Şimdi Ara

İlk çalıştırmada gelen ses (video ekledim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 1.4 hdi motorlu aracımda bir süredir ilk çalıştırmada, yani araba gece yattıysa gelen bir ses var. Bu ses arabayı gün içinde stop edip çalıştırdığımda gelmiyor. Yalnızca o günün ilk çalıştırmasında geliyor. Bazen cıyaklama şeklinde, bazen çekirge sesi gibi. Ayrica bu esnada lök lök gibi bi ses daha geliyor. Tam tarif edebildim mi bilmiyorum da. 4 5 saniye sürüyor normale dönüyor sonra. Geçen sene de böyle değişik sesler geliyordu tam bunun gibi olmasa da. Kisa süre sonra krank kasnağı dağıttı. V kayışı ve krank kasnağı degistirdim. Şimdi ne olmuş olabilir. 2 gün sonra bakıma götüreceğim, o zamana kadar sıkıntı olmaz umarım.

Düzenleme: Bir de son zamanlarda farkettigim sey 3. Viteste hızlanırken çok kısa süreliğine güç kesiliyor gibi oluyor. Saniyeden daha kısa süreliğine. Her zaman olmuyor. Hep klimalı kullandigim için klima kapalıyken de yapıyor mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 21 Temmuz 2020; 17:22:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aracı İlk Çalıştırmada Gelen Ses: Nedenleri ve Çözümleri

Aracı ilk çalıştırdığınızda duyduğunuz ses, genellikle çeşitli faktörlere bağlı olan normal bir durumdur. Ancak bazı durumlarda, bu sesler bir sorunu işaret edebilir.

Normal Sesler

• Marş Motoru Sesi: Aracı çalıştırdığınızda duyduğunuz ilk ses, marş motorunun sesidir. Bu ses, genellikle birkaç saniye süren bir tıklama veya uğultu sesidir.
    • Yakıt Pompası Sesi: Yakıt pompası, araca yakıt sağlamaktan sorumludur. Aracı ilk çalıştırdığınızda, yakıt pompasının çalışmaya başlaması ve yakıtı motora pompalaması sonucu bir vızıltı sesi duyabilirsiniz.
    • Eksantrik Mili Sesi: Eksantrik mili, motorun valflerini kontrol eden bir parçadır. Aracı ilk çalıştırdığınızda, eksantrik milinin valfleri açıp kapatmasını sağlayan hafif bir tıkırtı sesi duyabilirsiniz.

Sorunlu Sesler

• Şiddetli Tıkırtılar: Aracı ilk çalıştırdığınızda devam eden yüksek perdeli tıkırtılar, hidrolik kaldırıcılar veya valf arızası gibi bir sorunu işaret edebilir.
    • Gıcırtılı Sesler: Motor çalışırken sürekli bir gıcırtı sesi, kayışların gevşek olması veya gergin olması sonucu oluşabilir.
    • Metalik Sürtünme Sesleri: Aracı ilk çalıştırdığınızda duyduğunuz yüksek perdeli metalik sürtünme sesleri, motorun hasar görmüş olması veya yağ seviyesinin düşük olması anlamına gelebilir.

Aracı ilk çalıştırmada gelen normal sesler için genellikle herhangi bir müdahale gerekmez. Ancak sorunlu sesler duyuyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız önerilir:

• Hidrolik Kaldırıcıları Kontrol Edin: Şiddetli tıkırtı sesleri varsa, hidrolik kaldırıcıların yağlanması veya değiştirilmesi gerekebilir.
    • Kayışları Kontrol Edin: Gıcırtılı sesler duyuyorsanız, kayışların gerginliğini kontrol edin ve gerekirse ayarlayın.
    • Yağ Seviyesini Kontrol Edin: Metalik sürtünme sesleri varsa, motorun yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse yağ ekleyin.
    • Motoru Kontrol Ettirin: Sorunlu sesler devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, aracınızı bir otomobil teknisyenine kontrol ettirmeniz önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yani genelde subap veya itici sesi geliyo diye bilirim sabah ilk marşta filan ama senin tarif ettfin ses bilmiyom bence video cekip at belki faydasi olur
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Yarın unutmazsam çekip atacagim.
  • Şansıma video çekeceğim zaman ses az geldi. Ama cogunlukla o arkadaki ses daha duyulur şekilde ve o sesle birlikte çekirge sesi gibi sesler de geliyor. Yine de yükledim.

https://www.youtube.com/watch?v=VN30wR50BLg&feature=youtu.be
  • Pür dikkat dinledim ama çekirge seslerinden belli olmuyor. Kaput açık ve o kısımdan çekerseniz net duyulabilir. 207 vardı bende de 1.4 HDI motorlu bir kaç defa ses oldu ciyaklama şeklinde, kayış değişimi ile sorun çözülmüştü. Bir keresinde de bir kemirgen kayışı kemirmişti. Bizde inanamadık ama kaputu açtım baktım kayış kopuk ve ısırık izleri var. Acayip şeyler olabiliyor kaputu açıp detaylı bakmak gerek..

