Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
279.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uretimle alakali herhangi bir haber duyarsam paylasirim. Genel olarak egp hakkinda yorumlar cok olumlu. Tabi mutlaka begenmeyenler mutlaka cikacaktir. İyice arastirip akliniza yatani almanizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda Yeti aracım için 225/50/17 ebatta lastiğe ihtiyacım olacak Mart sonu kış lastiklerimi çıkarttığım zaman.

Eski lastiklerim Dunlop Sport SP1 aracı aldığımda üzerinde olan lastikler. 30.000 km kullandım 5-5.5mm diş derinlikleri var ama yakıt ekonomisinden ve konforundan memnun değilim açıkçası.

UGP alacağım heralde ama benim lastik ebatlarımda pek kullanıcı yorumu ya da test sonucu göremedim.

Var mıdır kullanan acaba ?

Saygılarımla.
  • 8 aydır kullanıyorum önceki conti cpc2 idi. Artıları:hafif ve yuvarlanma direnci düşük aracı rahatlatıyor, yakıt düşüyor.. Virajı iyi ama limitte çabuk kopma eğilimi, çabuk pati çekme ani frende abs çabuk devreye girme. Fren ortalana ıslakta daha iyi sessizlik ortalama.. Direksiyon tepkisini beğenmedim.. Yinede cpc2 ye tercih ederim konforda ama cpc5'i denerim herhalde bi sonrakinde..

• Aracım 2013 yeni kasa stepway. Üzerinde gelen goodyear efficientgrip idi. Aracım 130 km civarlarında direksiyon titreşimi yapmaya başladı. Lastikçiye rot balans için gittiğimde lastiklerin tel attığını imkanım varsa dağiştirmemi önerdi. 47.000 km 3 yıl sonunda oldu bunlar. Ayrıca bu lastiklerin hatalı üretildiğini ve hata fark edilince de good year ın performans serisine başladığını söyledi. Lastikleri den yol tutuşu olarak oldukça memnunum. Aracım yüksek olduğu için kaldırımlara çok çıktım fakat hiç balon yapmadı. Denildiği gibi virajlarda uğultu yapıyordu ilk günlerinden beri 50 km hızda keskin virajlarda bu ses vardı. Çok araştırma yaptım ve yeni lastikli de good year aldım. Yol tutuşu iyi etiket değerleri çok iyi. Stepway aracı olanlar bilir 120 km sonrası rüzgar sesi alır . Eskiden çok takmadım ama yeni lastiklerin sonra yol sesi hissedilir derecede azaldı bu çok iyi ama şimdi yol sesi azaldığında rüzgar sesini fazla duyar oldum . Mis helin balon yapar Bridgestone yol sesi yapar lassa serttir kara yolunda lassa ve pirelli derim.

• 300 km olmadan aldım 65 bine kadar kadar enerjy saver kullandım sonra lassa taktım bi cukurda yarildi greeways
    Ben lastik ararken yanakları cok yumusak geldi diye vazgeçmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: thesinner83

Aracım 2013 yeni kasa stepway. Üzerinde gelen goodyear efficientgrip idi. Aracım 130 km civarlarında direksiyon titreşimi yapmaya başladı. Lastikçiye rot balans için gittiğimde lastiklerin tel attığını imkanım varsa dağiştirmemi önerdi. 47.000 km 3 yıl sonunda oldu bunlar. Ayrıca bu lastiklerin hatalı üretildiğini ve hata fark edilince de good year ın performans serisine başladığını söyledi. Lastikleri den yol tutuşu olarak oldukça memnunum. Aracım yüksek olduğu için kaldırımlara çok çıktım fakat hiç balon yapmadı. Denildiği gibi virajlarda uğultu yapıyordu ilk günlerinden beri 50 km hızda keskin virajlarda bu ses vardı. Çok araştırma yaptım ve yeni lastikli de good year aldım. Yol tutuşu iyi etiket değerleri çok iyi. Stepway aracı olanlar bilir 120 km sonrası rüzgar sesi alır . Eskiden çok takmadım ama yeni lastiklerin sonra yol sesi hissedilir derecede azaldı bu çok iyi ama şimdi yol sesi azaldığında rüzgar sesini fazla duyar oldum . Mis helin balon yapar Bridgestone yol sesi yapar lassa serttir kara yolunda lassa ve pirelli derim.

hocam bendede 2013 stepway var üzerinde efficientgrip ile geldi ben bu lastiklerin yakıt tüketimi dışında hiçbirşeyinden memnun değilim.acaba effientgrip performance daha mı iyidir kuru yolda tutuş olarak.malum araç yüksek ve yumuşak süspansiyonlar ile her kavşakta virajda arkadan hafif hafif kaydığını hissediyorum.daha 17bin kmde lastikler.bizim araç direksiyon titreşimini 160 dan sonra yapıyor oda balans ayarındandır diye önemsememiştim.ayrıca efficientgripler kesinlikle dayanıklı bir lastik şöyle bir anı anlatıyım uzunyolda tek şeritli bir yolda 90 ile ilerlerken aniden yolda enlemesine bir 15-20 cm derinliğinde bir çukura yüksek hızla girmeme rağmen çok başarılı bir şekilde geçtiler burda aracın süspansiyonların sonuna kadar çok başarılı çalıştığını gördüm.bu lastiklerden sonra eğer efficient performance lar kuru yolda tutuşu iyiyse düşünebilirim.sizce daha mı iyi?

