Yarbay
04 Şubat 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 45 (Bu ay: 0)
Gönderileri
arkadaşlar öncelikle merhaba
3 sene kullandığım iphone 4 telefonumdan sonra sahibinden sitesinde bulduğum bir ilan ile iphone 5 sahibi oldum.
cihaz REAL mağazasından mart 2013 te alınmış ve kayıt sitesinde "ithalat yolu ile kayıtlı cihaz" olarak geçiyor. 1 günlük kullanım sonunda bir kaç problem sonucu geniş bir araştırma yapmama rağmen bu sorunların daha önce kimsede (en azından benim araştırmalarım sonuçsuz kaldı) yaşanmadığına ulaştım ve belki burada bir kaç tavsiye çıkar dedim.

1. ahize ile telefon görüşmesi yaptığımda belli aralıklarla (5 saniye aralıklarla) sanki bir bas(şarkı arka planında çalan bas sesinden bahsediyorum) sesi vuruyormuş gibi bir ses geliyor ahizeden. telefon konuşmasını etkilemiyor ama oldukça rahatsız edici bir durum benim için çünkü kendi açımdan ciddi miktar bir para verip alınan cihazdan sonra insan istiyor ki hiç bir problem ile karşılaşmasın.

2. yine şöyle ilginç bir problem var. indirdiğim bazı uygulamalar ispanyolca oluyor ve bunu değiştiremiyorum.shazam autocad ve sleep cycle da durum böyle.(apple hesabım türkiyeye bağlı ve yine kontrol ettiğimde türkiye olarak gözüküyor. aynı zamanda cihaz dili de türkçe geri kalan bütün uygulamalarda türkçe.)

3. son olarak, realden alınan bir iphone'un hangi distrübitörün garantisi altında olduğunu araştırdım fakat bulamadım. genpa değil,kvk değil, teleservice değil, brightstar değil. bugün realin müşteri hizmetlerini aradım fakat 20 dakikalık bir beklemeden sonra telefonu kimse açmayınca artık kapamak zorunda kaldım.

bu sorunlarla ilgili telefonu aldığım yere gittim kendisi ile de bir test yaptık fakat ahizeden benim duyduğum o bas vurma sesinin kendisine gelmediğini söyledi. onunla yaptığım görüşmede şans eseri olmamış olabilir. ispanyolca uygulamalardan da bir haberdi bu arkadaş. ve yine hangi distrübitor olduğunu bilmiyor. bana real e geri vermemi garantiden arızaya sokmamı tavsiye etti.

bu 3 sorunla ilgili bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. en azından bundan sonraki atacağım adımlar ile ilgili bir fikrim olur. şu anda gözüm kapalı real e götürmek istemiyorum açıkçası.
yardım eden arkadaşlar için şimdiden teşekkürlerimi iletirim.
Arkadaşlar 22.06.2012 tarihinde yani önümüzdeki cuma boğaz da düzenleyeceğimiz yat partisi için 4 saatlik bir süre boyunca müzikleri ayarlayacak ve repertuarı geniş bir dj arkadaş arıyoruz. ilgilenenler pm ile yada konuya mesaj atarak bana ulaşabilirler.
Arkadaşlar hepinize merhaba.,

bu cuma günü organizatörlüğünü benim yaptığım bir yatta boğaz partisi düzenliyoruz. Yıllardır bu forumda yazı yazan ve paylaşan bir insan olarak belki forumda ki arkadaşlardan gelmek isteyenler olur diye buraya da yazmak istedim.

Etkinlik bu cuma yani 22 haziran akşamı saat 9da yatın beşiktaş iskelesinden kalkması ile başlayacak. kokteyl havasında ve hareketli müzikler eşliğinde boğaz turu yapılacak. 4 saat sürecek ve 1 de tekrar beşiktaş iskelesine geri dönülecek.

4 saat çok optimum bir süre olduğu için insanların yemek yemekle vakit kaybetmeyip salt eglenceye vakit ayırabilmesi için yemekli ve masalı düzenden standda kokteyl havasında bol ikramların olduğu ve sınırsız yerli içkinin dagıtılacağı bir parti düzenledik. kalitelide birşey yaptık sanırım gelecek arkadaşların gerçekten çok eğleneceğine eminim.

etkinliğin içeriğini yat resimlerini fiyatını ve detaylarını etkinlik sayfasından daha detaylı öğrenebilirsiniz.
https://www.facebook.com/events/190253344436579/

gelmek isteyen olursa etkinlik sayfasında iletişim bilgilerim var veyahut bana buradan pm atarak ta ulaşabilirsiniz.

gelecek arkadaşlara şimdiden iyi eglenceler dilerim.

etkinlik gününden bir görüntü
arkadaşlar hepinize günaydın.
dün akşam babamın 2009 model volvo s40 arabasını alıp dışarıya çıktım. arabayı yokuşa parketmek zorunda kaldım. park yerinden aracı tekrar çıkarırken ön tamponun sol tarafında bulunan bir demir babayı farketmemişim ve arabayı geri geri alırken demir baba lastik ile ön tampon arasına sıkışmış ve ön tamponu zorlayarak yerinden yerinden çıkardı.

