Şimdi Ara

HYUNDAİLERİN BEYGİR GÜCÜ GERÇEKMİ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
9.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu soruya aslinda en iyi cevap Autoshow dergisinin 115lik dizel i30 testinde.

Arabayi 10.000 bakimina sokmadan dinamoda beygirini olcuyorlar, 120 çıkıyor. Hemde bakima girmemis haliyle. İsteyen açıp bakabilir...
  • ya konuyla alakası yok tam olarak ama... şu an hatırlamıyorum hangi dergiydi ama şunu aynen okuduğuma eminim... İ30 un ilk çıktığı zaman yapılan ilk testlerdendi... Yzan cümle aynen şuydu: Avrupalı otomobilciler motor konusunda Hyundai'yi örnek almalı... yorum yok...

2006 Hyundai Elantra 1.6 GLS Ay Grisi

• Niçin çıkarır sana söyleyim ben atıp tutmam marka fantiği bir insanda değilim. Bak kardeşim leylek gibi dediğin aracı üreten fiat aynı zamanda ferrariyi, afa romeoyu, masseratiyi, lanciayı, ivecoyuda, nev hollandıda üretir. Bunun için fiat boş bir marka değildir. Fiat marka araçların vw, opel ford gibi pretsij yapmamasının en büyük sebebi gerçek anlamda halkın ihtiyacını isteklerine uygun oalbilecek en iyi fiyat performans otomobilleri üretmesinden veya başka deyişle halk otomobili sıfatına uygun araçlar çıkarma politikasındandır.

İşte bunun için fiat motor konusnda uzmanlaşmış bir firmadır. Bunun için tasarım konusunda rakiplerinin hiç bir zaman erişemiyeciği tasarımları yapmış bir firmadır. Bunun için ilklerin firmasıdır. Bunun için rakipleri fiattan teknoloji dilenir, motor dilenir. Bunun için çok güçlü rakipleri fiata diş geçiremez.

Bu arada bilgi önemlidr ama daha önemlisi onu nasıl kullandığındır. Ne mutluki bilmeden konuşan insanları bilgilendiriyorum.

Valla yukarıdaki yazı gerçekten garip ve hatalı bir değerlendirme olmuş. Bir kaç yanlışı düzeltmek isterim

1-Fiat'ın motor konusunda uzman olduğunu nereden çıkartıyorsunuz anlamadım çünkü motor konusunda şu anda Japonların önünde olan kimse yok. Uzun ömür ve litre başına düşen güç yakıt ekonomisi bazında Honda ve Toyota liderdir bunu bütün dünya bilir. Fiat'ın çok yakan az kaçan deli gibi bağırdığı için hızlı gittiği sanılan hantal motorları nedeni ile GM ile anlaşarak opel motorlarını kullanmışlardır.

2-Fiat auto firması üst üste 5 yıl neredeyse 0 kar etmiştir ve bir ara firmanın iflası veya tamamen GM devri istenmiş fakat italyan hükümetininde yardımları sendikaların ayaklanması ile 2001 yılında GM ile yapılan devir anlaşması iptal edilmiştir ve ailenin bazı iştirakleri satması ile düzlüğe çıkarılmaya çalışılmıştır kaldıki hala düzlüğe çıkmışta değildir.

3-Ferrari maserati vs. firmalar fiat auto nın değil fiat holding in iştirak ile kurulmuş firmalardır ve mühendisleride fabrikalarıda farklıdır. (Linea kullananların havası kendini ferraride zannetmelerinden herhalde)

4-Fiat motor teknolojileri konusunda kendisi bir şey yaratmamıştır ama almanların geliştirdiği (Opel) Mjet leri ilk kullanan olmuştur.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogunmas

............
    Niçin çıkarır sana söyleyim ben atıp tutmam marka fantiği bir insanda değilim. Bak kardeşim leylek gibi dediğin aracı üreten fiat aynı zamanda ferrariyi, afa romeoyu, masseratiyi, lanciayı, ivecoyuda, nev hollandıda üretir. Bunun için fiat boş bir marka değildir. Fiat marka araçların vw, opel ford gibi pretsij yapmamasının en büyük sebebi gerçek anlamda halkın ihtiyacını isteklerine uygun oalbilecek en iyi fiyat performans otomobilleri üretmesinden veya başka deyişle halk otomobili sıfatına uygun araçlar çıkarma politikasındandır.

