Binbaşı
04 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 110 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Geçen sene 25 yıllık sabit telefon numaramı ve yanında interneti turknete taşıdım, Memnun kalmadım ve tekrar eski operatöre geçmek için başvuruda bulundum, Telekom yetkilisi taşımakla uğraşmayın iptal edin yeni bağlantı yapalım size dediler fakat ben telefon numaramı kaybetmek istemediğim için taşımayı uygun gördüm. ona göre formları doldurdum, Karşı operatörden uygunluk geldiği gibi taşıma işlemi yapılır dediler,

Haftalardır gidip geliyorum benim başvurum neden sonuçlanmadı diye ve her seferinde tekrar tekrar başvuru yenilemesi yapıyoruz ama turknet taşıma için uygunluk vermiyor diyorlar. Arayın türknetle görüşün diyorlar ama turknette arayıp görüşebileceğiniz bir çağrı merkezi yok.

Benzer sıkıntı yaşayanlar ne çözüm buldular.

İşyyerinde kullanılan Mitsubishy heavy industries 24000 btu duvar tipi yaklaşık 3-4 senelik klima her gün buz yapıyor her gün oluk oluk su akıtıyor,

Kaç kere servis geldi baktı, temizliğini yapıp gidiyorlar, bir kaç gün sonra yine başlıyor bu durum, Hatta bu son zamanlarda hergün hergün oluyor. En son servis elemanı, bu klima buraya yetmiyor. Sürekli 18 dereceye ayarlandığı ve durmaksızın çalıştığı için böyle oluyor dedi. 24 derecede çalıştırın klima daha az yorulsun o zaman yapmaz dedi ama yine yapıyor. Öndeki petekler buz tutuyor. Oluk oluk bir anda su akmaya başlıyor.

Bunun bir çözümü var mıdır dostlar ?
Sabah ttneti aradım,

Yeni ay başladı ama benim hızın hala 1 mbitten az dedim. Not aldı falan.

1-2 saat sonra, modemin wireless şifresini değiştireyim dedim. Us robotics 9108 model,

değiştirdim falan, bu sefer yeni şifreyle girince, hiç internete giremez oldum.

Modemin üstündeki düğmeden modeme reset attım, kurulum programını kurup,

ttnet kullanıcı adım ve parola mı girip tekrardan kurmaya çalıştım yine olmadı.

Sizce sorun nerde olabilir beyler...
İki hafta önce yüzde 69’a çıkartılan sigaradaki ÖTV oranı yüzde 65’e çekildi.

ntvmsnbc
Güncelleme: 06:47 TSİ 26 Ekim. 2011 Çarşamba
İSTANBUL - Sigaradaki Özel Tüketim Vergisi oranlarında indirime gidildi.

Bakanlar Kurulu'nun tütün ürünlerinde 13 Ekim'de yüzde 69'a çıkardığı ÖTV oranı, 31 Aralık 2012'ye kadar yüzde 65 olarak uygulanacak.

Tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarilloların vergi oranları 13 Ekim'de yüzde 30'dan yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarları ise 0.1325 liradan 0.1450 liraya çıkarılmıştı. Tütün içeren sigaraların ve tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların da vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarı da 0.1325 liradan 0.1450 liraya yükseltilmişti.
------------------------------------------------------------------

Kısa bir hesap yapalım

Camel için

13 ekimden önceki fiyat
Sigara 6 TL

Bunun %78.5 vergi
Yani Vergi:4.71 TL
Sigara ham fiyatı: 1.29 TL

13 ekimden sonraki fiyat

Sigara 8 TL

%84.5 i vergi oldu

Vergi: 6.76 TL

Sigara ham fiyatı 1.24 TL ( Üretici 5 kuruş fiyat indirimi yapmış bunu yapmasaydı, Fiyat 8TL değil 8.30 Tl olucaktı)

Son fiyat değişimiyle

Üretici Son fiyatı 1.26 TL olarak belirlerse,

%80.5 vergi ile

Camelın fiyatı 6.5 TL olur...

Aynı hesaba göre Winston da 6 TL olacak.
geçen sene yine denk geldim bu filme biraz izledim,

bu sene yine denk geldi ortlaarında izliyorum.

Bir şey anlamadım şimdiye kadar.
ölmüş.
Diğer konuya koyacaktım ama nedense o kapanmış

Pm ile çokça mesaj aldığımdan dolayı hizlial.comdan 25 TL ye alınan power balance bilekliğin resimlerini koyacağım,

Normal gözle bakınca klavyenin tuşlarının o kadar kirli olduğu anlaşılmıyor.

