Şimdi Ara

Imdb'ye Güvenememe Nedenleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amélie Poulain puanını sonuna kadar hakediyor bence
  • Bence karıştırılan nokta; imdb'yi şahıs olarak nitelemek . Bildiğiniz üzere orada gördüğünüz puanlar ortalamayı yansıtıyor, insanların sevdiği bir filmse o filme güzel film diyebiliriz sanırım ?
  • IMDB kadar güvenilir kaynak mı var? Zaten yazdığın 3 film de muhteşem ötesi filmlerdir. Ben sadece 1940 öncesi olan filmler ne kadar güzel olursa olsun, izleyemiyorum... Casablanca'yı izleyebildim bir tek, o da hayvan gibiydi zaten.
  • Beğenmediysen üye ol düşük puan ver, herkes kendi puanını veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

IMDB kadar güvenilir kaynak mı var? Zaten yazdığın 3 film de muhteşem ötesi filmlerdir. Ben sadece 1940 öncesi olan filmler ne kadar güzel olursa olsun, izleyemiyorum... Casablanca'yı izleyebildim bir tek, o da hayvan gibiydi zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

Amélie Poulain puanını sonuna kadar hakediyor bence

Yok arkadas ya

sinir krizi geciyiroyorum, resmen ya.

biri cikmis demis amelie muhtesem otesiydi, oburu cikmis demis sonuna kadar hakediyor ya arkadaslar gece gece bu kadar gulme krizine soktunuz beni peder bey simdi gelip agzima s. an meselesidir yani.

ya hu ben size soru soruyorum siz bana cevap bile vermeden soyle iyidir boyle iyidir. lan tamam iyiyse iyi. ama neden iyi bana nedenlerini acikla. de ki sundan bundan oturu iyidir. de ki falancadan filancadan oturu iyidir. biri cikmis diyor ki yok mukemmel bir sinema ilminin olmasi gerekiyor. biri cikmis diyor ki yok deveyi pire yapiyorsun. bu laflari soyleyenlerden teki bile cikip neden iyi olduguna dair tek bir madde bile yazamiyor. bu mu sizin o ove ove bitiremediginiz, ustune bir de hincal uluc gibi yorum yaptiginiz filmkolik yonunuz. 8,5/10 diyorum alo. duyuyor musunuz? kac tane film var su piyasada bu puani gorebilen. bir braveheart, bir gladiator bile alamamis o puani. efsane filmdir bunlar. simdi siz cikip hadi tek bir neden bile gosteremiyorsunuz gectim bunu, bir de bana amelie bu filmlerden daha iyidir mi diyeceksiniz. yok yok pardon siz diyeceksiniz ki onlar kiyas edilemez. hazir cevapcilar sizi. ogrendik bu ayaklari. ama ben size soyliyim ben kiyas ederim. nasil kiyas ederim biliyor musunuz gladiator'un oldugu bir piyasada amelie'yi film olarak konusmak bile abestir derim. amelie daha cok puani hak ediyor diyen bir bayan olsa onun bile alnini karislarim.

simdi bana sayin nedenlerinizi. taxi driver da bos bir filmdi. ha bir anlam ifade ediyorsa bile amerikalilar icin ifade etmeli. cunku politik bir filmdi. ha siz turk olarak bana taxi driver'i savunuyorsaniz ben size sorarim neydi o zaman sizin icin ozel yonu de 8,6 fahis bir puan degildir diyorsunuz. soyleyin bakalim. bekliyorum ha

• Valla kimsenin beni benden iyi bilemeyeceği içün, kimsenin zevklerim ve renklerim konusunda ahkam kesmesi bu denklemde etkisiz elemandır. Herkes kendi duygu ve düşüncelerinden sorumludur, herkesinde kendi gibi düşündüğünü zannetmek büyük bir ahmaklıktır. "Çoğunluk geneli temsil etmez, kalan azınlık da o genelin bi mensubudur. Biri olmadan biri daima eksiktir, asla tam değildir", demiş ...adını unuttum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamez

akıl oyunları gibi bir film 250 listesinde yok. tüm listeye izlemedim ama çok boş film var listede

şu profil resmini her gördüğümde gülüyorum
  • haaa.adam "ekşın" seviyor,kan göremiyor yeri geliyor üzülüyor yeri geliyor kendini yerlere atıyor.sonra geliyor bu tarz bir konu açıyor.yani.mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herr18

quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

En büyük güvenmeme nedeni 1.sıradaki film...

hocam inan, buna da katilmiyor degilim. en basidinden ornek mi vereyim. o listede ki 2. film var ya 1. filmi silindir gibi ezer de ondan. aralarinda bildigin klas farki var. (insan dogasina dair her seyi bulabilirsin 2. filmde.) ee o halde nasil o film 1. olabilir? ben de anlayamiyorum. aslinda anliyorum. amelie'nin 8,5 almis oldugu bir listede bu tur seyler gormek aslinda cok normal, cok siradan, cok olagan.