ön tamponun, motor kaputunun ucunun hemen altında arabanın kasasına baglanan noktalardaki vidaların girdiği delikler kopmuş ve vidalar yerlerinden çıkmış ve böylelikle tampon kendini atmış. şimdi benim size asıl sorum bunu nerede yaptırabilirim. tamponun komple değişmesiş gerekirmi yoksa o kopan deliklerin tamiratı mümkün müdür? resmini çekmeyi unuttum ama aşağıda örnek bir resim yükledim size bilgi verebilmesi açısından.

resimdede görüldüğü gibi vidanın girdiği delik uç kısımdan kırılmış ve vida kendini atmış benim bahsettiğim şey ise acaba o delik tamiratının mümkün olup olmadığıdır. istanbulda deliği çerçeveleyen kopuk kısmı tekrar tamir edebilecek birleştirebilecek bir yer varmıdır? tabi resimdeki kadar büyük bir kopma yok sadece sıyırlmış vide o kopuk yerden.

bugun içerisinde tamire vermem gerekiyor. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Herkese merhaba

Temiz bir volvo c30 arıyorum satmak isteyen olursa cevap yada pm ile ulaşabilirler bana.
arkadaşlar hepinize meraba. sizden başlıkta da belirttiğim gibi bir ricam olacak. türkçe şarkıların midi versiyonlarını nereden bulabiliriz. google da arattığımda neredeyse hiç bulamıyorum bunu bulabileceğim ayrıca bir portal yada bir site var mıdır? bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
arkadaşlar genel bir arama yaptım fakat bu sorunla ilgili bir konu yada yazabilecegim herhangi bir konu bulamadım o yüzden yeni konu açmak durumunda kaldım.

3 gün önce ebay amerikadan top seller bir arkadaştan bir adet 17 dolarlık zippo aldım ve 5 dolarda kargo parası olmak üzere bana toplam 22 dolara patladı. ürün kargolanmış görünüyor fakat herhangi bir takip numarası yada hangi şirketle kargolandığıyla ilgili herhangi bir bilgi yok.

normalde benim tahmin ettigim kadarıyla en azından bir takip numarası ile kargo hareketlerini ve ürünün istanbula varıp varmadığını görebilmem lazım diye düşünüyorum. bunu satıcıya sorduğumda ürünü takip edebilmek için yani bir tracking number alabilmek için ekstradan 15 dolar ödenmesi gerektiğini söyledi.

bende neredeyse ürün parası olan bu parayı ödemek istemiyorum ve doğal olarak tracking number yani takip numarası dediğimiz zımbırtının türkiyede oldugu gibi normal yani default olarak verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

sorum da şudur ki daha önce ebaydan alışveriş yapmış arkadaşlar ürünlerini hep böyle fazladan 15 dolar vererek mi takip ettiler yoksa farklı bir durum var bu süreç nasıl gerçekleşiyor açıkçası bilmiyorum ve tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
arkadaşlar razer'ın orochi mouseunu almayı düşünüyorum. öncelikle şunu söylim sıkı bir oyuncuyumdur özellikle fps ve rpg olarak. aynı zamanda işim dolayısıyla çeşitli çizim programları kullanıyorum autocad archicad 3ds max gibi. mouse kablosuyla ve usb receiver la falan ugraşmak istemedigim için ve aynı zamaanda yukarıda söyledigim uygulamaları rahatlıkla yapabilmek için çözünürlüğü 2000 dpi olan(kablosuz haliyle) bu mouse'u almaya karar verdim. sizce dogru bir karar mı yada başka bir mouse da tavsiye edermisiniz yukarıdaki söylediğim şartları karşılayabilecek şekilde olan.
yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar meraba internette uzun bir araştırma yaptım fakat bu konuyla ilgili bir cevap bulamadım.
greenpoison ila başarılı bir şekilde jailbreak yapıyorum cihaz açılıyor.internete baglanıyorum.3g açık hücresel veri açık wifi açık ve baglı. sonra loader ı açıyorum fakat şöyle bir hata veriyor. "please make sure that you are connected to the internet before launching loader"
yani loader ı açmadan önce internete baglandıgınıza emin olunuz diyor. yardım ederseniz minnettar olurum.
arkadaşlar merabalar ben uzun araştırmalar sonucu focus almaya karar verdim. her ne kadar burdaki konulara pek birşey yazmasamda açılan çogu konun her mesajını okudum desem yalan olmaz heralde.
neyse sorum şu;

acaba hemen focus 2 almakmı yoksa haziranı bekleyip focus 3 almakmı daha mantıklı.

kendi görüşlerim şudur focus 2 nin tasarımı focus 3 ün künden çok çok daha iyi gibi. efsane kasa f1 den izler barındırıyor. ama f3 tam aksine o tasarımsal çizgiden kopmuş gitmiş.standart bir c klas arabasına burunmüş ör;astra,megane. hatta bu 2sinden ortaya karışık gibi birşey olmuş.

açıkçası şuan gönlüm f2nin makyajlı kasasından yana ama yinede sizin görüşlerinizide duyup ona göre karar vermeyi yeğlerim.
Hakkında
Meslek: Mimar
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
MacBook
Otomobil
Volvo
Mobil cihaz
Apple
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.156
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 107.702 (Bu ay: 144)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 289 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.