Şimdi Ara

İguana besleyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda evde beslenilecek hayvanlar konusunda gördüm.Besleyen varmı gerçekten.Nasıldır? Saldırır mı? Bişey yaparmı.Zararsız mıdır?

Kemalistler Birliği

Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı! - Mustafa Kemal ATATÜRK
  • ufak bi akvaryum da 50 cm lik mesela, bakabilirsin biraz talaş koyarsın zemine, bide tırmanması için bi kaç parca dal koyarsın.Zararlı bi hayvan değil eline alıp beslersin
  • Ben 3 yıl kadar besledim.

Öncelikle büyük bir kafes yada cam terraryum gerekli. (akvaryumun kuru olanı)
    Bunun dışında D vitamini ihtiyacı için özel olarak üretilmiş UV lambaları mevcut, onlardan edinmelisiniz.
    Isınması içinde ya sürekli sıcak bir yerde duracak, yada yine özel olarak üretilen ısıtıcı kayalar var. Ondan koyabilirsiniz kafesine.

Saldırgan değillerdir. Beslenmesi en kolay sürüngenlerden biridir. Yalnızca bitkisel beslenir. Her türlü sebze ve meyveyi iştahla tüketir.
    Fakat büyüme hızları çok fazladır. Benimki en son 80 küsür santimetre olmuştu. Artık terraryuma sığmıyordu.

Orijinalden alıntı: NovariX

Ben 3 yıl kadar besledim.

Bunun dışında D vitamini ihtiyacı için özel olarak üretilmiş UV lambaları mevcut, onlardan edinmelisiniz.
    Isınması içinde ya sürekli sıcak bir yerde duracak, yada yine özel olarak üretilen ısıtıcı kayalar var. Ondan koyabilirsiniz kafesine.

Saldırgan değillerdir. Beslenmesi en kolay sürüngenlerden biridir. Yalnızca bitkisel beslenir. Her türlü sebze ve meyveyi iştahla tüketir.
    Fakat büyüme hızları çok fazladır. Benimki en son 80 küsür santimetre olmuştu. Artık terraryuma sığmıyordu.

hocam bu iguana ya yakından gözüne bakmayın die duydum, yakından gözünün içine bakarsak gözümüzü sinek yada baöcek sanıp diliyle saldırıyormuş, ne kadar doğru? yanlışmı duydum yada beni korkutmak için mi böyle sölediler böyle bir tecrübeniz varsa paylaşırmısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

quote:

hocam bu iguana ya yakından gözüne bakmayın die duydum, yakından gözünün içine bakarsak gözümüzü sinek yada baöcek sanıp diliyle saldırıyormuş, ne kadar doğru? yanlışmı duydum yada beni korkutmak için mi böyle sölediler böyle bir tecrübeniz varsa paylaşırmısınız?

Yanlış duymuşsunuz. Iguanalar zaten böcek yemez. Yani gözünüzü böcek sanıp saldırmaz. Ayrıca dilleriylede saldırmıyorlar. Sizin bahsettiğiniz bukalemun olsa gerek.

• iguanaların silahları ,kuyrukları kamçı olarak kullanıyorlar,kaçak gelen lerde bağırsaklarında bi rtür parazit olduğunu ve hassas kişilerde tedavisi zor ishal e çevirdiğini okudum vazgeçmişitm aynı olay tüm sürüngenler için geçerli.onun dışında hep hayalimdeki hayvan,

quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

quote:

Yanlış duymuşsunuz. Iguanalar zaten böcek yemez. Yani gözünüzü böcek sanıp saldırmaz. Ayrıca dilleriylede saldırmıyorlar. Sizin bahsettiğiniz bukalemun olsa gerek.

ilginize çok teşekkürler, valla rahatladım, çok ilginç bi hayvan arkadaşımda var bende kısa zamanda edin meyi istiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bekçi Olan Var Mı ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bendede bir iguana var fakat henüz pek sevemiyorum kendisini benden bayagı bir korkuyor kaçıyor sürekli. alalı 2 ay oldu. besleyen birisi varsa yada tecrübeli olan. bilgi alışverişinde bulunursak gerçekten çok iyi olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bütün sürüngenlerde salmonella hastalığı bulunur, ölümcüldür. Dışkılarından bulaşır genellikle, elinizi yıkarsanız çok sık bişey olmaz ama risk almak gereksiz bence. İguanalar %50 agresif %50 uysal olur. 3 yıl besleyen arkadaşa uysal gelmiş, erhan850 arkadaşa da agresif gelmiş olabilir. Ayrıca bakımı gayet zordur, besleyen arkadaşım vardı eli vücudu ısırık ve kamçı izleriyle doluydu. İguanaların 3 silahı var. Pençeleri, kuyrukları ve dişleri. Dişleri özellikle jilet gibi keskindir. Kopartır rahatlıkla her yerinizi.

