Şimdi Ara

Ilk Arızalı Jasper;Yine Gpu (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
0
Favori
22.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neyse o zaman kazasız belasız diyelim görkemm
  • Bence Xbox sıfır olarak hiç açılmadan direk soğutma sistemi yapılmalı , yaptırmayanlarda hiç 3k görmemiş olanlar özellikle direk yaptırsın arkadaşlar yani benden söylemesi sonradan 3k gördünüz mü ilk tamir için en az 100 ve sonradan tekrarlayan tamirler sizin için büyük sorunlar doğuracaktır
  • Bu xbox ın dizaynından elektronik aksamına kadar yeniden elden geçmesi gerekiyor yoksa bu 3k dan 5k dan kaçışın mümkünatı yok (ki) microsoftta bunu yapmayacağı için yeni nesil xbox a kadar bu ışıklarla uğraşacaz...
  • ps3 ısınmıyor diyenler bence yalnış bilgi veriyor ps3 ısınıyor ama soğutma sistemi işi kurtrıyor.
  • Şimdi bazı arkadaşlar fw atılıyor ondan filan demiş ki alakası yok
    3k çok büyük oranda GPU yani grafik işlemcisi sorunu
    siz dvdromunuzu ister orjinal kullanın ister kullanmayın bu durumu binde bir bile etkilemez
    Peki fwin zararları var mıdır?
    evet vardır 1-1.5 senede bir lens değiştirsiniz ki orjinal mediada bu süre 2 katıdır

Tamir konularına gelirsek çözüm geliştirme çalışmalarımız sürüyor
    Sanıyorum gümrük problemleri 1 hafta içerisinde aşılıp gpu değiştirme cihazını teslim alırız
    Hem gpu değişimi hem sogutmaya artı olarak kapsamlı bir garanti ile 3k-e74 gibi problemler yaşandıgında bundan görülen maddi zararı minumuma indirmeyi planlıyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary

ps3 ısınmıyor diyenler bence yalnış bilgi veriyor ps3 ısınıyor ama soğutma sistemi işi kurtrıyor.

Kesinlikle durumu anlatan doğru tabir bu :)

• quote:

Sanıyorum gümrük problemleri 1 hafta içerisinde aşılıp gpu değiştirme cihazını teslim alırız
    Hem gpu değişimi hem sogutmaya artı olarak kapsamlı bir garanti ile 3k-e74 gibi problemler yaşandıgında bundan görülen maddi zararı minumuma indirmeyi planlıyoruz.

Bildiğim kadarıyla yapılan gpu değişimi falan değil, mevcut gpu'nun sökülüp, bahsettiğiniz cihazla yeniden takılması/lehimlenmesidir.

evet atik buna her nedense gpu değişimi diyor ama onlar da müşteriyi yanlış bilgilendirmiş ve yönlendirmiş oluyorlar...

konsoltürk yazdıklarım yanlışsa lütfen düzeltiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 6TANE6

quote:

Bildiğim kadarıyla yapılan gpu değişimi falan değil, mevcut gpu'nun sökülüp, bahsettiğiniz cihazla yeniden takılması/lehimlenmesidir.

evet atik buna her nedense gpu değişimi diyor ama onlar da müşteriyi yanlış bilgilendirmiş ve yönlendirmiş oluyorlar...

kesinlikle doğrudur söylediğiniz
    zamanında bizde çok yazdık ama oturmuş bir tanım oldu yanlışda olsa ister istemez kullanıyoruz
    bu işlem ingilizcesi reballing denilen lehim yenilemedir gpu için kullanılacaksa doğru terim gpu lehim yenilemesi ya da kısaca gpu yenileme olabilir
    Zaten xbox gibi bir anakarta yeni olarak gpu satılmaz ve bulsanız bile takamazsınız çünkü çalışmaz
    Bu tarz anakartlarda her parça bir serial no içerir ve bunlar birbirleriyle uyumlu olmak zorundadır.

Bu tarz konulara uzak olanlar için özetlemek gerekirse;

her tür chipli yapıda özellikle de gpu-cpu gibi yarı iletken teknolojide
    chipin kendisiyle ilgili hatalar çok ama çok nadir gözükür
    Özellikle xbox 360larda görülen hataların çok büyük bölümü gpunun lehim ayaklarında bir temassızlıkdan kaynaklanır
    İşte reballing tam burada devreye girer
    özel ekipmanla chip sökülür eski ayaklar temizlenir cihaz yardımıyla yenileri yapılır yeniden anakarta takılır
    Alacağınız sonuçlar tamir açısından oldukça başarılıdır fakat çözüm aranıyorsa daha önceki gpu ayaklarını bozan sıcaklık etmenine karşı da tedbir almaktır ki biz bunu amaçlıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 22 Mayıs 2009; 12:51:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 6TANE6

quote:

Doğru resmi teknik servis olmadığı için yeni gpu ile değiştiremezler,Sadece söker lehimleyip yerine takar.Yalnız başka nedenlerle bozulmuş xbox360 ların gpu sunu takıyorlarda olabilir.

