Şimdi Ara

İ3'ler oyunlarda nasıl 8350'leri geçebiliyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunların 4 çekirdek kullanıyor olmasından banane ? bu benim mi sorunum ? sırf kendimi "ileride 8 çekirdek kullanacak oyunlar olum" diye pofpoflamak için mi fx8350 satın alacagım ? FX6300 6 çekirdek. kurun bir battfeidl 4 kullanılmayan çekirdek var mı bakalım ? kime hikaye okuyorsunuz siz ya ? FX6300 FX4300 FX8350 herhangi bir oyunda yani son oyunları bu işlemcilerde çalıştırdıgınız zaman tüm çekirdekler aktif bir şekilde çalışıyor. park çekirdek yok yani. Zaten aynı fps yi verse bile insanlar neden amd satın alsınlar ki ? NM teknolojisi eski, güç tüketimi fazla, stok fanları sesli, vaad edilen güç degerleri tam bir masal. Fiyat desen f\p felan değil. Overlock yapmadan zaten iyice ölüyor bu amd işlemcileri. Birde sogutucu parası çıkıyor ortaya. Her FX serisi işlemciyi her am3+ anakrtta kullanamıyorsun. İnsanların satın alması için bir sebep yok ki. Tek tük 10 tane program açan mühendislik işlemleri için onlarda parayı basıp i7 satın alıyorlar zaten.

Bu piyasada eger intel gerçek anlamda 8 çekirdekli bir işlemci üretmiyorsa ihtiyaç yok demektir. Adamlarda mimari yok ki. AMD çekirdekleri aptal çünkü. Kafaları çalışmıyor. Kafalarına vura vura (overlock) bir yere geliyorlar. İntelin çekirdekleri akıllı. Eğitimli kültürlü. AMD anca bizim işlemcimiz 10 çekirdek 6ghz yazar. Sonra oyun testleri bir gelir POFFFF olur gider.Her iki markanında alınası ürünleri var kesinlikle. Mesela AMD nin APU A8 serisi alınabilir.

AMD den bir yol olmaz. Ki ben kendimde AMD kullanıyorum. AMD dogru düzgün üretim yapacak. Önce su nm leri düşürecek. Bununla beraber güç tüketimi ısı degerleri gibi şeylerde düşecek. Stok fanları kaliteli koyacak. Ve en önemlisi yazanı verecek bize. Bu şey gibi bir araba satın alırken şehir için ortalama yakıt tüketimi 4 litre yazar. Satın alırsınız 7 litre altına düşmez. AMD işlemci piyasasından çekilsin bu senede zarar etmiş zaten. Gitsin ekran kartı üretsin. Ciddiyim bak. Bugün işlemcide intel gerçekten bir numara. Keşke AMD ortaya iyi şeyler çıkarsada satın alsak. Birde şu amd fanboyları yok mu f\p diye millete FX6300 aldırdılar aylardır i3 serisi 40 tl daha pahalıydı halbuki gerçi onuda anakart açıgı ile kapatıyordu. Yani AMD nin ele gelir birşeyi olsada desteklesem yok anasını satıyım yok. İntel G3258 piyasaya bir soktu yıllardır hiçbir amd işlemcisinin günlük kullanım şartlarında yakalayamadıgı overlock degerlerini yakaladı. 3.2 den 4.4 GHZ. Valla bravo. Bugün aynı fiyatta böylesine overlock olan bir rakip amd var mı yok. Güya amd overlock şampiyonu. Dogru acayip soguk gazlar verilerek 8ghz felan görülüyor ama bunun bana bir faydası yok. Ben stok işlemci ile ne alabiliyorum ona bakarım. Gidip adam akıllı samsungla anlaşmaya otursa samsung hertürlü destegi verir amd ye. 14nm de üretim yapmazlarsa ben birşey bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

