Şimdi Ara

indüksiyon ocak !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
7
Favori
98.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gornuduz mu siemens yapmıs...
    siz ce nasıl ??



  • quote:

    Orijinalden alıntı: akkal

    Bu linkteki ürünler benim söylediğim maksat için üretilmiş.

    ama tencere fiyatına...

    zaten bu geçici bir süre kullanılacak, zaman içinde tencere-tavalar peyderpay değişecektir, maksat ilk etapta yüklü bir tencere masrafı da çıkmasın.
    İndüksiyon ocağı alıp kullandıktan ve hızına, rahatlığına, ekonomisine alıştıktan sonra ne kendisine ne de tencere, tava, cezve takımına verdiğiniz yüzlerce lirayı hatırlamayacaksınız bile.

    Ben Bosch kullanıyorum. diğerlerini bilemiyeceğim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    İndüksiyon Ocaklar: Modern Mutfağın Vazgeçilmezi

    İndüksiyon ocaklar, son yıllarda modern mutfaklarda giderek daha popüler hale geldi. Bu yenilikçi cihazlar, yemek pişirme şeklini değiştiriyor ve yemek yapmayı daha kolay, daha verimli ve daha güvenli hale getiriyor.

    İndüksiyonlu Ocakların Çalışma Prensibi

    İndüksiyon ocaklar, geleneksel gazlı veya elektrikli ocaklardan farklı olarak elektromanyetizmayı kullanır. Tencerenin veya tavanın altına yerleştirilen bir elektromanyetik bobin, alternatif akım üretir. Bu akım, tencere veya tavanın tabanında girdap akımlarına neden olur ve tencereyi ısıtır.

    İndüksiyon Ocakların Avantajları

    • Hızlı Isınma: İndüksiyon ocaklar, geleneksel ocaklardan çok daha hızlı ısınır. Bu, yemek pişirme süresini önemli ölçüde kısaltabilir.
    • Hassas Isı Kontrolü: İndüksiyon ocaklar, ısıyı çok hassas bir şekilde kontrol etmene olanak tanır. Bu, hassas pişirme teknikleri için idealdir.
    • Güvenli ve Enerji Tasarruflu: İndüksiyon ocaklar, açık alev veya ısıtma elemanı kullanmadığından çok güvenlidir. Ayrıca, geleneksel ocaklara göre daha enerji verimlidir.
    • Kolay Temizlik: İndüksiyon ocakların cam yüzeyi, temizlenmesi kolaydır ve yemek döküntülerinin yapışmasını önler.

    İndüksiyon Ocakların Kullanımı

    İndüksiyon ocakları kullanmak için ferromanyetik tencere ve tavalar kullanmalısın. Bu tencerelerin tabanları, elektromanyetik bobinle etkileşime girecek şekilde tasarlanmıştır.

    İndüksiyon Ocakların Seçimi

    İndüksiyon ocaklarında boyut, güç ve özellikler açısından çeşitli seçenekler mevcuttur. İhtiyaçlarına en uygun ocağı seçmek için şu faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

    • Pişirme alanı boyutu
    • Güç seviyeleri
    • Otomatik kapatma gibi özellikler
    • Fiyat

    Eğer modern, verimli ve güvenli bir yemek pişirme deneyimi arıyorsan, indüksiyon ocaklar harika bir seçimdir. Hızlı ısıtma, hassas ısı kontrolü ve kolay temizleme özellikleri, indüksiyon ocakları mutfakta olmazsa olmaz bir cihaz haline getirmektedir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Resmi veya linki felan yokmu??
  • Reklamı yeni başladı diye alet yeni sanmayın. Yıllardır var zaten indüksiyon ocaklar. İki yıl önce bir mutağını yaptığımız bir eve takılmıştı. Ama trifazdı, kaç evde trifaz hat var ki?
  • çalısma mantıgı tam olarak nedır acaba??
    slogan ları elınız yanmasın..

    sonucta sıcak tencereyı tutarsan elın yıne yanar.. ama kac kısı normalde elını yanan aygaz a dokunduruyor kı
  • Uzuuun yıllardır özellikle sanayide induksyon fırını yada ocağı diye birşeyleri duymuşsundur. Uzakdoğu piyasasında -neden bilmiyorum- ev kullanımı için bu tip ocaklar çok yaygın iken bizim buralarda pek yok. Siemens te yeni birşey icatlamış gibi reklam yapıyor, bu yaşa gelene kadar reklamların büyük bir kısmının bilgilendirmekten çok , müşterinin parasıyla müşteriyi aldatmak amaçlı olduğunu öğrenmşisindir herhalde.

    Neyse bildiğim kadarıyla , basitçe hava aralıklı bir trafo düşün , bunun sekonderi ocağın üzerine koyduğun metal kap oluyor. Elektrik akımı tencere üzerinden geçip tencereyi ısıtıyor. Elin metal olamadığı için trafonun sekonderi yerine geçmez, ısınmaz. Olay benim bildiğim bu , doğru veya yanlış. Yanlız bu ocağın üzerine koyacağın tencere tavanın ferromanyetik olması lazım ki akımı tamamlayıp ısınsın. Çelik tencerelerin çoğu bu özellikte değil. Altlarında alaşım -akütem- tabanlar var. Aluminyum zaten olmaz. Mutfağına induksiyon ocağı alıyorsan mutfaktaki kap kacağını da uygun olanlarıyla değiştirmeyi göze alman lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 22 Nisan 2005, 22:44:28 >




