Şimdi Ara

Hat değerleri (Snr Margin) nasıl olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türknet 35 Mb üyesiyken ve 35 Mb stabil, kopmasız alabiliyorken 10 tl fark verip 100 Mb e kadar olan tarifeye geçiş yaptım. Türknet sayfasından sorguladığımda 75 Mb desteklediği yazıyordu. Modemde hattın desteklediği hız 89 Mb yazıyor. Geçişten sonra en fazla 45 Mb gördüm ve 1 kopma yaşadım. Snr Margin 6 ve aşağısı sorun oluyormuş. Benim gece 8 seviyelerinde. 75 Mb göremememin sebebi Snr Margin değerimin alt eşiğe yani 6 dbye yakınlığından olabilir mi ?

Hat değerlerim bu şekilde:

Hat değerleri (Snr Margin) nasıl olmalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneFamily -- 12 Haziran 2019; 1:1:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu mesajım forumdaki türknet yetkilisinedir.
    Değerinize bakıp bana savunduğu hatalı bilgiyi görebilir.
    35/7 kilitlemişsiniz profili.

Bakın arkadaşın Hız profilini yüksek. alabildiği hız margin değeri sebebiyle düşük.

Şimdi anlıyor musunuz beni Türknet Yetkilisi?

• Her şey olması gerektiği gibi, hat değerleri gayet iyi. Santral zaten dibinizde. 8 SNR sınırdır, kopma yapmadan kullanabilirsiniz bina içi kablolamanız iyiyse. Yukarıdaki arkadaşa bakmayın her konuda saçmasapan yorumları var, sırf yazmak için yazıyor kendisi. Son zamanlarda TT kaynaklı hız tanımlamalarında sıkıntılar var. Sadece Turknet değil, Millenicom, Netspeed'e de var. Zaten hız zor tanımlanıyor, tanımlama sonrası ise TT kaynaklı bu hızı alamıyorsunuz. Destek hesabına özel mesaj atın, o size yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyyy -- 12 Haziran 2019; 10:5:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 76800kbps alman lazım 75mbps lik pakette
    1-2mbps az geliyor şuan.
    geceleyin snr yüksekken modemi kapat aç.biraz daha yüksek hız alırsın.

kablosuz test yaptığın için 45mbps sonuç aldın sanırım
    Cevabınız için teşekkür ederim. 24 saat boyunca SNR Margin değeri 8 db değişmiyor. Bu da bağlı olduğum santralde yoğunluk olmadığını gösteriyor sanırım. 4 yıllık bina ve binanın altında fiber kutusu var. Müteahhit elektrikçisinin çektiği cat5 ler yavaş yavaş arıza vermeye başladı. 3 komşum binanın altından dairesine kadar yeni kablo çektirmek zorunda kaldı. Cat5 içerisindeki 8 kablodan hiçbiri iletim sağlamıyordu. Kendi kablomu değiştirsem bu 8 db yi kuvvetlendirebilirim sanırım? Sizce bunun etkisi olur mu?
  • Ek olarak Max Rate 89 Mb olarak gösteriyor modem. Zaten tarifem 100 Mb neden bana 75 Mb olarak tanımlıyor Türknet. 89 değilde 85 vs. tanımlayamaz mı ? Ona göre dorumda ki Türknet yetkilisi ile görüşeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CorleoneFamily

Cevabınız için teşekkür ederim. 24 saat boyunca SNR Margin değeri 8 db değişmiyor. Bu da bağlı olduğum santralde yoğunluk olmadığını gösteriyor sanırım. 4 yıllık bina ve binanın altında fiber kutusu var. Müteahhit elektrikçisinin çektiği cat5 ler yavaş yavaş arıza vermeye başladı. 3 komşum binanın altından dairesine kadar yeni kablo çektirmek zorunda kaldı. Cat5 içerisindeki 8 kablodan hiçbiri iletim sağlamıyordu. Kendi kablomu değiştirsem bu 8 db yi kuvvetlendirebilirim sanırım? Sizce bunun etkisi olur mu?
    binanın altında kabin varsa hızınız çok düşük.
    benim hattım 100-150 metre ulaşılabilir hız 130mbps gösteriyor.
    99999kbps de snr 15db

kablolarınızı kontrol edin bence.

Evet testi kablosuz yaptım. Gece 1 civarı 65 Mb leri gördüm kablosuzda.
    2.4ghz de daha fazlası zor.
    2.4ghz 300mbps destekli cihaz lazım.
    yada 802.11ac destekli modem ve cihazlar.

İlginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneFamily -- 12 Haziran 2019; 11:9:47 >
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Kablomu dün cat6 ile değiştirdim. Fiberden bakıra dönüştüren kutudan direk daireye cat6 çektim. Hat değerlerim hiç değişmedi. Snr Margin hala aynı 8 db. Fakat şunu farkettim ki dairelere giden kalın elektrik kablolarınla aynı kablo tünelinden geçiyor. Başka yerden geçirme ihtimali yok. Bu da düşürür mü snr değerini ? Bunun için ftp kablo denen içi folyo kablo alsam bu olumlu yönde etkiler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneFamily -- 22 Haziran 2019; 11:20:21 >
  • quote:

Kablomu dün cat6 ile değiştirdim. Fiberden bakıra dönüştüren kutudan direk daireye cat6 çektim. Hat değerlerim hiç değişmedi. Snr Margin hala aynı 8 db. Fakat şunu farkettim ki dairelere giden kalın elektrik kablolarınla aynı kablo tünelinden geçiyor. Başka yerden geçirme ihtimali yok. Bu da düşürür mü snr değerini ? Bunun için ftp kablo denen içi folyo kablo alsam bu olumlu yönde etkiler mi ?
    başka bir sıkıntı var o zaman.
    upload ın ulaşışabilir hızı gayet iyi.o hızda downloadtada 100 ü vermesi lazım normalde.

kabloyu direkt modeme mi çektiniz ?splitter sız denediniz mi ?

Orijinalden alıntı: e_capkan

başka bir sıkıntı var o zaman.
    upload ın ulaşışabilir hızı gayet iyi.o hızda downloadtada 100 ü vermesi lazım normalde.

kabloyu direkt modeme mi çektiniz ?splitter sız denediniz mi ?

Alıntıları Göster
    Bina girişinde fiberden bakıra dönüştüren kutudan başka bir kutuya ordan dairelere geliyordu. Aradaki ikinci kutuyu iptal etmeme rağmen snr margin değişmedi. Hatta olan uzaklık değeri düştü biraz.

Kutudan daireye geliyor. Tek ek daire girişinde var. Ordan da modeme gidiyor. Telefon, splitter vs yok. Folyo kaplı ftp kablo alıp denemeye değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneFamily -- 22 Haziran 2019; 12:15:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.