Şimdi Ara

İki Modem İki Farklı SNR Margin Değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde iki farklı modem var ikisinde de downstream snr margin değerleri farklı sizce neden böyle bişey olabilir ?

    ZYXEL VMG3312-B10B

    İki Modem İki Farklı SNR Margin Değeri

    TP-LİNK ARCHER VR1200

    İki Modem İki Farklı SNR Margin Değeri







  • Kurgundan bahsedebilir misiniz? Sırasıyla aynı kablo üzerinden mi denediniz yoksa iki farklı hat üzerinden mi?
  • Aynı kablo, aynı hat üzerinden denendi.
  • Bence farklı olmaları normal çünkü iki farklı cihaz. Farkı zaman arıklarında kontrol edip kıyaslayabilirsiniz veyahut indirme performanslarını ölçebilirsiniz. Sonuçta iyi modem de var kötü modem de.
  • Tuhafıma giden iki modemin upstream değerleri neredeyse aynı, sadece downstream değerleri farklı. Yapılan hız testleri neredeyse birebir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinin arasında pek bi fark yok açıkçası oluşan ufak farklarda modemin filtreleme yeteneğinden kaynaklanmakta olabilir.

    İlk fotoda en alt satır ulaşılabilir en yüksek hızı göstermekte Buradaki değerler
    Upstream:38.562 Downstream:87.620

    İkinci fotoda ise değerler ise bu şekilde:
    Upstream:38.100 Downstream:90.039

    Kullandığınız paketin 35 mbit download 6 mbit upload sunduğunu düşünürsek her iki modemle de aynı hızı almanız gayet normal . Mevcut altyapı ile daha yüksek hızları da belki sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

    Her iki modemde de değerler normal ve hat durumu kabul edilebilir seviyede iyi durumda, bir sıkıntı gözükmüyor.
  • Modemin chipsetine göre senkronizasyon (modemin bağlandığı download/upload hızı) değişebilir.
    https://www.finder.com.au/fttn-nbn-router-comparison

    Burda aynı hat üzerinde 26 modemi karşılaştırmışlar. Aynı hatta 89.5 mbps download alan modem de var (DSL 5300, broadcom chipset) 68.5 mbps alan modem de var. (X6200, realtek chipset).

    Bu yüzden genellikle broadcom chipsetli modemleri öneriyorlar. Senkronizasyon hızı yüksek oluyor ve daha az kopma yapıyor şeklinde.



    alıntıdır:https://forum.donanimhaber.com/ayni-hat-farkli-modemler-ve-farkli-degerler--138368429




    ben de yazılım farkı diyorum. bir şey farkediyor mu dersen, pratik yapman lazım. yani performanslarını ölçmelisin. bağlantı fiber değilse, ben indirme gönderme hızlarının da farkedeceğini düşünüyorum. aklıma şu geldi. tarihten önce yani adsl' den önce dial up modem kullanırken bazı apachi modemler veya usr modemler 56k connected gösterirdi. herkes de bu modemlerin peşinden koşardı. biz de koşmadık değil hani. sonra baktık ki bir txt dosyasının içerisindeki 33600 yazısını 56000 yaptın mı bağlantı hızın oluyor 56k.




  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Bu değerlerin yazılımla ölçüldüğüne emin misiniz? Ben de öyle sanıp örnek bir algoritma aradım ancak Wikipedia'da gördüğüm fiziksel ölçüm söz konusu.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio
  • şimdi donanımı yok ama yazılımı var ise o yazılım ne işe yarar, aynı şekilde yazılımı yok ama donanımı var ise o donanım ne işe yarar da diyebiliriz. ben yazılımı daha etkin buluyorum. çünkü donanımın dizaynında hata olmaz. kontrol yazılım ile olur. kontrol edemiyorsan eğer, donanımda sorun vardır deriz direkt. ha yazılımda sorun olamaz mı dersen, neden olmasın? bir sembol hatası her şeye yol açabilir. aynı şekilde yakında bulunan herhangi bir kaynaktan da örneğin floresan lamba'dan veya başka bir cihazdan da etkilenebilirsin. bunun kontrolünü donanımla mı yaparsın yoksa yazılımla mı? bence yazılımla yaparsın. yazılımın kötü ise donanıma zaten hakim olamazsın. bir de isp olayı var tabi. sonuçta gerçek rakamlar da ortada olmayabilir. köle isaura geldi aklıma.

    müdahale imkanları bazı donanımlarda daha fazla. bunu arayüzden de görebiliyoruz zaten. kimi donanımlar standart pek ayar şansı vermez. kimisi ise bir çok seçenek sunabilir. velhasıl akıllı donanımlardır ama onun aklını yazılım ile kontrol edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 26 Mayıs 2020; 1:53:55 >




  • Bende de aynı Zyxel modem var. SNR Margini otomatik olarak daha yüksek oluyor bu nedenle hız diğerlerine göre hep düşük çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.