  • 18 yil evvel Kanada da vardi bunlardan, orda zaten hersey elektrik ile calisiyor ucuz oldugundan, evimin isitmasi bile elektrikliydi. Ancak benim bildigim bu ocaklar cok elektrik yakiyor ....
  • bak transformatör u düsün
    primeri ocak sekonderi tencere sekonderi k1sadevre yaparsan ne olur
    sargilar isinir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i link yok mu?
    merak ettim
  • Birader, tencere kendi içinde kısa devre değil mi? Daha ne linki soruyorsun?
  • Bu linki inceleyin:http://www.keek-kitchen-appliances.co.uk/info_pages/dedietrich_hobsandmicrowaves.htm
    Yıllar önce hocalarımızda bahsederdi bu ocaktan. "elinizi dokunduğunuzda yakmayacak, ama tencereyi üzerine koyduğunuzda hemen pişirmeye başlayan bir yüzey düşünün" falan derlerdi. Siteden de anlaşıldığı gibi cihaz bir manyetik alan oluşuruyor. Bu alan içerisinde olan tava ya da tencerenin tabanı eğer ferro manyetik ise (cam tencere olmaz) oluşturulan bu alanda moleküler iç çarpışmalar nedeniyle (aynı indüksiyon döküm ocaklardaki gibi) metal ısınıyor ve dolayısıyla içindeki yemek pişiyor. Ocağın ısınmasını ve kızmasını beklemek gibi gecikme süreleri olmadığı, ayrıca çevreye de ısı saçarak kayıplar yaşanmadığı için seramik ve gazlı ocaklara oranla korkunç verimli bir teknoloji. En iyi verimin emaye kaplı eski metal tencerelerden alabilirsiniz diyor sitede...




  • sonucta tencereyı tutunca yıne yanıyorsun
  • evet enerjiyi çevreye vermediğinden dolayı tasarruf yapabilir..ama resistanslı semaverlerdede aynı olay var..
    benim merak ettiğim bu ikini karşılaştırırsak ne kadar avanaj sağlıyor ..
    teknik değerlerini bilen var mı? birde ünalmış hocam ac akımı kondanserle çekmekten sözediyordu..acaba bundada kısmen böyle bişey olabilir mi? mesela 1000 watt çekiyordur ama saatler 900 yazıyordur???

    birde ..indiksiyon ocak ile mikrodalga arasındaki farlar nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uranium

    evet enerjiyi çevreye vermediğinden dolayı tasarruf yapabilir..ama resistanslı semaverlerdede aynı olay var..
    benim merak ettiğim bu ikini karşılaştırırsak ne kadar avanaj sağlıyor ..
    teknik değerlerini bilen var mı? birde ünalmış hocam ac akımı kondanserle çekmekten sözediyordu..acaba bundada kısmen böyle bişey olabilir mi? mesela 1000 watt çekiyordur ama saatler 900 yazıyordur???

    birde ..indiksiyon ocak ile mikrodalga arasındaki farlar nedir?


    Aman hocam ben oyle bir sey dememisimdir (Eski yillarin basarisiz projesinden bahsediyorsun). Bu firinlarin sayaci yaniltmamasi lazim. Cunku sebeke dogrultuluyor ve DC tarafta enerji kullaniliyor AC tarafa da kullanildigi oranda yansir.
  • Neticede ne kadar elektrik tukettigini bilen yok mu ??

    Yani her ay 300 YTL elektrik gelecekse , ben elimin yanma tehlikesini goze alirim ve AYGAZ veya Dogal GAZ a devam derim ...
  • o değil de eğer tencere akımı tamamlıyorsa biz kaşık veya süt falan dökersek nolucak???
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Induction_cooker

    ve

    http://tr.wikipedia.org/wiki/İndüksiyonlu_Ocak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Haziran 2011; 7:34:52 >
  • Verimi iyimi acaba bunların. Sanırım havyalarda bu yöntemle çalışıyor çünkü havyanın sargıları ısınmıyor.
  • merhaba arkadaşlar

    indüksiyonlu ocak alıcam ama siemens bosch ve miele arasından hangisi seçilmeli? bilgisi olanlar yardım istiyorum.

    şimdiden teşekkürler
  • bende Arçelik indüksiyonlu ocak var eğer tencere tava bulmakla ilgili bir sıkıntı yaşamazsanız güzel.. eğer bu ocaktan varsa evinizde su ısıtıcısı olmasına gerek hiç kalmıyor çok çabuk ısıtıyor..ayrıca temizliğide çok kolay oluyormuş..
  • Ben Bosch PIA611T16E modelinden indüksiyonlu ocak aldım. Üzerine özel tabanlı tenceresi ile koyduğun suyu elektrikli ketıl'dan daha çabuk ısıtıyor.

    Yemekleri çok çabuk pişiriyor. Satıcı normal elektrikli ocaklara göre daha az enerji harcadığını söyledi ancak ben elektrik ve elektronik bilgime rağmen bunun sisteminin daha mı az yoksa dahamı çok yakacağını bir türlü tam olarak hesap edemiyorum.

    aldım ama bir endişemde, acaba tenceredeki gıdalar sistemin manyetik alanından etkilenirmi?

    Gıdalarda microdalga gibi moleküler bozulma yaparmı ve zaman içinde bununla bağlantılı olarak sağlık sorunlarına sebep olurmu?

    Micro dalgalar gibi moleküler etkilenme oluyormudur?

    Bu konuda gerçek bir bilgiye sahip arkadaşlar paylaşımda bulunurlarsa memnun oluruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.