Şimdi Ara

Aynı modem iki farklı internet hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim superonline kablosuz modemim var.Evde 2 laptop var ikisinden de internete bağlanabiliyorum ama bağlantı hızları arasında çok büyük bir fark var.Hatta bağlantı hızı yavaş olan laptopumda bazen internet bile kopabiliyor resetlediğimde düzeliyor ama hız yine değişmiyor.Nereden kaynaklanıyor olabilir bu durum yardımcı olur musunuz ?

• Selam Dostum,

İlk yapman gereken yavaş olan pc de spyware/addwar kontrolu yapman. Ardından hızılı olan pc kapat ve yavas olanı dene bakalım hız hala yavaşmı eger yavaşsa;
    Ayırca yeni bilgisayarda firewalls varsa enabled et.
    Pclerin otomatik ip almalarını engelle, el ile kendi iplerini ver.

Sorun devam ederse yaz
    Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat7

Selam Dostum,

İlk yapman gereken yavaş olan pc de spyware/addwar kontrolu yapman. Ardından hızılı olan pc kapat ve yavas olanı dene bakalım hız hala yavaşmı eger yavaşsa;
    Ayırca yeni bilgisayarda firewalls varsa enabled et.
    Pclerin otomatik ip almalarını engelle, el ile kendi iplerini ver.

Sorun devam ederse yaz
    Kolay gelsin

cevapladığın için teşekkür ederim.

spyware adwar kontrolü yaptım ama bir şey çıkmadı oradan yada senin önerdiğin bir program varsa onu deneyebilirim.Diğerini kapattıktan sonra hız yine aynı değişmiyor arada 4 katlık bir hız farkı var.Güvenlik duvarı da açık bilgisayarda bir sorun yok gibi gözüküyor şu anda.
  • Pc lere elle ip vermeyi dene,
    sistemde bir yavaşlık olmadıgını düşünüyüroum sonuçta biri hızlı giriyor, buda diger pc de neti sömüren birsey var demek oluyor, ben genelde spy -adwar kontrolunu elle yapıyorum anlatması biraz uzun fakat güvenliri baya program nette mevcut (son güncellemelerle beraber tekrar dene.)
    Not: yavas nete giren pc de en son yüklenen program-adsonlar vb şeyleri gözden geçir.

Tekrar kolay gelsin
  • quote:

Pc lere elle ip vermeyi dene,
    sistemde bir yavaşlık olmadıgını düşünüyüroum sonuçta biri hızlı giriyor, buda diger pc de neti sömüren birsey var demek oluyor, ben genelde spy -adwar kontrolunu elle yapıyorum anlatması biraz uzun fakat güvenliri baya program nette mevcut (son güncellemelerle beraber tekrar dene.)
    Not: yavas nete giren pc de en son yüklenen program-adsonlar vb şeyleri gözden geçir.

Tekrar kolay gelsin

iki bilgisayara da elle ip verdim ayrıca yavaş olanda internet paylaşımı bölümü varmış onun tiklerini de kaldırdım tekrar hızlarını karşılaştırdım ikisi de neredeyse eşit şimdi yavaş olan birazcık daha hızlı indiriyor diğerinden.

sorun çözüldü galiba eğer yine eski haline dönerse bir daha yazarım bu konuya çok teşekkür ederim yardımın için çok rahatladım valla ya :)))

• quote:

Pc lere elle ip vermeyi dene,

Tekrar kolay gelsin

Dostum benim sıkıntım devam ediyor ya 1-2 gün iyi gidiyordu sonra yine eski haline döndü. Bazen internet kopuyor sonra sorun algılamaya girdiğimde farklı şeyler çıkıyor.Ama genel olarak çıkan sorun şu :

Kablosuz ağ bağlantısı geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil.
    Yerel Ağ Bağlantısı geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil.

Bunların dışında şu sorunlarla da karşılaşmıştım :

Erişim noktanız, yönlendiriciniz veya kablo modeminiz ile Internet arasındaki bağlantı kesildi.
    Ağ geçidine erişilebiliyor, ancak Windows Internet'ten ağ trafiği alamadı.
    Geniş bant modeminiz bağlantı sorunlarıyla karşılaşıyor.

Bazen bağlantının üzerinde 'Bağlandı' yerine 'Sınırlı Erişim' yazdığı oluyor.Başka neler yapmamı önerirsin ?