İşte bunun için fiat motor konusnda uzmanlaşmış bir firmadır........
    ..... Ne mutluki bilmeden konuşan insanları bilgilendiriyorum. ......

Değerli dostum,
    İyi güzel yazmışsın, otomativ teknolojiside yakından takip ettiğin az çok belli oluyor,
    Ancak şunu atlıyorsun, Dünyada taklit konusunda uzman olan (çinlileri saymıyorum) 1. millet İtallanlardır.

Gelelim otomativ sektörüne.
    Fiat italyan sermayesinden vaçgeçmemek ile birliktehttp://www.tumgazeteler.com/?a=793728 belli ortaklıklar yapmış bir firmadır.
    Bu ortaklık sonucunda fiat ve GM ortak geliştirdiği yeni nesil bir dizel teknolojisi (common rail diesel injection) üretmişler. Diğer markaların motorları aşağıdadır.

fiat ::::: multijet
    opel::::::: cdti
    ford:::::.:: tdci
    peugeot:::: hdi
    hyundai::: crdi
    renault:::::: dci
    mercedes::: cdi

General motor (GM)+ fiat ortaklığınca bulunan common rail teknolojisi fiat a maledilmiş.
    Ancak garipsediğim bir konu var Common rail teknolojisini 1997 yılında bosh bulmuş.

http://www.kurumsalhaberler.com/bosch/bultenler/bosch10-yildir-dizel-araclari-common-rail-sistemi-ile-donatiyor..

2000 yılında bir ortaklık oluyor ve common rail fiat a maloluyor.

Şu anda common rail teknolojisini kullanmayan tek firma WV miş.

Ancak değerli dostum malesef fiat ın teknoloji ürettiğini savunuyorsunuz.
    Lütfen, markalara bağlı kalmak yanlıştır. Her markanın bir zaafı bulunur buna hyundai de dahil.
    Güvenlik kıyaslamasına gelince
    http://www.channel4.com/4car/road-tests/archive.jsp?letters=Fiat&x=9&y=7
    link te avrupada tum otoların teknik ,guvenlik,luks,sürüş guvenliği ni yıldızlayan bir site .
    Incelemekte fayda var.
    saygılar.

Ogunmas@
    1.) Common rail teknolojisini bulan 1989 yılında fiattır. Geliştirmesini ve seri üretimini lisansalyarak boscha vermiştir. Bu sayede diğer markalar bu teknolojiden faydalanabilmiştir. Hem sana garip gelmiyormum 2000 yılında bir ortaklıkla fiata geçmiştir denmesi. Başka birinin bulduğu teknoloji o firma batsa bile onda kalır. Kullanım hakları başkasına geçer ancak.

2.) Fiat hem dizel hem benzinli motorda çok iyi bir firmadır. Bak şimdi diyorsunki genaral motorla ortak geliştirdiler yanlış. Ortak geliştirilmedi, genaral motorla ortak oldular aynı fabrikada beraber motor ürettiler ama geliştirmesi ve lisans hakları fiatındır. Ama gm da belirli bir süre için bu motoru kullanabilir. Bu motor ödül aldığı zaman ödülü ortaklık değil fiat almıştır. Burda sana en basit kanıt. Ayrıca yeni çıkan 1,9 180 ve 250 beygir gücündeki mj motorlarda yakında arabalarımızda görmeye başlarız. Ayrıca opelin cdti motorları ile fiatın multijet motorlarında 1.3 ve 1.9 motorlar aynıdır fiatın geliştirdiği motorlardır. Opelin 1.7 motoruda ısuzu kökenlidir. Peki gm karşılğında fiata ne verdi. Opel corsada, saab ve vectrda kullanılan şaseleri kullanması için fiata verdi.

Şunuda bilmende fayda var t jet motorlar, vw tsi dan sadece 2 hafta sonra duyurulmuştur. Buda bu projelerin aynı dönemlerde geliştirilmeye başlandığını gösterir. Üstelik t jet, tsidan çok daha sorunsuzdur. İlk kullanımı 2007 yılının mart ayında bravo ile olmuştur.

3. Verdiğin güvenlik linkinde açıkcası tarihler bilgiler çokta doğru değil. Üstelik kabul edilen resmi bir kurumda değil. Gidip araçları çarpıştırıp testmi etmiş yine değil. Sadece istatistik toplmaya çalışmış ama çarpıklıklar var. Sana bu konuda dünyanın tartışmasız kabul ettiği bütün otomobil üreticilerinin kriter olarak gördüğü euro ncap ten linkler veriyorum.