oyunların 4 çekirdek kullanıyor olmasından banane ? bu benim mi sorunum ? sırf kendimi "ileride 8 çekirdek kullanacak oyunlar olum" diye pofpoflamak için mi fx8350 satın alacagım ? FX6300 6 çekirdek. kurun bir battfeidl 4 kullanılmayan çekirdek var mı bakalım ? kime hikaye okuyorsunuz siz ya ? FX6300 FX4300 FX8350 herhangi bir oyunda yani son oyunları bu işlemcilerde çalıştırdıgınız zaman tüm çekirdekler aktif bir şekilde çalışıyor. park çekirdek yok yani. Zaten aynı fps yi verse bile insanlar neden amd satın alsınlar ki ? NM teknolojisi eski, güç tüketimi fazla, stok fanları sesli, vaad edilen güç degerleri tam bir masal. Fiyat desen f\p felan değil. Overlock yapmadan zaten iyice ölüyor bu amd işlemcileri. Birde sogutucu parası çıkıyor ortaya. Her FX serisi işlemciyi her am3+ anakrtta kullanamıyorsun. İnsanların satın alması için bir sebep yok ki. Tek tük 10 tane program açan mühendislik işlemleri için onlarda parayı basıp i7 satın alıyorlar zaten.

Bu piyasada eger intel gerçek anlamda 8 çekirdekli bir işlemci üretmiyorsa ihtiyaç yok demektir. Adamlarda mimari yok ki. AMD çekirdekleri aptal çünkü. Kafaları çalışmıyor. Kafalarına vura vura (overlock) bir yere geliyorlar. İntelin çekirdekleri akıllı. Eğitimli kültürlü. AMD anca bizim işlemcimiz 10 çekirdek 6ghz yazar. Sonra oyun testleri bir gelir POFFFF olur gider.Her iki markanında alınası ürünleri var kesinlikle. Mesela AMD nin APU A8 serisi alınabilir.

AMD den bir yol olmaz. Ki ben kendimde AMD kullanıyorum. AMD dogru düzgün üretim yapacak. Önce su nm leri düşürecek. Bununla beraber güç tüketimi ısı degerleri gibi şeylerde düşecek. Stok fanları kaliteli koyacak. Ve en önemlisi yazanı verecek bize. Bu şey gibi bir araba satın alırken şehir için ortalama yakıt tüketimi 4 litre yazar. Satın alırsınız 7 litre altına düşmez. AMD işlemci piyasasından çekilsin bu senede zarar etmiş zaten. Gitsin ekran kartı üretsin. Ciddiyim bak. Bugün işlemcide intel gerçekten bir numara. Keşke AMD ortaya iyi şeyler çıkarsada satın alsak. Birde şu amd fanboyları yok mu f\p diye millete FX6300 aldırdılar aylardır i3 serisi 40 tl daha pahalıydı halbuki gerçi onuda anakart açıgı ile kapatıyordu. Yani AMD nin ele gelir birşeyi olsada desteklesem yok anasını satıyım yok. İntel G3258 piyasaya bir soktu yıllardır hiçbir amd işlemcisinin günlük kullanım şartlarında yakalayamadıgı overlock degerlerini yakaladı. 3.2 den 4.4 GHZ. Valla bravo. Bugün aynı fiyatta böylesine overlock olan bir rakip amd var mı yok. Güya amd overlock şampiyonu. Dogru acayip soguk gazlar verilerek 8ghz felan görülüyor ama bunun bana bir faydası yok. Ben stok işlemci ile ne alabiliyorum ona bakarım. Gidip adam akıllı samsungla anlaşmaya otursa samsung hertürlü destegi verir amd ye. 14nm de üretim yapmazlarsa ben birşey bilmiyorum.

İntel 8 çekirdekli işlemci üretti.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Şu oyunlara 8 çekirdek desteği bi gelsin, siz o zaman görün 8350'yi. Dağıtacak ortalığı o kadar diyorum.

