Şimdi Ara

HYUNDAİLERİN BEYGİR GÜCÜ GERÇEKMİ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
9.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabam.com 'un değerleri daha gerçekçi çünkü onlar dediğiniz gibi günlük koşullara yakın koşullarda deniyor.

Çünkü siz arabayı sıfır eğilimli ve rüzgarsız yolda kullanıyormusunuz.Sizin tabirinizle içerde kullanmıyorsunuz dolayısıyla fabrika verileri pek sağlıklı değil.

He fabrika verileri tek gerçek diyorsanız, 0-100 ü 11.5 sn olan eralar nasıl 10 sn altında 0-100 görüyor bu da bi muamma.

Yazdıklarınızın sonun 3 tane ünlem koyduğunuz zaman daha fazla ikna edici olmuyorsunuz bunu da belirtiyim.

aracı birinci vitese takıyorsun gazı köklüyorsun, iki derken üçe atıyorsun gazı köklüyorsun 10. saniyede veya altında araç kesin 100km görür.

tartışmaya gerek yok. ama siz yavaş davranırsanız 20 saniyede bile göremezsiniz.. 70 hp lik puntoya göre era gül yaprağı be..

Valla şu forumda tartışmaktan sıkılmayacağım tek kişisiniz.Kişisel saldırınız hiç yok hem geyik hem bilgi

Bu arada 70 bg lık punto tabıkı yaklaşamaz bile.Zaten yazdğım hiçbirşeyde öyle saçma bi savunmam yok

bu arada trafik şartlarına dikkat edin aman haa.. her yolda böyle hareketlerden sakının..

Orjinalden alıntı: cygor06

sen gerçekten ne dediğinin farkındamısın grand e punto hakkında bu söylediklerinibaşka yerde söyleme sana katıla katıla gülerler grand e punto güvenlik bakımından euro n-cap testlerinden 5 yıldız aldı artı senin o filo aracı dediğin araçta görev yapan multi-jet motor ödül aldı sen uyumaya devam et dur daha bitmedi lineada avrupada altın direksiyon ödülü aldı hyundainin hangi modeli euro n-capden 5 yıldız almış göster bana böyle yalan dolan haberlerle insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen!
    quote:

Orjinalden alıntı: AO

Dostum ben güvenlik ile ilgili bir şey yazdımmı veya fiat-hyundai kıyaslaması yaptımmı ne demek istediğni ödülleri felan niye karıştırdığını bunun filo satışları ile ne alakası olduğunu anlamadım şimdi.
    Dünya üzerinde Ödül verilecek bir motor varsa o da toyota motorlarıdır. Sen şimdi çıkıpta değildir dersen hakkaten hiç konuşmuyorum ve sen haklısın diyorum madem fiat ödül almış yapacak bir şey yok en iyi motorları fiat'ın yaptığını kabullenip oturacağız.

• Elbetteki gaza yüklendiğinizde Era da 10 sn de yüze çıkmanız mucize bir durum değildir tamamen doğal bir olaydır. Zaten 1.5 CRDi aracımda bir anlık kızgınlıkla 2. viteste gaza yüklendiğimde hızım anında 80-90 arasına geldi.3. Vitesi varın siz düşünün. Belkide 10 saniye bile almaz denemek lazım.Denemeyene, kullanmayana masal hikaye gibi gelebilir.Merak eden denesin.1.5 CRDi motor era yı gaza yüklenildiğinde psikopata bağlıyor...
  • arabam com gibi sitelerin bu gibi testlerde resmi ve hukuki sorumlulukları olduğunu sanmıyorum ama üretici firmaların mutlaka vardır diye düşünüyorum!yoksa o değerleri oraya yazmaya cesaret edemezler!arabam com'mu ciddidir hyundai gibi türkiyede kocaman fabrikası olan bir firmanın internet sitesimi?istersen bunuda ayrıca tartışma konusu yapalım DH'de!bakalım insanlar ne diyecek!
    Ayrıca noktalama işaretlerine fazla kafanı takma herkes inanmak istediğine inanır ikna amacım yok zaten sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz o kadar!
    (siz saymadan yazıyım bu yazımda da; 4ünlem 1soru işareti kullandım)

quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Arabam.com 'un değerleri daha gerçekçi çünkü onlar dediğiniz gibi günlük koşullara yakın koşullarda deniyor.