Hocam aynen öyle 1.film 9.2 ise 2.film 11+ falan olmalı.

• quote:

Yuh .Bence çok büyük haksızlık yapıyorsunuz şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

quote:

Yuh .Bence çok büyük haksızlık yapıyorsunuz şuan.

Godfather
    Il buono, il brutto, il cattivo
    One Flew Over the Cuckoo's Nest
    Fight Club
    Forrest Gump
    Green Mile
    Şimdilik aklıma gelenler.Bunlardan daha iyi yani sizce...Bence kesinlikle değil.
  • Yani insanın sevdiği türe göre değişir ama mesela Godfather ı izlerken baygınlık geçirmiştim ben.

Ama saydıkların arasında bana göre Esaretin Bedeline en yakını Forrest Gump .
  • ordaki sacmalıklardan birisi de cok iyi filmlere(aklına gelecek en iyi filmlere) binlerce kisinin 1 puanı vermesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Yani insanın sevdiği türe göre değişir ama mesela Godfather ı izlerken baygınlık geçirmiştim ben.

Ama saydıkların arasında bana göre Esaretin Bedeline en yakını Forrest Gump .

Hocam tabi değişir kişiden kişiye.Marlon Brando,Al Pacino gibi ustaların konuşmaları mimikleri bile sıkılmamı engelleyen nedenlerden.
    Bu filmi o kadar beğenmememin nedenlerinden biri de 20 sene önce 30 sene önce benzer konuda daha iyi filmlerin olması.Hem oyunculuk açısından hem de filmin geneli açısından.
    http://www.imdb.com/title/tt0057115/
    http://www.imdb.com/title/tt0070511/
    Tabi zevk meselesi.Forrest Gump en yakını diyorsunuz bence yakın değil Forrest Gump çok daha iyi...

• ilk 10 da 2 tane nolan filmi olması yeterli bence
  • imdb çok iyi ve film severler için yeri doldurulamaz bir sitedir.Film indirmeden evvel hep bakarım puanına falan.Puanlamalarda gayet doğru bana sorarsanız.
  • IMDB kullanıcıları genelde sosyal içerikli filmlere yüksek puanlar veriyorlar. Top 250 içinde bugüne kadar izleyip de beğenmediğim film sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Olay tamamen zevk ve renk meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Oldfield

haaa.adam "ekşın" seviyor,kan göremiyor yeri geliyor üzülüyor yeri geliyor kendini yerlere atıyor.sonra geliyor bu tarz bir konu açıyor.yani.mantıklı.

gladyator, sadece "eksin" dan, kandan ibaret degildir. gladiator'de amelie'dekinden 1000 kat daha iyi ask temasi vardir. adam sirf taht askina babasini zehirliyor, kendi kiz kardesine yasak ask duyuyor. nerede gorulmus boyle bir sey ve gercek hayatta da olmus bu olay. adam mactan once rakibini gucsuz duruma dusuruyor. cok sevdigi ailesi olduruluyor baska bir adamin. ve ayni adam intikamini almak icin yarali bir vaziyette bile gururundan taviz vermeden intikamini aliyor. oradaki seyircilere diyemez miydi ki arenaya ciktiginda yaraliyim beni bu adam yaraladi. ama savasamayacak durumda oldugunu bile soylemiyor. bir hukumdar halkin onunde can veriyor. insanlar parayla kole edilip birilerinin eglencesi icin kizismis aslanlara yem olarak ortaya atiliyor ve sirf kole diye aslanlara yem olan onca insan birileri icin zevk verici bir durumun sadece bir parcasi oluyor, kimsenin umrunda degil vahsice parcalanarak olen bir insan mi yoksa baska bir sey mi. (simdi filmi tekrar izlesem daha ne kadar cok sey yazarim da aklima onca seneden sonra bu kadar sey geliyor ancak.) ama gel gor ki boyle bir film bile tek iyi bir madde yazilamayan amelie'nin gerisinde kaliyor. k. guluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 21 Temmuz 2011; 2:55:26 >

• Bi' ara Kurtlar Vadisi 10 puan almıştı.
  • godfather'ın birinci sırada olması
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.