Şimdi Ara

İnşaat mühendislerine bir soru 'havuz problemi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar malum yaz sıcak sürekli tatile gitme fırsatım yok oturduğum daire teras balkonun genişliği 2,5 metreye 20 metre civarında ve aşağıda resimlerde ki gibi hazır havuz koymak istiyorum çevreden görünme problemim olmayacağı için ailecek rahat rahat hergün havuza gireriz diye düşündüm ama sorun şu ki o büyüklükteki bir havuzun içindeki suyun ağırlığı balkonu göçürebilir mi? bu tehlikeyi düşününce kararsız kaldım çok ta büyük olmasına gerek yok su belime kadar gelse 10 metrede kulaç boyu olsa yeter bana yani genişlik 2 metre uzunluk 10 metre derinlik 70 ila 80 cm olabilir. bu suyun ağrılığı ne kadar olur. Allah korusun bir gün yüzerken kendimizi aşağıda bulmayalım konu komşuya rezil olmakta var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 17 Haziran 2010; 12:10:18 >

• Hocam 16000 dm3 su eder 16000 litre yani. 16 ton mu ediyor oda ? Biraz ağır olur sanki
  • Bina kaç yılında yapıldı,teras döşeme kalınlığı kaç cm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

Hocam 16000 dm3 su eder 16000 litre yani. 16 ton mu ediyor oda ? Biraz ağır olur sanki
    Biraz mı
  • bina 25 yıllık ama sağlam bina. terasın döşeme kalınlığını bilmiyorum ama normal bir balkonun olduğu kadar.

16000 litre galiba çok gelecek su faturasını düşünemiyorum bile en iyisi müstakil bahçeli bir eve geçmek ve orada toprağın üstüne kurmak böyle bir şeyi yoksa komple binayı da çökertmeyelim
  • Terasdan atlarsın balıklama, zeminden çıkarsınız artık ailecek.
  • Hacı herşeyi geçte.. En önemlisi su faturası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su faturası, prefabrik havuz parası derken 2000 TL yi gereçiz gibime geliyoru en mantıklısı belediyenin havuzlarına gidip ayda 100 Tl ye yazı geçirebilirim
  • Konut 1 (Konut başına 0-10 m3/ay'a kadar kullanım) 2,42 TL
    Konut 2 (Konut başına 10-20 m3/ay arası kullanım) 3,64 TL
    Konut 3 (Konut başına 20 m3/ay'dan fazla kullanım) 4,84 TL

16 tonluk havuzu ilk dolduruşun 46 TL

E aynı suya 1 ay boyunca girmem dersen

O ay içersinde 2. dolduruşun 72 TL

3. dolduruşun 77 TL

anlıycağın mantıklı bir iş değil...
  • ev taşımaz onu , statik hesaplarında oraya havuz koymak olduğunu hiç sanmıyorum
  • kardeş 1 metreküp su 1 ton eder, küçümsemeyin. tehlikeli bir rakam yani.
    16 tondan bahsediyorsunuz.

80 kilodan 200 tane insanın balkona dolduğunu düşün. evlerin emniyet katsayıları, okul vb yapılar gibi değildir, o kadar yükü kaldırabilir mi balkon?
  • 10 metre uzunluk ve 70-80 cm derinlik fazla değil mi ? Olimpik havuz yaptırsaydın bari
    Sana tavsiyem git 20 liraya şişmeli havuzlar var.Şu an yeğenim için kullanılsa da ben bile arada giriyorum rahatlamak için yeterli.10 x 2 x 75 hem binaya ağırlık yapar, hem su faturasına yapar.Hem temizlemekten doldur boşalt yapaktan usanırsın 1 doldurup boşaltması uzun sürer musluğun debisi ne ki ?
  • Banyoda baktım 1 litreyi 5 saniyede doldurdu.5 x 16.000 = 80.000 saniye.O da 22,222222 saat ediyor.
    (Hesaplamam + - 10 saat oynayabilir )
  •  İnşaat mühendislerine bir soru 'havuz problemi'

hocam sen en iisi şöyle bişey al hergün doldur doldur otur içine
  • Binanın statik dengesini bozarsın. En ufak sarsıntıda binanın yıkılmasına yol açabilir. Binanın ortasına bile koysan bunu iki kat arası döşeme kalınlığı ve bu döşemenin mukavemeti çok önemli. Bence bu tür fantazilere girme.
  • bu ikisi daha uygun görünüyor hiç olmazsa biraz serinleriz

• Bu soruya benim de cevap almam lazım 6 ton suyu teras taşır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Bu soruya benim de cevap almam lazım 6 ton suyu teras taşır mı?

6 tonu da kaldırmaz hiçbir teras. ben 2 metreye 1 buçuk metre ufak bir şişme havuz koymayı düşünüyorum terasa. Daha realistik bir rakam, 1 ton ağırlık çıkıyor. Ancak altı boş bir terasta 1 ton ağırlık da sıkıntı yaratabilir.. siz ne düşünüyorsunuz. Bina yeni bina 2 yaşında.
  • Balkon direkt göçer. Size çok pahalıya patlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.