Çünkü siz arabayı sıfır eğilimli ve rüzgarsız yolda kullanıyormusunuz.Sizin tabirinizle içerde kullanmıyorsunuz dolayısıyla fabrika verileri pek sağlıklı değil.

He fabrika verileri tek gerçek diyorsanız, 0-100 ü 11.5 sn olan eralar nasıl 10 sn altında 0-100 görüyor bu da bi muamma.

Yazdıklarınızın sonun 3 tane ünlem koyduğunuz zaman daha fazla ikna edici olmuyorsunuz bunu da belirtiyim.

• Tamam herşey güzelde biriniz 10 sn diyorsunuz biriniz site diyorsunuz.Ben anlayamıyorum.

Sitede era 11.5 sn hızlanıyor diyor,o zaman bu işi profesyonelce yapanlardan daha iyi biliyorsunuz.

Dh de tartışma konusunuda şimdi açıyorum.
  • işi profesyonel yapanlar matrix'i 16sn.'de 100'e çıkarıyorlarsa bu işi bıraksınlar masa başı çalışsınlar gerçektende!!
    konuyu hyundai altındamı açtın?bulamadım!
    quote:

Tamam herşey güzelde biriniz 10 sn diyorsunuz biriniz site diyorsunuz.Ben anlayamıyorum.

Sitede era 11.5 sn hızlanıyor diyor,o zaman bu işi profesyonelce yapanlardan daha iyi biliyorsunuz.

Dh de tartışma konusunuda şimdi açıyorum.

Orjinalden alıntı: nouma35

dizel era eğer 10sn altında 0-100 yapıyorsa ki muhteşem bir performanstır,benzinli araba alınmaz bundan sonra..

Era'nın 0-100 ü resmi sitede 11.5 buna ne diyeceksiniz?Bana bunu açıklayın arada sıkışıp kalıyorum.

Ben 163 bg 3.20 d ile 8.5 sanıye diyorum siz bana 110 bg arabaya 10 sn altı diyorsunuz bi yerde yanlışlık var.

quote:

dizel era eğer 10sn altında 0-100 yapıyorsa ki muhteşem bir performanstır,benzinli araba alınmaz bundan sonra..

Era'nın 0-100 ü resmi sitede 11.5 buna ne diyeceksiniz?Bana bunu açıklayın arada sıkışıp kalıyorum.

Ben 163 bg 3.20 d ile 8.5 sanıye diyorum siz bana 110 bg arabaya 10 sn altı diyorsunuz bi yerde yanlışlık var.

Şimdi mantıken bi yerde bmw motoru,163 bg arkadan itiş,tiptronic.

Karşılaştırma bile komik ama 8-9 sn diyorlar tepem atıyor,Aynı araba sadece marka kia nasıl gidiyor biliyorum.İdda ediliyor benim itirazım buna.
  • Bence düz, eğimsiz bir yolda rüzgarsız ortamda 10 sn de 0-100 hiçte şaşılacak bir durum değil bence.Yukarıda da söylediğim gibi birinci vites kısa. Fakat 2. viteste gaza biraz yüklendiğinizde koltuğa yapışıp 80-90 km leri görmeniz hiçte zor değil.3. Viteste de keza 2. vitesteki gibi hızlanıyor. 240 nm tork az değil.Bunu birde 1800-2000 devirde veren motor sürücüyü koltuğa yapıştırıyor.Bu motor bu araca biraz fazla güçlü kalmış
    Fakat 10 sn altı dedinizmi bence bu biraz değil epeyce abartı olur.8-9 sn de 0-100 Era da mümkün değildir...Bunu era ile yapabilen varsa aramızda bu büyük bir yetenektir bu forum sayfalarında harcanıyor derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raven1974 -- 4 Mayıs 2008; 23:59:27 >

• Motor kesinlikle kasaya büyük.Ona katılıyorum.Çünkü Rio'da bastı mı gidiyo ama hem savrulma hemde durma problemleri çok fazla.

Eğimsiz derken yapılan testler yanılmıyorsam rüzgar ve eğimin olmadığı yada cok az olduğu yerde yapılıyor.