• Tekrar merhaba Dostum,

Sen şu modemin adını ve özelliklerini bir yazsana, kullandıgın iki pcninde wireless network kart özelliklerini de yaz. Network kartlarından kaynaklanma ihtimalide yüksek.Range (çalışma aralıkları) ne durumda bir bakayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bir şey söylücem interneti yavaş olan bilgisayarda DNS ayarlarını değiştirmiş olabilirmisin? .

2. interneti yavaş olan bilgisayarda virüs kontrolü yaparken bunu online olarak yapan siteler var mesela bu şekilde bir tarama yapabilirsin veya veya

hijacthis Diye ufak bir program var bu programı bilgisayarına indir daha sonra scan de sana notepad 'te yazılar vericek onu buraya kopyalarsan sorununa daha iyi bakabilirim eğer bilgisayar sisteminden kaynaklıysa,
  • quote:

Tekrar merhaba Dostum,

Sen şu modemin adını ve özelliklerini bir yazsana, kullandıgın iki pcninde wireless network kart özelliklerini de yaz. Network kartlarından kaynaklanma ihtimalide yüksek.Range (çalışma aralıkları) ne durumda bir bakayım.

Huawei HG253

Seri Numarasi : X5F7SB1220915244
    MAC Adresi : 10:C6:1F:83:4D:76
    Donanım sürümü : VER.D
    Yazılım sürümü : V100R001C01B029
    Aygıtın Çalışma Süresi : 6 gün 10 saat 20 dakika 5 saniye
    Ürün Türü : HG253

Yavaş olan bilgisayar : Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC
    Diğeri : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
  • quote:

Orijinalden alıntı: akibet12

Dostum bir şey söylücem interneti yavaş olan bilgisayarda DNS ayarlarını değiştirmiş olabilirmisin? .

2. interneti yavaş olan bilgisayarda virüs kontrolü yaparken bunu online olarak yapan siteler var mesela bu şekilde bir tarama yapabilirsin veya veya

hijacthis Diye ufak bir program var bu programı bilgisayarına indir daha sonra scan de sana notepad 'te yazılar vericek onu buraya kopyalarsan sorununa daha iyi bakabilirim eğer bilgisayar sisteminden kaynaklıysa,

DNS ayarlarımı 8 8 8 8 / 8 8 4 4 yapmıştım.

Dediğini yaptım kopyalıyorum :

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
    Scan saved at 13:28:06, on 04.01.2013
    Platform: Windows 7 SP1 (WinNT 6.00.3505)
    MSIE: Internet Explorer v9.00 (9.00.8112.16457)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver\Application\IUSB3MON.EXE
    C:\Program Files (x86)\PHotkey\HCSynApi.exe
    C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
    C:\Users\EMRE\Desktop\HijackThis.exe
    C:\Windows\SysWOW64\NOTEPAD.EXE

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
    F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
    O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
    O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\ssv.dll
    O2 - BHO: Windows Live ID Oturum Açma Yardım Aracı - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
    O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\jp2ssv.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [USB3MON] "C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver\Application\iusb3mon.exe"
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'Local Service')
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'Local Service')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-21-1552324634-1893344253-271959375-1001\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'UpdatusUser')
    O4 - HKUS\S-1-5-21-1552324634-1893344253-271959375-1001\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'UpdatusUser')
    O9 - Extra button: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1004 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1003 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
    O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
    O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
    O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{F8DF370B-7DD2-4DDA-85DA-94BB4C0931AA}: NameServer = 8.8.8.8,8.8.4.4
    O18 - Protocol: wlpg - {E43EF6CD-A37A-4A9B-9E6F-83F89B8E6324} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Photo Gallery\AlbumDownloadProtocolHandler.dll
    O20 - AppInit_DLLs: C:\Windows\SysWOW64\nvinit.dll
    O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
    O23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exe
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
    O23 - Service: ASLDR Service (ASLDRService) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\PHotkey\ASLDRSrv.exe
    O23 - Service: Intel(R) Content Protection HECI Service (cphs) - Intel Corporation - C:\Windows\SysWow64\IntelCpHeciSvc.exe
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
    O23 - Service: FLEXnet Licensing Service 64 - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService64.exe
    O23 - Service: GFNEX Service (GFNEXSrv) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\PHotkey\GFNEXSrv.exe
    O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
    O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
    O23 - Service: Intel(R) Capability Licensing Service Interface - Intel(R) Corporation - C:\Program Files\Intel\iCLS Client\HeciServer.exe
    O23 - Service: Intel(R) Dynamic Application Loader Host Interface Service (jhi_service) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\DAL\jhi_service.exe
    O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: Intel(R) Management and Security Application Local Management Service (LMS) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\LMS\LMS.exe
    O23 - Service: Mozilla Maintenance Service (MozillaMaintenance) - Mozilla Foundation - C:\Program Files (x86)\Mozilla Maintenance Service\maintenanceservice.exe
    O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe (file missing)
    O23 - Service: NVIDIA Update Service Daemon (nvUpdatusService) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\NVIDIA Update Core\daemonu.exe
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
    O23 - Service: Intel(R) Management and Security Application User Notification Service (UNS) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\UNS\UNS.exe
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
    O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
    O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
    End of file - 9329 bytes

