Şimdi Ara

İlk organlar nasıl oluştu/evrimlesti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela ilk karaciğer, ilk böbrek... Bunların gelişimini değil de ilk kez yeni organ olarak ortaya çıkışlarını soruyorum. Bildiginiz bi makale falan var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evrim teorisine destekleyen ayetler Kuran'ın neresinde?  

• karaciğer ön bağırsak dediğin mide ve ince bağırsağın ilk kısmını temsil eden ve canlı oluşurken ilk haftalarda farklılaşan endoderm tabakasından oluşuyor
    pronefroz mezonefroz metanefroz bunlara bi bak.
    köpekbalıkları mezonefroz böbrekte kalmış bizlerinki metanefroz
    sen gelişmiş bir canlısın. senin bağırsağında kullandığın kasları ilkel hayvanlar hareket için kullanıyor. adım adım düşünürsen her şey mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 9 Mart 2022; 11:43:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrim fikrinde organ gelişimi çok mantıksız değil mi ?

misal karaciğer gelişecek ama hiç karaciğer görmemiş  nasıl gelişecek ? ne iş yapacağını bilmiyor.

yanlış bişey yapsa zaten o canlı ölür gider. o zaman doğrusunu yapmaya fırsatı da olmaz. nasıl öğrenecek doğrusunu ?

• Bir hücrenin kendi içinde organelleri var. O organeller evrimleşiyor sonra hücreler bir araya gelip her türlü organı oluşturabiliyor. Aynı malzemelerden elektronik devre elemanları kullanarak birbirlerinden çok farklı işleyişe sahip ekran kartı, işlemci, ram, hard disk, monitör. ssd vs bunlar nasıl zamanla geliştirildiyse(ilk depolama aygıtı veya ilk transistörümsü alet vs.) organlar da aynı mantık.

• Volvox

• Bırakın evrim masallarını falan filan.. İlk insan Hazret-i Adem Aleyhisselamdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WindWild kullanıcısına yanıt

elektronik devre elemanları evrimleşerek bir bilgisayarı oluşturabilirler mi?

• dekareme kullanıcısına yanıt

Evrim gerçek mi diye sormuyor arkadaş. İlk organı soruyor.

Öyle sorsaydı yazdığın şey uygun olurdu.

Ben de uygunsuzluk yapayım o zaman sana.

Hiç bir şey kendiliğinden oluşamazsa Tanrı nasıl oluşuyor?

Cevabın 'o sonsuzdur ancak beynimiz algılayamaz' dersen ilk organ konusunda da 'evrim gerçek ancak beynimiz algılayamaz' demem mantıklı olmalı.

• tam da dediginiz gibi yanlis yapan olecek ve yanlis genleri bir sonraki nesle iletemiyecek, ancak dogru yapanlar(bunu bilincli olarak degil sans ile yapiyolar) hayatta kaldiklari icin bir sonraki nesle bu gelismis genler iletilecek.

Neden sonuc iliskisi aslinda cok basit ancak okullarda ne yazikki dogru sekilde ogretilmiyor.

Unutmayin zurafa yuksekteki agaclarin dallarina erismek icin boynunu bilincli uzatmiyor, sans eseri bir gen bozuklugu/mutasyonu sonucu bir bireyin boynu uzun oluyor ve kardeslerine, cevresindeki bireylere avantaj sagliyarak daha cok besleniyor yani yasiyor yani uruyor ve soyunu-uzun boyun genini dagitabiliyor. Boylece uzuun sureler sonucunda sadece bu mutasyona sahip olan zurafalar baskin oluyor.

• Evet, iste bu mesaji atmak icin kullandiginiz alet yani bilgisayar cok degil sadece son yuzyilda insanlarca evriltelerek bu asamaya geldi :)

• İlk organ oluşması oradan insan oluşması ve ilkel yöntemlerlw bir organ insan çıkması muhtemel bir şey değildir kısacası topraktan geldik

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Random, rastgele. İşe yaramayanlar yok oluyor. Yarayanlar çoğalıyor.

• İyi de bu tek aşamalı bir işlem değil ki deneme yanılma ile bulunsun. Birinci aşamayı geçen organ aynı anda ikinci üçüncü dördüncü beşinci n inci aşamaları da geçmezse pert olur ve bir sonrakine aktarma yapamadığı için o bilgi baştan başlar.

İnsanlık bilgi birikimi olduğu için sürekli üst üste koyduğu için gelişiyor. Aksi halde herkes sıfırdan başlasa bir ikiden öteye gidemezdi insanlık.

Her bir aşamanın kendi içinde rastgele oluşma ihtimali milyarda hatta trilyonda bir olduğu düşünülünce kompleks yapı oluşma ihtimali sıfıra eşdeğer oluyor.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Zaten biranda oluşan bir şey değil. Milyonlarca yıldan bahsediyoruz.

• musetea M kullanıcısına yanıt

Başlıkta " evrimleşti" diye de soruyor, onu görmedin heralde. Ben yazdığım mesaj ile hem evrimi kökünden kesip attım, hem de İlk organ konusunda da bir cevap vermiş oldum.

• Evrim bilimdir. Bilimi reddetmekle yalnızca komik duruma düşersiniz. Bilimin inandığınız dinlerle bir işi bir derdi yoktur. İnandığınız din bilimle çelişiyorsa bu bilimin sorunu değildir.

• Örnek olsun diye verdim elektronik devreleri. Organların bir anda ortaya çıkmadığı bir süreç içinde olduğunu anlatmak için.

Kendi kendine oluşup evrimleşmek bambaşka bir konu. Elbette bunun için karbon temelli organik bileşenler gerekli

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.