Şimdi Ara

İnsan neden dalga geçme ihtiyacı hisseder.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
24.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz da psikolojik konulara değinmek istiyorum, peşinen söyleyeyim bunun evrim din tartışmaları cerçevesindeki olaylar ve kişiler ile uzaktan yakından alakası yoktur

İnsan değişik şekillerde dalga geçebilir. Kızgınlık yüzünden verilen tepkinin dalga geçme şekline dönüşmesi söz konusu olabilir. Bu sadece dalga geçmenin bir türüdür, asıl anlatacağım bu değil. "salakça" olarak nitelenen bir ifade karşısında dalga geçilir. Ama burada sözün salakça olması değil, çoğunluğun salakça olarak nitelendireceğinden emin olunması söz konusudur. Kendini destekleyecek çoğunluğun arkasından geleceğinden emin olmak ve çoğunluk ile aynı fazda titreşip bundan tatmin olma ihtiyacı söz konusudur. Azınlığa düşmek ve yanlız kalmak insanın korkusudur. Alay edilip dalga geçilmek de insanın korkusudur.

Mesela "Ajdar" ile dalga geçen bir insan kendi korkuları ile dalga geçer. Çünkü ajdar "salak" tır, kendisi ajdarla dalga geçme yeteneğine sahip olduğu için ajdar gibi değildir. Ajdar azınlıktır, kendisi çoğunluktur. Kendisini destekleyecek ve dalga geçecek diğer insanlar muhakkak çıkacaktır, buna güveni tamdır.

Burada insanların genelinde görülen çocukça korkular yüzünden dalga geçmeyi kendi fikrimce açıklamaya çalıştım. Her dalga geçme böyle olacak diye bir şey yok.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlık: Her Şeyle Dalga Geçme İhtiyacı: "Sürekli Dalga Geçen İnsan" Psikolojisi

Giriş: Dalga geçme, insanların sıklıkla başvurduğu bir davranıştır. Ancak sürekli ve her şeyle dalga geçme ihtiyacı, psikolojik bir durumun işareti olabilir. Bu metinde, "her şeyle dalga geçen insan" psikolojisini inceleyecek ve bu davranışın altında yatan nedenleri keşfedeceğiz.

Her Şeyle Dalga Geçme Psikolojisi: Sürekli dalga geçme ihtiyacı olan kişiler, genellikle kendilerini aşağı hissetme veya başkalarından üstün olma arzusuyla hareket ederler. Bu davranış, güvensizlik ve yetersizlik duygularını maskeleyebilir. Dalga geçmek, onlara bir güç hissi verir ve başkalarını aşağılayarak kendi eksikliklerini gizlemeye çalışabilirler.

Dalga Geçmenin Nedenleri: Herkesle dalga geçen insanların bu davranışı sergilemelerinin çeşitli nedenleri olabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Öz Saygı Eksikliği: "Sürekli dalga geçen insanlar" genellikle düşük öz saygıya sahiptir ve başkalarını aşağılayarak kendilerini daha iyi hissetmeye çalışırlar.
    • Dikkat Çekme İhtiyacı: Dalga geçmek, dikkat çekmek ve ilgi odağı olmak için bir yol olabilir. Bu kişiler, olumlu ilgiyi çekemedikleri için olumsuz ilgiyi bile tercih edebilirler.
    • Kontrol İhtiyacı: Dalga geçerek, başkalarını kontrol etmeye ve manipüle etmeye çalışabilirler. İnsanları rahatsız ederek veya sinirlendirerek güç kazanma hissine kapılabilirler.
    • Kıskançlık: Sürekli dalga geçen kişiler, genellikle kıskançlık duyguları yaşarlar. Başkalarının başarısına veya mutluluğuna gölge düşürerek kendilerini daha iyi hissetmeye çalışabilirler.
    • Öğrenilmiş Davranış: Bazı durumlarda, dalga geçme davranışı çocuklukta veya sosyal çevreden öğrenilmiş olabilir.

Sonuç: Her şeyle dalga geçme ihtiyacı, genellikle psikolojik bir durumun işaretidir. Bu davranışın altında yatan nedenleri anlamak, bu kişilere yardım etmek için önemlidir. Profesyonel yardım almak, sürekli dalga geçme davranışını aşmaya ve sağlıklı ilişkiler kurmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mesela bir deneme yapalım, yeni bir nick alarak konu dışına şöyle yazın. "Arkadaşlar, dünyanın düz olduğuna ait kanıtlarım vardır". Ne gibi cevaplar gelir sizce. Ben söyleyeyim, MUAHAHAHA, ZUAHAHA gibi cevaplar gelir. Çünkü o cevabı veren kimse, diğerlerinin de kendini takip edip aynı şeyleri söyleyeceğinden emindir. Bu sayede bir birliktelik sağlanır ve tatmin olunur.
  • quote:

