygamber (?) Sıfatına sahip kişiler vardı. O zaman tek tanrı olduğunu söyleyebilir miyiz yoksa Allah haşa Zeus mudur? Zeus yoksa Allah buna neden göz yumdu? Neden insanlar yanlış yola girmesine izin verdi? Insana inamayı nasip etmeyip sonra inanmıyorsun diyerek cehennemde sadistçe yakmak bu kadar güçlü, bilge bir tanrı için kabul edilemez bir hatadır. Şayet varsa aklımızın almakta zorlanacağı mükemmel bir sistemi olmalı.
Kâbe'nin bulunduğu bölgenin farklı bir atmosferi vardır.Yani öyle basit bir nedenden dolayı değil.En basitinden Hira Mağarası geceleri etrafında bir lamba vs olmadan geceleri hafif bir aydınlığı vardır.Çok daha ilginci makineyle vs çekim yaptığınızda bu aydınlık kayboluyor.Yani inanmayan insanlara komik gelebilir ama metafizik ile ilgili bir durum var.Birde Hacca giden insanlarda bir rahatlama veya gidenlerden duymuşsunuzdur farklı bir ruh haline bürünüyorlar işte anlatmak istediğim o.Diğer mevzulara zaten arkadaş cevap vermiş.Diğer arkadaşın sorularına gelirsek Ramazan'ı yanlış anlıyorsunuz ve biliyorsunuz.Bu da tabiki ülkemizde ki eğitimden kaynaklanıyor.Tabi bir de okumadığınız için hep kulaktan dolma sanal bilgilerle konuşuyorsunuz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
“Nice oruçlular vardır ki, tuttuğu oruçtan yanına çektiği açlık kâr kalır.” Hadis-i Şerif
Oruç ibadeti başlı başına bir disiplindir. Ve riyanın karışmadığı en önemli ibadettir.
Nasıl ki her ibadetin bir yapılış şekli varsa, orucun da kendine has kuralları vardır.
Bir oruçlu yemeden içmeden ve cinsel yönelişlere girmeden gününü geçireceği gibi, bunun ötesinde de göz önünde bulunduracağı temel ilkeler vardır.
Oruçlu, sadece yemek ve içecek bekçisi değildir.
Davranışlara, sözlere, hareketlere yansıyan bir oruç vardır.
Yani dilimiz de oruç tutacaktır.
Ellerimiz, gözümü, ayaklarımız, kulaklarımız, ruhumuz, zihnimiz de oruç tutacaktır.
Ebû Hüreyre (r.a.)’den gelen bir rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Bir kimse yalan söylemeyi ve yalanla iş görmeyi bırakmazsa, o kimsenin yemesini içmesini terk etmesine Allah’ın ihtiyacı yoktur.”(Buhari, Müslim, Sıyam: 29; İbn Mâce, Sıyam: 21, Tirmizi,)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
İnsanlardan önce cinler yaşamıştır.Cinlerde insanlar gibi evlenir,yaşar,iyi ve kötü olanları vardır.Yani insandan önce hiçbir şey yok insanla her şey başladı demek yine sadece sanaldan bir takım bilgiler aldığınızı gösteriyor.Yani dini kitapları çok karıştırmıyormuşuz gibime geliyor
Cennette vaadedilen şeyler Dünyada neden var? Dostum bu cümleyi Kuran'ı okuduğun için söylüyorsun muhtemelen.Şimdi Kuran'ı okurken cennette olanlar vs birer benzetme olduğunu anlayabilirsin.Mesela şöyle örnek vereyim.Aklında bir obje var ve sen ne yapıyorsun bunu tasvir ederken bulunduğun dönemin şartlarından faydalanıyorsun.Yani aklında ki obje yuvarlaksa mesela karpuza benziyor işte hafif tatlı gibi öğeler kullanıyorsun.İşte Kuran'da ki cennet tasvirleri de bunun gibi.Yani Allah sana hiç görmediğin bir şeyi anlatsa bu sefer yine isyan edeceksin.Olay bundan ibaret.Bu tür meseleleri çok derine inmeden rahatlıkla çözebilirsiniz.Dünde dedim Ayetleri okurken veya aklınızda ki dini soruları gidermeye çalışırken basit düşünmeniz sonuca ulaştırmayı kolaylaştırır.
Mesela ben de çok sorgulayan arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum.Mesela Elmaya neden elma demişiz.Çilek de diyebilirdik.Elmaya çilek demememizin özelliği nedir?İngilizler neden vişneye cherry der veya bize neden Hindi derler..
-
Konunun tamamını okumadım ama olaya tanrının gözünden bakarsak:
Tanrı insanı yaratıyor, sonrasında günde üç vakit kendine şukretmesini istiyor. O da yetmiyor, Kâbede kendisi için etrafında milyarları döndürüyor.