4ever AMD

abi karakterin şakacı bir yapıda olduğundan ironi yaptığını düşünüyorum.

ama değilse var ya sana kocaman EPIC FAIL!
  • Bende şahsi fikrimi belirteyim oyun sistemi için i3 ve pentium g3258 zımbırtısını önerenlere tam anlamıyla gıcık oluyorum.Bakın ben intel düşmanı falan değilim.İntel her zaman 1 değil 2 adım önde evet bu bir gerçek.Fakat artık oyunlar 2 çekirdek işlemcide çalışmamaya başladılar hatta bunun için ayrıca crackler çıkmaya başladı yakında 2 çekirdekler tamamen tarih olacak.Bazıları hangi akla hizmet oyun için pc toplayacaklara bunları önerir anlamış değilim.Adam hevesle pc toplayacak 4-5 sene oyun oynayacak ve bazıları böyle kullanıcılara g3258 öneriyor.Yazık günah.İntel g3258 pentiumun 20.yılına özel çıkmış çarpan kilidi açık tamamen fantastik bir işlemcidir.Kötü bir işlemci değildir ama 1-2 sene sonra oyun için tam bir çöp olacaktır.Aynı şekilde i3lerde öyle.Ben param olmadığı için gittim oyun için AMD topladım eğer param olsaydı gider i5 4690k alırdım.Ama sistemimden memnunum şu an her oyunu ultrada oynuyorum,i5 alsamda ultrada oynayacaktım ama daha az enerji tüketerek ve daha az ısı üreterek.İşin özü lütfen kullanıcıların isteğine göre işlemci önerisi yapın.
    İşlemci: AMD Ryzen7 5700X / Anakart: ASUS TUF B450 PLUS GAMING / Bellek: GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV DDR4 3600MHz CL18 / Soğutucu: COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2 RGB / Ekran Kartı: MSI GEFORCE RTX 3060 Ti GAMING X TRIO 8GB 8GD6X 256Bit / SSD: XIOXIA 1TB Exceria G2 / Sabit Disk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda / Güç Kaynağı: THERMALTAKE TOUGHPOWER GF 750W 80PLUS GOLD FULL MODÜLER / DVD Yazıcı: SAMSUNG SH-224DB/RSBS 24X ± DOUBLE LAYER / Kasa: EVEREST RAMPAGE STORM W5 Monitör: ASUS 27" VG279QL1A 1Ms 165Hz DP HDMI FullHD FreeSync/G-Sync IPS Klavye: Logitech G710 Mouse: A4 Tech Bloody V7MA Kulaklık: RAZER BLACKSHARK V2+USB SOUND CARD

• tamamen haklısın ama ısı konusuna katılamam i5 4690 gibi bir işlemci ryse son of rome gibi bir oyunda 70 derecelere çıkıyor loki 2 ile ayrıca prime 95te 80leri görüyor ama 8350 stok fanla prime 95te 67-70in üstüne çıkmıyor şuan 412s ile kullanıyorum ve 42 derece prime 95te
  • sımdıkı en iyi oyun 4 cekirdek bilemedin 6 cekirdek 6 ay sonra 8 cekirdek veya cok cekirdek gerektiren oyunlar cıktıgında ozamn nerden aldm inteli gibi üyeler baslar yazmaya smdıkı zamanı dusunerek alin intel zımbırtısını bakın dalganiza .

Mobil oyunların genelde önce ios için çıkma sebebi gibi aynen. Apple istiyor geliştiriciler tamam diyor.

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Şu oyunlara 8 çekirdek desteği bi gelsin, siz o zaman görün 8350'yi. Dağıtacak ortalığı o kadar diyorum.

4ever AMD

Peki zeki mürende bizi görecekmi

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Gercekten su laflara inanan var yok 8 cekirdek destegi gelecekmiste yok şuymuşta yok buymuşta fx 6300 de fx 8350 de çöptür aksini iddia eden sıkıntılıdır amd nin cidden yeni bir atilim yapmasi lazim,ayrica en az 5 sene 2 cekirdek destekli oyunlar görürüz bunu tahmin etmek zor degil biraz beyinle her şey hallolur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

Orijinalden alıntı: Rodello

2016'yı bekleyin, hayırlısıyla AMD Samsung ile birlikte "Zen" mimarisini getiriyor. Umarım bekleneni alırız ve bu fanboyluk sona erer artık

İşin içine bir de çöpsung girdiyse iyice moka döner işlemciler. Adamlar daha telefon kasası üretemiyor bir de işlemciye mi el uzatacaklar De get samsung.

