|
_____________________________
|
|
_____________________________
|
Son 15 senedir indüksiyon ocak kullanıyorum. Vitroseramik ile tamamen farklı mantıkta çalışıyorlar. Vitroseramiğin elektrik tüketimi de kullanım rahatlığı da çok daha kötü çünkü indüksiyonun çalışma prensibinde kullandığınız kap ısı aracına dönüşüyor; bu yüzden mıknatısın yapışmadığı hiç bir kap türü ile çalışmıyor ve gazlı ya da tüplülerdekinden farklı olarak yanlardan ısı kaybı olmuyor. Kabı yana kaydırırsanız otomatik duruyor. Önemli bir güvenlik farkı. Kabın metal, alüminyum emaye olup olmaması önemli değil; altında indüksiyon taban varsa çalışır. Ben evlendiğimde indüksiyon alacağımı bildiğim için tüm mutfak ekipmanımı ona uygun olarak almıştım. Tüm mağazalarda elimde mıknatısla gezmiş, kabın altına yapışıp yapışmamasına göre almıştım. Ama sonradan indüksiyona geçecekler için, evet, A'dan Z'ye tüm kapları değiştirmeniz gerekir ama değer mi %1500 değer. Sırf temizleme kolaylığı bile seçmeniz için sebep olmalı. Hele benim gibi çalışan ve çocuklu kadınlar için temizleme ve pişirme süresi açısından ZAMANDAN TASARRUF ETMEK, olmazsa olmaz bir ihtiyaç. Çünkü çaydanlıktaki suyun kaynama süresi bile indüksiyon ocakta 3 katı daha hızlı (vitroseramik demiyorum; dikkat)
Gelelim faturaya, şu anki modeller, marka fark etmeksizin çok çok daha enerji tasarruflu. Bendeki 15 senelik model ve elektrik tüketimi oldukça yüksek; aylık ortalama 120 tl ödüyorum. Doğal gazlı kullansam kesin, 50 tl.den fazla ödemezdim, net. Üstelik bu tüketimin içinde ütü yok. Dışarıya veriyorum ütüleri. Elektrikli süpürge de ayda 1 kez çalışıyor; bana ne; vaktim yok. Ama çamaşır ve çamaşır kurutma makinesi full çalışıyor. Haftada 6x2'den 12 parti; bu sayının fazlası vardır eksiği yoktur; inanın. Çamaşır da benim takıntım işte. İndüksiyon ocağın zaman ve temizleme avantajını düşündüğümde ben 70 tl farka fazlasıyla değerim. Ömür kısa, her gün yemeğin piştiği ve ne yaparsan yap illaki sıçradığı, hatta bazen taştığı ocağıma bezi sürüyorum, hoooop 3 sn. sonra tertemiz ! Bir et sotenin hazır olma süresi dakikalarla sınırlı arkadaş, daha ne olsun. Cam çatlıyor mu; evet çatlayabiliyor. Davlumbazın üstünden cam baharat kavanozu ocağın üstüne düştü ve sağlam çatladı benim ocak. Metalin üstüne düşseydi de kesin çukur olurdu ama :) bu olay olalı 4 sene oldu ve çatlak yürüdüğü halde ocak hala cayır cayır çalışıyor (ama miyadını doldurması yakın olabilir :ppp ). Halkaların olduğu yerlerde beyazlama oldu mu, evet o da oldu ama bence göze çarpacak kadar değil; sonuçta uzun yıllardır kullanılan bir eşya bu. Benimki Siemens marka, annemde Bosch, ablamda Arçelik var, onlarda bu halkalar oluşmadı. Değiştireceğim zaman Arçelik alırım, tereddütsüz. Bu yazdıklarımı dikkate alarak karar vermenize yardımcı olmak istedim; herkesin gönlüne göre olması dileğiyle. |
3 yıldır indüksiyonlu ocak kullanıyorum ve memnuniyetimi kelimelerle anlatamam. Böylesine hızlı, tasarruflu, kolay temizlenen, ısı hakimiyeti yüksek bir ocak olamaz.
Öncelikle elektrik maliyeti doğalgaz maliyeti ile kafa kafaya. Isı hakimiyeti mükemmel. İsterseniz üzerinde direkt çikolata eriteceğiniz kadar düşük, isterseniz dakika dolmadan suyu kaynatacak kadar yüksek ısı verebiliyor. Hakimiyet tamamen sizde. Ocak yüzeyi ısınmadığı için yemek artıkları yanmıyor. Temizliği aşırı derecede kolay. Mikrofiber beze cif damlat sil geç. Vitroseramik ocak gibi renklenme, çizilme, beyazlama derdi yok. Günümüzdeki çelik tencerelerin %99'u indüksiyonlu uyumlu. Tavalarda da iyi araştırırsanız ucuz denk geliyor. İndüksiyonlu ocağa alışınca gazlı ocak çok ilkel geliyor insana. Hele ki takıntılı biri olarak gazlı ocağın gözlerini, ızgaralarını tellemekten gına gelmişti. Temizlikten sağladığım efor avantajı bile başlı başına bir tercih sebebi. İkinci bayıldığım özelliği de suyu kettle'dan bile daha hızlı kaynatması. |
Ankastre Ocak: İndüksiyonlu mu Vitroseramik mi?
Ankastre ocak seçerken, iki popüler seçenek olan indüksiyonlu ocaklar ve vitroseramik ocaklar arasında karar vermeniz gerekebilir. İşte bu iki ocak türünün artılarını ve eksilerini karşılaştıran bir rehber:
Vitroseramik Ocaklar
Vitroseramik Ocak Kullanıcı Yorumları
Vitroseramik ocak kullanıcıları, genellikle ısı dağılımından ve temizlik kolaylığından memnun kaldıklarını bildirmektedirler. Ancak bazı kullanıcılar, ocak ısınana kadar yemeğin pişmesinin daha uzun sürdüğünden şikayet etmektedirler.
İndüksiyonlu Ocaklar
Vitroseramik Ocak mı İndüksiyonlu mu?
Hangi ocak türünün sizin için daha uygun olduğu, pişirme alışkanlıklarınıza ve bütçenize bağlıdır.
İhtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurarak, ankastre ocağınızı seçebilirsiniz.
|
|
_____________________________
|
|
_____________________________
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 20 Aralık 2018; 14:47:54 > |
_____________________________
|
|
_____________________________
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 8 Mart 2019; 11:18:45 > |
_____________________________
|
|
_____________________________
|
_____________________________
|
|
_____________________________
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
|
_____________________________
|
|
_____________________________
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaman5855 -- 18 Şubat 2021; 1:46:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
Merhaba ben demir döküm tava kullanacağım acaba vitroseramik mi almalıyım yoksa indüksiyon mu? Nereden nasıl öğrenebilirim acaba? |
_____________________________
|