Şimdi Ara

İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor

    ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarının 106'ıncı yıldönümüyle ilgili açıklamasında 'soykırım' sözcüğünü kullandı. Türkiye, ABD’ye karşı bir yaptırım kararını gündemine getirecek.

    ABD Başkanı Joe Biden’ın, 1915 olayları ile ilgili olarak “Ermeni soykırımı”, İstanbul için de “Konstantinopolis” ifadesini kullanması, ABD ile Türkiye arasında gerginliğe yol açarken Türkiye, ABD’ye karşı bir yaptırım kararı almak istiyor. İktidar kanadı, Türkiye’nin NATO üyeliğinin tartışmaya açılması gerektiğini düşünüyor.


    Kabine toplantısının, bugün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili “soykırım”, İstanbul için de “Konstantinopolis” ifadelerini kullanması da kabinede görüşülecek. İktidar cephesi, ABD’nin bu tutumu karşısında Türkiye’nin de “aynı tonda karşılık vermesi gerektiğinin” altını çiziyor.


    DOĞU AKDENİZ’E DİKKAT

    İktidar cephesi, Biden’ın İstanbul için “Konstantinopolis” ifadesini kullanmasının perde arkasında, “Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki çıkarlarının olduğuna” dikkat çekiyor. Biden’in da bu açıklamayla “Türkiye’ye aba altından sopa göstermek istediği” değerlendiriliyor.


    ABD’nin, “Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi Yunanları, KKTC ve Doğu Akdeniz ile ilgili Türkiye üzerine sürmeyi amaçladığı” da konuşuluyor. Ayrıca ABD’nin Türkiye’yi, Suriye ve Kuzey Irak üzerinden “terör örgütü PKK ve YPG’nin devlet kurmasına öncülük etmekle tehdit ettiğine” de vurgu yapılıyor.


    İktidar kanadı ayrıca “Türkiye’nin NATO üyeliğini de tartışmaya açmayı” düşünüyor. Masada, “Türkiye’nin NATO’nun askeri kanadından çekilme seçeneğinin” de bulunduğu ileri sürülüyor.


    Bunun için de Yunanistan ve Fransa örneği veriliyor. Yunanistan’ın 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında NATO’nun askeri kanadından çekildiği, ancak 1980 yılında geri döndüğü, Fransa’nın da NATO’nun askeri kanadından 1966 yılında çekildiği, ancak 3 Nisan 2009’da geri döndüğüne işaret ediliyor.


    Türkiye’nin NATO üyesi olduğu 1952 yılından bu yana “her yerinden zincirlenmek istendiği” ifade edilirken, NATO üyeliğinin tartışmaya açılması ve “bu kararın da milletçe birlikte alınması gerektiği” kaydediliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daha önce söylediği, “NATO yokken biz vardık, şayet ve gerekirse biz bu yapının içinde olmazsak da dünyanın sonu değildir” ifadeleri de anımsatılıyor. İktidar cephesi, NATO ile ilgili alınacak her kararda MHP’nin de kendilerine destek vereceğinin altını çiziyor.


    İNCİRLİK İÇİN YAPTIRIM

    Muhalefet cephesi tarafından gündeme getirilen “Adana’daki İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması” yönündeki görüş artık hükümet cephesinde de ağırlık kazandı. İncirlik Üssü ile ilgili karar için de 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı örnek gösteriliyor. O dönem ABD’nin uyguladığı silah ambargosuna karşılık İncirlik’in ABD tarafından kullanımı askıya alınmıştı. Ancak bu adımın Türkiye’ye, Avrupa ve Ortadoğu’daki ilişkileri bakımından ne getirip ne götüreceği de hükümetin masasında olacak. Türkiye’nin F-35 projesi için ödediği 1.25 milyar doları ABD’den isteyeceği, aksi durumda Uluslararası Tahkim’e taşıyacağı da konuşuluyor.


    Su an abd 7 buyuklugunde zangir zangir titriyor.

    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/iktidar-bidenin-aciklamalari-nedeniyle-abdye-bir-dizi-yaptirimi-gundemine-almayi-planliyor-1830981


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ya bu pudra şekerci partililer Twitter da eski Türkiye değil diye tag açmış. Okuyorsun çok sert tavır almışız tepki vermişiz eski pasif Türkiye değilmiş.🤣😆😂

    İncirlik üssünü kim kapattı.. Amerikan askerini kim evine yolladı. Kıbrıs'a çıkarmayı kimler yaptı..

