Şimdi Ara

Imdb'ye Güvenememe Nedenleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam Taxi Driver'a politik bir film demiş.

Aynı havayı soluyoruz

Filmi beğenmeyebilirsin ancak beğenenlere k. gülüyorum deme hakkın yok.

Kendimle çelişeceğim belki ama burda k. gülünmesi gereken biri varsa o da sensin. Çünkü azınlıkta olan sensin. Ben dahil oy veren 186.000 kişi zevksiz, filmden anlamaz, sen sinema ilahı.

Konuyu okuyan çoğu kişi gibi şuan senin zevklerine, filmi sevmedin diye seven insanları aşağılama acizliğini göstermene k. gülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampec -- 21 Temmuz 2011; 9:40:57 >
  • Ben nedense hic kuskuyla veya yanlistir diye bakmadim filmlere d&r da falan gezerken elimin altinda imdb sayfasi acik dolasiyorum
  • Taxi Driver gibi bir efsaneyi beğenmeyen adamın konusuna mesaj bile yazmam ama,

milleti etkin altına alma çabası çok komik bence.

Amelie ve Taxi Driver, sinemanın en kült filmleridir.

Biraz sinema bilgin artsın, sanatını geliştir.. Paldır küldür girme konuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 21 Temmuz 2011; 10:13:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herr18

quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

IMDB kadar güvenilir kaynak mı var? Zaten yazdığın 3 film de muhteşem ötesi filmlerdir. Ben sadece 1940 öncesi olan filmler ne kadar güzel olursa olsun, izleyemiyorum... Casablanca'yı izleyebildim bir tek, o da hayvan gibiydi zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

Amélie Poulain puanını sonuna kadar hakediyor bence

Yok arkadas ya

sinir krizi geciyiroyorum, resmen ya.

biri cikmis demis amelie muhtesem otesiydi, oburu cikmis demis sonuna kadar hakediyor ya arkadaslar gece gece bu kadar gulme krizine soktunuz beni peder bey simdi gelip agzima s. an meselesidir yani.

ya hu ben size soru soruyorum siz bana cevap bile vermeden soyle iyidir boyle iyidir. lan tamam iyiyse iyi. ama neden iyi bana nedenlerini acikla. de ki sundan bundan oturu iyidir. de ki falancadan filancadan oturu iyidir. biri cikmis diyor ki yok mukemmel bir sinema ilminin olmasi gerekiyor. biri cikmis diyor ki yok deveyi pire yapiyorsun. bu laflari soyleyenlerden teki bile cikip neden iyi olduguna dair tek bir madde bile yazamiyor. bu mu sizin o ove ove bitiremediginiz, ustune bir de hincal uluc gibi yorum yaptiginiz filmkolik yonunuz. 8,5/10 diyorum alo. duyuyor musunuz? kac tane film var su piyasada bu puani gorebilen. bir braveheart, bir gladiator bile alamamis o puani. efsane filmdir bunlar. simdi siz cikip hadi tek bir neden bile gosteremiyorsunuz gectim bunu, bir de bana amelie bu filmlerden daha iyidir mi diyeceksiniz. yok yok pardon siz diyeceksiniz ki onlar kiyas edilemez. hazir cevapcilar sizi. ogrendik bu ayaklari. ama ben size soyliyim ben kiyas ederim. nasil kiyas ederim biliyor musunuz gladiator'un oldugu bir piyasada amelie'yi film olarak konusmak bile abestir derim. amelie daha cok puani hak ediyor diyen bir bayan olsa onun bile alnini karislarim.

simdi bana sayin nedenlerinizi. taxi driver da bos bir filmdi. ha bir anlam ifade ediyorsa bile amerikalilar icin ifade etmeli. cunku politik bir filmdi. ha siz turk olarak bana taxi driver'i savunuyorsaniz ben size sorarim neydi o zaman sizin icin ozel yonu de 8,6 fahis bir puan degildir diyorsunuz. soyleyin bakalim. bekliyorum ha

Bu adam yaşadığını mı zannediyor ?

TAXI DRIVER'a politik film diyor adam ya..

Git bol kanlı, patlamalı çatlamalı aksiyon izle, kült filmler senin beyne 100 gömlek fazla gelir.

