Şimdi Ara

İlk motor tecrübem ve başlangıç için Yamaha XSR700 hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
6.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar hayırlı ramazanlar. Ben küçüklüğümden beri motor hastasıyım ve uzun yıllardır hayalini kuruyorum. Scooter dışında herhangi bir vitesli tecrübem ne yazıkki olmadı. Keşke olsaydı ama olmadı. Başlangıç için bu motor'u alsam çok mu tehlikeli olur? Lütfen açıklar mısınız, teşekkür ederim. Saygılar benden

not: çevremde çok görüyorum hiç motor sürmemiş gelip bu motoru veya bunun 900 olanını alıp sıkıntısız kullananı. Ben XSR700 öldürücü olur diye düşünürken bir yandan da bu geliyor acaba ben mi yanlış düşünüyorum

• Scooter ve araba ile belli bir km tecrüben varsa trafiği okuma açısından yararı olabilir.Ama 700 cc bu az değil.Emin değilim ama mt07 ile aynı blok varsa hiç önermem.En azından 250 cc ile biraz tecrübe kazanman yararına olur yoksa 1000 cc ile başlayanda var.
  • SercaN__ kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için. Oldum olası küçük CC leri sevmemişimdir. Nedenini bilmiyorum ama hiç çekici gelmiyor. Bisiklet kabiliyetim ve scooter ile trafiğe az da olsa karışmışlığım ortamı süzüp ona göre hareket etmişliğim vardır. Ne bileyim, alırsam çok mu tehlikeli olur yaş 20 daha ölmek istemem. Biraz kafa karışıklığı var ikna edici yorumlar yapılsın da ona göre yolumu çizeyim diyorum. İleride alacağım motorla uzun yol da yaparım ama tabi işi iyice kavradıktan sonra. Can bu sonuçta hiçbirşeye benzemez. Mecbur ufak CC alıp tecrübe yapacağız artık yapacak birşey var mı? Direk XSR 700'ü alıp başlamak istiyorum ne kadar mantıklı onu bilemem bu yüzden sizlerden yardım istedim
  • Başlarsın ama ben basmam gazı açmam diye kandırırsın kendini.Kendimden örnek vereyim cbr 250 ile başladım.Daha önce hiç tecrübem yoktu.Motoru alıp gelirken 130'lara çıkmıştım.Düşün daha arada stop ettirirken kırmızı ışıkta...1 sene oldu.Hala arada küçük heyecanlar yaşatmıyor değil motor 250 cc olmasına rağmen.Bana ne faydası oldu küçük cc'nin? Viraj tekniklerini öğrendim, fren yapmayı öğrendim.Bilemiyorum yüksek cc affedermiydi aradaki hataları? Ayrıca küçük cc diye geçme bir cbr 250 170'i geçiyor 190'ı zorlayan r25 ler var.Bir diğer konuda tarzına karar verdin mi ? Seçtiğin motorun öyle çok bir piyasası yok diye biliyorum ben.Hani sıkılıp satıcam dedin mi zor...
  • SercaN__ kullanıcısına yanıt
    Hocam benim durum biraz karışık. Motor konusu cidden benim için çok farklı, önce Ducati 696 istedim sadece istediğimle kaldım çünkü o motoru ne sürebilirim, ne de bakımını, yedek parça vs. parasını verebilirim uğraşılacak bir iş değil + hamurum değil. Çok seneler önce uzun yol Harley Davidson Touring modellerine hastaydım, kafamdan hep bende HOG gruplarına katılarak yol yaparım diye düşündüm, daha sonra fiyatlara bakınca ve tecrübesiz olunca onu da bıraktım. Ama aklımın bir köşesinde hala Harley aşkı var, hep bir yerden bir yere atlıyordum tarzımı seçemiyordum. Artık hayalimi yavaş yavaş gerçekleştirmem gerek diye düşündüm ve başlangıç için Yamaha XSR700 düşündüm. Aslında içimden hep bu işte mantıksızlık var diyorum ama motordan vazgeçemiyorum nihayetinde. Benim durumlar biraz karışık, Harley'i orta yaşı geçip iş aile sahibi olduktan sonra yapacağım. Ama onun öncesinde gençliğimi yaşatacak Yamaha XSR700 ya da Honda CB650 F ihtiyacım var. Yürümeden koşmak mantıksız, ama çok duyuyorum XSR 700 ile başlamış sorunsuz kullanan. Çok kararsızım

• Fazla cevap yazılmamış, sanırım tecrübeli motordaşlar bu tür sorulardan sıkıldı anlaşılan.

