Şimdi Ara

İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular) (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
16
Favori
11.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: IDawNI

quote:

Orijinalden alıntı: römercan

quote:

Orijinalden alıntı: MrHATE

quote:

Orijinalden alıntı: römercan

quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Dalgaya devam. Evrim deyince biz maymundan gelmiyoruz diyenler aklıma geldi

Tren örneği güzel ancak lokomotif olmadan da sonsuz bir boşlukta yer çekimi varken o vagonları rayda serbest bıraksanız vagonlar lokomotif olmadan da gidebilir. Yaratıcıyı kanıtlayamayız. Bazı şeylerle varlığını açıklamaya çalışabiliriz ancak. Tabii var olmadığını da... şayet varsa cehennem neden var? Kader en başta yazılmış ve bitmiş bir hikaye gibi. Ona göre yaşıyoruz. Ne yapacağımız biz daha var olmadan belirlenmiş oluyor. Sırf bu yüzden işkence mi göreceğiz? Cennete gideceksek sınav niye var?

Madem bizim cennete gidip gitmeyeceğimizi Allah biliyor neden sınava gönderdi. Bizi allah yarattığına göre yaratırken herşeyi bildiğine göre bazı kullarının cehenneme gideceğini bile bile neden yarattı. O en merhametli değil midir? Neden farklı farklı dinler gönderdi dinlerin sadece peygamberleri değil birçok kuralı da değişikti? Hak yol tekse neden birçok şey dinlere göre farklıydı. Neden hristiyanlarda domuz serbestti de islamda değildi? Allah en büyük güç sahibi değil mi neden bundan önceki gönderdiği milyonlarca dini koruyamamışta islam dinini koruyacağını söylemiş. Müslümanım deyip şehadet getirip kadınlara hatta küçük çocuklara tecevüz eden bir adam günahını kabullenirse cehhennemde cezasını çekip cennete gidebiliyor. Böyle bir adam cennete gidebiliyor da insanlığın gelişimine çok çok büyük katkı sağlamış bilim adamları ebedi cehennem de kalıyor. Allah en bağışlayıcı değil midir? Allah ın gücünün sonu yokta neden dünyayı 6 günde yaratmış. O güce sahipken sadece düşünmesi yeterli değil midir dünyayı yaratmak için? Allahın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yokda namaz kılarken yönümüz neden kıbleye bakar. İbadeti anlarım allaha verdiğin değeri gösterir fakat neden kıbleye döneriz. Bu yaptığımız kabeyi de putlaştırmıyormu ?

Daha çok ama konu gidici.

Sorular basit olmadığı için cevaplar da biraz uzun olacak kusuruma bakma
    O en merhametlidir bu yüzden seni beni dünyaya yolladı. Eğer seni direk cehenneme koysaydı sen sormayacak mıydın "Belki ben de cennetlik olacaktım nerden bilebilirim ?" diye. Yani o zaman da haksızlık denecekti daha deneme şansı bile verilmiyor bize diye tartışma olacaktı. İşte şuan tam bu denemenin ortasındayız ve cennete veya cehenneme gidip gitmeyeceğimizi bilmedigimiz icin en iyiyi denemek zorundayız.
    Kader'in de temel esası da şudur: Allah bildiği için yapmıyoruz; biz yapacağımız için Allah biliyor.
    Buna örnek olarak, Bir öğretmen düşünelim. Öğrencilerinden birisine “Yarın seni şu kitaptan imtihan edeceğim.” diyor. Fakat öğretmen onun filim, maç, oyun, eğlence, derken sabah okula çalışmadan geleceğini bilerek, akşamdan karnesine “0” yazıyor. Ertesi sabah öğrenci sorulan sorulara cevap veremiyor ve sıfırı hak ettiğini bildiği anda, öğretmen cebinden not defterini çıkarıp “Senin çalışmayıp sıfır alacağını bildiğim için, önceden deftere sıfır yazmıştım.” diyor. Buna karşı öğrenci “Hocam, sen sıfır yazdığın için ben sıfır aldım. Yoksa geçer puan yazsaydın geçerdim.” diyebilir mi?
    (Örnek alıntıdır)
    Ve bu noktada da herkesin imtihanının farklı olduğunu bilmek zorundayız. Bu yüzden de farklı dinler var tüm toplumlar imtihan ediliyor buna anadan doğma müslüman da dahil anadan doğma hristiyan da yahudi de. Ve herkesin imtihaninin zorluk derecesine göre mükafatı farklı olacak.
    Kabedeki olay çok daha karmaşık oradaki enerji akışıyla ilgili bir sürü şey var. Kabeyi putlaştırma gibi birşey olamaz çünkü her müslüman amacı kabe olarak değil Allaha ulaşma olarak koyar. Soru biraz da neden her rekatta fatiha suresini okuruza dönüyor yani ibadetin farzları, zorunlulukları vardır onlardan biri de kıblenin kabe olmasıdır.

