Şimdi Ara

Hem CPU hem de GPU kullanımı %40-%50 arasında ise dar boğaz hangisinde ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

(Yeni konu açmaktansa sorun eski konum ile benzer olduğundan buradan devam edeyim dedim)
    İmzamdaki sistem ile 6-7 yıl öncesinin Call of Duty Modern Warfare 3 oyununu; 1920x1080 çözünürlükte, 2xAA ve video ayarlarının hepsi EXTRA'da oynarken, MSI AfterBurner'da FPS'nin 45 civarında, GPU kullanımının da % 40-50 arasında gezindiğini görünce (işin ilginç yanı CPU kullanımı da %40-50 arasında), video ayarlarının hepsini (1920x1080 çözünürlük ve 2xAA aynı kalmak kaydıyla) HIGH'a düşürdüm. 3-5 FPS artışı dışında bir fark olmadığı gibi GPU kullanımı da hemen hemen aynı kaldı.
    Hem CPU hem de GPU kullanımı %40-%50 arasında geziniyor ve FPS de 45-50 civarında ise dar boğaz hangisinden kaynaklanıyor? veya CPU ya da GPU'dan birinde sorun mu var?

Eski konunun ilk başlığı:
    Crysis 1'de 4GB MSI RX580 ARMOR OC "GPU kullanımı %100" !!!

Eski konunun ilk mesajı:
    Merhaba,
    Geçenlerde sistemi güvenli modda açıp eski ekran kartının (1 GB MSI nVida GTX 560 Ti) sürücülerini DDU programı ile kaldırdım.
    Sistemime bellek ve RX580 takviyesi yaparak; AMD Radeon Adrenalin son sürümünü kurdum.

AMD Phenom II X4 955 3200 MHz cpu
    Gigabyte GA-990XA UD3 anakart
    2x8 GB Kingston HyperX Savage 1600MHz @ 1333Mhz
    4GB MSI RX580 ARMOR OC
    250 GB Samsung 850 EVO SSD
    1 TB WD Blue HDD

Bu sistem ile 12 yıl öncesinin Crysis 1'i oynarken, MSI AfterBurner'da GPU kullanımı %100'de geziyor. Çok garibime gitti.
    Eski (1 GB MSI nVida GTX 560 Ti) ekran kartım ile de durum aynı idi ve biraz da bu nedenle (daha yeni oyunlarda sorun yaşamayayım diye) ekran kartını yükselttim.
    Bu durum neden/nereden kaynaklanıyor sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 11 Haziran 2019; 15:33:11 >

• Gpu kullanımıniz gayet normal telaş yapacak birşey yok. %70 %80 lerde kullanmış olsa işlemciniz bu oyun için ekran kartınızı besleyemiyor diyebilirdim. Beslediği için bu kullanım gayet normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci darboğazı yoksa
    fps limiti konulmamışsa

ekran kartı her zaman %100 ile çalışacaktır ve verebileceği maksimum FPS'i verecektir
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Sayın boss06 ve Sayın sarahsoles, çabuk cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Bu durumla karşılaşınca endişelendim doğrusu. ACABA PC donanım dünyasında "ESKİ" olan sistemimin omurgası, RX580 gibi nispeten "YENİ" bir ekran kartı ile mi uyuşmadı diye düşünmeden kendimi alamadım.
    SİZCE son sürüm AMD Adrenalin sürücüsünü mü, yoksa artık güncellenmeyen AMD Crimson ReLive sürücüsünü mü kullanmalıyım bu sistemde?
  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    elbette en güncel sürümleri yükleyin
  • İlk çıkan Crysis'i 12 sene geçmiş olsa da hafife almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

İlk çıkan Crysis'i 12 sene geçmiş olsa da hafife almayın.
    O.K. Hafife almayalım. Bu da rahatlatan bir faktör oldu şimdi. Crysis bu kadar zorlayıcı demek.
    Yine bir faktör olarak; "ESKİ" denilebilecek monitörümün 1280x1024 @60Hz çözünürlüğünde "GPU kullanımının" %100'lerde gezmesi beni endişelendirmişTİ.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

O.K. Hafife almayalım. Bu da rahatlatan bir faktör oldu şimdi. Crysis bu kadar zorlayıcı demek.
    Yine bir faktör olarak; "ESKİ" denilebilecek monitörümün 1280x1024 @60Hz çözünürlüğünde "GPU kullanımının" %100'lerde gezmesi beni endişelendirmişTİ.