Bunlara bakarsak Tanrı egoist biri diyebilir miyiz?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tkblack
benım aklıma takılan ıse oldukten sonrası. Yanı olunce ıslam ınancına gore sonsuza kadar cennet yada cehennemde kalacagız. E bunun sonu yok sonsuzluk ıcınde olacagız. Atıyorum Canımız sıkılmayacakmı hıc yada nebılım dsundukce kafayı yıyorum.
Sınırlı olan ( akıl ) ile sınırsız olanı ölçmeye çalışıyorsun, sence ölçebilirmisin ?
Sonsuzluk kavramından neden korkuyorsun ? Esasında insan şundan korkmalı, bir ağaç gibi, bir madde gibi yok olup gitmek. Sen böyle bir şeyin olmasını mı isterdin yoksa, şu an ki bu aklın ile, dünyada sırrına vakıf olamadığın bir çok şeyin hakikatini öğrenmek için sana sunulacak bir fırsatı mı isterdin ?
Dünya hayatında insan hep rahat bir hayata kavuşmak için bir şeylerin peşinden koşar, yorulur, tekrar koşar. Bu insana yorucu ve sıkıcı gelmekle beraber, bir hayat anlamı taşımaktadır değil mi ?
E peki bu peşinden koştuğunun daha fazlası, daha önce hiç görmediğin, aklına ve hayaline gelmeyen , ve her seferinde kendini yenileyen (belki de alacağın haz duyuları her seferinde tekrar tekrar sıfırlanacak, yani çok sevdiğin bir filmi izleyip, tekrar unutturulup sanki hiç izlememişsin gibi düşün) , nimetlerden neden sıkılacağını düşünüyorsun ? :) Orada can sıkıcı hiç bir şey olmayacak, çünkü sıkıntının kendisi olmayacak. Tıpkı ölümün yok oluşu gibi :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: misterno5
Bir yaratici oldugu kesin
Ama evrende insan yaratacak kadar ustun teknolojiye sahip olan baska varliklarda var
Yani dunyadaki insanlari yaratanlari yaratan esas buyuk yaratici olabilir
Bu bana nedense 2001 yeniden çekilen Maymunlar Cehennemi filmini aklıma getirdi.
-------spolier içerir-----------------------------spolier içerir-----------------------------------
Deneme görevinde uçuş eğitimi verilmiş bir maymun bilinmeyen bir gezegene bir şekilde iner ve Mekik içindeki maymunla dolu kafeslerden serbest kalan maymunlar hiç bir canlının olmadığı bu gezende gelişir konuşan düşünen alet makina yapan bir canlılar haline gelir. Ve aradan geçen yıllar sonunda bu inişi gerçekleştiren maymun ilahlaştırılır ve bir tanrı gibi tapınılır.
Bu film de çok ilginç gerçekten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MrHATE
quote:
Orijinalden alıntı: kkratoss
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: EneRGy.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet230023
Aramızda seviyeli sohbet eden arkadaşlarımız var lütfen dikkatli olalım.Arkadaşlar baris195 nickli forum üyesi konuyu sabote ediyor.Lütfen provakasyona gelmeyin bırakın yazıp yazıp dursun.Adminlerden ricam LÜTFEN KONUYU KAPATMAYIN..
Bu arada baris195 nickli üye şikayet edildi...
aynen öyle.
ayrıca, insan göremediği şeylere inanmıyorsa, doğadaki bir çok elemente ve maddeye de inanmaması gerekir. Bu maddeler, o insanın göremediği için, yok olduğu anlamına gelmez. Ama arkadaşımız sadece gördüğü şeylere inanabileceğini söylüyor. Ben bahse varım ki, kendisi cismen melekleri de Allahı da görseydi yine iman etmeyecekti. Zira iman herkese nasip olmaz. Peygamberimiz zamanında ve diğer peygamberler bir takım mucizeler gösterdiklerinde, inanmayan bir çok insan da çıkmıştır bu mucizelere rağmen. Allah hidayet etmedikten sonra gerisi boş.
Iman etmese de sorun değil. Kişi insan olduktan sonra sorun olmuyor. Yurtdışında bunu iyice anladım.Ölümden sonrası ve öncesi (hayat) o kişiye özeldir, ne isterse yapabilir, karışmaya kimsenin hakkı yok sonuçta.
iman etmemesi bizim için sorun değil. kişilerin insan olduğunu anlaman için yurt dışına çıkmana gerek yoktu Dünyanın her yerinde bu öğretiler sunuluyor zaten. Boşuna oralara kadar gitmişsin. İnsanlar kendi seçimlerini yapabilirle elbet ama başkalarının dini değerlerine yalan dolan diyemezler. Bunu da yurt dışında size öğretmeleri lazımdı. Sanırım unuttular bunu anlatmayı
Benimki seyahat amaçlı olduğu için gözlemlerim sonucunu söyledim. Yalan demek tartışılır. Incelenir, hata varsa araştırma yapılır, doğrusu bulunur. Doğru ise yanlış deniyorsa o kişinin ayıbı- hatasıdır.
