Şimdi Ara

İlk araç - Sürüş tecrübem yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yokuş kalkış desteği olan bir araç tercih et 1.2 Ler gitmez çekmez diye bir kanı var ama alakası yok düşük vites yüksek devir ile kedi gibi tırmanırsın ama acemilikte motoru bayiltmaman lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tork konvertörlü veya CVT şanzımanlı 1.2 i10, 1.4 i20 Corsa Jazz, Yaris gibi B segment araçlar alınabilir. Para sorun değilse çok güzel C hatchler de var ama bütçe meselesi tabii.
    Manueli ancak düşmanıma öneririm İstanbul gibi yerde. Hem konfor hem de güvenlik için otomatik iyidir. Sürekli debriyajla uğraşmaya değmez.
    Tam otomatik veya CVT yokuşta rahat kalkar, konforludur, sorunsuzdur. Acemi için bence yeterli özellikleri sunuyor.
    Tek kusur yakıt olabilir onu da dert etmeyin yılda 10 bin altı yapacaksanız pek fark etmez. Çok binecekseniz de LPG yada satıp başka araç alma şansınız var.

Bu arada ben de araç kullanmayı sıfır aldığım aracımla öğrendim. Çok şükür 8-9 ayda kazam olmadı. Bütçenize göre araç bakmaktan korkmayın. Yeter ki ilk 1-2 ay bilen birileriyle trafiğe çıkın bol bol pratik yapın.
  • Senin ilacın Punto.
    1.4 Lounge modelleri var. 105hp olanlarından al bir tane
    Keyfine bak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu acan arkadasa ve cvp veren herkese öncelikle çok tskler. Bende arkadas gibi ilk aracım olarak 80-90 k bandında ilk arac tavsiyesi Bakıyorum. İzmir de ikamet ettigim için istanbula gore biraz daha az trafik yoğunluğu oldugunu düşünüyorum. Doga sporları ile ilgilendiğim için dag bayır çıkabileceğim arac bakıyorum.malum sarı sitede 2002-2005 arasi 200k km üzeri Bütceme uygun SUV lar var. Sizce bu kmde bu yaşta araç almak ilk araç tercihi için ne kadar dogru ?
  • Düzgün bir honda civic bulursanız alın gitsin. Satarken rahat satarsınız.Açıkcası Perti bile para ediyor. Zarar ettirmez, sorun çıkartma riski düşük, yokuşta kaydırmaz, kullanımı rahat.
  • Ben ilk araç olarak otomatik tercih etmiştim. Otomatik kullanmak daha kolay. Gaz/fren. İlgilenmeniz gereken şeyler daha az. Vites/debriyaj/yokuşta kaydırma/stop ettirme derdi yok neredeyse.

Trafik korkusu vs. bitince zaten manuel kullanamıyorum gibi bişey olmaz. 15dk ya manuel'e alışıyorsun. Mantıgını biliyosun sonuçta.

Bence zaten asıl olay trafik korkusu. Manuel/otomatik farkı değil.

Benzer durumdaydım ben de. Hiç arkadaşlarımın, ailemin 'gel biz ögretelim' lafını dinlemedim. Gittim özel direksiyon dersi aldım. Direk trafige daldık 'hocam çarparız çıkmayalım falan dedim' ona ragmen çıktık. 3. saatin sonunda artık eglenceli kısmı başladı sürüşün.

Max 10 derse zaten iyi kötü herkes öğrenir. En az 6-7 saati trafikte geçiyor zaten. Hatta kursun aracı diye daha rahattım ben (çarpsan falan sigorta karşılıyor siz 1 kuruş ödemiyorsunuz + hatada yanınızda hoca var.)

Kursların saati de 75-100 TL arası değişiyor. 10 ders alırsanız muhtemelen daha ucuza gelir. Yaklaşık 750 TL verilebilir bi rakam gibi geldi bana. Park çeşitleri, otoban sürüşü, gece sürüşü vs. hepsini deneyimliyorsunuz. Puanı yüksek olan bi kurs bulup yazılabilirsiniz.

