S

Er
21 Aralık 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 281 (Bu ay: 0)
Gönderileri

2019 2020de genelde yığılma oldu bu sene sınavlar cok mu zordu sıralamalar iyi gelmiş baya 2018 gibi sıralamalar zor da olsa hic beklemiyordum

arkdaslar şuan 20 yasındayım mat mühendisliğinde 2.sınıfa gecicem bu sene diş icin denedim ama düzeni oturtamadım aileme söylemedim vs cok iyi calısamadım ama iyi calıstım dikkat hataları işlem hatalarıyla 48k geldi bu sene... aşırı yıpranmıslıktan ve bu senenin ne olacağı belli olmamasından bu sene girip de yine kazanamazsam okulumun 25 yasına uzamasından dolayı girmek istemiyorum bu sene ve kazanamazsam intiharı bile düşünebilirim cidden... bu sene alttan derslerimi verip bölüme ısınmaya calısıcam eğer 1 sene icinde hevesim bitmezse tekrar giricem bu sene girmeye korkuyorum cünkü 2020 sürecinde cok yıprandım ha 26 yasında dişten mezun olmusum ha 27 hem kontenjan artıslarıyla gireceğim sene 38den kapatabilir ama cok mu gec olur bilmiyorum siz hangi sene girerdiniz bu sene mi seneye mi benim yerimde olsanız
böyle bir şey mümkün mü arkadaslar basvuru yaparken sıkıntı cıkmıyordu merak ettim internette bulamadım bununla alakalı bir şey... bunu deneyecektim ama yanıltıcı belge sunulursa kayıt silinir falan diyo gerçi yanıltıcı bir şey yok... böyle bir şey yapmam mümkün mü
düşündün taşındım şuanlık kararım bölümde devam etmek ama gidişat kötü giderse aşırı yalnjz kalıp mutsuz olursam dersane denemelerine kayıt olucam.. bu sene bunu denedim tam düzeni sağlamısken korona patladı yine de calıstım fena da değildim dikkat hataları yığılma vs istediğim sıralama gelmedi.. lti organik iyi konularımdı aslında.. ama süreci sistemi düşündükçe boğuluyorum kararımı gidişat belirleyecek.. üni bırakıp girecek veya 4.kez kalan var mı.. 2018 mezunu olarak girmek cok geliyor açıkçası
1k kontenjan artışını duyunca sevinmiştim çoğunu devlet kapsıyor sanıyordum ama 250 devlet 800 civarı özelde kontenjan artışı olmuş.. geçen sene 500 kontenjan artışının 440ı devletti.. bence özelde bu kadar açılması kötü baya.. diş klinik acma bakımından özel sektör olarak dazengin insanlara kayan bir meslek eczacılık gibi sınır da yok şuan.. cok fazla zengin insanın diş hekimliği kazanacak olması cok fazla klinik açılması demek.. devlette okuyanların emeğinin sömürülmesi baba parasıyla okuyanların sefa sürmesi yaşanacak gibi ileride.. bunun düzeltilmesi icin devlette atama ve dus kontenjanın artması lazım yoksa gerçekten hak ederek kazanan bircok diş hekimi adayına yazık olabilir bu rekabette barınmak zor olur
trol falan değilim merak ettim.. moral yükseltici konusmaları vardı.. 18-19k yapmıs gecen seneye göre rp yaptıgını düşünüyorum tıp kazanabilirdi bence.. obpsi nasıldı acaba kaç k yapmıstır.. 2018de 22k yapan adamın 2 senede gerilemesi gerçekten beni bile üzdü.. haberi olan var mı uruk hakkında
Arkadaslar cok arada kalıyorum üni bırakıp denemiştim.. yaz okulu falan 23-23.5 yasında bitiririm bölümümü.. tekrar denemek isterdim ama yapamıyorum tek basıma kafamın icindekilerle zor oluyor büyük bi irade lazım galiba o bende yok ama içimde bi ukte kalır.. bu sene girsem yapabileceğimi düşünmüyorum 23yasında bitirebileceğim bölümü 25te bitiririm bu sene de kazanamazsam bu benim icim çöküş olur o yüzden okulu bitirmeye sevmeye calısıcam.. mezun olduktan sonra rahat kafayla farklı bir sistemde kazansam cok mu geç olur.. 3-4 gündür napacağımı düşünüyorum moralim cok bozuk gerçekten
böyle gelmesi düşük de olsa kontenjan artıslarıyla bi ihtimal olabilir şayet böyle gelirse 52k olan sıralamayı 34e çekebileceğimi düşünüyorum siz olsanız dener miydiniz..
forumda böyleleri fazla var ben de düşünmeden edemiyorum bu yüzden.. ben 4.kez denemedim 20 yasındayım 2.kez sayılır 1 sene hazırlığa gitti ama bu sene aileme yksye hazırlandığımı söylemedim cünkü 1 sene okul uzatmama karsı cıkarlardı büyük ihtimalle.. bu beni bazen stres yaptı gerçi söylesem beklenti olusacaktı bu stres daha fazladır sınav senesinde kötü yaptıgım icin ailemi hayal kırıklığına uğrattıgım icin cok üzülmüştüm yani iyiki de söylememişim bu sene.. her neyse ilk dönem 4 ders vermiştim 1 dönem kaybım olur büyük ihtimalle 1 sene olsun cok büyük dert değil.. ama bu sene de denersem 25 yasında mezun olmus olurum aileme yine söylemeyi düşünmüyorum.. açıkcası 4.kez denemek benim icin büyük kumar olur ama diş okumak hep içimde kalacak gibi.. el becerim de yok denir o yüzden arada teselli ediyorum kendimi ama ne biliyim insan istiyor işte.. 52k yaptım aslında cekebilirim ama sistem korkutuyor..ve tytem hep dikkatsizlik yüzünden kötü geliyor 2.sene 80-90klarda geldi 2 sınavımda birinde 42 birinde 52ye cektim tyt yapamıyorum galiba ama bu sene 5 mat dikkatsizliğim 1 fen dikkatsizliğim 6 sosyal netim vardı... cok kararsızım dostlar.. siz nasıl kalmayı düşünüyorsunuz 4.ye
Arkadaslar 2.sınıf olacağım burs almak istiyorum kyk bursunda ara sınıflar icin not ortalaması şartı aranmadığını öğrendim burs aldıktan sonra da 2.sınıfın not ortalamasına bakıldığı hakkında bir şey gördüm.. ayrıca okul uzasa da normal öğrenim süresi kadar burs alabileceğimiz yazıyor bu bilgiler doğru mudur yani 1.dönem ortalamam sınava hazırlanmak istediğim icin 1 civarı falan burs alırsam bunun önemi olmayacak di mi genel yıl sonu ortalama önemliymiş galiba
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.125
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 80.397 (Bu ay: 258)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 506 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.