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?make=143abd18-8b11-4d9f-be51-45ec03ab3c36 bu fiatın tablosu kaç tane 5 yıldızlı aracı var bakabilirisn.

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?make=d03db4fe-2aca-4de1-a2e5-1654d7094043 buda hyundai 5 yıldızlı aracı varmı

http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail buda google co.uk common rail yazınca ilk çıkan link burdan common rail tarihine bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 1 Mayıs 2008; 12:00:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: acr

Niçin çıkarır sana söyleyim ben atıp tutmam marka fantiği bir insanda değilim. Bak kardeşim leylek gibi dediğin aracı üreten fiat aynı zamanda ferrariyi, afa romeoyu, masseratiyi, lanciayı, ivecoyuda, nev hollandıda üretir. Bunun için fiat boş bir marka değildir. Fiat marka araçların vw, opel ford gibi pretsij yapmamasının en büyük sebebi gerçek anlamda halkın ihtiyacını isteklerine uygun oalbilecek en iyi fiyat performans otomobilleri üretmesinden veya başka deyişle halk otomobili sıfatına uygun araçlar çıkarma politikasındandır.

İşte bunun için fiat motor konusnda uzmanlaşmış bir firmadır. Bunun için tasarım konusunda rakiplerinin hiç bir zaman erişemiyeciği tasarımları yapmış bir firmadır. Bunun için ilklerin firmasıdır. Bunun için rakipleri fiattan teknoloji dilenir, motor dilenir. Bunun için çok güçlü rakipleri fiata diş geçiremez.

Bu arada bilgi önemlidr ama daha önemlisi onu nasıl kullandığındır. Ne mutluki bilmeden konuşan insanları bilgilendiriyorum.

quote:

Valla yukarıdaki yazı gerçekten garip ve hatalı bir değerlendirme olmuş. Bir kaç yanlışı düzeltmek isterim

1-Fiat'ın motor konusunda uzman olduğunu nereden çıkartıyorsunuz anlamadım çünkü motor konusunda şu anda Japonların önünde olan kimse yok. Uzun ömür ve litre başına düşen güç yakıt ekonomisi bazında Honda ve Toyota liderdir bunu bütün dünya bilir. Fiat'ın çok yakan az kaçan deli gibi bağırdığı için hızlı gittiği sanılan hantal motorları nedeni ile GM ile anlaşarak opel motorlarını kullanmışlardır.

2-Fiat auto firması üst üste 5 yıl neredeyse 0 kar etmiştir ve bir ara firmanın iflası veya tamamen GM devri istenmiş fakat italyan hükümetininde yardımları sendikaların ayaklanması ile 2001 yılında GM ile yapılan devir anlaşması iptal edilmiştir ve ailenin bazı iştirakleri satması ile düzlüğe çıkarılmaya çalışılmıştır kaldıki hala düzlüğe çıkmışta değildir.

3-Ferrari maserati vs. firmalar fiat auto nın değil fiat holding in iştirak ile kurulmuş firmalardır ve mühendisleride fabrikalarıda farklıdır. (Linea kullananların havası kendini ferraride zannetmelerinden herhalde)

4-Fiat motor teknolojileri konusunda kendisi bir şey yaratmamıştır ama almanların geliştirdiği (Opel) Mjet leri ilk kullanan olmuştur.

Bilgileriniz ve yazdıklarınızın büyük bölümü yanlış ve-veya çarpıtılmış.. gerçekler üsttedir. Doğru tarafı evet fiat iflas edicekti ama son anda iflastan kurtulmuştur.

Şunuda unutmayaın mjet tjet ferrari, alfa masserati, nev holland, iveco motorlarını üreten sahip olan firmadan bahsediyoruz. Kesinlikle fabrikalar farklıdır ama hepsi fiat auto grubundur. Ortak kullanım ve çalışmalar daima yapılmıştır. Yapılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 1 Mayıs 2008; 12:13:04 >

• Arkadaşım yukarıdaki yazının yanlış veya çarpıtılmış olanlarını söyle doğruları yazalım.

Fiat düşmanı değilim bende Şahin Stilo ve Marea kullandım fiat ın ne olduğunu çok iyi biliyorum bu ülkenin araç sahiplerinin en az yarısı bir fiat aracı kullanmıştır ama severek kullanmak ile mecburen kullanmak arasındada fark vardır.