Alıntıda ve yazınızda o kadar çok çelişki varki hangisini anlatsam.

" Eğer seni direk cehenneme koysaydı sen sormayacak mıydın "Belki ben de cennetlik olacaktım nerden bilebilirim ?" diye. Yani o zaman da haksızlık denecekti daha deneme şansı bile verilmiyor bize diye tartışma olacaktı."
    Senin dinine göre bunu demek şirktir güzel kardeşim.Sen allahı sorguyamı çekiyosun , allahla tartışmaya mı giriyorsun ? allah herşeyi bilen değilmi demekki senin kötülük yapacağını biliyordu o yüzden direk cehenneme gönderdi.Farzedelim bu şekilde bir soru sordun allah sonsuz güç , sonsuz ilim sahibi değilmi sen bu bu bu günahları işleyecektin diye bir şekilde gösterecektir sana ?

Bi sınavdır diyip duruyosunuz savaşlarda ölen onca masum insanın, afrikadaki açlıktan olen çocukların , bebeklerin sınavı ne ? Burdaki daha 5 yaşında olan kız nasıl bir sınavdan geçiyoduda babası tarafından tecavüz edilip öldürüldü ? Ha dersen ki bu insanlar bunları yaşadı ama cennete gidecek o zmaan demen demezlermi adama senin allahın sadist mi insanlara acı çektiripte cennetine alıyor?

Zaten bu soruyu soracak olanlar Allah'a baş kaldırma niyetinde olanlardır. Allah inancı olan insanlardan bahsetmedim orada. Allahın herşeyin en iyisini bilen olduğunu kabul etmiş kişi sorgulama ihtiyacı duymaz zaten bahsedilen noktada.

Verdiğin ornekte de oradaki imtihan babanın imtihanıdır ve başarılı olamamıştır görüldüğü gibi. İnsanlar ergenlik çagına gelmeden once muaftır yani bebek cennete gidecektir Allahın izniyle ve cennetlikler ölümlerinden acı duymazlar hatta ruhlar mutlu olurlar ölüp de cennete gideceği için.

Kardeş çok pis sövücem şimdi zor tutuyorum kendimi nası insanlarsınız siz ? O kız çocuğunun tecavüz sırasında omuriliği kırıldı ,kafa tası çatladı , kolu kırıldı , anüsü yırtıldı bide o babası olucak şerifsiz yırtığı kapatmak için anüsü dağlamış ve sen diyosun ki bu kız ölürken acı duymadı cennete gidecek?

Ya hocam takma şu gericileri 5 gram beyin yok düşünecek hala hayal dünyasın da yaşıyorlar işin komik yanı da şu bu adamlar 30 lu 40 yaşlardalar benim gibi 15~21 yaş arası insanlar bunlardan daha sağlıklı düşünüyorlar ,onlar korkuyorlar Allahtan değil olmama ihtimalinden, hayatlarinin 30~40 senesini boşa geçirmiş olabileceklerinden korkuyorlar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cloudy_tr

quote:

Orijinalden alıntı: cloudy_tr

Derin derin düşündükten sonra akıl kitleniyor.

Her şeyi yaratmaya gücü yeten tanrı , her şeyi bilen kelimelerin yetmeyeceği güçte olan tanrı neden bizleri yaşatarak sınıyor ki? Zaten bilmesi lazım ne yapacağımızı. Ona ibadet mi edeceğimizi , sövüp veya varlığını inkar mı edeceğimizi bilmiyor mu? İleriyi görmüyor göremiyor mu?

Bu yaşamın anlamı ne? Bizi neden böyle sınıyor kendi verdiği akıl ile ve kendi çizdiği alın yazısı ile?

Güncel

güncel
  • Bu gibi sorular beni deist yaptı,bana kalırsa yaratıcının bize ihtiyacı yok ve dinlerdeki gibi sınav olayı cevabı beni tatmin etmiyor.

• bende cok dusundum bunlari.bunaliyor inssn ilk.bu.dusunce aklima.geldigimde cok tuhaf olmustum. hayat kafaya takacak.birsey degil yasayin keyfinze.bakin.ben.boyle yapiyorum yasimda 17 simdiden.bu.dusuncelerin olmasi kotu ama yalniz degilsn boyle dusunen arkadaslarm cok

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.