Ama sorun çıkaran gpu değil lehimler olduğu için yapılan işleme verilen isim aldatıcıdır

• Arkadaşlar ben yazın Xbox alacağım.Ama aklıma şöyle birşey geldi. Makinanın kapaklarını falan söküp teneke halinde oynasak ve ufak bir vantilatör alıp makinayı soğutsak ? Görünüş benim için hiç önemli değil bu yüzden böyle birşey düşündüm ama ? Önemli olan uzun süre sorunsuz oynamak . Kusura bakmayın belki çok canice gelebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .DragonFly.

Arkadaşlar ben yazın Xbox alacağım.Ama aklıma şöyle birşey geldi. Makinanın kapaklarını falan söküp teneke halinde oynasak ve ufak bir vantilatör alıp makinayı soğutsak ? Görünüş benim için hiç önemli değil bu yüzden böyle birşey düşündüm ama ? Önemli olan uzun süre sorunsuz oynamak . Kusura bakmayın belki çok canice gelebilir.

Zaten ek olarak yaptırdığımız soğutma sistemi bu dediklerini yapıyor ama sen makinenin kapaklarını falan söküp o şekilde çalıştırsan xbox kendi içinde olan orjinal soğutma sistemini (zaten işe yaramıyor) bozmuş oluyorsun , yani soğutayım derken var olan soğutmayı da kaldırmış olursun

• quote:

Orjinalden alıntı: FiréLord

quote:

Arkadaşlar ben yazın Xbox alacağım.Ama aklıma şöyle birşey geldi. Makinanın kapaklarını falan söküp teneke halinde oynasak ve ufak bir vantilatör alıp makinayı soğutsak ? Görünüş benim için hiç önemli değil bu yüzden böyle birşey düşündüm ama ? Önemli olan uzun süre sorunsuz oynamak . Kusura bakmayın belki çok canice gelebilir.

Zaten ek olarak yaptırdığımız soğutma sistemi bu dediklerini yapıyor ama sen makinenin kapaklarını falan söküp o şekilde çalıştırsan xbox kendi içinde olan orjinal soğutma sistemini (zaten işe yaramıyor) bozmuş oluyorsun , yani soğutayım derken var olan soğutmayı da kaldırmış olursun

Bilmem vantilatör daha güçlü olduğu için aklıma geldi bir zamanlar bilgisayarı da böyle soğutuyordum . Madem işe yaramıyorsa dediğim yöntem sağlıklı olmaz mı ?

Sizin yaptırdığınız soğutma nasıl verim alabiliyor musunuz ? Açıkçası Xbox'dan pek anlamıyorum ve yazın almayı düşünüyorum makinamın 4-5 ay sonra çöp olmasından korkuyorum. Sadece bu yüzden PS3 almayı düşünmüyor da değilim

• Xbox için yapabileceğin en sağlıklı yöntem diğerlerini boş ver , soğutma modu hakkında bilgi için

http://forum.donanimhaber.com/m_29332500/tm.htm

Not : Oyunlara verecek paran varsa PlayStation 3 al
  • quote:

Xbox için yapabileceğin en sağlıklı yöntem diğerlerini boş ver , soğutma modu hakkında bilgi için

http://forum.donanimhaber.com/m_29332500/tm.htm

Not : Oyunlara verecek paran varsa PlayStation 3 al

Yok valla hocam ya zaten kitaplara bir dünya para harcıyorum bir de oyuna o kadar para verirsem aç kalırım

O zaman konsolu aldığımda dediğin soğutma işlemini yaptırırım. Peki bu soğutma işlemi verimli ise halen neden 3k sorunu var ? Yazılımsal birşey mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .DragonFly. -- 23 Mayıs 2009; 19:17:12 >
  • quote:

bunun gibi bir şeymi düşünüyosun

Ilk Arızalı Jasper;Yine Gpu

• quote:

Orjinalden alıntı: _2FAST4U_

quote:

bunun gibi bir şeymi düşünüyosun

Bundan daha ufak bir vantilatörüm var düşündüğüm şey de bu ,ne güzel püfür püfür

• MS 3k sorunsalını X360'da çözemeyecek anlaşılan,umarım yeni nesil konsollarında bu hatayı aşabilir.
  • @.DragonFly.

Evet arkadaşım aynen öyle yap , 3k sorununu zaten %100 çözmüyor ama normalden çok daha sağlam bir hale getiriyor.

Senin için kendi makineme foto çektim bak ne halde

• quote:

@.DragonFly.

Evet arkadaşım aynen öyle yap , 3k sorununu zaten %100 çözmüyor ama normalden çok daha sağlam bir hale getiriyor.

Senin için kendi makineme foto çektim bak ne halde

Sağol hocam şu anda Öss ile uğraşıyorum yaklaşık 1 ay sonra alacağım .Almadan önce seninle irtibata geçerim gene .Şimdilik görüşmek üzere ders çalışayım

• Tamam arkadaşım kolay gelsin
  • ne varsa eskilerde var yeniler dahamı ne kötüye gidiyo :D
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.