Kellemin kesilmesi veya recm edilmem lazım o zaman. Zira öyle bir emir var. Dini hiç bilmeyen birisi için ne yapacağız? Müslüman olarak geçmiyor. Mesela abirjinler veya güney küredeki ada halklarının bazıları. Adam din nedir bilmiyor. O şekilde olacağını düşünmüyorum. Zira dediğiniz gibi emir yukardan gelmediği sürece kul bir şey yapamaz. E bize emir gelmediyse suçumuz ne?
Hocam islamiyette, eğer bir topluma veya bir bireye islam dini ulaşmamışsa, o bu sorumluluktan muaftır. Yani cehenneme gitmez. Zira insan bilmediklerinden sorumlu değildir.
islam neredeyse dünyanın tamamında bilindiğine göre desenize 4.5 milyar insan sonsuza kadar cehennemde yanacak.Yıl olmuş 2013 hala bu saçmalıklara inanlar var
Saçmalık dediğin şeye inanan milyonlarca insan var haddini bil velet.
inanan kişi sayısı saçmalık olduğunu değiştirmez.Bir zamanlar milyonlarca kişi dünyanın düz olduğuna inanıyordu ? İnançlar gerçekleri değiştiremez.
Kendi gerçeklerini kendine sakla,saklamıyorsan da saygılı bir şekilde söyle.Kimsenin neye inanıp inanmadığı beni ilgilendirmiyor ama gelip de inancıma saçmalık diyen adama ben de saygı göstermem.Şu lafları karşımda söylemeni çok isterdim.
Eğer senin dinin mürtedin öldürülmesini emrediyorsa senin dininde kölelik varsa senin dininde sübyancılık tecevüz varsa öyle bi derim ki gıkını çıkaramazsın.Ayrıca kişiye özel gerçek olmaz ,benim için veya senin için gerçek olan herkes içinde gerçektir.
Vatandaş ağzını topla ne yazdığını gözlerin görsün.Ne kinin nefretin varsa buraya kusma.Ne biliyorsan da konuş gerekli cevapları veririz sen merak etme.Ayrıca dini Ateist,Agnostik forumlarından öğrenme aç Kuran'ı oku,Risale-i Nur,İbni Kesir,İslam Fıkhı oku sonra gel karşıma.Konuşma hakkı bul.Bunların hiçbirini okumadan forumlarda yazan maddeleri açtın Kuran da karşılaştırdın sonra geldin burada bilmişlik taslıyorsun.Aslında hiçbir şey bilmediğinin farkına ne zaman varacaksın.Çok merak ediyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 6 Şubat 2014; 13:57:24 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gebere Jackson
Arkadaşlar tam olarak nedenine değil de var olup olmamak noktasında düşüncelerinizi yoğunlaştırıp cevap vermenizi bekliyorum.Var olmak ya da olmamak, burada olmamak olgusunu yani insanların olmadığı bir oluşum düşündünüz mü hiç?
Benim beyin donuyor malesef oluşan duygu ise acziyet ve tam manasıyla eziklik, gidemiyorum daha ileri duvara masaya vurarak belki beynim açılır bir düşünce gelir diyorum harbiden olmuyor tam çıldırma noktasında bırakıyorum düşünmeyi..
(Dayanamadım hocam bunu birinin yapması gerekiyordu)
-
Kopyala-yapıştır yöntemi ile hiçbir yere varamazsınız. Herkes kendi düşüncesini yazsın. Allah'ın varlığını kanıtlayamazsınız aynı şekilde yokluğunu da. Bu arada şu anda bilim adamlarının cevaplayamadığı soru evren neden oluştu, ilk canlılık nasıl oldu. Bu dünyada biz sadece 200-300 bin yıldır varız. 4,5 milyarlık sürede 200-300 bin yıl çok olmasa gerek ? Neyse daha düne kadar dünyanın yaşı tüm dinlerce 5-6 bin yıllı sanılıyordu ve sadece bize özel yaratıldı sanılıyordu; fakat oyun bitti. -
Yok hiç düşünmedik kardeş aklımıza gelmemiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: römercan
quote:
Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma
quote:
Dalgaya devam.Evrim deyince biz maymundan gelmiyoruz diyenler aklıma geldi
Tren örneği güzel ancak lokomotif olmadan da sonsuz bir boşlukta yer çekimi varken o vagonları rayda serbest bıraksanız vagonlar lokomotif olmadan da gidebilir. Yaratıcıyı kanıtlayamayız. Bazı şeylerle varlığını açıklamaya çalışabiliriz ancak. Tabii var olmadığını da... şayet varsa cehennem neden var? Kader en başta yazılmış ve bitmiş bir hikaye gibi. Ona göre yaşıyoruz. Ne yapacağımız biz daha var olmadan belirlenmiş oluyor. Sırf bu yüzden işkence mi göreceğiz? Cennete gideceksek sınav niye var?
