Şimdi Ara

İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
16
Favori
11.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varız çünkü var olabilmemiz için uygun şartlar vardı. Yaşam dediğimiz olgu, çok basit canlılarda abartıldığı kadar karmaşık değildir biz gibi inanılmaz karmaşık canlılar bile aslında özel kimyasal bağlarla birbirine bağlanmış moleküller topluluğuyuz. Uygun şartlar oluştu ilk canlılık özelliğine sahip cansiz varlıklar bütünü gelişti milyarlarca yıllık sürede evrimleşerek günümüzde yaşayan gelişmiş canlıları oluşturdu buna Homo Sapienler olarak biz de dahiliz beynimiz diğer memelilere göre oldukça geliştiğinden olayları sorgulama ve rasyonel düşünme yetisine sahibiz. ''neden burdayız? Bir sebebi olmalı'' ''bizden yüce biri mi koyudu acaba bizi bu gezegene?'' Tarzında soruların başlıca nedeni bu. Tanrılar ve kitaplarından iddiaları bir kenara bıraktığımızda dünyanın kabul ettiği anlayış kısaca bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __BadblooD__ -- 16 Temmuz 2013; 2:27:36 >
  • benım aklıma takılan ıse oldukten sonrası. Yanı olunce ıslam ınancına gore sonsuza kadar cennet yada cehennemde kalacagız. E bunun sonu yok sonsuzluk ıcınde olacagız. Atıyorum Canımız sıkılmayacakmı hıc yada nebılım dsundukce kafayı yıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Dalgaya devam. Evrim deyince biz maymundan gelmiyoruz diyenler aklıma geldi

Tren örneği güzel ancak lokomotif olmadan da sonsuz bir boşlukta yer çekimi varken o vagonları rayda serbest bıraksanız vagonlar lokomotif olmadan da gidebilir. Yaratıcıyı kanıtlayamayız. Bazı şeylerle varlığını açıklamaya çalışabiliriz ancak. Tabii var olmadığını da... şayet varsa cehennem neden var? Kader en başta yazılmış ve bitmiş bir hikaye gibi. Ona göre yaşıyoruz. Ne yapacağımız biz daha var olmadan belirlenmiş oluyor. Sırf bu yüzden işkence mi göreceğiz? Cennete gideceksek sınav niye var?

biri yere para koyup gelip sana bi tokat atsa bu parayı alacaktın dese kim demiş olursa olsun sen alacak olsan bile ben almayacaktım dersin.. bu neden kaderini an ve an yaşaman gerektiğini azda olsa anlatıyo bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: Spinoza51

Kuranda bi ayet var Gizli bir hazineydim bilinmek istedim insanı yarattım diye

Hangi ayet hocam o?

Tam bilmiyorumda bizim felsefe hocası söylemişti

• quote:

quote:

quote:

Hangi ayet hocam o?

"Ben gizli bir hazine idim,bilinmek istedim,mahlûkatları yarattım" Ayet değildir.Acluni tarafından aktarılmış Hadistir ve sahihtir(gerçek)..

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

quote:

quote:

Hangi ayet hocam o?

"Ben gizli bir hazine idim,bilinmek istedim,mahlûkatları yarattım" Ayet değildir.Acluni tarafından aktarılmış Hadistir ve sahihtir(gerçek)..

Saolun hocam bilgi için

• quote:

Orijinalden alıntı: matthew__

tanrı dünya adını verdiği bir yer yaratmış nedeni bilinmiyor tam olarak 6 gün ugraşmış ama bitmemiş tabi 7. gün düşünmüş ben neden ugraşıyorum bunlarla madem bu kadar gücüm var diye, sonra insanı yaramış .

Dostum uğraşmış demek kötü bir ifade olabilir, bu konularda konuşurken kılı kırk bin yarmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hsann

Bazı yorumlar var gercekten komik. Farklı bir pencereden bakarsak dünya da hiç bir şeyin boşuna yaratilmadigini en ufak bir olayın bile bir sebebi olduğunu kavrayabiliriz en azından düşünebiliriz. Insanı neden yarattığına gelecek olursak. Bence en önemli sebeplerinden biri sınamak için. Sadece geçici bir imtihan dunyasindayiz. Hangisine önem verdigimize bağlı olarak değişecek sonumuzun neresi olacağı. Sadece burası için çalışırsak öteki hayatımızı riske atmis olacağız ya da tam tersi. Mühim olan hangisine yaklaştığımız.