Sen ne yaptın (Yazım tarzına bakarak) genç kardeşim:

Bula bula bu canavarı mı buldun ilk motor olarak?
    Max. Torkunu 6500 devirde bulan, 75 beygir gücünde, 186 kg sürücüsüz ağırlığında ve 100 km/h'dan 160 km/h'a bile rahatça çıkıp 200 km/h civarında son hızı olan bir motoru hem de hiç vitesli motor kullanmamış birisi olarak ilk motorun olarak düşünüyorsun öyle mi?

https://www.youtube.com/watch?v=AOCzMcyPMCU

Bak kardeşim, ilk motor olarak 900'lük seçip sorun yaşamayanları örnek vermişsin, kendini rahatlatmak için.
    Yaşa başa bağlı olmadan her motorcunun altındaki motorun son süratini deneme içgüdüsü vardır.
    Ancak, kolaylıkla hızlanan motorun aynı şekilde kolaylıkla duramıyacağı fiziksel bir gerçekliktir.

Yine ayrıca her motor sürücüsü düşecektir eninde sonunda, motor hafifse ve sürat az ise ayrıca kıyafetler tam ise kurtarmak mümkün olabilir:

Altın Elbiseli adam'ı motorcularun çoğu bilir, bak Altın elbiseli Adam diyorum, "Viraja nasıl girilir" diye video çeken kardşimiz: Yamaha R25 ile yani 250 CC motorla bie sürüş pistinde viraja yanlış girmesi sonucu nasıl yere yapışıyor, kıyafeti kaliteli olmasa ciddi yaralanırdı: 05:25

Ben 125/250/500 diye yükseltip orada durdum. Çünkü özellikle şehir içinde artık yüksek cc motor kullanmak büyük risk haline geldi çünkü çok araç var, kimin ne yapacağı belli değil.

Sonuç olarak, vitesli bir 125'lik motordan başla ve bunu guru kırıcı olarak düşünme, çünkü bahsettiğin motorla gururunun kırılması ile kalırsan şükretmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 23 Temmuz 2017; 1:0:25 >

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Bu konuda bilinçliyim ve daha da bilinçli olacağım. Fakat 5 dakika önce XSR 700 ardından XSR 900 kullanan ve üzülerek satmak isteyen iki kişiyle görüştüm telefonda, konuştuklarımızı özetleyerek yazacağım aşağıya, inşallah bana bu konuda her türlü konumdan yardımcı olursunuz. Buyurun aşağıya geçelim;

Önce İstanbul'dan XSR 700 kullanan bir kişiyle görüştüm, görüşmemizde ''bende senin durumundaydım, hayatımda hiç vitesli motor daha doğrusu scooter bile sürmemiştim, kafaya koyarak XSR 700 aldım ve viteslere alışmam çok uzun sürmedi, eğer kendini tutabilirsen benim yaptığım gibi gönül rahatlığıyla alabilirsin. Ben XSR 700 6 - 7 aydır kullanıyorum ve hiç 3. vitese çıkmadım. Gaza gelecek biriysen tehlikeli, ama kendini tutabilirsen çok zevkli. satmak için söylemiyorum emin olabilirsin'' dedi. Peki abi'ciğim bu adam nasıl kullanıyor hiç motor sürmemesine rağmen? Bunu açıklayabilir misin? Diğer ikinci kişiye geçiyorum;