Madem bizim cennete gidip gitmeyeceğimizi Allah biliyor neden sınava gönderdi. Bizi allah yarattığına göre yaratırken herşeyi bildiğine göre bazı kullarının cehenneme gideceğini bile bile neden yarattı. O en merhametli değil midir? Neden farklı farklı dinler gönderdi dinlerin sadece peygamberleri değil birçok kuralı da değişikti? Hak yol tekse neden birçok şey dinlere göre farklıydı. Neden hristiyanlarda domuz serbestti de islamda değildi? Allah en büyük güç sahibi değil mi neden bundan önceki gönderdiği milyonlarca dini koruyamamışta islam dinini koruyacağını söylemiş. Müslümanım deyip şehadet getirip kadınlara hatta küçük çocuklara tecevüz eden bir adam günahını kabullenirse cehhennemde cezasını çekip cennete gidebiliyor. Böyle bir adam cennete gidebiliyor da insanlığın gelişimine çok çok büyük katkı sağlamış bilim adamları ebedi cehennem de kalıyor. Allah en bağışlayıcı değil midir? Allah ın gücünün sonu yokta neden dünyayı 6 günde yaratmış. O güce sahipken sadece düşünmesi yeterli değil midir dünyayı yaratmak için? Allahın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yokda namaz kılarken yönümüz neden kıbleye bakar. İbadeti anlarım allaha verdiğin değeri gösterir fakat neden kıbleye döneriz. Bu yaptığımız kabeyi de putlaştırmıyormu ?
Daha çok ama konu gidici.
Sorular basit olmadığı için cevaplar da biraz uzun olacak kusuruma bakma
O en merhametlidir bu yüzden seni beni dünyaya yolladı. Eğer seni direk cehenneme koysaydı sen sormayacak mıydın "Belki ben de cennetlik olacaktım nerden bilebilirim ?" diye. Yani o zaman da haksızlık denecekti daha deneme şansı bile verilmiyor bize diye tartışma olacaktı. İşte şuan tam bu denemenin ortasındayız ve cennete veya cehenneme gidip gitmeyeceğimizi bilmedigimiz icin en iyiyi denemek zorundayız.
Kader'in de temel esası da şudur: Allah bildiği için yapmıyoruz; biz yapacağımız için Allah biliyor.
Buna örnek olarak, Bir öğretmen düşünelim. Öğrencilerinden birisine “Yarın seni şu kitaptan imtihan edeceğim.” diyor. Fakat öğretmen onun filim, maç, oyun, eğlence, derken sabah okula çalışmadan geleceğini bilerek, akşamdan karnesine “0” yazıyor. Ertesi sabah öğrenci sorulan sorulara cevap veremiyor ve sıfırı hak ettiğini bildiği anda, öğretmen cebinden not defterini çıkarıp “Senin çalışmayıp sıfır alacağını bildiğim için, önceden deftere sıfır yazmıştım.” diyor. Buna karşı öğrenci “Hocam, sen sıfır yazdığın için ben sıfır aldım. Yoksa geçer puan yazsaydın geçerdim.” diyebilir mi?
(Örnek alıntıdır)
Ve bu noktada da herkesin imtihanının farklı olduğunu bilmek zorundayız. Bu yüzden de farklı dinler var tüm toplumlar imtihan ediliyor buna anadan doğma müslüman da dahil anadan doğma hristiyan da yahudi de. Ve herkesin imtihaninin zorluk derecesine göre mükafatı farklı olacak.
Kabedeki olay çok daha karmaşık oradaki enerji akışıyla ilgili bir sürü şey var. Kabeyi putlaştırma gibi birşey olamaz çünkü her müslüman amacı kabe olarak değil Allaha ulaşma olarak koyar. Soru biraz da neden her rekatta fatiha suresini okuruza dönüyor yani ibadetin farzları, zorunlulukları vardır onlardan biri de kıblenin kabe olmasıdır.
Alıntıda ve yazınızda o kadar çok çelişki varki hangisini anlatsam.
" Eğer seni direk cehenneme koysaydı sen sormayacak mıydın "Belki ben de cennetlik olacaktım nerden bilebilirim ?" diye. Yani o zaman da haksızlık denecekti daha deneme şansı bile verilmiyor bize diye tartışma olacaktı."
