Şimdi Ara

Böcek korkusunu yenen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda bir psikoloğa gözükmeyi düşünüyorum ama çözebiliyorlar mı bir bilgim yok. Daha önce böcek korkusu olup da psikolojik destek ile bunu yenen var mı acaba?

Özellikle uçan böcekler, kelebekler bile beni deli ediyor. Kanat çırpma, lambaya çarpma seslerini duyarsam oturduğum yerde kasılıyor, soğuk terler döküyorum. Karasinekleri uzaktan yastık, kitap gibi cisimlerle kovalayabiliyorum, ama başka hiçbir uçan böceğe neredeyse hiç yaklaşamıyorum.

Karınca ve örümceklerin küçük versiyonlarına karşı bir korkum yok, yine elime alamam ama elimin üzerine düşseler sıçramam, elimi silkmem.

Ne yapmalıyım? Ormanlık alanda kızılcık bile topladım, üzerime onlarca böcek düşmüştür ağaçları sallarken, yine geçmedi.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Böcek Korkusunu Yenmek

Böcek fobisi, böceklere karşı aşırı ve mantıksız bir korkudur. Bu korku, günlük yaşamı önemli ölçüde etkileyebilir.

Böcek korkusunu yenmek için çeşitli yöntemler vardır. İlk adım, korkunun kaynağını belirlemektir. Bazı insanlar belirli böcek türlerinden korkarken, diğerleri tüm böceklerden korkabilir. Kaynağı belirledikten sonra, korkuyu yönetmek için adımlar atılabilir.

Yavaş Maruziyet:

Yavaş maruziyet terapisi, böceklerle kademeli olarak temas ederek korkuyu azaltmayı amaçlar. Bu, başlangıçta bir böceğin fotoğrafına bakmakla başlayabilir ve yavaş yavaş canlı bir böceğe kadar ilerleyebilir.

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT):

BDT, korkuya neden olan düşünce ve davranış kalıplarını belirler ve değiştirir. BDT terapisti, böceklerden korkmanın mantıksızlığını anlamanıza ve korkuyla başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olur.

İlaç Tedavisi:

Bazı durumlarda, ilaç tedavisi böcek korkusunun şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Anti-anksiyete ilaçları veya sakinleştiriciler, korku duygularını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Kendine Yardım Teknikleri:

• Derin Nefes Alma Egzersizleri: Derin nefes almak, kaygı ve korkuyu azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Görselleştirme: Kendini böceklerle rahat etkileşimde görselleştirmek, korkuyu azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Dikkat Dağıtma: Böceklerle karşılaştığında dikkatini başka bir şeye yöneltmek, korku duygularını azaltabilir.

Böcek korkusunu yenmek zaman ve çaba gerektirir. Ancak doğru tedavi ve destekle, korkuyu yönetmeyi ve normal bir hayat sürmeyi başarabilirsiniz. Unutmayın, böcek fobisi nasıl yenilir konusunda yardıma ihtiyacınız olursa, bir ruh sağlığı uzmanına başvurmaktan çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • konu buram buram böcek kokacak hazır mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

konu buram buram böcek kokacak hazır mısın?

Koksun, böcek resimlerinden korkmuyorum. Amaç korkudan kurtulmak zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straw Hat

quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

konu buram buram böcek kokacak hazır mısın?

Koksun, böcek resimlerinden korkmuyorum. Amaç korkudan kurtulmak zaten.

Ben atmam da eskiden öyle yaparlardı konu disinda yardim isteyeni korkusuyla yuzlesmeye tesvik ediyorlardi diye iyimser düşünüyorum

• Eline al zararsiz oldugunu anlarsin

• ben de bi zamanlar orumceklerden korkardim baya ama simdi peceteyle evde bocek avciligi yapiyom resmen

nasi gecti dersen ben de pek anlamadim ama benim ki zaten sonradan olmustu o da gecti gitti

ustum de olunca yine korku oluyor bazen ozellikle hizli hareket ediyorsa

• Straw Hat kullanıcısına yanıt
    Özellikle öfkeli hallerimdeyken çıplak elle öldürdükçe alıştım. Bu aralar odamdan dışarı çıkmıyorum gece oturup öğlen 1-2 gibi uyuyorum. Geçen gece canım çok sıkılmıştı, sevgilimle skype'dan konuşuyorduk, elime bir sinek aldım yesem mi dedim, şakasına ye diyince direk yiyiverdim ikimiz de neye uğradığımızı şaşırdık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu böcek nedir???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Özellikle öfkeli hallerimdeyken çıplak elle öldürdükçe alıştım. Bu aralar odamdan dışarı çıkmıyorum gece oturup öğlen 1-2 gibi uyuyorum. Geçen gece canım çok sıkılmıştı, sevgilimle skype'dan konuşuyorduk, elime bir sinek aldım yesem mi dedim, şakasına ye diyince direk yiyiverdim ikimiz de neye uğradığımızı şaşırdık

Ya sivrisinekleri havada ben de tutuyorum da renklileri yemiyor.
  • Straw Hat kullanıcısına yanıt
    Geçen gece 5-6 tane havada sıkıp öldürdüm. Bir de yeşil uçan garip bi şey vardı, nasıl olsa bi kere yemiştim diyip dişimle ısırarak yedim çok garip bi histi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Geçen gece 5-6 tane havada sıkıp öldürdüm. Bir de yeşil uçan garip bi şey vardı, nasıl olsa bi kere yemiştim diyip dişimle ısırarak yedim çok garip bi histi.

Yeşil uçan garip bir şey, bu tanım bana osur*k böceğini anımsatıyor . Afiyet olsun

• Köpek korkumu yendim, böcek korkumu yenemedim. Hele boyutları bir böceğe göre aşırıysa aman yarabbi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük boyutlu örümceklerden ben de pek haz etmem. Hele 10 kere vurup 2ye ayırdığınızda hâlâ canlı olan siyah kabuklu devasa yaratıktan. Yazarken bile tüylerim diken diken oldu

• O zaman cidden afiyet olmuş bana.
  • Aynı beni anlatmışsın özellikle uçanlardan baya korkup geriliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örümcek korkusu varda gitgide azalıyor ilk başta çapı 2 cm'lik örümceği halıda görünce koltuğa çıktığım oluyordu Şimdi gördüğüm zaman sopa gibi biraz uzun bir malzemeyle öldürebiliyorum
  • Bence sorun yok ,ben terlikle indiriyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de aynı şekildeyim.

• Kronik hiç bir korkum yok tarantuladan korkmam mesela ama Bundan korkmayan var mı kolunuzda falan yürüyecek gördüğüm zaman nalları dikerim.https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThmVx-o6jEqOjALhq84qTJAla3cUy1ol1DfKcjTpmM7RZ-qsl2PlAZk-xTkg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 6 Ağustos 2016; 12:19:54 >
  • Uçan böcekten korkmanın anlamı yok.Asıl tam tersi daha kötü yerde pislik içinde geziyor bir oda da hamam böceği ile mi kalmak istersin bir tane güve ile mi?

• Böcek, köpek, yükseklik hiçbir korkumu yenmeyi denemedim ama özellikle köpek korkusu hayatımı etkiliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.