Şimdi Ara

İ3'ler oyunlarda nasıl 8350'leri geçebiliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kesinlikle ""kendi malını savunuyor"" tarzında ibareler kullanmayın. Ben bu güne kadar Sempron'dan P4'e , Phenom X4'den İ7'ye kadar çoğu işlemcileri kullandım (şahsi değil). Şuan C2Q kullanıyorum.

Her neyse çoğu oyun bench'lerine bakıyorum İ3 4150'nin Fx 8350'yi FPS farkı olarak geçtiğini görüyorum. Aklıma yatmadığı için sormak istedim. Biri 3,3 ghz dual-core , diğeri 4 ghz octa-core. Oyunun tüm çekirdekleri kullandığını düşünürsek 8350'nin daha çok fps vermesi gerekmez mi ? Tartışma çıkmadan mantıklı cevaplar verirseniz sevinirim.

4ever AMD
  • çoğu oyun en fazla 4 çekirdek kullanıyor veya yanıltıcı testler oluyor ben oyun konusunda testlere değilde kullanıcı yorumlarına bakılması taraftarıyım mesela dying lightta sanırım i3 i7yi geçiyordu gibi saçma tablolar oluşabiliyor bazı oyunlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıpkı i3 lerin i7 ve i5 leri bazı oyunlarda geçmesi gibi. Oyunlar zaten tüm çekirdekleri kullanmıyor. AMD' nin 8 çekirdeği hikaye 8 tane ufak tefek adam gibi düşün karşısında 4 tane iri yarı boksör şimdi bunlar kapışsa ne olacak 4 tane iri yarı boksör alacak işte olayın en temel hali bu. 8 çekirdek aktif kullanan 2-3 oyun var bak onlarda iyi performans gösteriyor. Onun haricinde tercih edilebilecek bir tarafı yok.

salt performans olarak cinebench testlerini alabilirsin merak ettiğin fx 8 vs i7-i5 falan koyabilirsin multi testlerde iyi sonuç verse de oyunlarda işler tam tersine dönüyor. Çünkü oyunlar en fazla 4 çekirdeğe göre optimize ediliyor. Bir tarafta ayı gibi 4 tane çekirdek diğer tarafta ufak tefek 4 çekirdek

Ekleme: Şunu da eklemek lazım AMD en son serisini fx 2.nesil ile yaptı o zaman karşısına alacağın işlemciler intel'in bu işlemcilere rakip sürdüğü dönemki işlemciler yani 2.nesil yanılmıyorsam sandy bridge

seri olarak karşılaştırmak daha makul olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResVR -- 30 Ocak 2015; 13:53:36 >

• oyun tek cekirdek destekliyorsa i3 gecer belki oc'li 3258 pentium bile gecebilir oyununa gore.cok cekirdek destekli oyunlarda oc'siz i5 4460 sanirim ve 4.8 4670k ve 4.7 ghz 8350 test etmisler gtx970 kartla ve bir fark yok aralarinda ama gicigina nerede tek cekirdege bindiren oyun test etselerdi 8350 yarilirdi sadece rome vardi 8350'nin yarildigi testte.bu video testten ben sunu cikariyorum oc'siz 4460 yetiyorsa 4670k alip deli oc yapmanin mantigi nedir?shadow of mordor mesela tek cekirdege bindiriyor ben gozumle gordum kuzenin 3570k ve 6850'de biraz dusuk ayar mis gibi oynanan oyunun 4.5 ghz 8320 ve 280x benim makinede kosarken takildigini ve msi afterburner ile tek cekirdege yuklendigini gosterdigini.bu demek degil ki i3 veya 3258 bazi oyunlarda geciyor diye gidip 970 980 filan takabilesin.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

tıpkı i3 lerin i7 ve i5 leri bazı oyunlarda geçmesi gibi. Oyunlar zaten tüm çekirdekleri kullanmıyor. AMD' nin 8 çekirdeği hikaye 8 tane ufak tefek adam gibi düşün karşısında 4 tane iri yarı boksör şimdi bunlar kapışsa ne olacak 4 tane iri yarı boksör alacak işte olayın en temel hali bu. 8 çekirdek aktif kullanan 2-3 oyun var bak onlarda iyi performans gösteriyor. Onun haricinde tercih edilebilecek bir tarafı yok.