Arkadaşımla bi yerden dönerken direk geç dedi direksiyona. Hayatımda direksiyona geçmemişim -bi ehliyeti alırken- 'gaza bas, bişey olmaz, şunu yap, git falan' malum bizim Türk insanı. İnsan psikolojisinden anlayan yok. 'Boşver çarpsan durursun' mantığı.

Onun için adam akıllı öğrenmek en rahatı

• B sınıfı dizel-manuel bir model bakın hocam.

@Konu Sahibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba almadan önce iyi bir yerden direksiyon eğitimi al kendi aracınla trafik de araç kullanman için öz güven gelecektir.Trafik tecrüben olmadan yanında bir bilen olmadan araba alıp trafiğe çıkmak pek iyi değil zorlanırsın.
    mümkünse 2010 üstü b c sınıfı hb dizel manuel araba al
  • seninle aynı durumdaydım b segment manuel dizel punto aldım. alıştım yeni sürenler için uygun araba tavsiye ederim.
  • Tavsiyem daha ucuz bir şey al. Vurup kırarsan canın sıkılmaz. Tavsiyem Palio, punto, clio2

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski kasa dizel Manuel Fiesta 2013
    Kavramayı, aynaları, kuralları öğren sonra VAG grubuna geçersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kağıthane de oturuyorum merkezde. Çok bayır var açıkcası.

Şu araçlar arasında kaldım;

Punto Otomatik

I20 Dizel Manuel
    Fiesta Dizel Manuel
    Clio 1.2 veya 0.9 Turbo Manuel
    Corsa Dizel Manuel

değerli fikirlerini paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Dayanıklı ve sorunsuz olmasıyla ünlü Getz 2007-2010 arası bir araç öneririm. 90 bin liraya dizeli de benzinlisi de denk gelir. LPG takılmışını almayın ama. Yine otomatiği de manueli de olur. Manuel alırsanız manuel kullanmayı bilirsiniz, bu güzel bir avantaj. otomatik alırsanız bir daha ömrü billah manuel kullanmak istemezsiniz angarya gibi gelir. Hazır otomatiğin keyfine, rahatına alışmamışken manuel almanızı tavsiye ediyorum.
    Getz'te de 1.4 DOHC AB AC şeklinde bakın derin. AB aracın absli, AC aracın klimalı olduğunu gösteriyor.
  • BlackLeaF B kullanıcısına yanıt
    Punto dizel manuel alıp geçtim. Memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz zaman geçti, yorum yazmadım konuya çünkü günlerim aşırı yoğun geçiyor. Bir yandan iş yeri, diğer yandan da araç araştırması-gidip görüşmesi derken, Corsa-i20-Fiesta araçlarını, en azından ben kullanmadım ancak, içinde bulundum ve kullanan kişiyi gözlemledim.

Bu 3 araç için de (hepsi de otomatik) içlerinde bana en premium hissiyatı veren araç Fiesta oldu. Oturaklı, tok bir gidişi vardı aracın ve şunu da söyleyeyim, sadece birer kez de araçlar içinde bulunmadım, yani Avcılar-Bağcılar-Kadıköy-Çekmeköy-Bakırköy-Bahçelievler-Sarıyer, kısaca baya dolaştım, çok araç gezdim.

En sonunda Fiesta'da karar kıldım ve temiz bir araç buldum, 2011 model Titanium X araştırdığım kadarıyla yılının en dolusu. İlan sahibinin haberini bekliyoruz, aksi bir durum olmazsa, 1-2 gün içerisinde sonuçlandırmaya çalışacağım.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize. Fiyat benim de umduğumdan biraz pahalı esasen, imkanlarımı baya zorladım, eğer aracı satın alırsam, fotoğrafları ile birlikte fiyatını da söyleyeceğim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.