Senin dinine göre bunu demek şirktir güzel kardeşim.Sen allahı sorguyamı çekiyosun , allahla tartışmaya mı giriyorsun ? allah herşeyi bilen değilmi demekki senin kötülük yapacağını biliyordu o yüzden direk cehenneme gönderdi.Farzedelim bu şekilde bir soru sordun allah sonsuz güç , sonsuz ilim sahibi değilmi sen bu bu bu günahları işleyecektin diye bir şekilde gösterecektir sana ?
Bi sınavdır diyip duruyosunuz savaşlarda ölen onca masum insanın, afrikadaki açlıktan olen çocukların , bebeklerin sınavı ne ? Burdaki daha 5 yaşında olan kız nasıl bir sınavdan geçiyoduda babası tarafından tecavüz edilip öldürüldü ? Ha dersen ki bu insanlar bunları yaşadı ama cennete gidecek o zmaan demen demezlermi adama senin allahın sadist mi insanlara acı çektiripte cennetine alıyor?
-
quote:
Orijinalden alıntı: agbdlcs81
Din de zaten düşünme diye var ya
:) Nedense bende hayatını dinden uzak yaşayan insanların. düşünmeden, her şeyi boş vererek yaşamaya çalıştıklarını görüyorum. Dinine bağlı yaşayanlarında kılıkırk yararcasına yaşamına dikkat etmekte olduğunu görüyorum. Acaba "Din" kavramını yanlış mı biliyoruz ikimizden biri ? -
İnsanlar bu dünyanın kanserli hücreleridir.Bu dünyaya doğaya zarardan başka hiçbirşekilde yararı olmayan bir canlıdır.Diğer canlıları zevk için yok eder , suları kirletir doğayı yakıp yıkar vs vs. Ha "neden varız" diyorsan , bir karafatma neden varsa bir bakteri neden varsa sende o yüzden varsın. -
quote:
Orijinalden alıntı: qx5
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Erchamion
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Qatar Foundation
quote:
Orijinalden alıntı: baris195
görmediğiniz şeye inanmaya çalışıyorsunuz
eski uygarlıkta duvarda neden ufolar vardı neden yunan mitolojisi gelişti,bizi uzaylılar yaptı
sohbetlere fazla gitmenin zararı
Zekasız mısın ? Ben göremiyorum da. Gören varsa ss lütfen. Zira görmediğim şeylere inanmam
Cep telefonu kullanıyorsun değil mi ? Cep telefonuna gelen hava da ki sinyali görebiliyormusun ? Ya da kablosuz modeminden yayılan wifi dalgalarını ?
Arkadaşın görüşüyle ona cevap vermiş.
Konu farklıymış , dikkat etmemişim. Neyse, her şeyi gözü ile görmeye çalışanlara gelsin o zaman benim sorum ;)
O sinyalleri teknoloji sayesinde bulabilir ve anlayabilir, varlığını kanıtlayabiliriz. Ama tanrı olgusu hiç bir şekilde kanıtlanamaz. Sorun da burada zaten.
İşte güzel bir soru geldi,
O sinyaller, insanlar için direk bir anlam ifade ediyor mu ? Yani bizler var gücümüzle beynimizi çalıştırsak, o sinyalleri algılayıp yorumlayabilirmiyiz ? Hayır. Demek ki bizim için ya da yol da ki bir ağaç için bir anlam ifade etmiyor.
Peki bir cep telefonu kullandığımız zaman ? Evet, çünkü o sinyallerin dilini anlayan bir cihaz kullanıyoruz. Senin de dediğin gibi "Biz o sinyalleri görmesekte, o sinyallerin varliğını kanıtlayan bir alet var. Ve biz bu alet sayesinde sinyalleri görmesekte varlığına inanıyoruz değil mi ? Peki senin cep telefonunun olmadığını farz edelim, senin telefonun olmadığı için, o sinyalleri anlayıp yorumlayan bir cihazın olmadığı için (diğer insanlarda var) o sinyallerin varlığı yok anlamına mı geliyor ? KESiNLİKLE HAYIR DEĞİL Mİ ?
Bir diğer husus, yine kablosuz modemden gidelim. Her kablosuz kullanan cihaz, diğer kablosuz sinyalleri alıp yorumlaya biliyor mu ? Hayır. Yani Cep telefonu kendi frekansında çalışıyor, kablosuz modem kendi frekansında.
Yani sen diyemezsin ki " E ikiside kablosuz teknoloji, niye görünmeyen sinyal, neden ikisi tarafından da aynı şekil algılanmıyor ? "
Ama görünürde ikiside temel olarak aynı teknolojiyi kullanıyor ?
Yani işin özetine gelirsek, insanların hepsinde fiziksel olarak beyin var, kimisi bitkisel hayatta yaşıyor ama hiç bir şeyin farkında değil, ama o insan bitkisel hayatta diye, çevresini algılamıyor diye dünya hayatını yok mu sayacağız biz ?