salt performans olarak cinebench testlerini alabilirsin merak ettiğin fx 8 vs i7-i5 falan koyabilirsin multi testlerde iyi sonuç verse de oyunlarda işler tam tersine dönüyor. Çünkü oyunlar en fazla 4 çekirdeğe göre optimize ediliyor. Bir tarafta ayı gibi 4 tane çekirdek diğer tarafta ufak tefek 4 çekirdek

Ekleme: Şunu da eklemek lazım AMD en son serisini fx 2.nesil ile yaptı o zaman karşısına alacağın işlemciler intel'in bu işlemcilere rakip sürdüğü dönemki işlemciler yani 2.nesil yanılmıyorsam sandy bridge

seri olarak karşılaştırmak daha makul olur.

Gayet anlaşılır ve açıklayıcı olmuş teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Şu oyunlara 8 çekirdek desteği bi gelsin, siz o zaman görün 8350'yi. Dağıtacak ortalığı o kadar diyorum.

4ever AMD

forza amd diyorsun yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 30 Ocak 2015; 17:27:27 >

Şu oyunlara 8 çekirdek desteği bi gelsin, siz o zaman görün 8350'yi. Dağıtacak ortalığı o kadar diyorum.

4ever AMD

Bu laflara bayiliyorum ve cevabim genelde su olur
    Yav He He

Orijinalden alıntı: Rodello

2016'yı bekleyin, hayırlısıyla AMD Samsung ile birlikte "Zen" mimarisini getiriyor. Umarım bekleneni alırız ve bu fanboyluk sona erer artık

Ne diyelim Allah Lisa Su bacımıza kolaylıklar versin.

Orijinalden alıntı: Umut Mert Bey

quote:

2016'yı bekleyin, hayırlısıyla AMD Samsung ile birlikte "Zen" mimarisini getiriyor. Umarım bekleneni alırız ve bu fanboyluk sona erer artık

Ne diyelim Allah Lisa Su bacımıza kolaylıklar versin.

• quote:

İşin içine bir de çöpsung girdiyse iyice moka döner işlemciler. Adamlar daha telefon kasası üretemiyor bir de işlemciye mi el uzatacaklar De get samsung.

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

İşin içine bir de çöpsung girdiyse iyice moka döner işlemciler. Adamlar daha telefon kasası üretemiyor bir de işlemciye mi el uzatacaklar De get samsung.

İ3'ler oyunlarda nasıl 8350'leri geçebiliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: creative13

çoğu oyun en fazla 4 çekirdek kullanıyor veya yanıltıcı testler oluyor ben oyun konusunda testlere değilde kullanıcı yorumlarına bakılması taraftarıyım mesela dying lightta sanırım i3 i7yi geçiyordu gibi saçma tablolar oluşabiliyor bazı oyunlarda

hocam o dedigin testteki durum mimari ile alakali geciyor dedigin i3-4330, i7 ise 2700. o oyun sadece intel nvidia ikilisine calismis ama intelde de ozellikle haswell mimarisinin üstüne oynamis.insallah amd üst segmentte intelle kapismak icin 2016da zen mimarili cpulari cikarir yoksa bu intel bizi fena öpecek.
    i5-4690,asus z97-ar(serviste), asus h81-gamer,sapphire vapor-x 280x,kingston hyperx 8gb(4x2) 1600mhz ddr3,samsung 840 evo 120gb,seagate barracuda 500gb,corsair 400r,corsair cx750,zalman cnps11x,aoc i2269vw
  • quote:

4ever AMD

Oyunların 8 çekirdekten güç aldığını gören intel, şok bir kararla işlemcilerindeki çekirdek sayılarını 1're düşürdü. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 30 Ocak 2015; 18:48:14 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sefalete mahkum olmanın memleketin kaderi olduğuna inanmışcasına ve bunu kabul etmişcesine memleketin meselelerine vatandaşlarının ihtiyaclarına medeni ve ileri bir bir hayata kavuşmanın icaplarına nasıl omuz silkelercesine lakayit kalındıgını görüp yaşamış olan bir memlekettir türkiye Adnan Menderes
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.