Şimdi Ara

İlk araç - Sürüş tecrübem yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç tavsiyesine ihtiyacım var ancak şoförlüğüm yok. Ehliyeti 2014'te aldım fakat çeşitli sebeplerden dolayı sadece sürücü kursunda bir aracın şoför koltuğuna oturabildim.
    Bütçem maksimum 95 bin TL.
    Araba kullanmayı satın alacağım araç ile öğreneceğim için aklım oldukça karışık. Her kafadan bir ses çıkıyor değerlendirmeye çalışıyorum ancak işin içinde kayboluyorum.
    Yaklaşık 1 aydır ciddi şekilde malum siteden ilanlara bakıyorum ancak manuel-otomatik vites konusunda da biraz kararsızım.
    Genel haliyle gözlemlediğim kadarıyla, otomatik vites araçlar, manuel olan versiyonlarından (aynı marka aynı model) biraz daha pahalı.
    Bu sebeple manuel şanzıman da olabilir mutlaka bir şekilde öğrenirim diye düşünüyorum.
    Mümkünse çok eski model almayı da düşünmüyorum yani 2005 öncesi.

Ekleme olarak: İstanbul'da yokuşların yoğun olduğu yerde ikamet etmekteyim. 1.2 motor 75-90 beygir arasında bir araç bulursam sorun yaşar mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshall_fb -- 5 Eylül 2020; 17:14:48 >

• Her kes otomatik al diye diretecektir ama ben manuel B segment bir araba almanı tavsiye ederim. İlk araban da yanına güvendiğin ve çabuk sinirlenmeyen bir tanıdığın ile yaklaşık 1 ay kullan sonra yavas yavas trafiğe çık, 1 yıl sonra sıkıntısız kullanacaksın...
    Emanet araba ile araba kullanma öğrenilmez öğrenilirse de hep ürkek kalırsınız. Sinirli bir tipten araba sürme öğrenilmez, sabırlı ve öğretme arzusu olan birisi olmalı. Ve mümkünse özellikle ilk ay yoğun trafiğe girip cesaretinizi kırmayın, basamakları birer birer çıkmalısınız. Bu işin oluru biraz özveri, İSTEK ve cesaret...
    95 bin civarı için tavsiyem temizinden i20 1.4 motor ya da Getz 1.4 benzinli olur... Hakkınızda hayırlısı olsun
    Bende tam 8 ay önce seninle aynı durumdaydım. Arabayı aldım şap diye kaldım bir anda. Ehliyetim 7 yıllıktı fakat ben ehliyet kursu hariç araba kullanmamıştım nerdeyse. Çoğu zaman araba kapı önünde yattı. Ama ilk zamanlara göre baya tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Manuel vites 2012 astra aldım. Tecrubesiz biri icin manuel vites ve ozellikle sedan kasa zordur ama ben arkadasimdan aldim o yuzden cok tercih hakkım yoktu ilk zamanlar trafiğe falan çıkarken heyecan, stres oluyordum vitesi hatta 4 bile zar zor takıyordum ama son bir kaç aydır rahatladım baya. Size tavsiyem boş alanlarda, trafiğin çok olmadığı yerlerde yavaş yavaş pratik yapmanız. Hemen trafiğe çıkmayın derim ozguveniniz gitmesin bu bence püf nokta. Yani araba ve siz iyice birbirinize alışın bu alışma kullanma bakımından demiyorum varlık olarakta alışın kapı önünde dursun kaynaşın onunla iyice ailenin bir bireyi gibi. Heyecan, stres yok arada kapı önüne inin silin temizleyin zaman geçtikçe siz ondan değil o sizden korksun kaynaşın kısacası. Benim tavsiyem bu sizi çok çok iyi anlıyorum zor bir süreç ama kendinize güvenin. Ilk zamanlar trafikten uzak olun hatta fiziki olarak arabaya alışana kadar kullanmayın herşey yavaş yavaş olsun böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • Her kes otomatik al diye diretecektir ama ben manuel B segment bir araba almanı tavsiye ederim. İlk araban da yanına güvendiğin ve çabuk sinirlenmeyen bir tanıdığın ile yaklaşık 1 ay kullan sonra yavas yavas trafiğe çık, 1 yıl sonra sıkıntısız kullanacaksın...
    Emanet araba ile araba kullanma öğrenilmez öğrenilirse de hep ürkek kalırsınız. Sinirli bir tipten araba sürme öğrenilmez, sabırlı ve öğretme arzusu olan birisi olmalı. Ve mümkünse özellikle ilk ay yoğun trafiğe girip cesaretinizi kırmayın, basamakları birer birer çıkmalısınız. Bu işin oluru biraz özveri, İSTEK ve cesaret...
    95 bin civarı için tavsiyem temizinden i20 1.4 motor ya da Getz 1.4 benzinli olur... Hakkınızda hayırlısı olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu bende gelecek cevapları takipteyim.
  • Polo ve fiesta bu segment de biraz daha amiral gemisi olduğu için 1 2 yaş daha büyük almak zorunda kalacaksınız. İ20 lerin cam tavanlı olan modelleri var ancak bütçenizi aşar hem göze hitap ediyor hemde motor itibariyle güzel araba.