Fotoğraflar N79 ile makro modunda flaş açık veya kapalı şekilde çekilmişir.
Güz döneminde böyle bir konu vardı bu dönem göremedim.
.
.
.
.
.
.
ilk birisi eklesin devamı gelir.
İnci Sözlük yazarlarının destekleyerek Eskişehir'den bağımsız aday gösterdiği Ahmet Yılmaz, İnci Sözlük kullanıcılarına isyan etti.

'Tekel savaşçısı Ahmet Abi' olarak adlandırılan bağımsız aday Ahmet Yılmaz Eskişehir'de sadece 641 seçmenin oyunu aldı. Bu derece az bir oy oranı ile karşı karşıya kalan Ahmet Yılmaz Facebook sayfasından isyan etti.

İşte Ahmet Yılmaz'ın Facebook durum güncellemeleri;

"arkadaşlar bu inci sözlük güzel oynadı benle sadece 9 kez oy cıktı valla helal olsun inciye büyük başarı"

"toplam sonuçlarıda aldım 641 oy 632 si kesin internet kullanmıyodur kullansalardı oda gelmezdi eminimki"

arkadaşlar osmanın yazdına cevap yazayım ben o dogmadan istnbulu yasadım o mac bilmezken ben orlarda gezerdim milletvekili harcına para göndermiş ya ben 3.200 tl ben yatırdım 10 000 tl de harcadım 136 bin kişide toplam 4.740 toplandı osman okusun nekadar gücü oldenu"

"inci sözlü cü arkadaşlarım birbirimizi üzmeye gerek yok sizden tek istegim var BENİ İCİ SÖZLÜK ARACILIGIYLA EKLİYEN ARKADAŞLARIM BÜYÜKLERİM KÜÇÜKLERİM BENİ ARKADAŞ LİSTESİNDEN SİLİN HEPİNİZE İYİ AKSAMLAR DİLERİM BU FİLİM BURDA (SON)."

Bu isyana gelen yorumlarada cevap veren Ahmet Abi kendisini bir tartışmanın içerisinde buldu.

Dipnot.tv olarak Ahmet Abi'ye ulaştık ve İnci Sözlük'e neden küstüğünü sorduk

İşte Ahmet Abi'nin açıklamaları;

"Ben kandırıldım. Burada bana oy veren üniversitede okuyan öğrenci sayısı 9. Artık bu saaten sonra işime gücüme bakıyorum. Dükkanımı ekmeğimi kazanmak üzere açıyorum ve bir tane bile İnci Sözlük yazarı gelmesin artık o dükkana. Mahalle mahalle dolaştım ben seçimden sonra ve fark ettim ki İnci Sözlük üyeleri beni kandırmış.

Bana gelmiş para verdik diyorlar. Ben 13 milyar harcadım onlar aralarında sadece 3 milyar topladı. Şimdi İnci Sözlük kulllanıcılarına sesleniyorum; Kendinize gidin başka bir oyuncak bulun. Şurada altın var deseniz bile yüzümü çevirip bakmam.

Son olarak İnci Sözlük kullanıcıları hepsi yani 130 bin kişi birleşse Serkan İnci dahil bir bekçi bile seçemezler. "

http://www.dipnot.tv/7537/Ahmet-Abiden-inci-Sozluk-isyani-Hepsi-bir-araya-gelse-bir-bekci-bile-secemezler.aspx

===================

Adam inciye fena satışı koymuş.
Geçen gün Tv de de denk geldim.Böyle reklam olmaz ya.

Övündükleri şeye bak , ingilizin, amerikalının, japnonu ürettiği teknolojiyi türk milletine satmakla övünüyor.

Yani bu bir gerçek onlar üretir, icat eder biz satın alırız ama,

bununla övünmek niye abi, "Parmağımı her şıklattığımda sizin ürünlerinizi satan teknosayı icat ettik". diyor böyle sinir bozucu reklam olamaz.Teknoloji marketi olayını icat eden sen değilsin, bir şey bulan sen değilsin
ingilizin, amerikalının üretip sonra da bizim cebimizdeki paraları almaları için sadece bir aracısın..
Reklamın sonunda da hep birlikte mutlu bir şekilde oynuyorlar.
Hani desek Teknosanın global pazarda da yeri var, Mediamarkt vs. gibi firmaların Türkiyede mağaza açması gibi bunlarda yurt dışında da bir şeyler yapıyor tamam ama öyle bir şey de yok.

Böyle bir reklamı ne akla çektiler, ne düşündüler anlamıyorum, Zaten Tvde de bir 1-2 gördüm sonra reklamı geri çekmiş olmalılarki denk gelmedim bir daha...
Hakkında
Meslek: Öğrenci
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.302
İkinci El Bölümü Mesajları: 33
Konularının görüntülenme sayısı: 42.158 (Bu ay: 585)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 99 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.