Fiat son bir kaç yıldır bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hala bocalama evresinde. Marea nın devamı olarak Linea diye bir araç çıkar aracın içinde motor sesinden oturama arka koltukların kafalıklarını sök sonra 34 YTL ye satmaya çalış alan olmayınca toplu alımlarla araç kiralama firmalarına sat onlarda ucuz alternatif olarak şirketlere kiralasın sonra firma imajı yerle bir kalk kaliteden rekabetten dem vur. Şu anda piyasada görülen Linea ve Punto ların %90 şirketlere ait kiralık araçlar. İlaç mümessillerinde zebil gibi Linea var. Ben etrafımda kendi cebinden para verip Linea veya Punto alana rastlamadım çünkü adam güvenmiyor güvenemiyor hala.

• 1Şimdi başka yerden vurmaya çalışıyosun kardeş. Ben fiat boş firma değildir dedim güldünüz. Sonra anlatdım şimdi diyorsunki: ticaret politikası şurası şöyle burası böyle beğenmiyorsan almazsın.
    2. Yazdıklarımı okursam çarpıtılmış bilgilerin gerçeklerini görebilirsin. Vaya araştırabilirsin.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 1 Mayıs 2008; 14:22:41 >

Amacımız bir marka yada markaların Beygir gününü tartışmak iken şu an marka polimiği yanında bilgi polimiğine girmiş bulunuyoruz.

* Verdiğim bilgiler kendi bilgilerimin yanında yanlışlık olmaması için internet ten yaptığım ve iyi bir zaman harcadığım alıntılardı.
    düzeltmelerinize gelince;
    1-..Bilgileriniz ve yazdıklarınızın büyük bölümü yanlış ve-veya çarpıtılmış..
    ***** Fiat kendi bünyesine italyan kökenli markaları katmış. Diğer markalara bakarsınız dünya çapında markaları bünyesine kattığını görürsünüz.

2-..İşte bunun için fiat motor konusnda uzmanlaşmış bir firmadır. Bunun için tasarım konusunda rakiplerinin hiç bir zaman erişemiyeciği tasarımları yapmış bir firmadır. Bunun için ilklerin firmasıdır. Bunun için rakipleri fiattan teknoloji dilenir, motor dilenir. Bunun için çok güçlü rakipleri fiata diş geçiremez. ...
    ***** Uzmanlaşmış firma olmasına karşılık bünyesine katmış olduğu italyan kökenli markaların teknolojisini kendisine oturmuştur. Tabiki satın alacak para, kimde güç ondadır.

3-..Common rail teknolojisini bulan 1989 yılında fiattır..
    ***** Dediğim yanlış bilgi vermemek için araştırmayı severim. Forum içindeki yazılarıma bir bakarsanız anlarsınız. 1989 da CR sistemi fiat buldu patentini aldı ve geliştirmek için Bosch lisans dahilinde verdi yazmışsınız. Uzun süre araştırdım. malesef 1989 da fiat ın Common rail sistem bulduğunu göremedim.
    Sadece 1995 yılında ilk ağır dizelde common rail kullnılmışhttp://web.sakarya.edu.tr/~ademc/otoyentek.htm

4-..Fiat hem dizel hem benzinli motorda çok iyi bir firmadır..
    ***** Ağır yük araçları haricinde 80-90 yıları arasında üretilen dizel morotları bakarsanız fiat ın ne kadar becerikli olduğunu göreceksiniz.Otomobil sektöründe yıllardan beri dizel den vaçgeçmeyen Mercedes,WV,Opel, dir. Bir ara Renault yapayım dedi R9 lar ile yüzüne gözüne bulaştırdı.
    Keza Tofaş fiat lisansı ile üretim yaparken kartallarda dizel kullandı hemen üretimi kesti.
    İlk adam gibi multijet motor 2002- yada 2003 te üretilmiş,
    --T-jet diye bahsi geçen motor benzinli motor seçeneğinin son jenerasyonu olup Multijet Dizel teknolojisi baz alınarak yapılmış. Spor kullanım için ideal bir motor seçeneği. Düşük motor yüksek güç.

Son olarak ısrarla belirtmek isterim.
    Niyetim Markalarıda rencide etmek değil.
    Ben 75 Renault ta kullandım,2007 WV transporter da, eski ve yeni teknolojiyi elimden geldiğince takip etmeye çalışırım.