• Bende tam 8 ay önce seninle aynı durumdaydım. Arabayı aldım şap diye kaldım bir anda. Ehliyetim 7 yıllıktı fakat ben ehliyet kursu hariç araba kullanmamıştım nerdeyse. Çoğu zaman araba kapı önünde yattı. Ama ilk zamanlara göre baya tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Manuel vites 2012 astra aldım. Tecrubesiz biri icin manuel vites ve ozellikle sedan kasa zordur ama ben arkadasimdan aldim o yuzden cok tercih hakkım yoktu ilk zamanlar trafiğe falan çıkarken heyecan, stres oluyordum vitesi hatta 4 bile zar zor takıyordum ama son bir kaç aydır rahatladım baya. Size tavsiyem boş alanlarda, trafiğin çok olmadığı yerlerde yavaş yavaş pratik yapmanız. Hemen trafiğe çıkmayın derim ozguveniniz gitmesin bu bence püf nokta. Yani araba ve siz iyice birbirinize alışın bu alışma kullanma bakımından demiyorum varlık olarakta alışın kapı önünde dursun kaynaşın onunla iyice ailenin bir bireyi gibi. Heyecan, stres yok arada kapı önüne inin silin temizleyin zaman geçtikçe siz ondan değil o sizden korksun kaynaşın kısacası. Benim tavsiyem bu sizi çok çok iyi anlıyorum zor bir süreç ama kendinize güvenin. Ilk zamanlar trafikten uzak olun hatta fiziki olarak arabaya alışana kadar kullanmayın herşey yavaş yavaş olsun böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sokakların boş olduğu saatlerde pratik yaparak güven kazanabilirsiniz. Daha sonrasında kendiniz isteyerek trafigin yogun oldugu yerlere girmelisiniz. pratik yaptıkca gelisiyor hic korkmaya gerek yok.

Şahsi olarak dizel manuel bir araba almanız sizin icin yararlı olur diye dusunuyorum. Vitesli araba kullanmakta da korkulacak bir durum yok. alışırsınız hemde bütcenize göre daha iyi bir araba bulursunuz diye dusunuyorum. daha önceden ufak hasarlı boyalı vs araba alırsanız iciniz daha rahat olur.
  • .twin.turbo. . kullanıcısına yanıt
    Vitesli ve dizel deyince aklıma geldi 100 k bandında 2012 üstü 1.5 dizel clio lar kullanımı cidden çok kolay özellikle acemi sürücü için ideal arabayı stop ettirmek zor:)) konu sahibi araştırırsa 2012 üstü olmak kaydı ile 1.5 dizel clio touch ya da icon Paket. İcon olursa tadından yenmez ama fiyat olarak temizi bulamayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk araç tavsiyesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlan sahibini tanımıyorum sadece örnek olsun diye attım.

• MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum +++

fiyatlar cok artmıs ama bir eski kasa clio 3 de olablir 6ay-1sene icerisinde kullanıp degistirilebilir.
  • Bulabiliyorsanız düşük km 1.4 benzinli Egea veya 1.3 multijet Egea bakmanızı öneririm.

Yüksek km olup 10 yaşını geçmiş arabalar bakımsız ellerde sorun çıkarmaya müsait oluyorlar. Temiz bulursanız ayrı tabi.

• Al bi yokuş kalkışlı linea bak keyfine üstüne 20 bin liran kalır yap EUR at yastık altına . Bir yere çarpsan etsen parçası ucuz için acımaz az yakar. 1 sene sonra kafana yatan bi araba alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanick -- 5 Eylül 2020; 18:17:40 >
  • Yorumlar için teşekkür ederim, gerçekten.

