Binbaşı
03 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme
Toplam: 145 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Selamlar arkadaslar 3-4 senedir kullandigim ep630 soldan ses gelmemesi ile miyadini doldurdu artik. Biraz daha kaliteli birseyler alayim diyorum. Beats coktandir aklimda markaya biraz fazla para veriyosun ama az cok hakkini veriyordur diye tahmin ediyorum.

Yalitim oncelikli bir kulaklik ariyorum iceriden disari yada disaridan iceri ses gecirmeyen bi kulaklik.yuksek seste tizler rahatsizlik vermeyecek ayni sekilde s/ş sesleride rahatsiz etmeyecek bir kulaklik ariyorum.

Urbeats3 nasildir karsilarmi istegimi yardimci olursaniz sevinirim. Onun disinda diger onerilere de acigim.
meraba arkadaşlar.

aynı PNR aynı soyisimle bagaj haklarımızı birleştirebiliyor muyuz? iki kişi 23 er kilo hakkımız var.
tek valizin ağırlığı 23 kiloyu geçmemeli mi ? yoksa 30+15 şeklinde valiz hazırlayabilir miyiz ?

havayolu lutfthansa.

edit:

gitmeden havayolunu aradım lufthansa katıdır 23 ü geçmesin dedi müşteri hizmetleri ona göre hazırlamıştık. yinede valizin biri 25 diğeri 20 kilo falandı.

görevli valizleri aldı bir sıkıntı olmadı. üstüne üstlük biri 9 diğeri 6 kg olan el bagajlarınıda isterseniz aşağı alalım dedi hiç bir ücret ödemeden onları da aldı şaşırdım baya. çok iyi oldu.

görevliye göre hatta görevlinin o anki ruh haline göre değişiyor anlaşılan. fazla sıra da yoktu. uçak boş olduğu için de almış olabilirler. şansımız yaver gitti anlayacağınız. yine de tedbirli olmakta fayda var.
ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum umarım yanılıyorumdur.

uzun zamandır facebooka girmiyordum arkadaşlar. bugun bir gireyim ne var ne yok diye bakayım dedim. biliyorsunuz çerezlerde kayıtlı mailler olur. mail kısmına bir tıkladım hiç tanımadığım bilmediğim bir mail adresi var. ne duydum ne gördüm ve bilgisayarıda benden başka birisi kullanmıyor. hadi birisi girdi diyelim eş dost akaraba böyle bir mail kullanacak adam yok ama sadece ben kullanıyorum dediğim gibi. bu neden olmuş olabilir ? ciddi olarak soruyorum

resim aşağıda

meraba arkadaşlar.

oyun ve genel kullanım için 5000 TL ye bilgisayar toplayacağım. sadece kasa(dış iskelet dahil) olacak ve vatandan almak durumundayım(hediye çeki var). az çok bu bütçeye kurulacak kasa belli ama yinede buradaki ustalara danışmak istedim.

intel yada amd farketmez işlemci olarak. ekran kartı ise nvidia olursa daha iyi olur.

yardımcı olursanız sevinirim.
Meraba arkadaslar. Hali hazirda yesil pasaportum var. Eylulun ilk haftasinda da yurt disina gidecegim. Bayramdan once 4-5 gunluk sigortali bir iste calismayi dusunuyorum. Bu durum yurt disina cikisima engel olurmu? Genel kani cikarsin ama donusunde eve tebligat falan gelir dava acilir yonunde. Net bir bilgisi olan varmi acaba?
sitede resme tıklayınca farklı kaydet çıkmıyor arkadaşlar. pek anlamıyorum bu işlerden kaynaktan falan arka plan resimlerini nasıl alırım bir siteden. yardımcı olursanız sevinirim wallpaper olarak kullanacağım.

site:https://cee.mit.edu/

konunun yerini tam olarak bulamadım. admin taşırsa sevinirim.
3.92 ye çıkınca ellememişlerdi 3.70 lere düşünce kuru arttırmışlar anlamış değilim. 8.6 TL olan anahtarlar 9.15 TL olmuş. daha geçen sene 6.70ti. kuru 3.44ten 3.66 ya çekmişler. arada bir kasa açıyorduk oda yalan oldu iyice.

istikrar devam ediyor şükür.
öncelikle söylemem gerekir ki aranızda bilmeyenler olabilir dolar şuan 3.9 TL değil 3900000 TL'dir. kolaylık olsun diye 6 sıfırı attık. yani cumhuriyetin ilanından bugune dolar TL nin neredeyse 4 milyon katına çıkmış.

Ön edit: bazi akilsizlar hukumeti savundugumu sanmis. Aksine hukumet politikalirini sevmem sirf bu konuda akpyi elestirmedim diye akpli sananlar var. Ben sadece tarafsiz olarak dolarin seyrini yazdim. Hic kimseyi ovup, kimseye sovmedim.