    Bunların hafızası mi bozuk Yoksa insanlığı mi?
  • Turkiyeden abdye yaptirimmi
    Guldurmeyin yav
    Halkbank davasi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cannn bu tende oldukça papazı... Verdim gitti hayrını görün..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptırımlardan birkaçı.. Washington portakalı bıçaklamak, iphone üzerinde tepinmek, dolar yakmak. Hangisi ucuza gelirse onu yapalım İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor 

  • Hiç bir şey yapmazlar. Bugüne kadar olduğu gibi.

    Onlar sayesinde iktidar oldular, onlar ne istiyorsa yaparlar.

    Türkiye minicik Yunanistan, küçücük Ermenistan a bile maskara oldu sayelerinde. Gelen giden Türkiyeye posta koyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyinle kime yaptırım yapacaksın adamın bir cümlesi ile ekonomin batıyor, gercekten bu başkanlık bir harika dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 26 Nisan 2021; 11:51:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güldüm, yapacakları yaptırım yine millete yansıyacaktır, ABD ürünlerine extra vergi getirirler iphone 30k, macler 200 k olur. Sonra akp sevdalısı internet kullanıcıları gelir vatan millet sakarya, din iman kuran elden gidiiii sen iphone peşindesin der. Halbuki RTE müzik notası bile veremez, daha önce söylediği gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 26 Nisan 2021; 17:36:37 >
  • abd ye yapılacak en böyük yabtırım papaz pilavı İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor 

  • HAHAHAHAHAHAHAHAH ulan iyi güldüm ha.

  • AK gençlik hemen tepkilerini gösterirlerİktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 26 Nisan 2021; 18:12:46 >
  • Natodan çekilmek mi?


    İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor


    Bölgemizde herkesle kavgalı olduğumuzu düşünürsek kendimize yaptırım yapmış oluruz.

  • Bunların yapabilecekleri tek şey kanalı bahane ederek karadenizi vaat etmek olur.


    Yerler mi bence yemezler adamların huyu bu hem istediklerini yaptırmak hem de istediklerini yapmak.

  • Alıntı

    metni:
    Su an abd 7 buyuklugunde zangir zangir titriyor.



    İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor 





  • Adamlar ırak ve suriyeye girmiş zaten teknik olarak incirlik üssünün hiç bir önemi yok artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu pudra şekerci partililer Twitter da eski Türkiye değil diye tag açmış. Okuyorsun çok sert tavır almışız tepki vermişiz eski pasif Türkiye değilmiş.🤣😆😂

    İncirlik üssünü kim kapattı.. Amerikan askerini kim evine yolladı. Kıbrıs'a çıkarmayı kimler yaptı..

    Bunların hafızası mi bozuk Yoksa insanlığı mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 27 Nisan 2021; 4:31:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bölümdekilerin çoğu ya kendi ülkelerinin ne kadar büyük olduğunu bilmeyenlerden ya da bu ülke nin ne kadar büyük olduğunu bilmeyenlerden oluştuğunu söyleyebiliriz.

    türkiye nin konumu gereği amerikanın dibini çomakladığı tüm petrollü ülkeler bize komsu bulunmakta..yani bu ülkelere kısa yoldan girmek için türkiyeyi sevmek zorundasınız yoksa arap yarım adasını turlarsınız bol bol...abd ırak a girmek için zamanında çok çaldı bu kapıyıda izin alamadı arkadan dolaştı durdu..tüm dertleri de bundan zaten bu bölgede kendi dışında yönetemediği büyük ülke istemiyor her yolu deniyor....yerseniz.....bu bölgede gezeceksen türkiyeye selamı çakacaksın kural bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal dünyasında yaşayan arkadaş da gelmiş. |^| |^| |^|
  • Evime ziyarete gelmiştin dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesi bidon bıçaklama eylemine davet ediyorum. İktidar, Biden’ın açıklamaları nedeniyle ABD’ye bir dizi yaptırımı gündemine almayı planlıyor 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.