Benim araçları kötüleğim yok bunu üstüne basarak tekrarlıyorum,Hyundai kullanıcıları beni yanlış anlamasın.

ama ben şunu anlamıyorum,benim kullandığım ve denemesini yaptığım aracın 215km/hızı göremeyeceğini nasıl iddaa edebiliyorlar.???

"son 175 gözüküyor" demişsiniz!peki yani bu araba 175 i geçmezmi demek istiyorsunuz?

ayrıca 0-100 değeri,fabrikanın verdiği değer ile değişkenlik gösterir.era için verilen değer 11,5 saniyedir.fakat bu 8-9 sn (10 sn altında)değerlerini görmek zordur anlamına gelmez.
    ayrıca era şehir dışı tüketim fab.verisi 4,4lt/100 km dir.fakat 4,0lt/100km değerlerini görmek çokta zor değildir.bizzat uzun yolda bu değeri yakaladım.

başka bir örnekle transpoter 130bg lik için fabrikanın verdiği maximum hız 168'dir.şehir içi tüketim 7,4 lt/100 km dir.
    fakat şehir içi tüketimi 11 lt/100 km yi geçmektedir ve bu araçla ibreyi patlatan çok kişi gördüm.

burdan şu sonucu çıkartabiliriz.fabrikanın verdiği her veri harfiyen doğrudur diye bişey yoktur....

ayrıca,arabam.com testlerine pek güvenmemenizi öneririm.bu her marka için geçerli.bakarsanız,test tüketimi yazan yere çoğu zaman fabrika verisi koyarlar son hız yazan yerede aynı şekilde.(test ederken hiçmi sapma olmuyor?)yani bence onların yaptığı testin hiç bir anlamı yok.

"Yani sizin gibi tek accent kullanmadık kullanmıyorumda"bir insana bunu söylemeniz için ilk önce onu tanımanız lazım!!!

bu tartışmada burda sona ersin.çünkü birbirimizi tanımadığımız halde,anlamsızca kelimeler sarfediliyor.sizin yukarda yazıdğınız cümle gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: raven1974

Elbetteki gaza yüklendiğinizde Era da 10 sn de yüze çıkmanız mucize bir durum değildir tamamen doğal bir olaydır. Zaten 1.5 CRDi aracımda bir anlık kızgınlıkla 2. viteste gaza yüklendiğimde hızım anında 80-90 arasına geldi.3. Vitesi varın siz düşünün. Belkide 10 saniye bile almaz denemek lazım.Denemeyene, kullanmayana masal hikaye gibi gelebilir.Merak eden denesin.1.5 CRDi motor era yı gaza yüklenildiğinde psikopata bağlıyor...

işte 1,5 crdi 110 hp motorun genel tanımı budur.

• Ben bu konuyu çözemiyorum hocam.Neden derseniz bir arkadaş fabrika verisi kesinlikle doğrudur diyor,siz değildir diyorsunuz ki ben de değildir diyorum fakat sizin söylediğiniz değerler uçuk değerler diyorum.

2.olarak asla ve asla size karşı bi hakaret yada başka birşey le böyle birşey yazmadım çünkü mizacıma terstir.Orda anlatmak istediğim Rioda tamamen aynı araç ve sürekli üzerinde olduğum araçlardan birisi.Yani tepkileri ne yapıp ne yapmayacağını çok iyi biliyorum.

Yinede yanlış anlaşıldığım için özür dilerim.

Şimdi konumuza dönelim.Rio ile 195 i ne yaparsak yapalım normal şartlarda geçemedik.Zaten buda bence doğal.

Ayrıca 8-9 dediğiniz değeri ben 3.20 d ile alıyorum.Sizin o araçla almanız çok zor.Bunu isterseniz trafiğe kapalı bi alanda birgün deneriz.Hangi şartlarda isterseniz.

Sabahtan beri anlatmak istediğim konu bu.Siz 8*9 sn diyorsanız benim bmw ile 6 snleri görmem gerekir.Buda şu an için imkansız.

• aynen öyle kardeş.

quote:

Sürekli 10 sn altı falan filan.Bmw daha iyi bi motora mı sahip bu araba nasıl oluyor bu iş.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.