Şimdi Ara

İnsanın rastgele olduğu bir şey için övünmesi çok saçma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben böyle düşünüyorum... Bence insan ırkıyla, diniyle, milletiyle vs. ile övünmesi/başkalarını yermesi çok saçma... Sonuçta tamam, Türküm gerektiğinde savaşırım gerekirse ölürüm fakat kimseye de "Biz Türküz zamanında Viyana'ya kadar dayandık adam olun elimizi öpün" demem. Atııyorum başka bi ülkede başka bir ırka mensup olarak doğsaydım, o ülke için o ırk için canımı vermeye hazır olacaktım. "Türklük" ile övünmek veya başka herhangi bir ırkla övünmek de diğer ırkları hor görmekte çok saçma bence.

• Ben varoluşçuyum. İleride " Seçmediklerim " adlı bir kitap yazacağım imkan bulabilirsem. Bu topraklarda doğmayı ben seçmedim ki ulusalcılık ve milliyetçilik gibi duygularla beynimi zehirleyeceğim.

İmzama tıklayıp manifestomun son maddesine bakabilirsin. Varoluşçuluğa pratik bir açıklama getirdim. Vatan - millet gibi şeyler katmadım.

Daha dün okuldan çıkıp sigara içe içe yürürken düşündüğüm şeyin konusunu açmışsın.
  • İnceliyorum hocam.
  • aynen boş iş bunlar , insanlar biribiriyle kaynaşsın diye büyükler tarafından dayatılan kurallar geleneklerden ibaret.
  • ama ben Türk olduğum için gurur ve mutluluk duyuyorum... Ya başka bi ırktan olsaydım, Allah korusun intihar ederdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

ama ben Türk olduğum için gurur ve mutluluk duyuyorum... Ya başka bi ırktan olsaydım, Allah korusun intihar ederdim...

• quote:

ama ben Türk olduğum için gurur ve mutluluk duyuyorum... Ya başka bi ırktan olsaydım, Allah korusun intihar ederdim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

"Biz Türküz zamanında Viyana'ya kadar dayandık,viyanada elimize verdiler hemde 2 kere ama olsun adam olun elimizi öpün LAN"

• quote:

• quote:

Adam Türk beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jawsiki -- 16 Mart 2011; 7:39:47 >
  • Gelişmiş insan düşüncesi bunlar..Bunları dinler,ülkeler,ırklar kabul etmez
  • Sen dinini değiştiremiyo musun, ırk değişmez ,millet değişmez tamam ama din nasıl doğuştan gelir
  • Irkçılık da diğer seçtiklerinle övünme de kibirden oluyor sanırım. Kendini beğenmişliği öğrenemedim neden kötüdür.
    Her insan herhalde milletindekileri sever. Ama gidip üstünlük durumuna getirirsen o zaman s.ç..sın
  • Bunun kibirle bir alakası yok dostum. Kibir yaratılır. Nasıl ve neden yaratılır ? Önemli olan nokta bu. İnsanlar kendi hayatlarında gruplaşan ve mensubu olduğu gruba saygı duyan , " dışarıya " eleştirel bakan bir bünyeye sahiptir. İnsanın doğasında bu vardır. Amacı kendini korumak ve kendini güvende hissettiği şey doğrultusunda bir şeylere adanmaktır. Üniversiteli arkadaşlar bilir. Sert ve katı bir gruplaşma vardır.

Olayın milliyetçilik , ulusalcılık ve din propagandası kısmına gelirsek eğer. İnsanları yönetebilmek için en az " bir " ortak noktada buluşturmak gerekir. Bunlar siyasi ideolojiler ve özellikle dinî meseleler olur. Çünkü insan dinini sorgulamaz. Her şeyi kabul eder.

Olayın milliyetçilik boyutu ise ayrı bir komedi ve yalanlar silsilesidir. Sen Türk'sün sen bilmem nesin , Demir bir dağı eriterek çıktık dünyaya ! ve benzeri söylemler ile bir çok şey saptırılı. Yani insanlara yedirilir.

Bazı noktalarda milliyet ve din kisvesi çakışır. Örneğin Türk'lerin islamiyeti kabulü ve bu kabulün şekli. Bize dayatılan hoşgörü yoluyla kabul ettiğimizdir. Lakin ki kılıç zoruyla seve seve kabul etmişizdir tarihimizde.

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'un işgali sırasında hiç bir yağma olayına ve zorbalığa müsade etmemiştir. Halifelik dönemidir , siyasetin ve dinin çakıştığı bir noktadır. Ama 2 gün boyunca İstanbul yağmalanmış ve Fatih şehre bu yağmadan sonra girmiştir.

Tarih bile saptırılır , resmi ve milli tarih olarak. Sırf ideolojiler ve insanları bir arada tutmak adına.

• quote:

asdhasudhausdhaushdasd
  • aynı şekilde insanın seçeneği olmadan elde ettiği şeyler için övünmesinin saçma olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: amarok3

aynı şekilde insanın seçeneği olmadan elde ettiği şeyler için övünmesinin saçma olduğunu düşünüyorum

+1

Konu pek rağbet görmedi. Karı kız konu olsaydı doluşurdu millet. Sabahın da etkisi var biraz. Ben okula gidieyim en iyisi. İnsanlık tarihi dersim var. Çok zevkli geçiyor , bugünkü konu ne olacak bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrkm
    quote:

Adam Türk beyler

Şükürler olsun ki Türküm ve bunun farkındayım !.
  • Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin
  • Ben tam tersi olarak düşünüyorum bence insan değiştiremeyeceği şeylerler (ırk,millet vs.) övünmeli, ama değiştirebileceği (din vs.) övünmemeli.İnsanlar çıkarları için din ve dine bağlı olarak bağlılıklarını siyasi yada ekonomik çıkarları için yüceltir yada söver ama ırksal olarak değiştirmeyeceğin için bu tür konularda daha temkinli yaklaşır,bir ırktan olup başka ırka geçmesi imkansız olduğu için bu doğrultuda haraket eder,ihaneti değiştirebilecekleri şeylere göre daha azdır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.