Şimdi Ara

İlkay Zaman ile Kayseri Sanayisinde W124 Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, beni önceden tanıyanlar bilir forumda bir çok araç inceleme konusu açan biriydim.

Son dönemlerde iş yoğunluğu sebebiyle pek buralara uğrama fırsatım olmadı ama konularımı sevenler için bomba gibi bir haberle geldim.

Youtube tarafında Birleşik Devletlerde çektiği et videoları ve araç toplama videoları ile tanıdığımız İlkay Zaman Türkiye'ye taşındığı için kendisi ile birlikte Kayseri'de İlkay Bey'e ait olan W124 aracına restorasyon projesine girdik.

Ben pek kamera karşısında olmak istemiyorum en azından şimdilik böyle bir durumu uygun gördüm kendi açımdan ama ilerleyen dönemde belki bende kendisiyle birlikte videolara çıkabilirim.

Zamanında açtığım konularda çalıştığım ustalarımız ve yedek parça tedarikleriyle alakalı konularda çok sorular gelmişti, bu restorasyon projesinde tamamen kendi ustalarımızla ilerleyeceğimiz için en azından proje veyahut restorasyon yapmak isteyen arkadaşlara fikir verir niyetiyle burada da konu açmak istedim.

İzlemek isteyenler için YouTube linki bırakayım;

İlkay ZAMANyoutube
    Hurda Mercedes Benz W124 Aldım Yepyeni Yapıyorum | Part 1 Mercedes W124 restorasyon projemin ilk videosuna hoş geldiniz! Bu bölümde sizlere aracın içini, boyasını, altını, motorunu ve yenilenmeye ihtiyacı olan tüm parçalarını göstereceğim. Aracı tamamen söküyoruz; tavanı, sunroof’u, tabanı, torpidosu, göğsü ve koltuklarıyla aracın içindeki her şeyi adım adım çıkarıyoruz. Bu video sayesinde aracın “before” yani hurda halini görecek ve serinin ilerleyen bölümlerinde “after” yani yenilenmiş halini sizlerle paylaşacağım. Mercedes W124 200D’yi orijinal fabrika çıkışı haline en yakın şekilde yenileme yolculuğuna başlamış olduk.
    https://www.youtube.com/watch?v=s2c4WubSFbs

Videodan da görüleceği üzere araç maalesef bitik durumda, proje amacı güdüldüğü için bulunabilen en enkaz araç alınmış. Ben projeye araç alındıktan çok sonra dahil oldum.

Sonucun çok iyi olacağından ve ustalarımdan şüphem yok. Tabii ki şasedeki burkulmadan kaynaklı fabrika çıkışındaki kondisyona gelmeyecektir ama 10 üzerinden 8.5-9 puan alacak bir araç olacağından eminim.

Beni tanıyanlar bilir, internet ortamında hiç bir şekilde herhangi bir ticari kaygı gütmeksizin yardımcı olmaya çalışıyorum lakin sizin yorumlarını ve yönlendirmeleriniz benim için önemli o yüzden sizden ricam bu konu altına yorum yaparsanız sevinirim.

• Elinize sağlık. Detaylı incelemelerinizden tanıyorum sizi. Takibe aldım videoyu, devamını da bekliyor olacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık,sizi Facebook platformuna da bekliyoruz

• Konunun takipçisi olacağım, süper iş çıkacağından eminim...
    Seneye bes'ten emekli olacağım. Benim de ya bir 77-90 arası caprice ya da 123 kasa mb alma niyetim var ama kahramanmaraş'ta maalesef işin ehli adam yok. O nedenle nasıl yaparım bilemiyorum, ya adana'ya ya da kayseri'ye yönelebilirim toplama için. Bakalım hayırlısı diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 30 Ağustos 2025; 11:50:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikada hakkınız da dava açmışlar , acil memlekete geri dönme nedeniniz bu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 30 Ağustos 2025; 14:25:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun. Dükkan hangisi ? Bir de her marka aracı sıfırdan mekanik-elektrik-koparta dahil topluyorlar mı?