Neden sınanma ihtiyacı doğdu ki... bence sınanma başka bir sorunun cevabı... Mesela ölümden sonra ki hayatta (inanıyorsan) burda ektiğin kadar biçmek gibi birşey.

Tanrı, yaratıcı, Allah düşündüğün varolan herneyse ne isim veriyorsan artık. Ben "Yaratıcı" kelimesini kullanacağım.

Yaratıcı Dünyayı, hayvanları, bitkileri var olan bildiğimiz bilmedğimiz herşeyi yarattı. Sürelerine bakacak olursak insanın tarihi diğer yaratılmışlara göre milyar yıllar sonra. Bu bize farklı sorular da sorduruyor o yüzden öncelikle bu soruya cevap vermek gerekirse kime göre zaman? İnsan oğluna göre milyarlarla anlatılan bu zaman yaratıcı için nasıl bir zaman süresi... Video oyanıtıcıda açılmış bir video gibi aslında. Önceden senaryosunun yaratıcı tarafından yazılmasını düşünün ve videoyu başlatmış izliyor. O yüzden zaman konusu insani bir terimdir o kadar takılmaya değmez... Yaratıcı yaptığı filmde önce mekanlar oluşturmuş değişik değişik. Sonra farklı türde yaratıklar yaratmış. bunlar arasında da düşünebilen nurdan, çamur(toprak)dan, ateşten yarattığı varlıkları başrol oyuncusu yapmış.

Başrol oyuncularından nurdan yaratılanlar sadece vazifelerini yerine getirirken diğer yarattığı tüm yaratıkları ateşten yarattıkları dahil çamurdan yarattıklarına hizmetkar etmiş. Ateşten yaratılanların bir kısmı asi davranıp yönetmene karşı çıkmış. Yönetmenin büyüklüğünü bilsede yönetmenin yarattığı bu yaratık düşünebilen bir yaratık olduğu için sorgulamış. Sorgularken Yaratıcı buna filmde farklı görev vermiş. Çünkü eski senaryoda ateşten yarattıklarını çamurdan yaptıklarına hizmetkar etmişti. Farklı görev olarak ateşten yaratılan kendi isteği doğrultusunda çamurdan yaratılanlarıda yönetmene karşı asi yapacağını iddia etmiş. Yöntemende doğaçlama oyna bakalım demiş. Ama bunu derkende pişman olacağını ateşten yarattığı oyuncuya söylemiş. (Yönetmen oyunu önceden bildiği için ben çok insanların cennete gideceğine inanıyorum).
    Aslında her yönetmen yaptığı filmle övünmek ister. Bu yüzden en seçkin oyuncuları kullanmak ister. Yaratıcı en seçkin başrol oyuncusu olarak insanları cinleri şeytanları melekleri seçmiş... Yalnız O kadar harika yaratmış ki bu varlıkları cinler (şeytanlar da yapı itibariyle ateştendirler cinlerle aynı şekilde) ve insanlara çok büyük güçler vermiş. Dünyada yarattığı diğer tüm varlıkları onlara hizmetkar kılmış. Aslında bu bir nevi güçsüzlüktürde. Bir insanı muhtaç da kılmış diğerlerine. Çokta zeki. Bir insan insan yapabildiğinde senaryo biter gibi geliyor bana. O zaman dünyanın sonu gelecek...

Velhasıl kelam sanatçı sanatıyla övünmek ve tanınmak ister. Allah var ise bilinmek ister. yarattığı her varlık asiler dahil lisan-ı halleri ile yatılanı anarlar. İnsanoğluda senin açtığın bu konu vesilesi ile bir nevi O' nu anıyor aslında... Amaç şuanda gerçekten de hakikatliymiş aslında değilmi. Her insan anıyor...

• Tanrı evreni yarattıktan sonra son derece mutlu bir şekilde yaratımını seyrediyordu.
    Sonsuz bir boşluk, uçsuz bucaksız bir evren. İstediği zaman istediği yerde olabilir, istediği gibi evreni küçültülüyor büyütebilirdi. Zaman denilen kavramı da henüz yaratmadığı için sonsuzdan gelip sonsuza gidiyordu.

Derken bir gün bunun ne kadar sıkıcı olduğunu fark etti ve biraz daha " değişik şartlar " yaratmak istedi. Kendi gücünü, yaratıcı gücünü tekrar tekrar fark edebilmesi, bu oyunu daha keyifli bir hale getirecekti. ( sakın şaşırmayın. Bilgisayar oyunu oynarken yaptığınız hiç de bundan farklı bir şey değil, bir bölümü bitirip hemen daha zor olan diğerine atlamak, oyunu en keyifli kılan şeydir. Şimdi bu mirası nereden aldığınızı anladınız mı?)

