Şimdi Ara

MOTORDAN GELEN SES..(VİDEO VAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
20.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.2008 c4 1.6 hdı 110 hp mcp sanzuman lı araç sahibiyim.Geçen hafta malum kar yağışından önce ufak bir kaza yapmıştım.Sol arka çamurluğuma sürtmüştü bir bayan.Neyse onun yapılması için sonax'a verdim aracımı 2-3 günde yaptılar.Yoğun kar nedeniyle 1 hafta alamadım aracımı ve 1 hafta çalışmadan yattı araba garajlarında.1 hafta sonra aracı aldıktan sonra akü takviyesiyle çalıştırdık aracı.O çalıştırmadan itibaren aşağıda ki ses gelmeye başladı motor'dan.ARacın km sine baktım 5 km oynamış.O da atölyelerine git gel yolu.Yani aracı kaflarına göre kullanmamışlar kullanmazlarda.Tanıdık çünkü.

BU ses motor ilk çalıştığında gelmiyor.Motor ısındıktan sonra gerek rölantide , gerekse 40 km /h kadar bu ses geliyor.40 dan sonra devam ediyorsa bile duymuyorum ben.

Motor yağı nı kontrol ettim ne eksik ne fazla.Olması gerektiği gibi.

Suyunu kontrol ettim o da aynı şekilde sorunsuz.Eksilme yok.

KLima , kalorifer sorunsuz şekilde ısıtıp soğutuyor.Klima ve kalorifer çalıştığında / kapandığında ses yükselmiyor , azalmıyor.

157 binde araç.Bakımına 8 bin km daha var.

DAha önce hiçbir şekilde motor gücü yükseltme işlemi yapılmamıştır.HAva filtresi dahil.

Araç her zaman yetkili serviste ve en fazla 300- 400 km gecikirek bakıma giriyor.

Çekişte , kalkışta , gidişte hiçbir sorun yok.

Vites küçültüp ani hızlanmalar yaparak mavi / siyah duman atıp atmadığını denedim.O da yok.

Aracın altını kontrol ettim hiçbir şey damlamıyor yere.

Triger kayışı 10-15 bin km önce değişti yetkili serviste.Değiştikten beri asla agresif kullanmadım ve pati çektirmedim.

Araç bana 130 bin km de geldi.Önceden babam , ondan öncesinde abim kullanıyordu ve hor kullanıyorlardı.BAna geldiğinden itibaren turbo sarjlı araçlarda dikkat edilmesi gereken herşeyi uyguladım.Zaten belirttim yukarıda çekişte gidişte ara hızlanmalarda son hızda hiçbir sorun yok.Islık çalma da yok.

Çalıştırdıktan sonra rolantide 2-3 dk beklettim.Stop etmeden önce 2-3 dk rolantide bekledim.Araç mcp sansuman.Hiçbir şekilde 2.500 deviri geçirtmedim.

Bunları yazdım çünkü ollabiliecek ihtimalleri azalttım.Peki nereden ve neden geliyor bu ses arkadaşlar ? NEdir sorun ?

BUyrun video.Sesi dikkatlice dinlemenizi istiyorum arkadaşlar.İLk gaza basışımda ve rolantide ki ses.Çok rahatsız ediyor beni.

http://youtu.be/0cMtPZH3IlQ

Video koymayı beceremedim.Biri düzeltirse sevinirim.Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın arkadaşlar.

Teşekkürler herkese şimdiden.

• hava filtresinden sanki hava kaçırıyor gibi ... sökülmüş ve tam takılmamış olabilirmi ?
    intercooler turbo borularınada bakın bi yerden sanki hava emiyor hava emme sesi... süpürge gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 8 Şubat 2012; 11:49:59 >
  • Triger kayışı veya kasnağından geliyor olabilir. Bozulmuş bilya sesine benziyor. Trigeri en son ne zaman değiştirmiştiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Triger kayışı veya kasnağından geliyor olabilir. Bozulmuş bilya sesine benziyor. Trigeri en son ne zaman değiştirmiştiniz ?

10-15 bin km önce.Ne fazla ne az.Değiştirğimden beri hiç sıkıştırmadım , agresif kullanmadım aracı.Çok sakin kullandım ve yokuş çıkarken hariç vites hep 2.100 /2.200 devirde değişti.Yokuşta 2.500 de değiştirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 8 Şubat 2012; 12:13:08 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanyo -- 8 Şubat 2012; 12:11:25 >
  • egzos manifoldu, turbo bağlantıları, hava filtresi yollarında problem olabilir.
    Motor soğukken yüksek devirlere çıkarttılarsa egzos manifoldu çatlamış olabilir. Bizim önceki araçta böyle olmuştu.
    Motordan gelen acayip ses
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

egzos manifoldu, turbo bağlantıları, hava filtresi yollarında problem olabilir.
    Motor soğukken yüksek devirlere çıkarttılarsa egzos manifoldu çatlamış olabilir. Bizim önceki araçta böyle olmuştu.

Saydıklarınızdan biri olmuşsa masrafı ne kadardır ? Sanayi mi yetkili servisi mi önerirsiniz ? Motor soğukken hiç çıkarmam yüksek devirlere.Ya onlar yaptı ya da önceden oldu zamanla ortaya çıktı.

