Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
279.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    petlas pt741 modeli epey begeniliyor
  • 2013 Eylül ayında 4 adet aldım.
    215 55 16 93v Aracım 94bin km idi.

Aracım boş 1600kg. 7 kişilik bir araç ve bu lastikler XL ağırlık değil diye endisem vardı.

Suan 136binde. Yani 40bin km kullanıldı teorik olarak. Kışları kışlık lastik kullandığım için kesin rakamı bilmiyorum.

Lastikler 6mm diş derinliğine sahip. Yol tutuş, sağlamlık ve yakıt tüketimi olarak cok memnunum. Çatlama falan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayiden 195 65 15 91V goodyear efficentgrip performance lastikleri 2005 model passat araca taktık.

Lastikler 2015 18. hafta Almanya üretimi, BA 68db etiket değerine sahip.

İlk izlenimler olumlu, yumuşak lastik ama şu sıcak havalarda dahi virajda güven verdi, yakıt henüz ölçülmedi ancak eskimiş lastiklere nazaran %10 civarı ekonomik olacağını düşünüyorum.

Yol sesi çok azaldı sanki araca yalıtım yaptırdık.

GY bu işi biliyor.
  • Merhaba. Focus3 arabamdaki conti lastik çarpma sonucu yarıldı. 215 55 r16 ebatlarında lastik bakmaktayım. Ilk Basta 2 adet lastik alip onlere takacagim. Goodyear Dunlop bf goodrige veya Baska marka onerebilir misini?

• Ben evde yokken abimler lastik almışlar.205/55/16 goodyear efficiency grip.citroen c4 aracımızda kullanıyoruz.araba lastikten midir nedir iyi yol tutuyor.ama düşük süratlerde KESKin dönüşlerde (ada etrafında Keskin dönerken ) sanki arabanın arkası geliyor gibime geldi.lastik basıncım yüksekmiş belki ondan.basıncı düşürdüm şu an gayet memnunum.abim park yaparken hafiffen kaldırıma sürtmüş yanaklar hafif açılmış ama durumu gayet iyi.bugün yağmur yağdı kullandım tutuş epey iyi.ben memnun kaldım, epeyce ucuza da almışlar aracı.

• 215/45 R16 çapının olmaması çok üzüyor beni bu lastiklerin. Önleri değiştiricem sadece. %2 çap farkı olan 205/50 R16'yi önlere taksam bi problem yaratır mı sizce?

Ön: 215/45
    Arka: 205/50
    %2 fark var..
  • 245 45 17 lastik bakıyorum 2008 Audi TT aracıma, sessizlik ve konfor ön planda olduğu için bu lastiğe yöneldim. B-A-70 değeri sanırım epey iyi.

Ancak ciddi ve henüz çözüme ulaşamadığım bir konu var, XL tercih etmeli miyim, yoksa XL olmayanından mı almalıyım,

Hızlı ya da sert kullanım gerçekleştirmeyeceğim, sakin ve normal kullanıyorum aracı, dediğim gibi sessizlik ve konfor önemli, XL olunca konfordan kayıp verilir mi?

Sadece bir internet sitesinde xl olmayan lastik mevcut, diğer bütün sitelerde xl var, goodyear'ın sitesinde de xl olduğu yazıyor 245 45 R17 99-XL Y şeklinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

245 45 17 lastik bakıyorum 2008 Audi TT aracıma, sessizlik ve konfor ön planda olduğu için bu lastiğe yöneldim. B-A-70 değeri sanırım epey iyi.

Ancak ciddi ve henüz çözüme ulaşamadığım bir konu var, XL tercih etmeli miyim, yoksa XL olmayanından mı almalıyım,

Hızlı ya da sert kullanım gerçekleştirmeyeceğim, sakin ve normal kullanıyorum aracı, dediğim gibi sessizlik ve konfor önemli, XL olunca konfordan kayıp verilir mi?

Sadece bir internet sitesinde xl olmayan lastik mevcut, diğer bütün sitelerde xl var, goodyear'ın sitesinde de xl olduğu yazıyor 245 45 R17 99-XL Y şeklinde

Tabi belirttiğim ölçüler için lastikler sınırlı ve değerleri de farklılaşıyor (245-45-17), bulabildiklerim;

Lastik marka ve modeli - Ebat ve Ölçüler - Yakıt - Islak Zemin - Gürültü

Goodyear EfficientGrip Performance - 245 45 17 XL 99Y - B - A - 70
    Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 70 (pahalı)
    Pirelli PZero Nero Gt - 245 45 17 XL 99Y - değerleri bulamadım (C-B-71 olabilir)
    Michelin Primacy 3 - 245 45 17 XL 99Y - C - A - 71
    Michelin Pilot Sport 3 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 71 (daha konforlu olduğunu düşündüğüm primacy3 varken pilot sport tercih etmem, ancak yine de yazayım)
    Dunlop SP Sport Maxx - 245 45 17 XL 99Y - E - C - 69