Oyunu daha keyifli bir hale getirebilmek için kendi kendine ilk yarattığı engel gezegenler oldu. Böylece koca boşluk içerisinde ilk defa " madde " var olmuştu. Yani mekan yaratıldı. Boyutlar oluşmaya başladı. Büyük bir zevk ile yarattığı gezegenlere bakmaya başlarken birşeyi fark etti. Bu gezegenlerin üzerinde olmanın nasıl bir duygu olduğunu bilmiyordu. Yukarıdan yıldızlara bakmanın, nefes almanın, zaman ile var olmanın ne olduğunu hala " deneyimlememişti " . Gezegenlerin üzerine var olabilecek canlılar yaratmaya başladı ama bir eksik vardı. Hala sadece dışarıdan bakan gözlemciydi. Kendini yarattığı her canlı varlığın içine yerleştirdi. Ama onların bunu unutmasını sağladı. Böylece tanrı olarak - tanrı olduğunu bilmeden hayatı yeniden birebir deneyimleme fırsatını YARATMIŞ oldu. Yarattığı canlıların, aslında neden yapılmış olduklarını unutmalarını sağladı. Ama aynı zamanda bu canlıların tekrar ne olduklarını da hatırlamalarına izin verdi.

İlk olarak bütün güçlerini içimize yerleştirdi. İkinci olarak da elimize, bize bu yolda yardım olabilecek en güzel haritayı verdi: DUYGULARIMIZ. İşte bugün Tanrı; var olmanın, yaşamanın, zaman ve mekan gibi engellerle birlikte yoğrulmanın ne demek olduğunu bizim sayemizde deneyimliyor. Biz ağlarken ağlamayı, gülerken gülmeyi, nefret ederken nefret etmeyi, uyurken uyumayı bizimle birlikte deneyimliyor. Gülümsediğinizde, aşık olduğunuzda, iyimser olup içiniz kıpır kıpır olduğunda, neşe ve huzuru en yoğun şekilde yaşadığınız anlarda Tanrı içinizde ve size çok yakındır. Karamsar olup, nefret, sinir, kötülük ve olumsuz duyguları yaşadığınız da ise Tanrı size çok uzaktadır. Yaratılış gayenizi bilin ve Tanrı'nın size çok yakın olduğunu unutmayın.

;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

quote:

quote:

Hangi ayet hocam o?

Saolun hocam bilgi için

Teşekkürler. @mehmet230023

• quote:

Orijinalden alıntı: Gebere Jackson

Bu soruyu öyle basitçe değil derince düşünüp benim gibi beyin fonksiyonları durma noktasına gelen birileri var mı cidden çok merak ediyorum.

İnsanlar neden var?

İnsanların olmadığı bir evren düşündünüz mü hiç?

Sorular gerçekten çok basitçe duruyor bana göre de öyle fakat sanırsam her zaman o anı yakalayamıyor insan düşünürken beyin fonksiyonlarının durma noktasına geldiği duvara sertçe yumruk atası geldiği bir an var..

Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler anlamında bir ayet vardı kuranı kerimden. Ancak benimde aklıma şöyle bir soru geldi. Allah ceheneme göndereceği kullarını neden yarattı ? Çünkü cehenneme gidenler yaratılmamış olmayı dilerdi muhakkak. Ve biz bazen allahın bizi insan yani eşrefi mahluk olarak yaratmasına şükrederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qatar Foundation

quote:

Orijinalden alıntı: Gebere Jackson

Bu soruyu öyle basitçe değil derince düşünüp benim gibi beyin fonksiyonları durma noktasına gelen birileri var mı cidden çok merak ediyorum.

İnsanlar neden var?

İnsanların olmadığı bir evren düşündünüz mü hiç?

Sorular gerçekten çok basitçe duruyor bana göre de öyle fakat sanırsam her zaman o anı yakalayamıyor insan düşünürken beyin fonksiyonlarının durma noktasına geldiği duvara sertçe yumruk atası geldiği bir an var..

Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler anlamında bir ayet vardı kuranı kerimden. Ancak benimde aklıma şöyle bir soru geldi. Allah ceheneme göndereceği kullarını neden yarattı ? Çünkü cehenneme gidenler yaratılmamış olmayı dilerdi muhakkak. Ve biz bazen allahın bizi insan yani eşrefi mahluk olarak yaratmasına şükrederiz.

İnsanın en şerefli varlık olmasının asıl nedeni Hz. Muhammed'in insan olmasıdır aslında.

