Şimdi Ara

i7 3770k'ya RTX 2060 fazla mı gelir? (Edit: Aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamdaki i7 3770k'lı sistem kullanıyorum. 4.5Ghz'e hızaşırttım. 120Hertz 1080P monitörüm var. Yakında zamanda GTX780'i değiştirip RTX2060 almak istiyorum fakat işlemcim darboğaz yapar mı, ya da bu sisteme yatırım yapmaya değer mi onu düşünüyorum.

Ayrıca işlemcime delid yaparak 4.6'ya zorlayabilirim.

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• i7 3770k stok hızda kullanıyorum. 1070'im var sağda solda 1070 fazla gelir cpu darboğaz yapar lafını çok okudum. aldıktan sonra bir de baktım ki ekran kartı yetmiyor daha ne darboğazı. işlemci %30 takılırken ekran kartı %99larda geziyor oyunlarda. bf harici işlemciye yüklenen oyun yok piyasada. 2060 alınır keyfe bakılır zaten oc varmış gittiği yere kadar.
  • olmaz işlemcinin nefesi yetmez
  • Sıkıntı olmaz, 4.5 Ghz kafidir, 100 Mhz için delid işine girilmez.
  • Rtx 2060, 1070ti gücünde bir kart.

Şöyle biraz baktım da 1070'te az da olsa darboğaz yapıyor.

Bilemedim şimdi
  • 2k-4k monitörde sıkıntı olmaz ama 1080p 120hz monitörde istediğini alamayabilirsin.
  • Herkesin de dediği gibi 1080p için biraz fazla gelir. Ama illa ki rx 580 den fazla fps alacaksınız. Rx 580 den güçlü olan en alınması mantıklı ekran kartı 2060 olduğu için söyledim. Rx 580 seviyesi size yetersiz geliyorsa 2060 alın. İlerde bir gün işlemciyi de değişirsiniz. Veya anti aliasing açarak dengelersiniz vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim al kullan zaten elinde sistem var bişi olmaz 780 i satarsan zaten 2060 sana baya uyguna gelmiş olucak en uygun 2060 ı al geç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1080p 120 hz monitörle sıkıntı olur biraz evet.şimdiki durumdan iyi olur mu olur tabi.300 400 liralık bir şey değil istediğin hani attığın taş ürküttüğün kuşa değiyor mu düşün yoksa biz burada al alma desek durumunu bilmeden konuşmuş oluruz.ne istiyorsun ne bekliyorsun ama dört dörtlük olmaz onu kesin söyleyebilirim.
  • Vega 56 ile 4.3ghz de kullanıyorum birtek bf5 de 80 lere çıkıyor kullanım.
    4.5 için voltaj dışında load line falan nelere müdahele ettiniz acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Ocak 2019; 21:32:21 >
  • i7 3770k 2019'da bile SAYGIN bir işlemcidir. Adı yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Vega 56 ile 4.3ghz de kullanıyorum birtek bf5 de 80 lere çıkıyor kullanım.
    1.150 de voltaj. Onun disinda diger ayarlari ellemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Vega 56 ile 4.3ghz de kullanıyorum birtek bf5 de 80 lere çıkıyor kullanım.
    Load Lıne Calibration - Very High
    CPU PPL Voltage - 1.8
  • i7 3770k stok hızda kullanıyorum. 1070'im var sağda solda 1070 fazla gelir cpu darboğaz yapar lafını çok okudum. aldıktan sonra bir de baktım ki ekran kartı yetmiyor daha ne darboğazı. işlemci %30 takılırken ekran kartı %99larda geziyor oyunlarda. bf harici işlemciye yüklenen oyun yok piyasada. 2060 alınır keyfe bakılır zaten oc varmış gittiği yere kadar.
  • çok rahat yeter
  • Darboğaz ile mimari performansı karıştırmamak gerekir. Yani çekirdek sayısı ile aynı olan 3. nesil 4.0 Ghz ile 9. nesil 4.0 Ghz işlemcinin performansı bir değil. Mimari farklılıklar var.

Sorunuza gelecek olursak, 2. nesil İ7 işlemciler ve sonrası hala götürüyor, çok kaliteliler. Özellikle elinizdeki işlemci tank gibi bir şey. Çok hızlı bir islemcim olmasına rağmen bende hala satmadım 3770K sistemimi. İkinci PC olarak kullanıyorum. Eğer 3770K 8 çekirdekli bir işlemci olmuş olsaydı inanın bugün yeni sistem almazdım.

Lakin 2060, FHD en yüksek ayarda 144 FPS verebilen bir kart. 3770K ile öyle bir performans beklememeniz gerekir. Evet %30 kullanabilir ama bunu 9. neslin %30'u ile karıştırmayın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 5 Şubat 2019; 10:41:41 >
  • Darboğaz yapmaz. Yapsa bile o sistemi bozup yeni sistem topladığında alacağın FPS artışı, 2070 alacağındaki FPS artışından az olur. High-end bir sistem toplanmak istenmiyorsa eldeki parçaları cacığı çıkana kadar kullanıp ekran kartına yatırım yapmak en mantıklı seçimdir.

İşlemciyi delidleyip güzel bir overclock en az 3 sene daha kullanırsınız o sistemi.
  • 1.15v ile 4.5 ghz muazzam i7 3770k icin, kesinlikle altin islemci dusmus arkadasa. Benimki 1.35v de ancak stabiliteyi yakaliyor 4.5 ghz icin o da bir ton ince ayarla 2400 mhz ram oldugu icin, vccio, vccsa, pll bir suru ayar ile bogusmustum. Bir de delid yapmak durumunda kaldim. Satacak olursa talip olurum o derece, 5 ghzyi zorlardim o islemci ile

Darbogaz konusuna gelirsek, 4.7-4.8 ghz bandinda 120hz de bile sorun olmaz ama altinda az bir sey performans kaybi olur o da bazi oyunlarda. Mesela Assasins Crees Odyssey gibi oyunlarda.. Kendisi ayni zamanda prime vs programlarin yakalayamadigi whea error cekirdek hatalarini yakalamakla meshur. Eskilerden Crysis 3 de iyi stabilite test oyunu. Ben gtx 1080 ile kullaniyorum islemciyi, 60hz panel oldugundan soruna rastlamadim. Yalniz minimum fps denen olay guncel islemcilere gore daha dusuk oluyor tabiiki. Mimari farki biraz da olsa kendini belli ediyor. 7 yasinda bir islemci icin durumu hala cok iyi, overclock ile 2-3 yil gideri var. 60-75 hz araliginda tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 13 Mart 2019; 12:47:24 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.