Peki bitkisel hayatta olmayan normal bir beyine sahip insanların , etrafında Allah'ın c.c varlığının tecellisi olan bir dünya sinyal varken, onları keyfi olarak görmezden gelmesinden dolayı, Bizler Allah'ı c.c haşa yok mu sayacağız ?
İster Kur'anı kerimin türkçe meallerini oku, istersen günümüz teknolojisini kullanarak insanı, doğayı , uzayı incele. Bu kadar düzen, kural kendi kendine mi gelişti ? Sen elbette materyalist olarak onları maddeye bağlarsın, ve pek tabi Allah c.c her şeyi bir sebepler dairesinde yarattığından dolayı onları maddeten görebilirsin, yani fiziği yaratanın fizik kanunlarını pek tabi keşfedebilirsin. Ancak kendin bir fizik oluşturamazsın. Çünkü insanoğlu acizdir.
Yani sonuç olarak ; " Velhâsıl bu âlemde her şey zıddıyla kâimdir. Zıddı olmayan bir şeyin, idrâk edilmesi mümkün değildir. Allâh’ın zâtının beşer idrâkiyle kavranamayışı da O’nun eşi-benzeri olmadığı gibi, zıddının da bulunmayışındandır"
Devamı link
Yani iyilik ve iyi insanlar, kötülüğün ve kötü insanların varlığı ile bilinir. Sağlığın kıymetini, hasta iken yani sağlıksız iken bilirsin. Güzel kokuları, pis kokuların varlığından dolayı "Güzel" olarak adlandırır ve bilirsin. Son olarak Einsteinin ünlü diyaloğu , mutlaka izleyin;
diyorsunki olan şeyleri algılayacak alet çıkana kadar olmadıgını sanıyorduk diye.Hayır tamamen yanlış olmadıgını sanmıyorduk öyle birşeyin varlıgından habersizdik.Yani 1000 sene evvel kimse çıkıpda "wireless var kardeşim ama aleti olmadan göremessiniz" demedi.Sizin şimdi dediğiniz ise "xx var ama siz göremiyorsunuz" birşeyin olmadıgı kanıtlanmaz.Birşeyin varlıgı kanıtlana bilir.Birşeyin varlıgını kanıtlayana kadar "o şey yoktur." O zaman bende sana şöyle dicem " Ben zeus tanrısına inanıyorum" ve var öyle bir tanrı. Sen bana diceksin ki yok öyle bir tanrı kanıtla. Bende sana dicemki kardeşim "bitkisel hayattaki insanda çevresi olmadıgını sanıyor ama çevresi var" oldumu şimdi bu ? Hadi bana Zeus un olmadıgını kanıtla ben sana var diyorum ? Senin en fazla diyecegin kardeşim o yunanlılar tarafından kagıda yazılmış bir hikaye... E seninkinden farkı ne ?
Edit: videoda uydurma bir video zira einstein agnostisizm ve ateizm arası gidip gelen biriydi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 16 Temmuz 2013; 12:36:22 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Aramızda seviyeli sohbet eden arkadaşlarımız var lütfen dikkatli olalım.Arkadaşlar baris195 nickli forum üyesi konuyu sabote ediyor.Lütfen provakasyona gelmeyin bırakın yazıp yazıp dursun.Adminlerden ricam LÜTFEN KONUYU KAPATMAYIN..
aynen öyle.
ayrıca, insan göremediği şeylere inanmıyorsa, doğadaki bir çok elemente ve maddeye de inanmaması gerekir. Bu maddeler, o insanın göremediği için, yok olduğu anlamına gelmez. Ama arkadaşımız sadece gördüğü şeylere inanabileceğini söylüyor. Ben bahse varım ki, kendisi cismen melekleri de Allahı da görseydi yine iman etmeyecekti. Zira iman herkese nasip olmaz. Peygamberimiz zamanında ve diğer peygamberler bir takım mucizeler gösterdiklerinde, inanmayan bir çok insan da çıkmıştır bu mucizelere rağmen. Allah hidayet etmedikten sonra gerisi boş.
Iman etmese de sorun değil. Kişi insan olduktan sonra sorun olmuyor. Yurtdışında bunu iyice anladım.Ölümden sonrası ve öncesi (hayat) o kişiye özeldir, ne isterse yapabilir, karışmaya kimsenin hakkı yok sonuçta.
iman etmemesi bizim için sorun değil. kişilerin insan olduğunu anlaman için yurt dışına çıkmana gerek yoktu Dünyanın her yerinde bu öğretiler sunuluyor zaten. Boşuna oralara kadar gitmişsin. İnsanlar kendi seçimlerini yapabilirle elbet ama başkalarının dini değerlerine yalan dolan diyemezler. Bunu da yurt dışında size öğretmeleri lazımdı. Sanırım unuttular bunu anlatmayı
Benimki seyahat amaçlı olduğu için gözlemlerim sonucunu söyledim. Yalan demek tartışılır. Incelenir, hata varsa araştırma yapılır, doğrusu bulunur. Doğru ise yanlış deniyorsa o kişinin ayıbı- hatasıdır.