Bir de insanın yaptıklarıyla en şerefli olabileceği anlamına gelir. Melekleri geçebilir mesela. Ama şeytanıda geçebilir, bu ona bağlıdır.

Bir de Allah madem biliyor ne olacağını, niye dünyaya gönderdi diye sorup durmayın arkadaşlar. Öyle olsa yapmadığın bir şey için cennete veya cehenneme gitme durumunda olacaktın. Ceza ya da ödül için eylemin yapılmış olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 16 Temmuz 2013; 4:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

Sinir fonksiyonları fazlaca gelişmiş olan varlıklarız sadece , hayvanlardan daha farklı hissetmemizin tek sebebi budur.Bir arı neden yaratıldım diye düşünmez , gerek de yoktur .Her şeyi dine bağlamak kafayı yormamak için zordan kaçmaktır . 3.5 milyon yıllık insanlık tarihinin yüzde kaçını kaplıyor ki dinler ? Bundan 5000 yıl önce bile "Allahın ilmi"nden bahseden kimse yoktu. Millet pagan düşüncelerine sahipti . E haliyle , insanlık geliştikçe dinlerin gerçekçiliği de artmış . Ateşe suya değil de gökyüzünde oturan görünmez bir adama tapmaya başlamışız . Hristiyan misyonerler aborjinlere böyle öğretmişti dinlerini , olay budur aslında .

Hocam fikirleri bilgilerle olgunlaştıralım lütfen 3.5 milyon yıllık insanlık tarihi ? Ve 5.000 yıl önce allahın ilminden bahseden kimse yoktu demişsiniz. Ufak bi varsayımda bulunuyorum. İnsanlığın ulaştığı en eski yerleşim yeri 10000 yıllık diye biliyorum bu süreyi düşersek elimizde hala 3.5 milyondan biraz az bi süre kalır. 3.5 milyon yıl boyunca tarımı ve dolayısıyla yerleşik hayatı keşfedememek mümkün müdür ? Peygamberler tarihi 5.000 yıldan daha mı kısa ? Yada peygamber diye bir şey yok mu ?

Ben kuranı kerimde ve islamda cevabını bulamayacağınız bir soru olmadığını düşünüyorum.

Ve bu öğretiyi kendime esas alarak diyorumki;
    Allahın adı ve sıfatları ilk insan ve peygamber olan Hz. Adem'den beri mevcuttur.

• quote:

Orijinalden alıntı: misterno5

Bir yaratici oldugu kesin

Ama evrende insan yaratacak kadar ustun teknolojiye sahip olan baska varliklarda var

Yani dunyadaki insanlari yaratanlari yaratan esas buyuk yaratici olabilir

Yaratmak allaha mahsus değil midir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

görmediğiniz şeye inanmaya çalışıyorsunuz
    eski uygarlıkta duvarda neden ufolar vardı neden yunan mitolojisi gelişti,bizi uzaylılar yaptı
    sohbetlere fazla gitmenin zararı

Zekasız mısın ? Ben göremiyorum da. Gören varsa ss lütfen. Zira görmediğim şeylere inanmam

• Arkadaşlar, eğer ki Kur'anı kerimin sadece türkçe mealini açıp, konular bölümünden aklınıza takılan kısımları okursanız, kafanızda temel bir şeyler oluşturabilirsiniz. Eğer biraz daha ayrıntı ve teferruat isterseniz, o zaman da hadislere bakmanız gerekir.
  • quote:

quote:

eski uygarlıkta duvarda neden ufolar vardı neden yunan mitolojisi gelişti,bizi uzaylılar yaptı

Zekasız mısın ? Ben göremiyorum da. Gören varsa ss lütfen. Zira görmediğim şeylere inanmam

Cep telefonu kullanıyorsun değil mi ? Cep telefonuna gelen hava da ki sinyali görebiliyormusun ? Ya da kablosuz modeminden yayılan wifi dalgalarını ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qx5

quote:

quote:

Cep telefonu kullanıyorsun değil mi ? Cep telefonuna gelen hava da ki sinyali görebiliyormusun ? Ya da kablosuz modeminden yayılan wifi dalgalarını ?

Arkadaşın görüşüyle ona cevap vermiş.

• korkutucu bi konu gece gece . euzü...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qx5

quote:

quote:

Arkadaşın görüşüyle ona cevap vermiş.

Konu farklıymış , dikkat etmemişim. Neyse, her şeyi gözü ile görmeye çalışanlara gelsin o zaman benim sorum ;)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.