Şimdi Ara

İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
16
Favori
11.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu soruyu öyle basitçe değil derince düşünüp benim gibi beyin fonksiyonları durma noktasına gelen birileri var mı cidden çok merak ediyorum.

İnsanlar neden var?

İnsanların olmadığı bir evren düşündünüz mü hiç?

Sorular gerçekten çok basitçe duruyor bana göre de öyle fakat sanırsam her zaman o anı yakalayamıyor insan düşünürken beyin fonksiyonlarının durma noktasına geldiği duvara sertçe yumruk atası geldiği bir an var..

Ek not:

Cevap yazan arkadaşların çooğunluğu direkt olarak insanların neden var olduğu üzerine yoğunlaşmış fakat benim üzerinde durduğum konu insan beyninin bir yerde durma noktasına geldiği,yokluk kavramının beyinde bir karşılığı olmadığı..

Şu soruları da sorabilirsiniz kendinize..

İnsanın bu koskoca kainatta ne kadar değeri var?

İnsan denen varlık olmasaydı ne olurdu ki birileri bize muhtaç mı?

Lütfen sıradan bir soru değilmiş gibi değil de benim gibi derinden düşünün ve bana ne hissetiklerinizi söyleyin sizin de beyniniz durma noktasına geliyor mu benim gibi "şu an ölecek olsam yok demem" diyor musunuz kendinize bunları düşünürken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Leex -- 18 Temmuz 2013; 0:32:47 >

• Kardeşim ben düşündüm ve beyin hakikatten bir noktadan sonra duruyor.Bu şekilde düşünüp kafayı bozan adamlar var.Bunlar derin konular fazla kafanı yorma derim.
  • Sanırsam evet ben de kafayı bozmak üzereyim daha ilerisini düşünememek insan aklının sınırlarını görmek gerçekten çok sarsıcı bir durum ve bunun beyne hasar verdiği kanısındayım hissedebiliyorum bunu.
  • Beni çıldırtanda gözlerimi kapattığımda hayal ettiğim evrenin büyüklüğü ve insanların küçücük aciz yaratıklar olması. Düşünsene gökyüzünde gördüğün küçücük nokta olan yıldızın gerçek boyutunu. O yıldızdan çıkan ışığın senin gözüne gelene kadar izlediği yolu. İnsan düşündükçe gerçekten deliriyor.
  • tanrı dünya adını verdiği bir yer yaratmış nedeni bilinmiyor tam olarak 6 gün ugraşmış ama bitmemiş tabi 7. gün düşünmüş ben neden ugraşıyorum bunlarla madem bu kadar gücüm var diye, sonra insanı yaramış . insanlarında görevi işte sabah 8 akşam 5 çalışıp işlerin bitmesi için ugraşmak kısaca "boş duranı allah sevmez". anlamadıgım yer herşey bitince ne olacak .köprüler , kanallar,apartmanlar yollar vs .
    yoksa ben insanı yaratim iyileri cennete kötüleri cehenneme atarım diye garip bir mantık olmaz herhalde. evet.
  • Kuranda bi ayet var Gizli bir hazineydim bilinmek istedim insanı yarattım diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spinoza51

Kuranda bi ayet var Gizli bir hazineydim bilinmek istedim insanı yarattım diye

İnsan olarak beden bulmadan önce de olabilirdi bence bu ?
    Yani öğrenebilirdik,farkedebilirdik..
  • Arkadaşlar tam olarak nedenine değil de var olup olmamak noktasında düşüncelerinizi yoğunlaştırıp cevap vermenizi bekliyorum.Var olmak ya da olmamak, burada olmamak olgusunu yani insanların olmadığı bir oluşum düşündünüz mü hiç?

Benim beyin donuyor malesef oluşan duygu ise acziyet ve tam manasıyla eziklik, gidemiyorum daha ileri duvara masaya vurarak belki beynim açılır bir düşünce gelir diyorum harbiden olmuyor tam çıldırma noktasında bırakıyorum düşünmeyi..
  • Dünya 4.54 milyar yaşında olduğu varsayılıyor. İnsanlık tarihi de yaklaşık 100.000 yıl olarak görülüyor bilime göre. 4.53 milyar yıl insan yaşamamış. Bana göre doğa kanunları gereğidir inançlı birine göre Tanrı kendini tatmin etmek için yaratmıştır. O kadar yıl insansız yaşandıysa yine yaşanabilir.
  • birde şöyle düşün.

madem biz ahiret için dünyaya geldik. biz ölürsek yada yoksak gerçekte neyiz, kimiz?

sadece Allah mı var?

çok karışık..
  • işte bu yazılanları okuyupta hala ateyizim diye geçinenlere üzülüyorum bende. ama yapacak bişey yok ama öyle ama böyle onlarda yatacak musallaya...

