Şimdi Ara

Ping değeri 1 Fakat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar haftalarca araştırmama rağmen çözemediğim sebebini anlayamadığım bir ping sorunu var.Öncelikle şunu belirteyim şuanda saat 00:08 ve pingim bir süredir 1 değerinde.Tabii bu ölçümü speedtesten yapıyorum fakat oyunlarda gecikmeler çok fazla tracert çıktısınıda atıyorum bir site için.Buna göre sorun nedir arkadaşlar birçok oyunda pingim düşük gözükmesine rağmen oyun sırasında yükseliyor ping ?

Ping değeri 1 Fakat...

l Ping değeri 1 Fakat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 13 Ağustos 2016; 0:16:51 >

• Hiçbir şekilde ping 1 olamaz senin Dslam'e ulaşma süren 5 ms o server'a nasıl 1 olsun Türk Telekom'un serverında speedtest yap.Büyük ihtimal 5 ile 10 arasında bir şey çıkar.
  • Bulgaristan'da muhtemelen fiber bağlantılı bir benzin istasyonunun ücretsiz bağlantısında yaklaşık 100KM mesafedeki test sunucusuna Speedtest ile 3 ms ping görmüştüm. Bunun haricinde de uzun mesafede bundan daha iyi ping göremedim. Pinginiz 1 ancak modeminiz ile bilgisayarınız arasında olabilir. DSLAM'a kadar zaten 7ms pinginiz var; devamında da şebeke yükü ve sunucular arası mesafeye göre ping artar. Traceroute ile ping o kadar çıkarken Speedtest ile 1 ms çıkması farklı bir sıkıntıyı gösterebilir. Chrome muydu Speedtest sonuçlarını şaşırtıyordu galiba, ama pinge bir şey yaptığını duymadım. Bir şekilde test ortamını etkileyip yanlış ölçüme sebep bir şey olabilir.
    Oyunlara gelince oyunlar genelde yurtdışı sunucularda barınıyor. Bu tür sunucularda da gerek mesafenin fazlalığı gerekse de altyapının yetersizliği vs. nedenlerle ping süresi zaten yüksek oluyor. Hani aynı şehirdeki bir sunucuya pinginiz 5ms ise yurtdışına da 5ms ping ile çıkamıyorsunuz; süre artıyor.

• murderx06 kullanıcısına yanıt
    evet bunu merak ediyordum bende nasıl 1 çıkar diye ama genelde 15 çıkıyor fakat bazı oyunlarda lag oluşuyor nedendir bu ?
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    anladım 1 ping ölçmesi hata sanırım normalde 15 ping ölçüyor. oyun serverinede 70-80 pingle bağlansın fakat oyuniçinde çok fazla lag sorunu oluşuyor. Aynı altyapıyla birkaç ay öncesinde hiç lag olmadan oynayabiliyordum bahsettiğim oyun slither.io gibi küçük bir oyun sadece bu oyun sunucusunda da değil diğer oyunlardada bu şekilde sıkıntı oluyor. sadece yurt dışı kaynaklı oyunlarda lag oluşuyor sanırım.Fakat birkaç ay öncesinde sıkıntı olmaması, acaba kablolarımda bir sorun olduğunu mu gösterir ? bir ek yeri var kutudan gelen kabloda.Ayrıca birşey daha merak ediyorum. Normalde herhangi bir kullanıcıda internet en fazla 5-10 saniye içinde geliyor sanırım fakat bende 30 saniyeden önce internet gelmiyor bu neden kaynaklı sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 16 Ağustos 2016; 0:13:31 >
  • pingtest sonucu bu şekilde.Gündüzleri daha yüksek oluyor 150-200 gibi bazen 250 ye ulaşabiliyor.
     Ping değeri 1 Fakat...
  • Tuna152 kullanıcısına yanıt
    Modeminizde hat değerleriniz nasıl? Çok kötü değildir ama bir sıkıntı olabilir yine de. Ağda bağlantıyı kullanan başka kullanıcı var mı? Onların kullanımları da anlık ping artışlarına vs. sebep olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    hat değerleri bu şekilde.Kablosuz bağlanan aile üyelerim var fakat gece kimse bağlı olmasada agar veya slither gibi oyunlarda gecikme oluyor.
     Ping değeri 1 Fakat...
  • bu arada max hız değeri genelde 17000-18000 gibi değerlerdeydi.Fakat sorun yaşadığım şu günlerde 15900 civarında snr değeride 8 e düşebiliyor bazen
  • Tuna152 kullanıcısına yanıt
    Hat zayıflamanız çok fazla o yüzden de internete geç bağlanıyorsunuz yakın zamanda oldugunuz yerde alt yapı çalışması yapılmasını beklemelisiniz yada türk telekom yetkililerinden port değişimi talep edin
  • Mzlm42 kullanıcısına yanıt
    sanırım diğer sorunlarda hat zayıflamasından kaynaklanıyor.Peki port değişimiyle hat zayıflaması azalır mı veya internet biraz daha sağlıklı olur mu ? Yani ben 2-3 ay öncesine kadar sorunsuz kullanıyordum şuanda gerek youtubedaki hız azalmaları gerekse lag sorunları yaşıyorum demekki hatta bir sıkıntı var.
  • Mzlm42 kullanıcısına yanıt
    port değişimini türk telekom müdürlüğünü arayarak isteyebilir miyim veya müdürlüğü arayarak santral ile görüşebilir miyim ?
  • Hat zayıflaması biraz fazla ama pingi çok da olumsuz etkileyecek kadar zayıf değil. Zaten 6 - 7 ms sürede TT santraline ulaşıyorsunuz. CRC de modemin açık olduğu süreyi bilmiyorum ama çok fazla değil gibi ki çok fazla ping sorunu olmaması lazım.
    Portta sıkıntı yok gibi de evinize gelen kablolarda sıkıntı var ya da santrale mesafeniz biraz fazla gibi. Yine de ciddi ping sorunu olmaması lazım. Tabi gündüz yoğun saatlerde artıyorsa pingler, altyapı yetersizliği gibi bir durum vardır ortada.
    anlıyorum bende uzaklıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum zaten pingde sorun yok 15-20 gibi değerler çıkıyor genelde sorun yurt dışı kaynaklı oyunlada ping yükselmesi var 2-3 ay öncesine kadar problem yoktu şimdi olması şaşırtıyor beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 17 Ağustos 2016; 13:46:43 >
  • Sorunu çözeildinizmi çözebidiyesniz nasıl çözdünüz lütfen yardım edin yaz tatiini oyunsuz geçirmek istemiyoumm ping değerim 1 ama lag var oynadığım online oyun zula
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.