Şimdi Ara

İdeal ve gerçek gaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu kafamda oturtamıyorum hangisinde düşük sıcaklık yüksek basınç hangisinde yüksek sıcaklık düşük basınç hep karıştırıyorum bi taktik verin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kardeşim Yüksek sıcaklık , düşük basınç altında gazlar idealliğe yaklaşırlar bazen Molekül ağırlığı da (MA) soruyorlar onda da MA küçük olan daha ideale yakındır
  • Hocam nedeni nedir işte aklımda kalmıyor unutuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mxpayne

Hocam nedeni nedir işte aklımda kalmıyor unutuyorum
    Hocam anlatırdım bizim hocalar var orda mantığını anlatmıştı eğer anlamazsan yazarsın buraya
  • çok misafir giriyor siteye isteyen pm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantomİçinF -- 15 Haziran 2020; 23:28:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Hep karıştırıyordum çok sağ olun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

çok misafir giriyor siteye isteyen pm
    Ahahah hocam ben de öyle kodlamıştım kafamda ama saçma gelebilri diye anlatmak istemedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cam'ın sıvı olduğunu öğrendiğimden beri kimya'ya inanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam p.v=nrt var ya onu p.v/nrt şeklinde yapıp 1e ne kadar yakınsa o kadar idealdir diye kazıyosun kafaya iş bitiyo okey..

Hocam ne demek istediniz

• shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer 1den büyükse idealliğe yakın küçükse ideallikten uzak mı diyoruz

• shelveyy S kullanıcısına yanıt
    hocam eyvallah faydalı bilgi
  • bak şöyle düşün ideal gaz da iç itme çekme kuvveti olmadığı etkileşimlerin sıfır olduğu kabul edilir ki zaten bu yüzden doğada ideal gaz diye bir şey yoktur ama idealliğe yaklaşmak için sıcaklık yüksek olsun ki tanecikler birbirinden uzaklaşsın aralarında bir etkileşim kalmasın, sonuçta ne kadar sıcak olursa o kadar uzaklaşacaklar ve etkileşim kalmayacak ve basınç ta düşük olsun çünkü basınç onları bir arada kalmaya kararlı bir yapıda durmaya zorlar sen basıncı azalt ki tanecikler kafalarına göre hareket etsinler uzaklaşsınlar, yine de aklına yatmadıysa şimdi çizerek anlatamıyorum ama kimya özel şöyle bir kodlama yapmıştı, top yuvarlanıyor, yani ToP, tahterevalli çiziyorsun sol taraf üstte sonuçta yuvarlanmak için üstten başlarsın ya T orası yüksek sıcaklık yani, sonra yuvarlanıyor artık alçağa yani düşüğe geliyor ve P yani düşük basınç, anlatınca karışık oldu herhalde ama aslında çizince akılda hemen kalıyor
    -T
    -
    -
    -P
    yani oldu mu bilmiyorum ama böyle bir tahterevalli gibi düşün T yukarıdaydı yuvarlandı düştü P oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melalem -- 16 Haziran 2020; 2:35:35 >

• melalem M kullanıcısına yanıt
    Allah 100 tane yazım yanlışı yapmışım kusurumuz affola :)
  • İdeal gaz ne demek diye kendinize sorun? Siz bunu biliyor musunuz? Kökene inelim:

İdeal gaz taneciklerin noktadan ibaret görüldüğü birbirleri arasındaki ilişkinin, çekme kuvvetinin tamamen yok sayıldığı hayali gazlardır.
    Tanecikler arası etkileşim ne kadar az olursa gazlar bu hayali duruma benzer hale gelir. Buna idele yaklaşma diyoruz.

Yani ideale yaklaştırmak için ana gaye taneciklerin birbirleri arasındaki etkileşimi olabildiğince azaltmak olmalı.

Yüksek sıcaklıklarda gaz genleşir taneciklerin arası açılır birbirlerini az çekerler, bu işimize yarar
    Düşük sıcaklıklarda birbirlerine yaklaşıp birbirlerini çekerler ve bu da idealden saptırır.

Yüksek basınç demek tanecikleri bir arada toplamaya zorlamak demek (Hatta aşırıya kaçıp sıvılaştırma şansınız bile var) Yani yüksek basınçta da birbirlerine olan etkileri artar.
    Düşük basınçta ise tabiri caizse tanecikleri salıyorsunuz. Suya sabuna dokunmadan serbest dolaşıyorlar birbirlerine daha az temas ediyorlar

Yüksek molekül ağırlığı London Kuvveti'ni artıracağından birbirleriyle olan etkileşimi artırır ideallikten saptırır

İdeale yaklaşma şartı:

Yüksek sıcaklık
    Düşük basınç
    Düşük molekül ağırlığı

Anlamadım lan :D kodlama falan mı bu

• Kaynama (yoğuşma ) noktası düşük olan gaz idealliğe daha yakındır .Bu da var yukarıda okudum kimse söylememiş galiba .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçek gazda moleküllerin kapladığı hacmi ve yaptıkları extra basıncı da hesaba katarsın. idealde katmazsın. PV = RT formülünü sadece ideallerde kullanabilirsin, gerçeklerde compression factor denilen bir Z sayısı vardır, formül de PV = ZRT ye dönüşür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.