Eşim bisiklet sürüyordu sürekli, ehliyete yazılmak istedi yazdırdık. Daha sonra vitesli motora heves etti, aldı vesaire ben de onun gazıyla ehliyet aldım. Ehliyet almadan önce XSR 900 kullanan arkadaşlarım vardı ve ''bu motoru ne olursa olsun almalıyım, kafaya koydum'' dedi. Gitti 39 küsür bin lira verip XSR 900 almış, daha vitesler nasıl geçiyor diye sormuş orada söylemişler kısa zamanda öğrenmiş ve şuanda sıkıntısız sürüyormuş. Peki buna ne demeli? Altını çizmek istediğim bir detay var XSR 900 de 3 sürücü modu varmış, bunlardan 1. sini kullanırsan 50 CC lik bir motor gibi ne kıç atar, sen istesende basamassın kuryelerin motorları nasıl gidiyorsa öyle gidiyor düşersen veya kullanamazsan sana bedava vereceğim ama adım gibi eminim çünkü ben motoru aldığımdan beri bu modda kullanıyorum dedi. Peki bunlara ne diyorsunuz Allah aşkına?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giansello

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Bu konuda bilinçliyim ve daha da bilinçli olacağım. Fakat 5 dakika önce XSR 700 ardından XSR 900 kullanan ve üzülerek satmak isteyen iki kişiyle görüştüm telefonda, konuştuklarımızı özetleyerek yazacağım aşağıya, inşallah bana bu konuda her türlü konumdan yardımcı olursunuz. Buyurun aşağıya geçelim;

Önce İstanbul'dan XSR 700 kullanan bir kişiyle görüştüm, görüşmemizde ''bende senin durumundaydım, hayatımda hiç vitesli motor daha doğrusu scooter bile sürmemiştim, kafaya koyarak XSR 700 aldım ve viteslere alışmam çok uzun sürmedi, eğer kendini tutabilirsen benim yaptığım gibi gönül rahatlığıyla alabilirsin. Ben XSR 700 6 - 7 aydır kullanıyorum ve hiç 3. vitese çıkmadım. Gaza gelecek biriysen tehlikeli, ama kendini tutabilirsen çok zevkli. satmak için söylemiyorum emin olabilirsin'' dedi. Peki abi'ciğim bu adam nasıl kullanıyor hiç motor sürmemesine rağmen? Bunu açıklayabilir misin? Diğer ikinci kişiye geçiyorum;

Eşim bisiklet sürüyordu sürekli, ehliyete yazılmak istedi yazdırdık. Daha sonra vitesli motora heves etti, aldı vesaire ben de onun gazıyla ehliyet aldım. Ehliyet almadan önce XSR 900 kullanan arkadaşlarım vardı ve ''bu motoru ne olursa olsun almalıyım, kafaya koydum'' dedi. Gitti 39 küsür bin lira verip XSR 900 almış, daha vitesler nasıl geçiyor diye sormuş orada söylemişler kısa zamanda öğrenmiş ve şuanda sıkıntısız sürüyormuş. Peki buna ne demeli? Altını çizmek istediğim bir detay var XSR 900 de 3 sürücü modu varmış, bunlardan 1. sini kullanırsan 50 CC lik bir motor gibi ne kıç atar, sen istesende basamassın kuryelerin motorları nasıl gidiyorsa öyle gidiyor düşersen veya kullanamazsan sana bedava vereceğim ama adım gibi eminim çünkü ben motoru aldığımdan beri bu modda kullanıyorum dedi. Peki bunlara ne diyorsunuz Allah aşkına?

Değerli kardeşim, bu mesajından evli olduğunu anlaşılıyor ve durum daha da vahimleşiyor:

1- İlk örneğindeki tip tamamen yalan konuşuyor: 700 CC'lik bir motor asla böyle kullanılamaz, hararet yapar.

2- İkinci örneğindeki söylenilen palavra ötesi. Ne demek sürücü modu?

Kardeşim, aklını başına topla ve derhal bu sahtekarlar ile ceptel diyalogunu kesmeni öneririm.

Halen aynı iddiada bulunacak isen lütfen zamanımı alma.