Sürüngenler bir kedi bir köpek bir kuş bir kemirgen gibi iyi ev hayvanları olamaz. İlle de sürüngen bakıcam derseniz leopard gecko veya bearded dragon öneririm. Bearded dragon besliyorum ben, hayvana bakmak zor değil çok uysal ama canlı yem yiyor ve bu çok kötü oluyor. Evimde onlarca hamam böceği ve çekirge var iğrenç kokuyor ev.

Kısaca macera aramayın, bir çift kemirgen alın, bir golden hamster alın, muhabbet kuşları veya sultan papağanı alın. Ama sürüngenlerden uzak durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

bütün sürüngenlerde salmonella hastalığı bulunur, ölümcüldür. Dışkılarından bulaşır genellikle, elinizi yıkarsanız çok sık bişey olmaz ama risk almak gereksiz bence. İguanalar %50 agresif %50 uysal olur. 3 yıl besleyen arkadaşa uysal gelmiş, erhan850 arkadaşa da agresif gelmiş olabilir. Ayrıca bakımı gayet zordur, besleyen arkadaşım vardı eli vücudu ısırık ve kamçı izleriyle doluydu. İguanaların 3 silahı var. Pençeleri, kuyrukları ve dişleri. Dişleri özellikle jilet gibi keskindir. Kopartır rahatlıkla her yerinizi.

Sürüngenler bir kedi bir köpek bir kuş bir kemirgen gibi iyi ev hayvanları olamaz. İlle de sürüngen bakıcam derseniz leopard gecko veya bearded dragon öneririm. Bearded dragon besliyorum ben, hayvana bakmak zor değil çok uysal ama canlı yem yiyor ve bu çok kötü oluyor. Evimde onlarca hamam böceği ve çekirge var iğrenç kokuyor ev.

Kısaca macera aramayın, bir çift kemirgen alın, bir golden hamster alın, muhabbet kuşları veya sultan papağanı alın. Ama sürüngenlerden uzak durun.

Hocam ben de leopard gecko almayi düşünüyorum. Nereden ve ne kadara alabilirim? Bir de leopard gecko için de canli yem sart mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: II G4ngsTeR II

quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

bütün sürüngenlerde salmonella hastalığı bulunur, ölümcüldür. Dışkılarından bulaşır genellikle, elinizi yıkarsanız çok sık bişey olmaz ama risk almak gereksiz bence. İguanalar %50 agresif %50 uysal olur. 3 yıl besleyen arkadaşa uysal gelmiş, erhan850 arkadaşa da agresif gelmiş olabilir. Ayrıca bakımı gayet zordur, besleyen arkadaşım vardı eli vücudu ısırık ve kamçı izleriyle doluydu. İguanaların 3 silahı var. Pençeleri, kuyrukları ve dişleri. Dişleri özellikle jilet gibi keskindir. Kopartır rahatlıkla her yerinizi.

Hocam ben de leopard gecko almayi düşünüyorum. Nereden ve ne kadara alabilirim? Bir de leopard gecko için de canli yem sart mi?

Maalesef evet, çekirge en sağlıksı olur geckolar için ama ''olsun daha az yaşasın ama karnı doysun yeter'' derseniz yine canlı olmak şartıyla un kurduyla falan besleyebilirsiniz hamam böceği yerine. Ama o zamanda yeterince güçlü olamazlar. Zor iş yani.

• Diger arkadaslar gerekli aciklamalari yapmislar,fakat benim eklemek istedigim bir sey var,her hayvanda oldugu gibi lutfen almadan once iyi dusunelim,daha sonra slklLlp hayvani elinden cikarmak isteyen bir cok kisi oluyor,iguanalar icinde ayni durum soz konusu. (Yanlis anlasilmasin konuyu acan arkadasa karsi herhangi bir tepki vb soz konusu degildir)
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.