Eğer konumuz güç ve performans, teknoloji ise 90 beygirlik bir araç ile 110 beygir aracı yanyana koyamayız.
    SEA , Din bu ayrı bir konudur. Türkiyede bir standant vardır. TSE nin elleri armut toplamıyor herhalde.

SAygılar..

• Güven vermiyor derken kasıt ne?

Güvenlik,yol tutuş vs mi?

Eğer buysa Linea için konuşmuyorum fakat,Grande Punto Hem Getz,hemde accent era dan kullanana fazlasıyla güven veren bi araç.

Bana kalkıpta kullandın mı ettin mi demeyin,2006 dan beri 3.şirket arabamız kia rio her biri 100000 i devirdi,sorunsuzluk bakımından Fiattan kat be kat üstün,çok daha sessiz fakat malesef yol tutuş ve güvenlik konusunda çok ama çok zayıf.

(RİO accent era ile aynı platformdur)

Bravo-i-30 karşılaştırması için yorum yapmayacağım.Bana göre 110 bg göre performans o kadar ıyı değil.Çünkü 115 bg yeni ceratolar rio ya göre daha randımanlı geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little F.K -- 1 Mayıs 2008; 17:53:45 >

eski bir tofaş kullanıcısı olarak Hyundai nin daha iyi konumda olduğunu söyleyebilirim.

inanın yeni aracımı alırken fiat ın ürettiği araçlara da baktım. ne yazık ki Hyundai kadar olamıyorlar.

fiatın çıkardığı hangi motor yağ kaçağı yapmamış bu güne kadar çok merak ediyorum..
    70'lik ve beşiktaş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogunmas

Kusura bakmayınız ..
    Kayıkçı kavgası yapacak değilim. Konuyu uzatmadan yazımı yazı çekileceğim. sadece izleme yapacağım.

Amacımız bir marka yada markaların Beygir gününü tartışmak iken şu an marka polimiği yanında bilgi polimiğine girmiş bulunuyoruz.

* Verdiğim bilgiler kendi bilgilerimin yanında yanlışlık olmaması için internet ten yaptığım ve iyi bir zaman harcadığım alıntılardı.
    düzeltmelerinize gelince;
    1-..Bilgileriniz ve yazdıklarınızın büyük bölümü yanlış ve-veya çarpıtılmış..
    ***** Fiat kendi bünyesine italyan kökenli markaları katmış. Diğer markalara bakarsınız dünya çapında markaları bünyesine kattığını görürsünüz.

2-..İşte bunun için fiat motor konusnda uzmanlaşmış bir firmadır. Bunun için tasarım konusunda rakiplerinin hiç bir zaman erişemiyeciği tasarımları yapmış bir firmadır. Bunun için ilklerin firmasıdır. Bunun için rakipleri fiattan teknoloji dilenir, motor dilenir. Bunun için çok güçlü rakipleri fiata diş geçiremez. ...
    ***** Uzmanlaşmış firma olmasına karşılık bünyesine katmış olduğu italyan kökenli markaların teknolojisini kendisine oturmuştur. Tabiki satın alacak para, kimde güç ondadır.

3-..Common rail teknolojisini bulan 1989 yılında fiattır..
    ***** Dediğim yanlış bilgi vermemek için araştırmayı severim. Forum içindeki yazılarıma bir bakarsanız anlarsınız. 1989 da CR sistemi fiat buldu patentini aldı ve geliştirmek için Bosch lisans dahilinde verdi yazmışsınız. Uzun süre araştırdım. malesef 1989 da fiat ın Common rail sistem bulduğunu göremedim.
    Sadece 1995 yılında ilk ağır dizelde common rail kullnılmışhttp://web.sakarya.edu.tr/~ademc/otoyentek.htm

4-..Fiat hem dizel hem benzinli motorda çok iyi bir firmadır..
    ***** Ağır yük araçları haricinde 80-90 yıları arasında üretilen dizel morotları bakarsanız fiat ın ne kadar becerikli olduğunu göreceksiniz.Otomobil sektöründe yıllardan beri dizel den vaçgeçmeyen Mercedes,WV,Opel, dir. Bir ara Renault yapayım dedi R9 lar ile yüzüne gözüne bulaştırdı.
    Keza Tofaş fiat lisansı ile üretim yaparken kartallarda dizel kullandı hemen üretimi kesti.
    İlk adam gibi multijet motor 2002- yada 2003 te üretilmiş,
    --T-jet diye bahsi geçen motor benzinli motor seçeneğinin son jenerasyonu olup Multijet Dizel teknolojisi baz alınarak yapılmış. Spor kullanım için ideal bir motor seçeneği. Düşük motor yüksek güç.