• Daha 600 km yaptım o da uzun yolda yeni lastiklerin sınırlarını zorlamadım ama balıkesire dönünce bi test yapacağım. Üzerinde gelen lastiklere nazaran yol sesi baya azaldı ama üstteki mesajda yazdığım gibi bu sefer rüzgar sesini daha çok duyar oldum :) rüzgar sesine de çözüm buldum ama daha uygulamadım 40 gün sonra onu da halledeceğiz inşallah. Eski lastiklere göre araç kasislerden geçerken ki sesler farkediyorum azaldı ama bunda lastiği yeni olmasının etkisi muhakkak vardır. Eğer almadıysanız ve biraz daha zamanınız varsa aracı sınırlarında kullanınca yorumlarımı iletirim.

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca ben aracı sınırlarda kullansam da arkadan kaydığını pek hissetmedim. Hyundai i30 denerken kelebek kavşak virajında esp si 70 km hızda devreye girmeye başlamıştı meraktan aynı viraja stepway 65-70 km arasında esp devreye girmişti yeni stepway lerin yol tutuşu dış görünümün verdiği izlenimler daha iyi bence yani aşırı bir fark yoktu. O tarz bir salma ya da kayma hissedersen lastik havalarını kontrol etmelisin ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesinner83 -- 14 Mart 2016; 1:34:19 >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Kara yolundan kastettiğim toprak yol hocam. Birde lastik araştırmasında şu konu çok önemli nasıl bir iklim şartlarında nasıl bir yolda kullanacaksınız lastiği bunlar önemli faktör. Hem ıslak hem kuru zemin, hem sıcak hem soğuk,hem performans hemde konfor hepsini bir arada bulmak imkansızdır. Sizin için önemli kriterleri bulup ona göre tercihte bulunmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesinner83 -- 14 Mart 2016; 1:40:24 >
  • quote:

Ayrıca ben aracı sınırlarda kullansam da arkadan kaydığını pek hissetmedim. Hyundai i30 denerken kelebek kavşak virajında esp si 70 km hızda devreye girmeye başlamıştı meraktan aynı viraja stepway 65-70 km arasında esp devreye girmişti yeni stepway lerin yol tutuşu dış görünümün verdiği izlenimler daha iyi bence yani aşırı bir fark yoktu. O tarz bir salma ya da kayma hissedersen lastik havalarını kontrol etmelisin ;)

Hocam bekliyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91V . sanırım bugün sipariş vereceğim. yorumlar genel olarak olumlu. f/p olarakta en mantıklısı bu görünüyor. tanesi indirim çekiyle 160 tl e geliyor. muadil olan ürünler 200 tl civarı. Honda civic 2010 aracımda kullanacağım. Almadan önce son bir önerisi olan var mıdır?
  • SilentNight78 kullanıcısına yanıt
    Bende 2010 civic kullaniyorum hocam. Bende aldim bu lastiklerden fakat daha taktirma şansim olmadi. Ozellikle sessizlik acisindan bizim arabalara iyi gelir diye düşünüyorum. Geri kalan ozellikler zaten diger markalara hemen hemen ayni

• Ben de birkaç gün önce taktırdım. Kışlık lastiklerden sonra biraz sert ve konforsuz geldi. Bakalım biraz yol yapayım nasıl hissettirerek göreceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kara yolundan kastettiğim toprak yol hocam. Birde lastik araştırmasında şu konu çok önemli nasıl bir iklim şartlarında nasıl bir yolda kullanacaksınız lastiği bunlar önemli faktör. Hem ıslak hem kuru zemin, hem sıcak hem soğuk,hem performans hemde konfor hepsini bir arada bulmak imkansızdır. Sizin için önemli kriterleri bulup ona göre tercihte bulunmalısınız.

bursa şehir merkezinde yazın arada yılda 4-5 defa memlekete gideriz taşlı yollara geneli asfalt yol sıcak ve sessiz greeways aldık sene sonunda arabayı değiştireceğiz yarık sorun çıkarmasın yeter 9 ay daha

• İyi günler arkadaşlar, bu lastiğin birden çok modelimi var? 17 jant için bakıyorum bazılarında rof, Xı Fp gibi şeyler yazıyor fiyatları da farklı ayrıca. Birde 98W, 94W ne gibi anlamlara geliyor? Ben lastikçiye gittiğim zaman adama jant lastik ebatlarını söyleyip Goodyear EfficientGrip Performance tak desem yeterli olur mu?
  • thesinner83 T kullanıcısına yanıt
    Aynı araçtan bendede var .rüzgar sesini keserseniz haber verin lütfen .

• sasamkn kullanıcısına yanıt
    Her ebatta bulunmuyor. Ebatinizi soylerseniz yardimci olabilirim.

• 2 senedir kullanıyorum.

Islak zeminde kuru zeminden daha iyi tutuyor bunu anlayamadım.

2. olarak lastik kalkarken çok patinaja düşüyor. Yarım gazla bile kaldırınca patinaj çekmeden kalkamıyorum. Eski lastiğimde bu yoktu.
  • Acr07 A kullanıcısına yanıt
    205/55R17 hocam.
  • sasamkn kullanıcısına yanıt
    205/55R17 95V XL olarak A A 69db etiketli EGP mevcut. Her bayide bulunmayacak bir ebat oldugu icin ya siparis verirsiniz ya da buyuk bayilerden birinde bulabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.