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

egzos manifoldu, turbo bağlantıları, hava filtresi yollarında problem olabilir.

Saydıklarınızdan biri olmuşsa masrafı ne kadardır ? Sanayi mi yetkili servisi mi önerirsiniz ? Motor soğukken hiç çıkarmam yüksek devirlere.Ya onlar yaptı ya da önceden oldu zamanla ortaya çıktı.

eğer egsoz manifolduysa tek parça döküm olduğu için pahalı olabilir. Döküm çatladıysa, dökümü onarabilen yerler yapabilir diye düşünüyorum. Biz yaptıramamıştık çünkü motordaki saplamalardan biri kopmuştu. En iyisi hepsinden fiyat alıp işçiliğine güvendiğiniz bir tarafa yaptırmak. Sonuçta motor bir hayati parça. 3-5 fazla verip sorunu tekrar yaşamamak en iyisi olur.

Geçmiş olsun

• OOf of dertsiz başımıza dert aldık.Ne uyuz bir ses bu ya.Bu şekilde kullanmaya devam etsem bir sorun olur mu ? Bana kalsa 1 dk durmam götürürüm ama babaya laf anlatmıyorsunuz işte.Ona kalsa bakıma bile götürmeme gerek yok.Birşey olmaz deyip geçiyor
  • eyv hocam beceremiyorum bu işleri

Orijinalden alıntı: sissil

hava filtresinden sanki hava kaçırıyor gibi ... sökülmüş ve tam takılmamış olabilirmi ?
    intercooler turbo borularınada bakın bi yerden sanki hava emiyor hava emme sesi... süpürge gibi

+1
  • Öncelikle çok geçmiş olsun.Umarım önemli birşey değildir. Videoyu çektiğiniz yer kapalı mekan ve ses yankılı geliyor biraz.Motor saat gibi çalışıyor bir düzensizlik yok. Ses sadece rölantide geliyor. Benim aklıma motordan itibaren eksoz bağlantı noktaları geldi. Motor aksamını iyice dinlediniz mi.ses yoğun olarak ne taraftan geliyor.bir de açık ortamda sesi dinleyin.

Orijinalden alıntı: egebuca

Öncelikle çok geçmiş olsun.Umarım önemli birşey değildir. Videoyu çektiğiniz yer kapalı mekan ve ses yankılı geliyor biraz.Motor saat gibi çalışıyor bir düzensizlik yok. Ses sadece rölantide geliyor. Benim aklıma motordan itibaren eksoz bağlantı noktaları geldi. Motor aksamını iyice dinlediniz mi.ses yoğun olarak ne taraftan geliyor.bir de açık ortamda sesi dinleyin.

Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için.Ses açık alanda da baya geliyor.Evet yankı yapıyor ama aldatmasın sizi.Açık alanda da aynı.Motor ve turbo da bir sıkıntı yok çok şükür.Çekişte ,ara hızlanmada , son hızda,hızlanmada hiçbir eksiklik yok.Ses 50-60 km/h a kadar ve o hızlardan aşağı doğru vites geçişlerine göre yükselip azalıyor.

Motor aksamını iyice dinledim.Ses daha çok motorun alt tarafında ki kayış'ın oradan geliyor.Kayışa bakabildiğim kadar baktım yüzeysel olarak bir sorun yok gibi.Zaten triger kayışı 10-15 bin km önce değişti yetkili serviste.Değiştiğinden beri hiç kasmadım , zorlamadım motoru ve patiye düşürmedim.Gaz pedalına asla abanmıyorum.Hatta araç vites küçülttüğüne 3 bin devirlere doğru çıkar bilirsiniz.ben vites küçülttüğü zaman ayağımı hemen gazdan çekip 2.500 deviri geçmesini engelliyorum.TUrbo sarjlı arac kullanma tekniklerini harfiyen yerine getiriyorum.

Yani anlayacağınız çok narin kullanıyorum aracımı.Neden böyle oldu anlamıyorum.Sorunun eksoz ve eksoz bağlantılarından olduğuna ne kadar emin olabiliriz bu sese göre ? Dİyelim ki sorun bu bana ne kadar masraf açar ?

teşekkürler.

• Trigel kayışı ile beraber v kayışı da değişti mi ? Benim ilk aklıma gelen kayış olmuştu ama trigeli yetkili servişte yeni değişti yazmışsınız. Sorun olmaması gerekir. Ama yine de takan usta belki gevşek takmış da olabilir. İnsanın aklına bir çok şey geliyor. Eksoz bağlantı noktalarındaki gevşeklik veya tırnak kırılması çok karşılaşılan bir sorun.Tavsiyem en yakın zamanda bir ustaya göstermeniz.

Dediğiniz gibi en yakın zamanda bir ustaya götüreyim.Umarım önemli birşey değildir.Sorunu buraya yazıcam

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

V kayışının değişip değişmediğini bilmiyorum.Yarın bakarım servis kağıdına.eğer değişmemişse sorun o olabilir mi ?

Dediğiniz gibi en yakın zamanda bir ustaya götüreyim.Umarım önemli birşey değildir.Sorunu buraya yazıcam

Sorun giderildi mi ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.