Açıkçası bu işlere pek giren usta kalmadı artık. Yapanlarda zaten araç toplatması pahalı iken hem yüksek ücret istiyor hem de süre çok uzun oluyor. Elektrik tesisatı vs derken ciddi bir bütçe zaman gerekecek araca izledim ilk bölümünü.

Gerçi bu araç popüler bir kişinin olduğu için kısa zamanda toplanır ama normalde 1 seneden aşağı bitmiyor bu işler.

• Şimdi videoyu kapatıp foruma girdim ve konuyu gördüm.

Proje mükemmel! Ölüyü diriltmekten farksız…

Sigara izmariti detayı beni bitirdi zaten! Araba aşırı yıkık…

Sonucu merakla bekliyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 30 Ağustos 2025; 17:42:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Umarız bu işten de alnımızın akıyla çıkarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

Amerikada hakkınız da dava açmışlar , acil memlekete geri dönme nedeniniz bu mu?
    Benimle davanın alakası yok hocam ama zaten online şekilde takip edebilirsiniz ABD’de açılan davaların çoğunu. Baktığınız zaman İlkay Bey haklı durumda gözüküyor.

• İlkay Zaman niye Türkiye'ye yerleşmiş?

Bu arada neden Kayseri sanayisi? Kayseri sanayisi Mercedes alanında uzmanlaşmış bir sanayi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken Seçim

İlkay Zaman niye Türkiye'ye yerleşmiş?

Bu arada neden Kayseri sanayisi? Kayseri sanayisi Mercedes alanında uzmanlaşmış bir sanayi mi?

Neden Türkiye’ye yerleştiğini instagramda açıklıyor zaten.

Kayseri olmasının sebebi akrabalarının Nevşehirde yaşıyor olması, dolayısıyla Nevşehir sanayisinde bu iş çözülemeyeceği için en yakın Kayseri’de halledilebiliyor.

• Sonuç ne olacak merak ediyorum.Kolay gelsin

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt

Neden Türkiyeye yerleştiğini instagramda bende o kadar izledim göremedim sebebi nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperloop -- 31 Ağustos 2025; 14:33:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperloop

Neden Türkiyeye yerleştiğini instagramda bende o kadar izledim göremedim sebebi nedir ?

Oğlunun otizmli olmasından kaynaklı tedaviye Türkiyede devam etme kararı aldıkları için geldiler hocam

• adamın türkiyeye taşınması sizi neden bu kadar alaka ediyor anlamış değilim videoyu izle beğen geç bu kadar

• Dün akşam izlemiştim.
    Kendi kendime Kayseri sanayiinde kim yapacak ki bu kadar işi diye düşünmüştüm ama işin içinde siz varsaniz muhakkak gerekli müdahaleyi yaparsınız tek sıkıntı dizel yerine keşke benzinli olaydı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

Adam Amerikadan çektiği videolar ile ünlü oldu. Amerikadaki hayat ile ilgili güzel video içerikleri oluyordu. Türkiye'de kimse izlemez. Türkiye'de neyi çekecek. Kayseri sanayisinden banane. Benim bildiğimi bana mı anlatıcak.

• Tek Yol Erken Seçim kullanıcısına yanıt

Hocam büyük oğlunda otizm hastalığı varmış. Tedavi için geldiğini belirtmişti kendisi.

• babapars kullanıcısına yanıt

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Şu an her şey gayet güzel gidiyor, bu şekilde devam ederse çok iyi bir sonuç çıkacak ortaya. Bir aksilik olmazsa bu Cuma gecesi yeni bölüm yayınlanacak.

• Tek Yol Erken Seçim kullanıcısına yanıt

Hocam fikirlerinize saygı duyuyorum tabii ki Amerika'daki videoları daha çok sevmiş olabilirsiniz fakat bakıldığı zaman İlkay Zaman Youtube kanalındaki son 10 ay içerisindeki en çok izlenme alan video oldu bu. Üstelik uzun zamandır video yüklenmemesine rağmen; 5 gün gibi kısa bir sürede bu başarıyı yakaladı. Dolayısıyla bu alanda meraklı olan çok izleyici kitlesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 3 Eylül 2025; 23:57:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.