İnsan değişik şekillerde dalga geçebilir. Kızgınlık yüzünden verilen tepkinin dalga geçme şekline dönüşmesi söz konusu olabilir

sen bunu açmışın ama ben heves ettim.çünkü çok yaptıgım bişey

toplumdan kopuklugun ilk belerinden biri içinden"has...rin" deyip yanlızca alaycı gülümsemeyle yetinmek sonrada basıp gitmeye alışmak.
  • kötü bi şey ama bazen insan kendini tutamıyo ajdar la da kesin dalga geçilir
  • alaycılık kendini tatmin etme duygusudur herkesde biraz vardır nedeni ise( zevk vermesi,karsındakini aşagılık görmek,begenmemek sonucu tepki,kıskançlık,kendini begenmişlik vs...)
  • Benim düşüncem insan belirli kişilerle dalga geçer... Şöyle bir tespitim de vardır ki dalga geçen insanların çoğu dalga geçtikleri kişilere alıngan deyip dururlar halbuki kendileri ondan daha alıngandır... Dalga geçmek çevresel etkenle birlikte insanların doğasında da vardır yani genetik olarakda bazı insanlar özellikle çok dalga geçmeye meğillidir...
  • Dalga geçmek ;

Bilmemek,tecrübe edinmemiş olmak, Utanma Duygusu, Çevresel faktörler sebeiyle ortaya çıkıyor.Mesela ajdarla dalga geçen adamın bir şekilde çikita muz deyip ortada dolanmak gibi bi tecrübeyi yaşamış olsaydı yada program başına para alsaydı oda kendi durumunu normal görecekti.Bir nevi anlamsızlıga anlam verme çabası gibi bişey ¿ ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eziksen dalga geçersin veya yavşaklık amaçlı başkalarıyla dalga geçersin
  • Cevap veremiosan dalga geçersin..
  • ya sevdiğin bi arkadşındır takılırsın ya gıcıkoluyosundur.. yada komplexin vardır.. ya kendine güvenin azdır.. ama kapatmak istersin .. yada eskiden seninle çok dalga geçilmiştir.. bunun acısını başkalarından çıkarırsın..
  • Aslında dalga geçenin kendisinde bir sorun var
    Genelde 2 şekilde dalga geçilir
    1 Bir sakarlık yaparsın hehee hoohoooo zuahaha puaha diye
    2. side Tipler vardır sürekli insanın fiziksel özellikleri ile filan dalga geçer Aslında bu onun aşşalık kompleks inin bir parçasıdır ve karşısındaki kişinin karizmasının yere vurarak kendini ön plana çıkarmaya çalışır aslında kimse mükemmel değildir. Herşey Böyledir Bir işin rast gitse diğeri bozuk gider.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baar555

alaycılık kendini tatmin etme duygusudur herkesde biraz vardır nedeni ise( zevk vermesi,karsındakini aşagılık görmek,begenmemek sonucu tepki,kıskançlık,kendini begenmişlik vs...)

bencede aynen,tatminsiz insanlar tatmin oluo dalga geçerek...
  • dalga geçen insan karşısındakini kendinden daha güçlü ve özgüvenli olduğunu görürse kendini berbat hisseder o yüzden ben hiç sallamam bişey derlerse kahkaha atmam yada sinir ifadesi olmaz yüzümde gülümserim başka bişey anlatmaya başlarım

kaotika hayrola niye konu dışına geldin elimizden geldiğince yazıyoruz bişeyler ama...
  • Arkadaşlar bu "konu", "Kültür ve Bilim" bölümünden bir "süüper mod" (!) tarafından konu dışına atılmış. Koaktika'yı ve yazdıklarını sıkı takibeden ve bir "konudışı" müdavimi olarak, bu konunun seviyesini korumayı istirham ediyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Mesela bir deneme yapalım, yeni bir nick alarak konu dışına şöyle yazın. "Arkadaşlar, dünyanın düz olduğuna ait kanıtlarım vardır". Ne gibi cevaplar gelir sizce. Ben söyleyeyim, MUAHAHAHA, ZUAHAHA gibi cevaplar gelir. Çünkü o cevabı veren kimse, diğerlerinin de kendini takip edip aynı şeyleri söyleyeceğinden emindir. Bu sayede bir birliktelik sağlanır ve tatmin olunur.

MUAHAHAHA, ZUAHAHA

bunu yapmam lazımdı, çok üzgünüm ama burası bizim copluk

• *
    Azınlığı ezmek, insanın habis huylarından birisidir.
    @kao'nun anlattığı şekil, güçlünün güçsüz konumdakini batırarak egosunun salyalarını akıtmasıdır.
    O yüzden dalga geçmek, semavi dinlerde yasaklandığı gibi beşeri görgüde de hoş karşılanmaz.
    Espri merkeziniz bir şeyi ne kadar komik bulursa bulsun, diplomat gibi renk vermemek takdir edilir.
    Dalga geçmek,
    insanı küçümsemektir.
    Egoya prim vermek ve anlamsız gurur büyütmektir.
    İnsanı küçümsemek ise, insani değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.