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Düşündüm ve biraz motosiklet forumlarında 600CC ile başlamış, 1 sene dolmadan forumda üye olan ve hayatını kaybeden arkadaşı görünce dedim kendine gel. Bir de yurekyutmus adlı kanalda o kaza anını ve sonrasını izledikten sonra vazgeçtim. Siz başla eğitimini al birşey olmaz diyebilirdiniz ama doğru olanı söylediniz. Size saygılarımı iletip teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak affınıza sığınarak; Harley dünyası için de mi geçerli bu durum açıklar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giansello -- 11 Haziran 2017; 22:27:19 >
  • Onu alma kardeşim VMAX al 1.679 cc. Senin söylediğin model hemen öldürmez ama bu direk öldürür ilk hatada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giansello

Düşündüm ve biraz motosiklet forumlarında 600CC ile başlamış, 1 sene dolmadan forumda üye olan ve hayatını kaybeden arkadaşı görünce dedim kendine gel. Bir de yurekyutmus adlı kanalda o kaza anını ve sonrasını izledikten sonra vazgeçtim. Siz başla eğitimini al birşey olmaz diyebilirdiniz ama doğru olanı söylediniz. Size saygılarımı iletip teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak affınıza sığınarak; Harley dünyası için de mi geçerli bu durum açıklar mısınız?

Harley dediğiniz motor marka olarakmi yoksa tarz olarak mi hocam eğer marka diyorsanız harley davidsonlarin en dusugu 900 ccdir siz 700 lukle ilgili sorular sordunuz

200 veya 250 cc bir cruiser oneririm

Sl200 , mct200 falan madem harley almak istiyorsun bikac sene sonra para biriktirip 883 alırsın

Milletin ortak fikri en düşük ccden baslamaktir genelde fakat şahsen zeka sahibi bir insanın 250cc den düşük motosikletle öğrenmek amaçlı sürmeye başlamasını gereksiz buluyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese yorumları icin teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili yorumlarınız varsa almak isterim. Vazgeçtim böyle bir girişimden, küçük CC sevmiyorum ama mecburen tecrübe yapacağım. İleride kısmet eder Allah inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giansello G kullanıcısına yanıt
    sevmiyorum diye bir şey yok. Motosiklet sevgisi cc ile ölçülmüyor. Bu işin doğru olanı eğitim alarak küçük cc başlayıp tecrübe kazanınca cc büyütmektir. Aksi durumda risk çok fazla ve bir aceminin bu riski alması daha da vahim sonuçlar doğurabilir.
    Mesele sadece yüksek cc daha hızlı gider elinde değil gaza basarsın olarak görmek değil, o ağırlıkta ve güçte bir motora trafikte layıkıyla hakim olmak için ve hayatta kalma şansını artırmak için en az bir 15-20bin km tecrübe lazım. İstisnaları örnek veriyorsunuz ama bunlarla ölenler de var ve şu an hayatta olmadıkları için size tavsiye veremiyorlar.
    Size AEA başlangıç motoru videosunu 5kez izlemenizi öneriyorum daha da beni yormayın.
    https://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

• Teşekkür ederim hocam vazgeçtim zaten. Başlangıç için motor bakıyorum bunun için tavsiyeniz varsa alırım.

• Yaklaşık 700CC 75PS bir alet hocam hiç bulaşma al bi 250 lik devam et

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bendede var xsr 700, is motorda degil, kendini kontrol etmende biter. her motor dusuncesiz kullananin elinde tehlikelidir. Bence ilk motor olarak sakincali degildir.
  • Bence başlangıç olarak sorun yaratacak bir motor değil fakat senin yaşına uygun değil. 20 li yaşlarda biraz insanın kanı kaynıyor. Ben Tracer 900 ile başladım ve hiç bir sorun olmadı. Sana tavsiyem önce alınacak tüm eğitimleri al, sonra ekipmanı tamamla, en son olarak ta ya mt25 ya r25 al.
  • Hocam 20bin km üstü tecrübe olmadan güçlü makinalara yönelmenizi tavsiye etmem. Cbr250 r25 mt25 bunlardan birini alın. Bu motorlar zaten değer kaybetmez. Satmanız da kolay. Bunları 10-20bin km arası kullandıktan sonra istediğiniz motora geçmeniz daha sağlıklı olur. Ve bu saydığım motorlar sizi illaki tatmin edecektir merak etmeyin.

• cbr 600 alsana napıcaksın yamahayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cbr 250 veya emsali bir şeyden başla emin ol daha önce sürmediğin için böyle bir ön yargın var. zaten bu motosikletlerin bile ivmelenmesi verdiği haz sana yetecektir ve iyi ki dinlemişim insanları diyeceksin. hiç bir şey kaybetmezsin :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.