Son olarak ısrarla belirtmek isterim.
    Niyetim Markalarıda rencide etmek değil.
    Ben 75 Renault ta kullandım,2007 WV transporter da, eski ve yeni teknolojiyi elimden geldiğince takip etmeye çalışırım.

Eğer konumuz güç ve performans, teknoloji ise 90 beygirlik bir araç ile 110 beygir aracı yanyana koyamayız.
    SEA , Din bu ayrı bir konudur. Türkiyede bir standant vardır. TSE nin elleri armut toplamıyor herhalde.

SAygılar..

1.)Bünyesine kattığı markaların hepsi dünya çapındaki markalardır. Dünya çapındaki marka olmasında fiatın payı büyüktür. Evet italayandır.Ama söyleyin bana ferrari büyük marka değilmidir veya alfa romeo veya masserati. Bence yorum yaparken biraz daha mantıklı olmak fena olmaz.

2.Bu sorunun cevabını üsttede verdim. Peki ben sana bir soru sorayım. Diyorsunki fiat bu teknolojileri yapmamıştır üstüne yatmıştır. Ferrarinin fiata geçmesi 40 yıla dayanır. Ya senin mantığın alıyormu ferrai 40 kusur yıldır aynı motorları aynı teknolojiyimi kullanıyor. Pki 40 ksusur yılsır kim yenetiyor bu şirketi?... fiat. Peki bu teknoljiler başarılar otomobiller kimin döneminde geliştirilmiş yapılmış? Fiat. Aynı şekilde alfa romeo 1990 lardan beri istisnalar haricinde fiatın ve alfa mühendislerinin geliştirdiği motorları şaseleri kullanır. Zaten alfada pek fiat alfa ayrımı yoktur. Şimdi fiat teknoloji üstünemi yatmış oluyor eğer böyle düşünüyorsan at gözlüğüyle bakıyorsun. Üstelik yorum yeteneğinde pek iyi değildir.

3.Bak şimdi araştırmışsın ama sadece bir kısmını bulmuşsun. Eğer ingilizce biliyorsan şimdiwww.google.co.uk aç oraya common rail yaz ilk çıkan wikipedia linkini aç. Orada yazıları oku orada 1990 yılını ve fiatı görüceksin. Bu yetmezse bunu sana her türlü kanıtlarım fiatın common raili bulması 1989 yılındadır. Duyurulması 1990 yılında olmuştur.

4. 1)Şimdi bana tjeti öğretme burda. Bu motorun kronolojisini çıkartırım. Bak kardeşim tjet senin sanıdğın mjetten uyarlama bir motor değildir. Bildiğin standart 1.4 fiat fire motorunun turbo takılmış ve geliştirilmiş halidir. Mjet dizel olduğu için iki motor turbo haricnde pek benzerliği yoktur. Tsi çift turbo vardır. T jette tek. Belirtmek isterimki tjet çok daha sorunusuzdur. Bu motorların duyurulma aralığı yaklaşık 2 haftadır.

4.2) Fiat her türlü motoru üretir. Buna emin olabilirsin. Ben burada sana tofaştan bahsetmiyorum. Onlar hala üretiliyor afrikaya. Evet fiat 1990 larda bir durgunluk yaşamıştır. Buda hatalı politikalar yüzündendir. O dönemlerin özellikle sonlarında pek güzel işler becerememiştir. Bu günelre kadar yansımıştır. Ama artık her alanda fiatın adını daha sık duyacağız. Tofaş hala eski 1.6 larını doğanlarla şahinlerle afrikaya yolluyor. Şimdi bana diyebilirmisin tofaşların 1.6 larına bakarak, fiat motor üretemiyor? Burada bunu gözardı ediyorsun.
    4.3) Ferarinin motor kaputunu aç baklaım üstünde ne yazıyor gel burada bana söyle.

Emin olabilirsiniz benim hobilerimden biridir bu sektör. Otomobilleri severim. Onun için araştırma yaparım analiz yaparım gözlemlerim ve söylerim. Bu bilgiler bir anda oluşan bilgiler değildir. