Şimdi Ara

İnsanlar çok sert araba kullanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz pazar 500 km. şehirler arası yol yaptım. Ekonomi yapmak için 120 kilometreyi geçmedim. Gördüklerim:

Uzun yolda gidenlerin neredeyse yarısı sol şeritte 120 kilometrenin çok üstünde hızlarla gidiyor.
    Orta şeritte 120 ile giderken bile sellektör yiyorsunuz.
    Sol şeritte gidenler yine sol şerittekilerin arkasına çok hızlı yanaşıp yol istiyor, resmen yoldan atıyor önündeki aracı.
    3 şeritli yolda orta şeritte 80 km. hızla gidip en sağ şeride geçmemekte inat eden insanlar çok. Mecburen sol şeride giriyorsunuz. Siz onu sollayana kadar arkanıza hızla biri yanaşıyor ve yine sellektör manyağı oluyorsunuz.
    İnsanların çoğu yüksek hızda şerit değiştirme müptelası. Adam bir anda önünüze kırıp en sağ şeride olmadı emniyet şeridine girip yine sert manevrayla en sol şeride giriyor.

Özellikle Metro Turizm'in ve anadolu firmalarına ait şehirler arası otobüslerin müthiş hızlara çıktığına hayretle şahit oldum. 120 ile orta şeritten giderken Metro Turizm'e ait bir otobüs tarafından gece 12'de zaten yorgun olan gözlerim yediğim sellektörler yüzünden iyice harab oldu.

Sanki Dünyanın en pahalı yakıtını biz kullanmıyormuşuz gibi gidiyor insanlar. Çoğu insanda böyle bir dert tasa göremedim. Yakıt 1 lira olsa bu kadar hor kullanılmaz sanırım. İnsanlar gerçekten çok ama çok ayarsız.

• Turk erkegi bindigi her seyin hakkini verir.

Hasin delikanlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız hocam.
  • Aynen çok doğru bi konuya değinmişsiniz.Ekonomi yapalım biraz benzin 5lira olmuş diyoruz ama 90-100le gitmenin imkanı yok herkes yardırıyo maaşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Geçtiğimiz pazar 500 km. şehirler arası yol yaptım. Ekonomi yapmak için 120 kilometreyi geçmedim. Gördüklerim:

Uzun yolda gidenlerin neredeyse yarısı sol şeritte 120 kilometrenin çok üstünde hızlarla gidiyor.
    Orta şeritte 120 ile giderken bile sellektör yiyorsunuz.
    Sol şeritte gidenler yine sol şerittekilerin arkasına çok hızlı yanaşıp yol istiyor, resmen yoldan atıyor önündeki aracı.
    3 şeritli yolda orta şeritte 80 km. hızla gidip en sağ şeride geçmemekte inat eden insanlar çok. Mecburen sol şeride giriyorsunuz. Siz onu sollayana kadar arkanıza hızla biri yanaşıyor ve yine sellektör manyağı oluyorsunuz.
    İnsanların çoğu yüksek hızda şerit değiştirme müptelası. Adam bir anda önünüze kırıp en sağ şeride olmadı emniyet şeridine girip yine sert manevrayla en sol şeride giriyor.

Özellikle Metro Turizm'in ve anadolu firmalarına ait şehirler arası otobüslerin müthiş hızlara çıktığına hayretle şahit oldum. 120 ile orta şeritten giderken Metro Turizm'e ait bir otobüs tarafından gece 12'de zaten yorgun olan gözlerim yediğim sellektörler yüzünden iyice harab oldu.

Sanki Dünyanın en pahalı yakıtını biz kullanmıyormuşuz gibi gidiyor insanlar. Çoğu insanda böyle bir dert tasa göremedim. Yakıt 1 lira olsa bu kadar hor kullanılmaz sanırım. İnsanlar gerçekten çok ama çok ayarsız.

