< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshall_fb -- 5 Eylül 2020; 17:14:48 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshall_fb -- 5 Eylül 2020; 17:14:48 > |
Her kes otomatik al diye diretecektir ama ben manuel B segment bir araba almanı tavsiye ederim. İlk araban da yanına güvendiğin ve çabuk sinirlenmeyen bir tanıdığın ile yaklaşık 1 ay kullan sonra yavas yavas trafiğe çık, 1 yıl sonra sıkıntısız kullanacaksın...
Emanet araba ile araba kullanma öğrenilmez öğrenilirse de hep ürkek kalırsınız. Sinirli bir tipten araba sürme öğrenilmez, sabırlı ve öğretme arzusu olan birisi olmalı. Ve mümkünse özellikle ilk ay yoğun trafiğe girip cesaretinizi kırmayın, basamakları birer birer çıkmalısınız. Bu işin oluru biraz özveri, İSTEK ve cesaret... 95 bin civarı için tavsiyem temizinden i20 1.4 motor ya da Getz 1.4 benzinli olur... Hakkınızda hayırlısı olsun |
Bende tam 8 ay önce seninle aynı durumdaydım. Arabayı aldım şap diye kaldım bir anda. Ehliyetim 7 yıllıktı fakat ben ehliyet kursu hariç araba kullanmamıştım nerdeyse. Çoğu zaman araba kapı önünde yattı. Ama ilk zamanlara göre baya tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Manuel vites 2012 astra aldım. Tecrubesiz biri icin manuel vites ve ozellikle sedan kasa zordur ama ben arkadasimdan aldim o yuzden cok tercih hakkım yoktu ilk zamanlar trafiğe falan çıkarken heyecan, stres oluyordum vitesi hatta 4 bile zar zor takıyordum ama son bir kaç aydır rahatladım baya. Size tavsiyem boş alanlarda, trafiğin çok olmadığı yerlerde yavaş yavaş pratik yapmanız. Hemen trafiğe çıkmayın derim ozguveniniz gitmesin bu bence püf nokta. Yani araba ve siz iyice birbirinize alışın bu alışma kullanma bakımından demiyorum varlık olarakta alışın kapı önünde dursun kaynaşın onunla iyice ailenin bir bireyi gibi. Heyecan, stres yok arada kapı önüne inin silin temizleyin zaman geçtikçe siz ondan değil o sizden korksun kaynaşın kısacası. Benim tavsiyem bu sizi çok çok iyi anlıyorum zor bir süreç ama kendinize güvenin. Ilk zamanlar trafikten uzak olun hatta fiziki olarak arabaya alışana kadar kullanmayın herşey yavaş yavaş olsun böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanick -- 5 Eylül 2020; 18:17:40 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshall_fb -- 5 Eylül 2020; 18:42:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 5 Eylül 2020; 19:32:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|