Alıntıları Göster
    Millet ekran kartım neden %100 olmuyor diye endişelenir siz tam tersi

• Crysis bilgisayar oyunlarının grafiksel açıdan en büyük devrimidir. Ondan sonra öyle bir devrim göremedik, saçma sapan boş grafikleri bize iyi grafik diye yutturdular özellikle konsollardaki oyunlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LinkX

Millet ekran kartım neden %100 olmuyor diye endişelenir siz tam tersi

Alıntıları Göster
    Doğrusu bendeki algı şöyleydi:
    Yeterli beslemeyi yapabilen bir cpu varken, iyi bir ekran kartının "GPU Kullanımı" %70-80'in altında gezer, eğer %100'de geziyorsa cpu yeterince besliyor ama GPU %100 (tam kapasite) çalışarak işlemciden gelen veriyi ancak işleyebiliyor...
    diye biliyordum

• pheniom x4 955 nasil oluyorda rx580 i tam besleyebiliyor diye bir soru goremedim :) hakikatten nasil beslemis gpu kullanimi %100 diyor arkadas...
    bu kotu birsey degil aksine sevinmen gerek :)

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    arkadaş muhtemelen her şeyi en sağa çekmiş msaa x16 falan bunları hangi ekran kartına versen zorlanır
  • Ben bu olayi ekrankarti zorlanmasi degil, tam randimanli kullanilmasi olarak yorumluyorum, (max fps li degil ) islemci nasil %100 e izin verdi nasil limitlemedi? acaba cozunurluk mu yuksek. bana sorsan bu islemciye hangi ekrankartini alayim, rx 580 tam randimanli calismaz derdim. o yuzden merak ediyorum suan.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    msaa ayarı varsa ve arkadaş onu x16 yapmışsa kart zorlanması normal gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 9 Haziran 2020; 22:25:8 >
  • Değerli Forumdaşlar,
    Bilmeden endişelendiğim ("GPU Kullanımı: %100") durumun, aslında normal (hatta eski cpu'dan beklenmedik derecede iyi) bir durum olduğunu söyleyerek beni sevindirdiniz. ALLAH da sizi sevindirsin.
    quote:

arkadaş muhtemelen her şeyi en sağa çekmiş msaa x16 falan bunları hangi ekran kartına versen zorlanır

Doğrusu son 10 yılda PC donanım dünyasından giderek uzaklaştım, giderek daha az oyun oynar oldum. Eskiden ekran kartı ayarlarından hatırladıklarım anti-aliasing, anisotrpic filtering, V-synchronization, vb terimlerdi. Radeon Adrenalin sürücü ayarlarında bunları çağrıştıran ayarlar olsa da hepsinin tam olarak ne işe yaradığını bildiğimi söyleyemem
    ve
    EVET, RX580'i ssteme taktıktan sonra Crysis ayarlarının (shadow detail, water detail dışında) hepsini "Very High" olarak ayarlamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 14 Mart 2019; 18:45:4 >

• Hangi kart olursa olsun %100 kullanır bu kullanım oranının kartın gücüyle hiçbir alakası yoktur hatta vega56 ile güneşi gördüğümüz ilk sahnede sahile bakarken 2k+8X aa son ayarlarda 50fps ye düşüyor crysis sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 15 Mart 2019; 7:20:2 >
  • Merhaba Değerli Forumdaşlar,

(Yeni konu açmaktansa sorun eski konum ile benzer olduğundan buradan devam edeyim dedim)
    İmzamdaki sistem ile 6-7 yıl öncesinin Call of Duty Modern Warfare 3 oyununu; 1920x1080 çözünürlükte, 2xAA ve video ayarlarının hepsi EXTRA'da oynarken, MSI AfterBurner'da FPS'nin 45 civarında, GPU kullanımının da % 40-50 arasında gezindiğini görünce (işin ilginç yanı CPU kullanımı da %40-50 arasında), video ayarlarının hepsini (1920x1080 çözünürlük ve 2xAA aynı kalmak kaydıyla) HIGH'a düşürdüm. 3-5 FPS artışı dışında bir fark olmadığı gibi GPU kullanımı da hemen hemen aynı kaldı.
    Hem CPU hem de GPU kullanımı %40-%50 arasında geziniyor ve FPS de 45-50 civarında ise dar boğaz hangisinden kaynaklanıyor? veya CPU ya da GPU'dan birinde sorun mu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 11 Haziran 2019; 15:33:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Doğrusu bendeki algı şöyleydi:
    Yeterli beslemeyi yapabilen bir cpu varken, iyi bir ekran kartının "GPU Kullanımı" %70-80'in altında gezer, eğer %100'de geziyorsa cpu yeterince besliyor ama GPU %100 (tam kapasite) çalışarak işlemciden gelen veriyi ancak işleyebiliyor...
    diye biliyordum

Alıntıları Göster
    tam Tersi

İşlemci %100 olursa, darboğaz oluşturuyordur ve ekran kartınız %70-80 lerde ise ekran kartınız tam potansiyeline ulaşamaz.

AMA tersi istenen durumdur,

işlemci %50-90 aralığında, GPU %95-100 gibiyse, ekran kartınız sonuna kadar sömürülüyor

Ben i5 2500k + rx580 ile DOTA2 oynuyorum, FPS limiti 120'de, 70'in altına düştüğünü görmedim.

Monitörüm 60 hz olsa da ben 120 fps yaptım. Ona rağmen ne gpu ne de cpu %100 lerde gezinmiyor, Ortalamaları (yanlış hatırlamıyorsam) %60 larda.

Eğer call of duty, oynanabilir FPS lerdeyseler boşuna evham yapmışsınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.