• quote:

quote:

IMDB kadar güvenilir kaynak mı var? Zaten yazdığın 3 film de muhteşem ötesi filmlerdir. Ben sadece 1940 öncesi olan filmler ne kadar güzel olursa olsun, izleyemiyorum... Casablanca'yı izleyebildim bir tek, o da hayvan gibiydi zaten.

quote:

Yok arkadas ya

biri cikmis demis amelie muhtesem otesiydi, oburu cikmis demis sonuna kadar hakediyor ya arkadaslar gece gece bu kadar gulme krizine soktunuz beni peder bey simdi gelip agzima s. an meselesidir yani.

ya hu ben size soru soruyorum siz bana cevap bile vermeden soyle iyidir boyle iyidir. lan tamam iyiyse iyi. ama neden iyi bana nedenlerini acikla. de ki sundan bundan oturu iyidir. de ki falancadan filancadan oturu iyidir. biri cikmis diyor ki yok mukemmel bir sinema ilminin olmasi gerekiyor. biri cikmis diyor ki yok deveyi pire yapiyorsun. bu laflari soyleyenlerden teki bile cikip neden iyi olduguna dair tek bir madde bile yazamiyor. bu mu sizin o ove ove bitiremediginiz, ustune bir de hincal uluc gibi yorum yaptiginiz filmkolik yonunuz. 8,5/10 diyorum alo. duyuyor musunuz? kac tane film var su piyasada bu puani gorebilen. bir braveheart, bir gladiator bile alamamis o puani. efsane filmdir bunlar. simdi siz cikip hadi tek bir neden bile gosteremiyorsunuz gectim bunu, bir de bana amelie bu filmlerden daha iyidir mi diyeceksiniz. yok yok pardon siz diyeceksiniz ki onlar kiyas edilemez. hazir cevapcilar sizi. ogrendik bu ayaklari. ama ben size soyliyim ben kiyas ederim. nasil kiyas ederim biliyor musunuz gladiator'un oldugu bir piyasada amelie'yi film olarak konusmak bile abestir derim. amelie daha cok puani hak ediyor diyen bir bayan olsa onun bile alnini karislarim.

simdi bana sayin nedenlerinizi. taxi driver da bos bir filmdi. ha bir anlam ifade ediyorsa bile amerikalilar icin ifade etmeli. cunku politik bir filmdi. ha siz turk olarak bana taxi driver'i savunuyorsaniz ben size sorarim neydi o zaman sizin icin ozel yonu de 8,6 fahis bir puan degildir diyorsunuz. soyleyin bakalim. bekliyorum ha

amelie ile gladyatör ve cesur yürekin türleri farklı o filmleri kıyaslanman başlı başına hata zaten belki sen halk tabiriyle vurdulı kırdılı aksiyon seviyosundur başkası daha çok dram,romantik seviyodur.Amelienin neresi güzel diye sormuşsun ben kendi adıma söyliyim sana diyaloglar,kamera çekimleri ve senaryo. bu arada bana izlediğin en iyi 10 filmin listesini yazarmısın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok arkadas ya

amelie ile gladyatör ve cesur yürekin türleri farklı o filmleri kıyaslanman başlı başına hata zaten belki sen halk tabiriyle vurdulı kırdılı aksiyon seviyosundur başkası daha çok dram,romantik seviyodur.Amelienin neresi güzel diye sormuşsun ben kendi adıma söyliyim sana diyaloglar,kamera çekimleri ve senaryo. bu arada bana izlediğin en iyi 10 filmin listesini yazarmısın

Kardeş, bırak boşver. Teknik konulardan hiç bahsetme onlar kadrajın, sinematografinin, kurgunun, senaryo örgüsünün ne olduğunu bilmezler. Sadece bomba patlasın, adam ölsün, kan aksın. Bunlar yoksa film film değildir. Bu zihniyettekiler ile sinemadan bahsetmek tam bir zaman kaybı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rpcky

http://www.imdb.com/title/tt1201607/

Çıktığı gibi listeye giren böyle yapımlar olmasa daha güzel olurdu. 69. sırada bir de

https://www.youtube.com/watch?v=y57sYHIDP_Y

• Beyler her konuda size katılıyorum, Imdb kafasına göre yazmiyor o listeyi. Insanlarin verdiği puanlarin ortalamasi sonucta. Oldukça da güvenilirdir. Ama Taxi Driver harbiden de politik bir filmdir. Film ustune bir kac makale okursanız veya bu dusunceyle tekrar izlerseniz anlarsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnold3528 -- 21 Temmuz 2011; 13:01:07 >
  • Bir sürü insan oyluyor o filmleri, aşağı yukarı bir fikir verir yani o puanlar. Ama tabii kişinin sevdiği türe göre vs vs vs değişir.