---1923: Cumhuriyetin ilk yılında Türk Lirası'nın değeri ABD Doları'nın üzerinde bulunuyordu.
---1926: Dolar 2 liraya yükseldi.
---1929: Dünya ekonomik krizinden dolayı dolar 2 lira 13 kuruşa çıktı
---1935: 1930'lu yıllarda kurlar siyasal otorite tarafından belirlenmeye başlandı ve 1935'e gelindiğinde 1.25 liraya kadar indirildi.
---Atatürklü yılların sona erdiği, İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı 1939 yılında 1.31 liraya çıkan dolar, 1940-1945 döneminde de bu düzeyini yaklaşık olarak korudu.
---1946: İnönü hükümetinin yaptığı devalüasyonla dolar 2.8 lira oldu.
---1958: Dolar kuru gayri resmi devalüasyonla 9 liraya çıkarıldı.
---1960: 9 liralık dolar kuru resmi hale getirildi.
---1970: IMF ile ilk stand-by anlaşması imzalanırken, dolar kuru yüzde 65'lik artışla 14 lira 85 kuruşa çıkarıldı.
---1980: 24 Ocak kararları kapsamında yapılan yüzde 100'lük devalüasyonla dolar kuru 70 liraya yükseltildi.
---1981: Dolar, mayıs ayı başında ilk kez 100 lirayı aştı.
---1984: Serbest piyasa ekonomisine geçildi,
---1983: 280 lira olan dolar 442 liraya çıktı.
---1987: Dolar, aralık sonunda ilk kez 1000 lirayı aştı.
---1991: Kur, kasım sonunda ilk kez 5 bin lirayı geçti.
---1993: Dolar mayıs ayında ilk kez 10 bin liranın üze çıktı.
---1994: 5 Nisan kararları kapsamında yapılan devalüasyonla dolar 40 bin lirayı gördü.
---1995: Dolar, ekim ayında 50 bin lirayı aştı.
---1996: Dolar kasım ayında 100 bin lira düzeyini yakaladı.
---1997: Kur, aralıkta 200 bin lirayı devirdi.
---1998: Dolar kuru kasım sonunda 300 bin lirayı geçti.
---1999: Mayıs ayında dolar 400 bin, kasım ayında da 500 bin lira sınırını aştı.
---2000: IMF ile imzalanan 17'nci stand-by anlaşması kapsamında ekonomik program uygulamaya konuldu. 1 dolar artı 0.77 Euro'dan oluşan kur sepetindeki yıllık artış yüzde 20'de tutulurken, dolar kuru yıl sonu itibariyle 672 bin lira düzeyinde oluştu.
---23 Şubat 2001: Ekonomik programda revizyonla sabit kur politikasından vazgeçilerek, kurların dalgalanmaya bırakılması sonucu dolar 1 milyon lirayı aştı.
---15 Ağustos 2001: Temmuz ortasında bankalar arası piyasada 1 milyon 600 bin lirayı gören, daha sonra aşağı çekilen dolar kuru yeni bir dalgayla 1.5 milyon liraya dayandı.

2001 den sonrasını az çok hepimiz biliyoruz. ozamanki artışlarla şuanki artışı karşılaştırmak sağlıklı değil. dönem koşullarına göre değerlendirmek gerekir.

http://www.hurriyet.com.tr/turk-lirasi-dolar-karsisinda-eridi-38329845

ek olarak: görüyoruzki cumhuriyet tarihi boyunca dolar hep artış göstermiş. Üretim seviyemiz artmadıkça üretmedikçe, dışa bağımlılığımız azalmadıkça, eğitimde, sanayide, teknolojide ilerlemedikçe, tüketim çılgınlığımız azalmadıkça malesef dolar dahada artacaktır.
merabalar bugun arkadaşla kasa açarken bıçak açtık. daha doğrusu o açtı. ama fiyatından emin olamadık. yardım edecek varmı acaba ? phase i falan varmış tam anlamadık.

bıçak M9-bayonet gamma çoğaltıcı factory new

fotolar geliyor birazdan.

yarın izmire gideceğim arkadaşlar. hava durumu 16 derece gösteriyor ama güvenemedim. mont alsam çok terlermiyim yada deri ceket alsam çok üşütür mü? bir türlü karar veremedim.
Hakkında
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
msi
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
Operatör
turktelekom
ISS
Superonline
Oyun Platformu
xbox
Takım
Galatasaray
Steam
tkblack
TV
LG
Tablet
ipad air 3
Xbox Live GamerTag
strungskate1856
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Kulaklık - Amfi
Beats Audio
İşlemci
Intel
Anakart
Asus
Ekran Kartı
gtx 1060
Formula 1
Ferrari
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.689
İkinci El Bölümü Mesajları: 42
Konularının görüntülenme sayısı: 42.595 (Bu ay: 1.417)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.609 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.