• Herkes EfficientGrip Performance taktıysa demek konu tırtlamış :)
    Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.
    Güncel yorumları alabilir miyiz lütfen?
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Satıcı ve kullanıcı olarak 40000km kullanim sonunda yorumum halen gayet iyi durumda lastikler. Biraz sertlesme mevcut ama rahatsiz edici ses yok. Yol tutusu ve konforu da halen gayet iyi. Lastikte herhangi bir kopma yolunma yok. 5,5- 6mm dis derinligi mevcut. Herkesin korktuğu yarilma vs olmadi. Kullandigim guzergahin buyuk kismi sathi kaplama olmasına ragmen dayanımı gayet iyi. Benzinli araçta gozle gorulur yakit tasarrufu sagliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acr07

Satıcı ve kullanıcı olarak 40000km kullanim sonunda yorumum halen gayet iyi durumda lastikler. Biraz sertlesme mevcut ama rahatsiz edici ses yok. Yol tutusu ve konforu da halen gayet iyi. Lastikte herhangi bir kopma yolunma yok. 5,5- 6mm dis derinligi mevcut. Herkesin korktuğu yarilma vs olmadi. Kullandigim guzergahin buyuk kismi sathi kaplama olmasına ragmen dayanımı gayet iyi. Benzinli araçta gozle gorulur yakit tasarrufu sagliyor.

Cevap için teşekkürler hocam,
    245 45 17 XL 99Y tercih edeceğim sanırım, konfor, sessizlik vs iyi gözüküyor.
    Performanslı ve önden çeker bir araçta kullanacağım, sizce performansı nasıldır, güçlü bir araçta kullandınız mı veya duyumunuz var mıdır (önden çeker 2.0l, 200hp, ön lastikler çok sarar mı gazlama esnasında)

• Onur__ kullanıcısına yanıt
    Lastik yapı olarak konfor ve sessizlik özellikleriyle öne çıkan bir lastik. Ama ıslak zemin ve viraj performansı çok iyi. Birçok testte birinciliği var.
    Patinaj konusunu bilemeyeceğim ama kendi aracımda (golf 5 1.6 102hp otomatik) herhangi bir patinaj sorunu yaşamadım. Ama güçlü bir arabada nasıl bir davranış sergileyeceğini bilemiyorum. Şahsen memnun kalacağınıza eminim.

• 4 adet lastiği mayıs ayında aldım. 2015 7. Hafta Polonya üretimi. İlk aldığımda en belirgin fark çok ama çok sessiz oluşuydu. İlk zamanlarda sert firenden çekindiğim için hemen yorum yazmadım. Şu anda 15.000 km. yol yaptım.
    1. 10.000 km'den sonra lastik ses yapmaya başladı.
    2. Panik frenlemelerde özellikle kuru zeminde çabuk kaymaya ve abs çabuk devreye girmeye başladı.
    3. Viraj almada kuru zeminde çabuk kayma yaşamaya başladım. Özellikle önden kayma şeklinden understeere oluyor.
    4. Islak zeminde başarılı ve su tahliyesi etkileyici.
    5. Yakıt ekonomisi başarılı.
    Özetle kuru zeminde çabuk kayıyor ve lastik özelliğini çok çabuk kaybediyor. Bir daha kesinlikle almam ve tavsiye etmem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zormuş bu lastik seçimi çıkamadım işin içinden birkaç sorum olacak yardımlarınızı esirgemeyiniz

1) bu lastik karadeniz gibi bir bölgede özellikle stabilize asfaltta nasıldır? sizce daha sert bir lastik mi almalıyım yoksa egp de yeterli derecede güvenlik sağlar mı ( stabilize + yağmur en çok düşündüren sorun )
    2) aracımdaki lastik 63 bin km oldu sizce egp ile bu kullanım ömrünü yakalayabilir miyim ( 3 yıl kullandım ) 50 bin km olsa bile yeterli benim için
    3) konfor bir diğer önceliğim sizce yukarıda belirttiğim stabilize yağmurlu yol için konfordan vazgeçmeli miyim çünkü egpyi biraz da konfor için istiyorum

• Ahalil kullanıcısına yanıt
    Ben stabilize asfaltta kullandım. Çabuk eridi. Daha sert almanızı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim hocam dayanıklı lastikler araştırayım o zaman
  • Ahalil kullanıcısına yanıt
    Bende araştıracağım. Aklımda lassa, petlas ve Bridgestone var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 adet 215/55 r16 ebatını kliksadan 1070 tlye aldım. 125 tl de chip para yüklendi baya ucuza geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Bende araştıracağım. Aklımda lassa, petlas ve Bridgestone var.

Yaza banada lastik lazım ve aklımda lassa impetus revo2+ var. Kullanan birisinden yorum alabilsek keşke. Etiket değeri güzel (ıslak B, yakıt C ve ses 66db)

• 4 adet 195 65 r15 performace yaz lastiği aldım. 506 tl ye geldi kliksa çeki ile 50 lirada axess puan kazandım 50 lirayada sibopları yenileyerek taktırdım. Michelin energy saverdan geçtim daha çok beğendim.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.