ALLAH ın ilmini düşünüyorum ben bu yazıyı yazarken benden haberdar aynı anda dünyanın diğer ucundaki kulunuda görüyor eğer deli demeyecekseniz bizi gözlerimizden izliyor 7 milyar çift kamera subhanallah
  • İnsanoğlu binlerce yıldır bu sorunun cevabını arıyor ancak hala bulamadı.Her insanın kendine göre bir düşüncesi vardır.Benim görüşüm ise egoist bir tanrının kendini tatmin etmek için yarattığı önemli bir canlı değiliz.Aklımızın alamayacağı kadar büyük olan bir evrenin içinde küçük bir toz taneciği kalan galaksimizde ufak bir güneş sisteminde yaşayan canlılarız hepsi bu.Bir gayemiz,önemimiz olduğunu sanmıyorum.
  • Madenlerde calistirmak icin bizi bask a gezegenlerden getirmisler

DNA larla cook oynamislar bir cook karmasik yaratigi sonradan yok etmisler baknz sel ve hz nuh (tanri enki nin kayip kitabi)

BU kitap bir zamanlar incil in icindeydi Iznik toplantisinda cikardilar

Yukarida anlattiklarim incil ve kuranda anlatiliyor(dikkatli okuman lazim)

Ayrica YouTube e git annunaki hakkinda belgeselleri izle

Aci olan Suki butun bunlar kuran ve incilde yaziyor ama biz yanlis okuyoruz

1)Allah insani kendi suretin de yaratmistir.
    2)kuran DA iki ozne vardir. Bazen biz der bazen o.
    3)Atatürk butun isi gucu arasinda durup dururken neden Atlantis ve mu yu arastirmistir? Atlantis, kuran da anlatilan hz adem (ademo) nun dokunmamasi gereken yuksek teknoloji bilgisine erismek istedigi icin cennetten (Atlantis) kovuldu.

Seek the truth and the truth will set you free

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misterno5 -- 15 Temmuz 2013; 17:17:09 >
  • Inanan birisi için yaratıcının egosunu tatmin edip tanınmak istemesi iken inançsız birisi için iş daha karışıktır.

Maymunlardan tek farkımız daha gelişmiş bir sinir sistemimizin olması. Hayvanlar da düşünüyor merak etmeyin. Yoksa avlanamaz, açlıktan nesilleri tükenirdi. Doğal seçilim burada devreye giriyor. Daha güçlü ve daha iyi olan hayatta kalıyor. Diğeri yok olup gidiyor. İnsan neden var ziyade canlı yaşam formları neden var veya nasıl var oldu? Evrim teorisine göre ortak atadan gelen türler zaman içerisinde diğeri üzerine baskın gelip hayatta kalıyor. Bu sebeple insan ve genetik Yapısı benzer primatlar hayatta kalırken eski Nesiller yok oldu. Bizim bu kadar gelişmemiz ise sinir sistemimizin daha gelişmiş olmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden de biz neden varız diye düşünebilecek seviyedeyiz.

Ya bir yaratan var ve onun isteği doğrultusunda varız ya da tamamen tesadüf eseri doğal seçilim ile güçlü ve baskın olan canlıların devamı sonucu oluşan bir canlıyız. Evren nasıl var oldu maddesel ortam neden var onun cevabını şimdilik verebilecek teknolojiye sahip değiliz. Belki bir gün onun da cevabını verebilecek seviyeye geliriz.

• Tanrının canı sıkılmış bizi yaratmış.
  • Bir yaratici oldugu kesin

Ama evrende insan yaratacak kadar ustun teknolojiye sahip olan baska varliklarda var

Yani dunyadaki insanlari yaratanlari yaratan esas buyuk yaratici olabilir

• Bazı yorumlar var gercekten komik. Farklı bir pencereden bakarsak dünya da hiç bir şeyin boşuna yaratilmadigini en ufak bir olayın bile bir sebebi olduğunu kavrayabiliriz en azından düşünebiliriz. Insanı neden yarattığına gelecek olursak. Bence en önemli sebeplerinden biri sınamak için. Sadece geçici bir imtihan dunyasindayiz. Hangisine önem verdigimize bağlı olarak değişecek sonumuzun neresi olacağı. Sadece burası için çalışırsak öteki hayatımızı riske atmis olacağız ya da tam tersi. Mühim olan hangisine yaklaştığımız.

• Bende kıyametten hesap gününden vs den sonra yüzbin yıllar sonra tekrar dünya veya yaşam olacak mı, tekrar canlılar yaratılacak mı? diye düşüncelere kapılıyorum derin derin düşünün ce.
  • Ya şimdi Allah günah yazmasın da insan düşünüyor. Düşünmememizi isteseydi zaten bize bu aklı vermezdi diyerek gazı alıp yazıyorum. Forumda bazılarına işsiz dersiniz ya hani en büyük işsiz kim koca kainatı yarattı sonra ses soluk yok milyarlarca yıl sonra kitap gönderdi unutmamış bizi. artık sitem mi dersiniz ne derseniz deyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Not Sure -- 15 Temmuz 2013; 18:39:23 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.