Şimdi Ara

Aynı hat, farklı modemler ve farklı değerler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bulunduğum bölge alt yapı olarak sıkıntılı, adresimde boş port yok adsl bağlatabilmek için bile 9 ay uğraştım, akabinde adsl (10-11mbps) olarak vodafone ve turknet kullandım, bir ara 46mbps vdsl desteklediğini gördüm alt yapı sorgulamada ve turknette kavga dövüş geçiş yaptık ve 15-17 arası birkaç ay kullandıktan sonra adsl'e geri alındı santral tarafından.
    Sebep olarak alt yapı yetersizliği gösterildi. Yaklaşık 1,5ay önce Netgalaksi 16mbps paketine geçiş yaptım, arayan teknik destek ekibi adsl yerine vdsl verelim size dedi? sorun çıkarmı dedim hayır deyip 16/2 vdsl yalın olarak başladık, 14 civarı dowloand ve 2mbps civarı upload aldım.
    İlk kez bir iss bana ben demeden daha iyi bir hız tanımladı, bende aradan geçen 2 hafta sonunda tekrar arayıp bir üst paket olan 24/3 vdsl paketini denemek istiyorum dedim, sağ olsun yardımcı oldular. asus dsl n66u ile pekte beklediğim gibi olmadı, huawei hg658 v2 (süperonline) biraz daha iyi sonuç versede bu hat bundan fazlasını kaldırmıyor dedim. Sonra geçenlerde D-LİNK Dsl-224 vdsl modem geçti elime ve kurdum, ilginç olan bu ufacık modemde diğerleri ile alamadığım 3mbps upload ve 17mbps dowloand alabiliyorum. modemden bu kadar fark etmesi bana garip geldi.

Dlink dsl224

Huawei hg658 v2 (süperonline)

Airties 5650 v2 (ttnet) Airties modemler nedense benim hatta hep düşük upload veriyor.

Zyxel 3312-b10b (ttnet)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Bozoğlu -- 21 Mayıs 2019; 7:0:28 >

• Modemin chipsetine göre senkronizasyon (modemin bağlandığı download/upload hızı) değişebilir.

finder.com.au
    26 Top NBN Routers Compared | finder.com.au
    https://www.finder.com.au/fttn-nbn-router-comparison

Burda aynı hat üzerinde 26 modemi karşılaştırmışlar. Aynı hatta 89.5 mbps download alan modem de var (DSL 5300, broadcom chipset) 68.5 mbps alan modem de var. (X6200, realtek chipset).

Bu yüzden genellikle broadcom chipsetli modemleri öneriyorlar. Senkronizasyon hızı yüksek oluyor ve daha az kopma yapıyor şeklinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.