%90'ı maaşlı elemanlar... Otomobil şirketten, yakıt şirketten. Yapacak birşey yok, küçük insan işte. Kendi parasıyla aldığı kendi aracında kendi benzinini kullansa aynı şeyi yapmaz. Ama böylelerinin kendine ait aracı olamaz zaten.

Kalan %10'luk kesimde az değil :) 120'yle o yol bitmiyor yahu. Önceden hazırlık yaparsın geze geze gidersin o zaman olur ama ben her seferinde yavaş gidecem deyip, giderken bi bakıyorum ibre 250 olmuş

• Güzel yazmışsınız. Kültür eksikliği, karşılıklı saygı eksikliği, fizik kurallarına olan bihaberlik yüzünden oluyor...
  • Bu genel bir problem... Benzin fiyatlarından çok görgüsüzlükle alakalı bir şey bu... O kadar para vermişim tabii ki basacam aç yolumu gözüyle bakan çok fazla şoförümsüler var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden doblo çok var ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şehirlerarası yolda şartlar elveriyorsa yasal hız sınırının en üst değerlerinde giderim. TEM'de 132 km/sa, bölünmüş yolda 120 km/sa, çift yönlü yolda 99 km/sa. Sağ şerit ve/veya şeritler boş olduğu sürece sol şeride girmem. Tır sollarken, yavaş gidenlere rastlamışken mecburen sol şeride girdiğimde her yolculuğumda en az 2-3 adet ben yasa tanımamcılara rastlarım. Ekseriye çok pahalı araçların sürücüleri çocukluklarından beri varlıklı yetiştikleri için olabilir genelde ne selektörü yaparak ne de korna çalarak taciz ederler. Sonradan görme değildirler. Zaten sağ boşaldığı ilk anda yol alırlar. Nisbeten daha ucuz şirket arabası vasıflı araçlar, hafif ticariler, jipler(sonradan görmeler genelde jip tercih ediyorlar), caravelle transporter ve nefretlik starex tarzı araçlar ekseriye tâciz ederler. Bu tâcizin karşılığında gazdan ayağımı çeker kendilerini de yavaşlatırım. Boşluk bulup sağdan kaçarlar.

Tek dileğim Türk mühendislerinin otoyollarda araçlardan aldıkları bilgileri de kullanarak aşırı hassas bir şekilde hız tesbit eden sistemler geliştirmesi ve hız ihlalcilerinin sadece toplum sağlığı için değil kendi sağlıkları için de tesbit edilip rehabilite edilmesi.

Bu arada 1.6 dizeller genelde hız limitlerinde yokuş düz farketmeden son derece hesaplı yakıyorlar.

• sana mı soracaklar kaç kmh hızın kendileri için uygunluk olabilitesini ..
  • Ben Gerede otobanında orta şeritte 125 km/h gibi bir hızda uzun demir damperli bir tıra sollandım

Halen etkisindeyim inanın bana tır resmen zıplıyordu o kadar hızlı gidebiliyorlar o büyüklükteki bir araç ile

Yakıtını geçtim bu insanların canının değeri yok mu anlamadım?
  • quote:

3 şeritli yolda orta şeritte 80 km. hızla gidip en sağ şeride geçmemekte inat eden insanlar çok.

İşte bu arkadaşlara kafa göz dalacan hızlı gidene değil.Adam çıkmış otobana ha 1 litre fazla ha 1 litre eksik bomboş yolda keyif yapıyor.Öteki amele de yolu işgal ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

sana mı soracaklar kaç kmh hızın kendileri için uygunluk olabilitesini ..

bana sorsunlar demedim zaten.. herneyse.

düzeltme: navigasyon cihazı almak için 10-15 gün önce şu foruma üye oldum. bu kadar gün açılan konulara baktım. farklı bir konu açayım dedim. en azından bana göre farklı bir konu açtım ve şu yaptığına bir bak.

