Şimdi Ara

İki Switch Ağı Yavaşlatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar sayısını artırmamız sebebiyle 16 portlu c-net switch'e, 8port surecom ilave ettik.
    ağda oyunlarda takılmalar yaşanmaya başladı.iki switch olması ağı yavaşlatır mı?
    ya da bi yerde yanlış bi şey mi yapıyorum??

eğer böyle bi durum varsa 24 portlu 3com switch almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mranderson -- 23 Ekim 2006; 19:03:27 >

• Aslında tercih tek switch üzerinde çalışmak ama normal şartlarda (switchler dandik değilse, kablolama düzgünse,-özellikle adaptörle çalışan küçük switchler açısından- elektrikte dalgalanmalar yoksa,2 switch arasındaki kablo boyu 105 metreden fazla değilse) bir sorun yaşamaman gerekir.Sonuçta bir kabinette de birden fazla switch birbirine bağlanarak kullanılır.
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • Normalde yavaslamasi normal, ama oyunlari etkileyecek kadar yavaslamasi bana pek normal gelmedi..
  • switchleri bağladıgınız kablo düz ise up-link bağlantı noktasında bağlayın (1.switch up-link bağlantı noktasında digeri ise normal bağlantı noktasında bağlayın).up-link bağlantı noktası yok ise çapraz bağlı cat5 kablo ile iki switch bağlayın.

Orjinalden alıntı: muratyilmaz08

switchleri bağladıgınız kablo düz ise up-link bağlantı noktasında bağlayın (1.switch up-link bağlantı noktasında digeri ise normal bağlantı noktasında bağlayın).up-link bağlantı noktası yok ise çapraz bağlı cat5 kablo ile iki switch bağlayın.

Arkadaşım switchlerin nasıl bağlanacağı sorulmuyor, önce iyice bir oku
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • yanlış kablolama ağda yavaşla ve çakışmalar sebep olur canım "arkadaşım"
    sende cevabı dogru oku.
  • kablolama switch den switch e değişir. c netler genel olarak mixed mode çalışabilir o yüzden istediğiniz portuna çapraz ister düz kablo ile switch bağlayabilirsiniz. surecom u bilmiyorum. ancak çapraz yada düz kablo ile ilgili sorun yok burada. araya fazladan cihaz ve kablo girmesi ağı bir miktar yavaşlatır. ancak oyunlarda takılma olmaması lazım. bildiğim kadarıyla oyunlar ağın sınırlarını pek zorlamaz. iş yerimde bir dünya switch var. oyun da oynanıyor. henüz böyle bir sorunla karşılaşmadık.

Orjinalden alıntı: mranderson

bilgisayar sayısını artırmamız sebebiyle 16 portlu c-net switch'e, 8port surecom ilave ettik.
    ağda oyunlarda takılmalar yaşanmaya başladı.iki switch olması ağı yavaşlatır mı?
    ya da bi yerde yanlış bi şey mi yapıyorum??

eğer böyle bi durum varsa 24 portlu 3com switch almayı düşünüyorum.

switch ağı yavaşlatmaz hele ki oyunlarda takılma yapacak kadar olması başka bir sorundan kaynaklanıyordur.Network monitor ile ağ trafiğini capture edip neyin fazla trafiğe yol açtığını analiz edebilirsin.

Orjinalden alıntı: muratyilmaz08

yanlış kablolama ağda yavaşla ve çakışmalar sebep olur canım "arkadaşım"
    sende cevabı dogru oku.

Türkçenden birşey anlamadım ama "yanlış kablolama=bağlantı kopukluğu veya sık sık hattan düşme" dir.Arkadaş ağa bağlandığını ama performans sorunları yaşadığını söylüyor.
    Nasıl bağlantı yapılacağını anlatmanın gereği yok.Ayrıca şunu biraz anlatır mısın ne demek,merak ettim de....
    "(1.switch up-link bağlantı noktasında digeri ise normal bağlantı noktasında bağlayın)"

• kaliteli swich se sorun olmaz ama benim bildiğim 8 portlu swich yok o hub olabilir onu swich yaparsan kalite artar.
    SAYGILAR

Orjinalden alıntı: KENSHIN

uplink noktası ne?

diğer noktalardan(bilgisayarların bağlandığı noktadan) daha hızlı bir noktadır(port tur). bütün bilgisayarların verisi bu porttan diğer bir switche aktarılır.

Orjinalden alıntı: BadBoy__

kaliteli swich se sorun olmaz ama benim bildiğim 8 portlu swich yok o hub olabilir onu swich yaparsan kalite artar.
    SAYGILAR

8 portlu hub yoktur diye biliyorum bende,
    8 portlu switchler mevcut fakat ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı fiyatı 10-15 dolar olanalar böyle sorunlara yol açabilir.

Switchler Arası Bağlantıyı Cross kablo ile denemekten birşey kaybetmezsiniz, 2 Dakikalık iş...

GALATASA|RA|Y
  • surecomda up link bağlantı portu yoktur. bu bir dezavantaj değildir. her portauna bağlama imkanı sunar. bence kablolamada sorun yok gözüküyor. bu durumda swictler arası bağlantı yolunda güçlü elektrik yada anten kabloları var mı bunlara da bakmak lazım. ben iki swicth arasını çapraz kabloyla bağlamıştım. başlangıçta kablo sorunum ortaya çıktı. bağlantı kopuyordu. onu halledince şimdi ağdaki bütün arkadaşlar memnun.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.