Kellemin kesilmesi veya recm edilmem lazım o zaman. Zira öyle bir emir var. Dini hiç bilmeyen birisi için ne yapacağız? Müslüman olarak geçmiyor. Mesela abirjinler veya güney küredeki ada halklarının bazıları. Adam din nedir bilmiyor. O şekilde olacağını düşünmüyorum. Zira dediğiniz gibi emir yukardan gelmediği sürece kul bir şey yapamaz. E bize emir gelmediyse suçumuz ne?
Hocam islamiyette, eğer bir topluma veya bir bireye islam dini ulaşmamışsa, o bu sorumluluktan muaftır. Yani cehenneme gitmez. Zira insan bilmediklerinden sorumlu değildir.
islam neredeyse dünyanın tamamında bilindiğine göre desenize 4.5 milyar insan sonsuza kadar cehennemde yanacak.Yıl olmuş 2013 hala bu saçmalıklara inanlar var
inanan kişi sayısı saçmalık olduğunu değiştirmez.Bir zamanlar milyonlarca kişi dünyanın düz olduğuna inanıyordu ? İnançlar gerçekleri değiştiremez.
Kendi gerçeklerini kendine sakla,saklamıyorsan da saygılı bir şekilde söyle.Kimsenin neye inanıp inanmadığı beni ilgilendirmiyor ama gelip de inancıma saçmalık diyen adama ben de saygı göstermem.Şu lafları karşımda söylemeni çok isterdim.
Eğer senin dinin mürtedin öldürülmesini emrediyorsa senin dininde kölelik varsa senin dininde sübyancılık tecevüz varsa öyle bi derim ki gıkını çıkaramazsın.Ayrıca kişiye özel gerçek olmaz ,benim için veya senin için gerçek olan herkes içinde gerçektir.
Vatandaş ağzını topla ne yazdığını gözlerin görsün.Ne kinin nefretin varsa buraya kusma.Ne biliyorsan da konuş gerekli cevapları veririz sen merak etme.Ayrıca dini Ateist,Agnostik forumlarından öğrenme aç Kuran'ı oku,Seyyid Kutup,Risale-i Nur,İbni Kesir,İslam Fıkhı oku sonra gel karşıma.Konuşma hakkı bul.Bunların hiçbirini okumadan forumlarda yazan maddeleri açtın Kuran da karşılaştırdın sonra geldin burada bilmişlik taslıyorsun.Aslında hiçbir şey bilmediğinin farkına ne zaman varacaksın.Çok merak ediyorum..
said nursiden mi örenicem islamı ? Yiyosa desene islamda kölelik cariyecilik yok , tecavüz yok ? Desene İslamda mürtedin cezası ölüm değildir ?
-
İnsan düşünür, tekrar düşünür, tekrar düşünür...
Bir çember düşünün, tüm bu düşünceler o çember içerisinde gelişir.
Merak edilenler o çemberin dışındadır.
Ama bizim o çemberin dışına çıkma yeteneğimiz yoktur. Nasıl kollarımızı çırparak uçamıyorsak onun gibi.
Bize lütfedilen sınırlar ve nimetler içerisinde sınava hazırlanmaktayız.
Sınava girmek istemeyenlerde sınava hazırlanmaktadırlar.
Ahirette herkes istediği cevabı fazlasıyla alacaktır yada,
ne saçma bir soru soruyormuşum diyerek gördükleri karşısında soruyu sormaktan vazgeçecektir diye düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: P.Kurmay Albay
Kopyala-yapıştır yöntemi ile hiçbir yere varamazsınız. Herkes kendi düşüncesini yazsın. Allah'ın varlığını kanıtlayamazsınız aynı şekilde yokluğunu da. Bu arada şu anda bilim adamlarının cevaplayamadığı soru evren neden oluştu, ilk canlılık nasıl oldu. Bu dünyada biz sadece 200-300 bin yıldır varız. 4,5 milyarlık sürede 200-300 bin yıl çok olmasa gerek ? Neyse daha düne kadar dünyanın yaşı tüm dinlerce 5-6 bin yıllı sanılıyordu ve sadece bize özel yaratıldı sanılıyordu; fakat oyun bitti.
Hocam birşeyin yoklugu kanıtlanmaz.Birşeyin kanıtı yoksa yoktur. Birşeyin varlıgı kanıtlanabilir ancak.Yukarda da arkadaşa örnek verdim.Ben Zeusa herkül e inanıyorum ve var diyorum sana diyelim.. Hadi olmadıgını kanıtla bana Zeus un ? Kanıtlayamassan var demektir mi dicem ? Öyle şeymi olur
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
aynen öyle.