Iphone'da kullanilan islemcileri bile samsung üretiyor fanboy arkadaşım

AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

quote:

2016'yı bekleyin, hayırlısıyla AMD Samsung ile birlikte "Zen" mimarisini getiriyor. Umarım bekleneni alırız ve bu fanboyluk sona erer artık

İşin içine bir de çöpsung girdiyse iyice moka döner işlemciler. Adamlar daha telefon kasası üretemiyor bir de işlemciye mi el uzatacaklar De get samsung.

Kanıt-Kaynak ?

• Kimin ne kullandığı ne yaptığı ne aldığı konusunda bu kadar sıkıntı yaratılan başka bir toplum başka yerde yoktur belki milattan önce vardı kabileler arasında...

quote:

quote:

quote:

Kanıt-Kaynak ?

http://m.teknolojioku.com/haber/applein-iphone-7de-kullanacagi-a9-islemcisini-samsung-uretecek-22208.html

http://m.donanimhaber.com/haberler/Applein-A7-islemcisi-Samsung-tarafindan-uretiliyor.htm

bunlarda yetersiz gelirse iphone da kullanilan islemcilerin vikipedi sayfasina gir ve uretici kisminda ne yaziyor bi bak, Allah kimseyi cahillikle sınamasın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahya Yahya -- 2 Şubat 2015; 13:02:11 >
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanıt-Kaynak ?

http://m.teknolojioku.com/haber/applein-iphone-7de-kullanacagi-a9-islemcisini-samsung-uretecek-22208.html

http://m.donanimhaber.com/haberler/Applein-A7-islemcisi-Samsung-tarafindan-uretiliyor.htm

bunlarda yetersiz gelirse iphone da kullanilan islemcilerin vikipedi sayfasina gir ve uretici kisminda ne yaziyor bi bak, Allah kimseyi cahillikle sınamasın!

Yanlız tasarım APPLE'a ait dikkat ettiyseniz. Yani ben mimarım çizerim ama işçiler apartmanı yaparlar bunun gibi bir şey Önce anlayın ondan sonra da sözlerinize dikkat edin lütfen.

• AMD FX mimarisinde, örneğin FX-8350 gerçek anlamda 8 çekirdeğe sahip bir model değil. AMD işlemciye gerçek 8 çekirdek yerine 4 adet modül yerleştirilmiş. Modüllerin her biri Hyper Threading'e benzer bir mantıkla çalışıyor, toplam 4 tane modül ve her birinin içinde 2'şerden 8 adet birim var. İşletim sistemi 8 mantıksal işlemci çekirdeği görmesine rağmen, komutları 4 adet çekirdek yerine getiriyor. Gerçekte ise elde edilen performans, sanallaştırılan çekirdekler sayesinde üst düzey bir kazanç sağlamıyor.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

AMD FX mimarisinde, örneğin FX-8350 gerçek anlamda 8 çekirdeğe sahip bir model değil. AMD işlemciye gerçek 8 çekirdek yerine 4 adet modül yerleştirilmiş. Modüllerin her biri Hyper Threading'e benzer bir mantıkla çalışıyor, toplam 4 tane modül ve her birinin içinde 2'şerden 8 adet birim var. İşletim sistemi 8 mantıksal işlemci çekirdeği görmesine rağmen, komutları 4 adet çekirdek yerine getiriyor. Gerçekte ise elde edilen performans, sanallaştırılan çekirdekler sayesinde üst düzey bir kazanç sağlamıyor.

Hocam o zaman HT derlerdi adamlar bastıra bastıra Octa-Core diyor işlemcilere. O modülller 1:4 + 1:4 olmasın ?

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanıt-Kaynak ?

Yanlız tasarım APPLE'a ait dikkat ettiyseniz. Yani ben mimarım çizerim ama işçiler apartmanı yaparlar bunun gibi bir şey Önce anlayın ondan sonra da sözlerinize dikkat edin lütfen.

Ben size samsung tasarlıyor demedim uretiyor dedim kanit goster dediniz gosterdim, exynos çipsetini arastirmanizi tavsiye ederim suan piyasadaki en sağlam cipsettir exynos 7 tasarımı uretimi samsung a ait

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.