insan olmak bu kadar zor mu? bu yazdığınla gurur duy. çünkü ne kalitede bir insan olduğunu aktarmışsın buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edec -- 20 Mart 2012; 23:08:19 >
  • bir toplumun kimyası trafikte belli olur...(bu trafik sadece yol değilde cadde sokakta yürüyenlerde dahil,asık surat,kızgın,kavgacı bir toplum yaptılar malesef,ne oldu bize?
  • otobüsler otoyolda 110 ile, bölünmüş yolda 99 ile giderler, tüm hızları takoğrafta kayıt altındadır ve varış noktasındaki otogar polisine teslim ederler...

söylediklerine katılmakla beraber otomobil göstergelerinin genelde fazla, kamyon, çekici otobüs gibi profesyonel şoförlerin kullandığı araçlarda ise birebir gösterir...

bu sebeple sizin gösterge mesela 110 gösterirken , gerçekte 110'la giden bir otobüs sizi geçebilir

metro turizm'in kuralları arada rahat ihlal ettiğini de söyleyebilirim ama bir kamil koç, bir nilüfer, bir varan, ulusoy yapmıyor
  • hocam 3 şeritli yol dediğine göre otobandaydın galiba, valla bende otobana çıktımmı 130 dan aşağıya inmem kapatır giderim yol müsaitse,
    orta şeritten 80 gidene bende sizin sol şeritte tepki gösterdiğiniz gibi tepki gösteriyorum, buna emin olabilirsiniz. ama bunu da unutmamak lazım bir yoldaki kuralları o yoldaki araçlar belirler. yani herkesin 100 üstünde gittiği yolda 50 ile gitmekde trafiği büyük bir tehlikeye atabilir. bu dediğime çoğunuz tepki göstereceksiniz ama bu bir gercek.
    ama size bir konuda katılıyorum sollamaya çıkmışsınız arkadan sellektör atılması biraz terbiyesizlikdir.

iyi forumlar
  • ülkemden trafik manzaraları.

sonra benzin neden pahalı diye laf ederler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

sana mı soracaklar kaç kmh hızın kendileri için uygunluk olabilitesini ..

bana sorsunlar demedim zaten.. herneyse.

düzeltme: navigasyon cihazı almak için 10-15 gün önce şu foruma üye oldum. bu kadar gün açılan konulara baktım. farklı bir konu açayım dedim. en azından bana göre farklı bir konu açtım ve şu yaptığına bir bak.

insan olmak bu kadar zor mu? bu yazdığınla gurur duy. çünkü ne kalitede bir insan olduğunu aktarmışsın buraya.

o hızlı gidenlerin büyük çoğunluğu şirket aracı zaten, bas anasını satıyım babanın cebinden çıkmıyor ya.
    ekonomi yapmak isteyen gayet orta şeritte 100 ile gider, bana ısrarla biri sellektör atarsa gel bakalım şöyle emniyet şeridine diye işaret ederim..

• Yahu şu hızlı giden otobüslere bir tek ben mi denk gelemiyorum? 80'le gidiyorlar sonra yol bitmek bilmiyor. Hız yapan birine denk gelemedim henüz
  • valla bilmemde 120 ile giderken kaza yaparsınız kafanız gövdenizden koparsa o zaman 120 km hızı az bulursunuz.

bizde prensi meselesi otoyolda bile max 120 km hızla yol alıyor.bunun dışında genelde 90 km yi pek geçmiyoruz.tavsiyede etmiyorum hızlı yol almayı.
  • hocam bi kere sol şerit sollama şerididir. Sol şeritte çok hızlı gittigin sürece kimse sana selektor yapamaz yapan varsada demekki sol şeridi işgal etmişsin demektir.

ayrıca parası olan basar parası olmayan basmaz yada benim gibi parası olup canını seven basmaz. Arada basıyorum hoş ama boş yol olacak = )

ben en sağ şeritte genelde cruise açık 90km sabit hızla gidiyorum şehirler arası tabi. Kimse selektör yapamıyor denemeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.