Ben IMDb'YE bir de buraya bakarım filmi izlemeden önce. Eğer filmin ana konusu varsa kesinlikle bir göz atın. Burada da sinema kültürü gelişmiş, iyi eleştiri yapabilen arkadaşlar var.
  • quote:

Çıktığı gibi listeye giren böyle yapımlar olmasa daha güzel olurdu. 69. sırada bir de

Birkaç ay sonra görürüm ben o filmin puanını.

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetopus

godfather'ın birinci sırada olması

1. sırada The Shawshank Redemption var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Persona Grata

IMDB kullanıcıları genelde sosyal içerikli filmlere yüksek puanlar veriyorlar. Top 250 içinde bugüne kadar izleyip de beğenmediğim film sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Olay tamamen zevk ve renk meselesi.

Katılıyorum.
  • Dram filmleri çok yüksek puan alıyor.Ben pek dram sevmem ama imdb'ye bakıp izlediğim dram filmleri hakkatten güzel çıkıyor.
    Bizim çok beğendiğimiz Amerikan komedi filmlerinin ortalaması en fazla 5-6 puan.
  • kuzuların sessizliği
    tanrı kent
    sunset blvd
    toy story 3
    alien
    elephantman
    guguk kuşu
    kara şovalye

ilk 50 yi bence bu filmler haketmiyor. hepsi kaliteli filmler ama çok fazla abartılmış yapımlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

Birkaç ay sonra görürüm ben o filmin puanını.

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetopus

godfather'ın birinci sırada olması

1. sırada The Shawshank Redemption var.

bi ara birinciydi galiba

• Taxi Driver laf ediyorsan sen Spy Kids 3-D: Game Over tarzı filmler izle
  • Güvenebileceğin en sağlam kaynak imdb. Gerisi zevk meselesi gereksiz puan kullananlarda var elbet.

Yüzlerce film izledim sadece bi kaç filmi yarıda bıraktım yada bırakıp sonradan izledim. Bunlardan biriside Taxi Driver bana uymadı film yada havamda değildim. Mesela 12 Angry Men dersen orda dur derim işte
  • taxi driver'in amerikan politika tarihini direkt ilgilendiren bir konu isledigini bilmeyen insanlarla ayni havayi soluyoruz hem bunu bilmiyorlar hem de efsane diyorlar. efsane diyebilmen icin bir kere neden o kadar puan almis biliyor olman gerekirdi degil mi? efsane demesinin nedenini soyleyeyim mi arkadaslar? adam bakiyor imdb'de ilk 50'ye. ondan sonra diyor ki ya hu bu film efsane. cidden koptum simdi, gulmekten catlayacagim.
    bu arada amelie'ye dair iyi olan tek bir sey bile soyleyemeyen insanlar ustune ustluk gladiator'u hala kan, vahset icin sevdigimi iddia ediyorlar ya kendimi bir an icin yamyam, kan emici, vampir, zombi tarzi bir sey gibi hissettim. siz hala gidin efsane filmleri hayatin gerceklerini yansitiyor diye dislayin, izleyiciye ne vermek istedi ne anlatmaya calisti, ortada hicbir sey olmayan filmleri kult diye savunun bana. kult bir film mi istiyorsunuz mulholland'dir kult. black swan'dir. identity'dir. a beautiful mind'dir. inception'dur. fight club'dir. neyse katilmayanlar kadar katilanlarin da coklugu beni sevindirmiyor degil. ozellikle @wregoo'ya burdan cok cok tesekkurler iletiyorum. gercek bir sinema izleyicisi olup da yorum yaptigi icin.

• Tamam sen haklısın ordaki yüzlerce insan salak sen zekisin Neyse zaten dediğin filmlerde o listede çoğu ama sen filmden anlamıyorsan imdb ne yapsın taxi driver dan birşey analamdıysan sorun sende imdb de değil
  • bi tarafımla güldüm.
  • Hala politik diyor Nerenle izliyorsun arkadaşım sen bu filmi ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.