• Dostum wireless kartlarını markalarını da yazarsan sevinirim.
  • quote:

Dostum wireless kartlarını markalarını da yazarsan sevinirim.

yukarıda yazdığım gibi yavaş olan bilgisayardakinin REALTEK diğerinin ATHEROS.

yanlış yere mi bakıyorum acaba nasıl öğreniyoruz markasını ?
  • Dns ayarlarından Kaynaklanan bir sistem sıkıntın olabilir.

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{F8DF370B-7DD2-4DDA-85DA-94BB4C0931AA}: NameServer = 8.8.8.8,8.8.4.4

Do you know the IP or Domain '8.8.8.8,8.8.4.4'? If not, fix this entry.

Burda Söylemek istediği bu dns'nin pek bir işe yaramadıgı buda internetini belki olumsuz yönde etkiliyebilir, ara ara sistemin dns'i etkinleştirip deaktif edebilir bu aradada internet kopmaların ve yavaşlamalaırn olabilir .

Bunun haricinde hijackthis raporunda raporu alırken hiç bir şeyi kapatmadıysan virüs veya interneti engellicek herhangi bir olumsuzluk görünmüyor.

Sana Tavsiyelerimi şu yönde yapabilirim, DNS ayarlarını bir müddet kullanma, Wi-fi Driverlarını ve mümkünse bilgisayarın güncellemelerini iyice bir toparla, Bunun haricinde eğer hala sorun devam ediyorsa wireless adaptöründe temazsızlık olabilir kontrol etmeyi biliyorsan hemen hemen ram'lerin ordadır 2 tane kablo olur siyah beyaz genelde bu kabloları dikkatlice kaldırıp tekrar yerine sağlam bir şekilde oturmasını sağ
    la.

• Ethernet kartını bulmak için

Bilgisayarım(sağ tıkla ) yönet - aygıt yöneticisi- ağ bağdaştırıcıları - Burdan rahatlıkla bakabilirsin.
  • teymenlik için ne lazım bilen vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: musafunal

teymenlik için ne lazım bilen vardır

askeri okula başvur kanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: akibet12

Dns ayarlarından Kaynaklanan bir sistem sıkıntın olabilir.

Do you know the IP or Domain '8.8.8.8,8.8.4.4'? If not, fix this entry.

Burda Söylemek istediği bu dns'nin pek bir işe yaramadıgı buda internetini belki olumsuz yönde etkiliyebilir, ara ara sistemin dns'i etkinleştirip deaktif edebilir bu aradada internet kopmaların ve yavaşlamalaırn olabilir .

Bunun haricinde hijackthis raporunda raporu alırken hiç bir şeyi kapatmadıysan virüs veya interneti engellicek herhangi bir olumsuzluk görünmüyor.

Sana Tavsiyelerimi şu yönde yapabilirim, DNS ayarlarını bir müddet kullanma, Wi-fi Driverlarını ve mümkünse bilgisayarın güncellemelerini iyice bir toparla, Bunun haricinde eğer hala sorun devam ediyorsa wireless adaptöründe temazsızlık olabilir kontrol etmeyi biliyorsan hemen hemen ram'lerin ordadır 2 tane kablo olur siyah beyaz genelde bu kabloları dikkatlice kaldırıp tekrar yerine sağlam bir şekilde oturmasını sağ
    la.

tamam dostum sonuçları yazarım buraya

• teymen olmak için kaç mesaj atmalıyız onu sordum lan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.