Vatandaş ağzını topla ne yazdığını gözlerin görsün.Ne kinin nefretin varsa buraya kusma.Ne biliyorsan da konuş gerekli cevapları veririz sen merak etme.Ayrıca dini Ateist,Agnostik forumlarından öğrenme aç Kuran'ı oku,Seyyid Kutup,Risale-i Nur,İbni Kesir,İslam Fıkhı oku sonra gel karşıma.Konuşma hakkı bul.Bunların hiçbirini okumadan forumlarda yazan maddeleri açtın Kuran da karşılaştırdın sonra geldin burada bilmişlik taslıyorsun.Aslında hiçbir şey bilmediğinin farkına ne zaman varacaksın.Çok merak ediyorum..
said nursiden mi örenicem islamı ? Yiyosa desene islamda kölelik cariyecilik yok , tecavüz yok ? Desene İslamda mürtedin cezası ölüm değildir ?
Said Nursi'den de öğreneceksin yazdığım diğer kitaplardan da.Tabi size ibadet etmek,oruç tutmak,nefsinize hakim olmak zor geliyor.Boyun eğmek size zor geliyor ondan ötürü inanmak istemiyorsunuz.Gerçekten araştırıp,okuyup reddetseniz neyse diyecem ama öyle bir yapınız yok işte kabul edin..
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
aynen öyle.
Said Nursi'den de öğreneceksin yazdığım diğer kitaplardan da.Tabi size ibadet etmek,oruç tutmak,nefsinize hakim olmak zor geliyor.Boyun eğmek size zor geliyor ondan ötürü inanmak istemiyorsunuz.Gerçekten araştırıp,okuyup reddetseniz neyse diyecem ama öyle bir yapınız yok işte kabul edin..
Kadeş bilgin yoksa boş boş konuşma, yıllardır kuranı okurum hadisleri okurum islam tarihi okurum bana maval okuma.said nursiden de islamı öğreneceksin diyen adamı takmam zaten .Hadi sen git risalei nurunu oku.Siz kendinizi kandırıp durun yok size zor geliyor da ondan inanmıyormuşmuşuz.Ama diyemiyorsun islamda kölelik yok tecavüz yok , dinden çıkanı öldürmek yok bak kanıtıda bunlar bunlar diye.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Devian
diyorsunki olan şeyleri algılayacak alet çıkana kadar olmadıgını sanıyorduk diye.Hayır tamamen yanlış olmadıgını sanmıyorduk öyle birşeyin varlıgından habersizdik.Yani 1000 sene evvel kimse çıkıpda "wireless var kardeşim ama aleti olmadan göremessiniz" demedi.Sizin şimdi dediğiniz ise "xx var ama siz göremiyorsunuz" birşeyin olmadıgı kanıtlanmaz.Birşeyin varlıgı kanıtlana bilir.Birşeyin varlıgını kanıtlayana kadar "o şey yoktur." O zaman bende sana şöyle dicem " Ben zeus tanrısına inanıyorum" ve var öyle bir tanrı. Sen bana diceksin ki yok öyle bir tanrı kanıtla. Bende sana dicemki kardeşim "bitkisel hayattaki insanda çevresi olmadıgını sanıyor ama çevresi var" oldumu şimdi bu ? Hadi bana Zeus un olmadıgını kanıtla ben sana var diyorum ? Senin en fazla diyecegin kardeşim o yunanlılar tarafından kagıda yazılmış bir hikaye... E seninkinden farkı ne ?
Benim örneğim, materyalist bir düşünceye sahip olan insanların, her şeyi görüp inanma tezine karşılık olan bir örnek. Senin zeusa inanman, zaten imani bir hakikat , bir sınav durumu olduğundan, kıyamet günü senini ya da benim haklı olduğum ortaya çıkacaktır.
Ama şunu bilki, eğer zeus varsa, ve benim dünyada sizin teriminizle tanrının sevgisini rızası kazanmak için gösterdiğim gayret, senin zeus tanrın için yaptığın işlerin yanında makul bir tavırla karşılanacaktır.
Mesala sen bu gün zeus için ne yaptın ? Onun senden razı olması için ? :)
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
aynen öyle.
İnsanın doğru yaşaması için , düzgün yaşaması için hiçbir kutsal kitabı okumasına gerek yok.Hele kuranı hiç gerek yok. Dünyada insanların en barışçıl en mutlu en huzurlu yaşadıgı ülkeler İsviçre , Avusturalya , Yeni zelanda , Lüksemburg gibi ülkeler.Bunlarında yarısı hristiyan yarısıda ateist.Emin ol illa bi kitap okucak olsam bu bu ülkelerdeki insanların inancında okudugu kitap olurdu.Gidipde suriye , ırak , iran , afganistan , pakistan da inanılan dinin kitabı olmazdı.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X