Araba ne kadar yeni olursa o kadar sorunsuz olur gibi şeyler duyuyorum genelde çevremden ve ek olarak dizel yerine benzinli almamı tavsiye ediyorlar (iş yeri ve yakın tanıdıklarım).
    Genel olarak bu tarz yorumlar yüzünden kafam karışıyor. Yani atıyorum, 2009-2010 model temiz bir araç da bana fazlasıyla yeterli gelecektir diye düşünüyorum ama tabii emin de olamıyorum.

Ha bu arada, sedan düşünmüyorum dostlar, beni yorar o tür arabalar, park etmesiydi manevrasıydı falan. Dar sokaklar ve yokuş çok evimin olduğu yerlerde.
    Hatchback önerirseniz çok mutlu olurum.

Egeaların hatchbackleri çok hoş görünüyorlar ama bütçemi fazlasıyla aşıyorlar @MuammA_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshall_fb -- 5 Eylül 2020; 18:42:46 >
  • Dostum benim tavsiyem parçası ucuz, işçiliği ucuz araba almandan yanadır. İlk tecrüben olacağı için tüm hatalarını bu araba çekecek, elbette ki masraflari çıkacak ya da parçaların ömrü daha erken bitecek. Bu Allah'ın emri gibi bir şey çünkü araba sizin eliniz kolunuz gibi olana kadar her şeyi bilinçli yapıyor oluyorsunuz. Mesela debriyaj ayarını başlarda hep bilinçli yaparsiniz, bu da panik durumunda (dik yokuş, arkaya sıfır yanaşan araba) vs. ayarı kacirmaniza sebep olur. Manuel ya da otomatik fark etmez ama manueli sürmek daha zor olacaktır ve benim düşünceme göre araba kullanmayı biliyorum demek için manuelin tozunu bir yutmak gerekiyor başta. Çünkü hayatta her zaman otomatik araba sahibi olamayabilirsiniz, otomatiğe alıştıktan sonra ise manuel işkence gelecektir.

• Ben ilk arabamı 2012 yılında almıştım. 97 model 1.4 motor LPG li otomatik Honda Civic sedan. İstanbul'da bu araçla öğrendim araba kullanmayı.

İlk arabanız olacaksa ve İstanbul'da kullanacaksanız otomatik alın derim. Ben otomatiği ve motoru sorun çıkarmayan bir araç almıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 5 Eylül 2020; 19:32:0 >
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde dizel arabanın daha çok masraf çıkardığı, ya da daha masraflı olduğuna dair bir algı var ki çevrenizdekiler de buna istinaden söylemişlerdir. Evet dizel araba daha narin, dikkat edilecek konular vardır bunları bir kenara bırakarak söyleyim 2 farklı dizel araç kullandım ikiside 180 bin km bandında idi ikisinide epey kullanmama rağmen bana hiç masraf açmadı. Genel olarak bende dizel sevmem ama acemi sürücülerin en büyük korkusu aracı yokuşta kaldırmak, dur kalk yapmak, park etmek vb. Hal böyle olunca hb bir araba sizin için olmazsa olmaz olacak. Dizel araçların kavranması daha güçlü olduğu için önerdim yoksa ilk mesaj da belirttiğim gibi 1.4 motor i20 daha mantıklı gibi. Bu arada aslında araçtan beklentilerin ne mesala onları da yazarsan belki arkadaşlar daha iyi öneri verir...

• Kesinlikle tork konvertörlü otomatik araç bakın manuel sizi çok terletir

• MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Yani beklenti olarak yokuşlarda sorun yaşamayı pek istemiyorum açıkçası haliyle. İstanbul trafiğinde olacağım ve mutlaka bu durumlarla çok kez karşı karşıya kalacağım. Her ne kadar saygılı sürücüler çok olsa da, aynı şekilde saygısız sürücüler de bir o kadar belki daha fazla sayıda İstanbul'da.
    Mesela, 1.2 motor araçların yokuş performansları nasıldır? Olaya sürekli yokuş olarak bakmamın sebebi, oturduğum çevreden dolayı. İstanbul-Kağıthane'deyim, her yer yokuş buralarda, kaçınılmaz yani.
    Yeni model araç baktığım zaman genelde ya 1.0 ya da 1.2 motor araçlar denk geliyor, 1.0 olanlara hiç bakmıyorum.
    Kardeşim bence Clio tarzı benzinli bir araç al ben bir hafta önce 2013 80 binde 1.2 75 HP aracımı 85 e sattım senin bütçene de uygun , ikinci elde dizellerde sıkıntı çıkma ihtimali var en azından benzinliye göre daha yüksek

Yokuş kalkış desteği olan bir araba şart size. 4 yıl görev yaptım İstanbul da kağıthanede yaşamak zordur her anlamda :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.