Anlattığınıza göre kayışlar yeni değişti ise şıngırdama şeklinde ise enjektörler de olabilir, bakır pul var onlar değişmişti ilk aldığım zamanlar.. (İkinci el 76bin kilometrede aldığımda)
  • Hangi yağ var araçta ?
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sefer dediğim sesler az geldi videoda çok belli olmamış ama anlamışsınızdır dedigimi. Arkada vurma sesi gibi bir şey var, geçiyor sonra. Tek olduğum için içerden çekmek zorunda kaldım. Şingirdama şeklinde değil bence bir de ama belli de olmaz pek bilemiyorum.
    Kaputu açıp bakmadım hiç aklıma gelmedi öyle bir ihtimal ama bakmak lazım doğru söylüyorsunuz. Yarın baktıracağım hocam umarım çok masraflı bir şey çıkmaz. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 21 Temmuz 2020; 19:26:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 hdi 90 hp motorların enjektörü bulunmuyormuş, enjektör arızası ise geçmiş olsun.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Castrol magnatec 5w30 c2 var. Yağ değişimi zamanı geldi yarın total ineo ecs 5w30 koyacağım.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Umarım değildir. 70 beygirlik versiyon bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Umarım değildir. 70 beygirlik versiyon bu.
    70liklerde sorun yok, 90 lıkları elde kalıyor. Citroen tamircisi bile 90lık 1.4 almaz öyle bir motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Castrol magnatec 5w30 c2 var. Yağ değişimi zamanı geldi yarın total ineo ecs 5w30 koyacağım.
    teorim şu, yağlama geç tamamlanıyor iticilere yağ geç doluyor gelen ses ise lifter sesi. basitten zora yağ elemanları kontrol edilebilir. orijinal parça kullanın psa araçları muadil parça sevmiyor. bakımdan sonra muhtemelen ses gidecektir.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Parçaları orijinal aldım. Bu sefer de Total deneyelim bakalım. Dediginiz gibi ses kesilir umarım , v kayışını ve kasnakları da kontrol ettireceğim. Teşekkürler.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Hiç duymamıştım hocam doğrudur.
  • Arkadaşın dediği gibi yağlanma ile alakalı olabilir. Motor kulakları diyeceğim ama onun da sürekli yapması lazım. Bizim iş yerindeki dacia benzer bir şey oldu ama devri alınca yapıyordu. Titreme sesi gibi bir şeydi kulaklar değişince gitti.
  • Sorun devam ediyor arkadaşlar. Bakımdan sonra da düzelmedi. Ustaya götürmüştüm, usta araba gece kalsın ben sabah dinlerim dedi. Ben de bırakmadım, hem de lazımdı falan. Neyse konuyu açtıktan sonra bu sesle 1500 km civarı yol yaptım. Ama şansımızı çok da zorlamamız lazım bence :)
    Bir de şöyle bir şey farkettim; ilk calistirinca rölantide çalışırken direksiyonu sağ sol yaptığımda ses bayağı artıyor. Ben de direksiyon sistemiyle alakalı bir sorun olduğunu düşündüm. Hidrolik yağını kontrol ettim eksikse tamamlamak için. Kapağın altındaki çubukta H ve C işaretleri vardı. Benim yağ seviyesi üstte olan h nin de üzerindeydi. Ayrıca yağ bordo rengindeydi ve su kıvamındaydı neredeyse. Sizce bu yağı değiştirmeli miyim? Bu ariza hakkında fikri, tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar bildiklerini paylasirlarsa çok sevirinirm. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
    Bu arada tekrar belirteyim. Ses videoda çıkmamış gerekirse bir daha çekerim. Ancak şöyle tarif edeyim. Mesela kalorifer motoru bozulur da ötme yapar ya kuş sesi, bilye sesi gibi. İnce tonda bir ses. Genellikle öyle bir ses geliyor.

• Egzantrik zinciri var herhalde dv4 lerde emin değilim ama dv6 larda yap basıncı düşerse bu ses geliyor yağ süzgeci ve pompaya bakmak lazım
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Zincir yok hocam bildiğim kadarıyla bunlarda. Kulağımı iyice yaklaştırdım direksiyon pompasının oralardan geliyor ses. Kasnağından mi yoksa pompanın içinden mi bilmiyorum ama o bölgeden geldiğine neredeyse eminim. Hidrolik yağı alıp değiştirmeli miyim sizce, denemeye değer mi? Sesi kesme ihtimali var mı?
  • Direksiyon hidroliğinizi bir yenileyin öyle deneyin.Çözülmezse direksiyon kompartmanına baktırın komple.
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Hocam geri dönüş hortumu biraz ters yerde. Onu sökmeden yapabilir miyim. Mesela siringayla hazneyi çekerim, sonra yeni yağı koyup motoru calistiririm. Haznedeki yağ sisteme karışınca stop edip yine hazneyi çekerim. Hazneye temiz yağ gelene kadar böyle yapsam olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.