Şimdi Ara

İnşaat mühendislerine bir soru 'havuz problemi' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes farklı bir şey diyor ama 2*2m lik jakuziler falan var evde. Onları nasıl taşıyor apartman.

Yönetmelikte yan duvarlara 3 m mesafe bırakarak teras havuzu yapılabilir denilmiş.

Peki biz teras kaç ton taşır bilgisini nereden alacağız? Müteahhitten mi?
  • Havuz yerine jakuzi düşünebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JuMu

Herkes farklı bir şey diyor ama 2*2m lik jakuziler falan var evde. Onları nasıl taşıyor apartman.

Yönetmelikte yan duvarlara 3 m mesafe bırakarak teras havuzu yapılabilir denilmiş.

Peki biz teras kaç ton taşır bilgisini nereden alacağız? Müteahhitten mi?
    m2de 200kg ya kadar taşır. daha da taşır ama bunu aşmayın siz. teras olduğu için kesin birşey demek de doğru değil çünkü oranın demirinden çalınmış olma ihtimali var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gta v balkon gocurtme mission

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    1 m3 su 1 ton ediyor, o zaman evlerdeki küvetler hep sakat mı? :)
  • quote:

1 m3 su 1 ton ediyor, o zaman evlerdeki küvetler hep sakat mı? :)
    m2 deki 200kg ile m3 deki 1 ton çok farklı şeyler hocam

Şöyle demek istedim. Örneğin 2*1 m2 alan ve 0,75m2 yükseklik desek 2 m2de 1,5ton, 1 m2 ye 750 kilo ağırlık düşer. Yanlış mıyım?
  • quote:

Şöyle demek istedim. Örneğin 2*1 m2 alan ve 0,75m2 yükseklik desek 2 m2de 1,5ton, 1 m2 ye 750 kilo ağırlık düşer. Yanlış mıyım?
    yazmaya başlayıp durumu anlatmaya çalıştım yazdıkça sonu bitişi belli olmayan bir paragrafa gitmeye başladığını görünce açıklamaktan vazgeçtim. kısaca, sizin aklınıza gelen 200kgdan fazla gelen küvetlerin zeminden çat diye kırıp alt kata düşmesi olmasın; derseniz küvetler tehlikeli eğer 1m genişlikte 1m uzunlukta 1 m yüksekliğinde içi sürekli ağzına kadar dolu alttan döşemeye sıkı sıkıya çakılı bir su havuzu küvet ne dersek şiddetli bir depremde akıl almaz hasarlara yol açar.m3 m2 mevzusu ise burada devreye giriyor aynı miktarda su 3.162m uzunlukta 3.162m genişlikte ama bu sefer sadece 10cm yüksekliğinde bir küvette durursa ciddi bir hasara yol açmaz.

Tabiki doğru. Basınç uygulanan yüzey genişliyor. Orada sıkıntı yok. Benim dediğim; eğer binalar dediğiniz kadar dayanıksızsa, evlerinde büyük küveti jakuzisi falan olanlar aslında tehlike altında.

Peki teras katlarda gayet büyük havuzlar oluyor. O binalar ona göre özel yapılıyor o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler çok konuştunuz bende sormak istedim şimdi

98 yapımı dairemde yaklaşık 70cm genişlik, 150cm uzunluk ve 50cm yüksekliği olan bir küvetim var

o zaman bu küvet yaklaşık ne kadar su alıyor içine?

bina için bir sıkıntı oluşturacak düzeyde mi?

bina 98 yapımlı (yani depremi görmüş) ve 8 katlı bina

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tabiki doğru. Basınç uygulanan yüzey genişliyor. Orada sıkıntı yok. Benim dediğim; eğer binalar dediğiniz kadar dayanıksızsa, evlerinde büyük küveti jakuzisi falan olanlar aslında tehlike altında.

Peki teras katlarda gayet büyük havuzlar oluyor. O binalar ona göre özel yapılıyor o zaman.
    hocam aslında binalar o kadar dayanıksız değil ama ben olabilecek en en kötü duruma göre bile garanti sayılabilecek bir rakam verdim. fazlasını taşır mı tabiki taşıyabilir ama benim yerinde görmeden projelerini bakmadan ne desem yanlış olur bu ülke düğün kutlaması için balkona çıkan insanların altındaki döşemenin kolondan patlaması sonucu yitirilen canlara şahit oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

beyler çok konuştunuz bende sormak istedim şimdi

98 yapımı dairemde yaklaşık 70cm genişlik, 150cm uzunluk ve 50cm yüksekliği olan bir küvetim var

o zaman bu küvet yaklaşık ne kadar su alıyor içine?

bina için bir sıkıntı oluşturacak düzeyde mi?

bina 98 yapımlı (yani depremi görmüş) ve 8 katlı bina
    dediğim gibi burdan ne desek boş hiç küvet olmasa bile gitme ihtimali var 99 depreminde ne sahtekarlıklar ortaya çıktı aklınız almaz kolonun betonunda sigara izmariti mi dersiniz deniz kabuğu mu dersiniz olan yitirdiğimiz şuan aramızda olmayan nice canlara fidanlara oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: panter20

dediğim gibi burdan ne desek boş hiç küvet olmasa bile gitme ihtimali var 99 depreminde ne sahtekarlıklar ortaya çıktı aklınız almaz kolonun betonunda sigara izmariti mi dersiniz deniz kabuğu mu dersiniz olan yitirdiğimiz şuan aramızda olmayan nice canlara fidanlara oldu.

Alıntıları Göster
    tahmini olarak ne kadar ağırlığı olur hocam bunu soruyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

tahmini olarak ne kadar ağırlığı olur hocam bunu soruyorum?

Alıntıları Göster
    0.7mx1.5mx0.5m= 0.525 m3

1m3 su = 1000lt = 1000kg dır.

yüzde 40ı küvet hacmine gitsin.

315kg kalır. bu da eşittir 4 insanın ağırlığına. çok olumsuz durumlar haricinde güvenli denebilir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.