|
Merhaba arkadaşlar, beni önceden tanıyanlar bilir forumda bir çok araç inceleme konusu açan biriydim. Son dönemlerde iş yoğunluğu sebebiyle pek buralara uğrama fırsatım olmadı ama konularımı sevenler için bomba gibi bir haberle geldim. Youtube tarafında Birleşik Devletlerde çektiği et videoları ve araç toplama videoları ile tanıdığımız İlkay Zaman Türkiye'ye taşındığı için kendisi ile birlikte Kayseri'de İlkay Bey'e ait olan W124 aracına restorasyon projesine girdik. Ben pek kamera karşısında olmak istemiyorum en azından şimdilik böyle bir durumu uygun gördüm kendi açımdan ama ilerleyen dönemde belki bende kendisiyle birlikte videolara çıkabilirim. Zamanında açtığım konularda çalıştığım ustalarımız ve yedek parça tedarikleriyle alakalı konularda çok sorular gelmişti, bu restorasyon projesinde tamamen kendi ustalarımızla ilerleyeceğimiz için en azından proje veyahut restorasyon yapmak isteyen arkadaşlara fikir verir niyetiyle burada da konu açmak istedim. İzlemek isteyenler için YouTube linki bırakayım; Hurda Mercedes Benz W124 Aldım Yepyeni Yapıyorum | Part 1
Mercedes W124 restorasyon projemin ilk videosuna hoş geldiniz! Bu bölümde sizlere aracın içini, boyasını, altını, motorunu ve yenilenmeye ihtiyacı olan tüm parçalarını göstereceğim. Aracı tamamen söküyoruz; tavanı, sunroof’u, tabanı, torpidosu, göğsü ve koltuklarıyla aracın içindeki her şeyi adım adım çıkarıyoruz.
Bu video sayesinde aracın “before” yani hurda halini görecek ve serinin ilerleyen bölümlerinde “after” yani yenilenmiş halini sizlerle paylaşacağım. Mercedes W124 200D’yi orijinal fabrika çıkışı haline en yakın şekilde yenileme yolculuğuna başlamış olduk. https://www.youtube.com/watch?v=s2c4WubSFbsVideodan da görüleceği üzere araç maalesef bitik durumda, proje amacı güdüldüğü için bulunabilen en enkaz araç alınmış. Ben projeye araç alındıktan çok sonra dahil oldum. Sonucun çok iyi olacağından ve ustalarımdan şüphem yok. Tabii ki şasedeki burkulmadan kaynaklı fabrika çıkışındaki kondisyona gelmeyecektir ama 10 üzerinden 8.5-9 puan alacak bir araç olacağından eminim. Beni tanıyanlar bilir, internet ortamında hiç bir şekilde herhangi bir ticari kaygı gütmeksizin yardımcı olmaya çalışıyorum lakin sizin yorumlarını ve yönlendirmeleriniz benim için önemli o yüzden sizden ricam bu konu altına yorum yaparsanız sevinirim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt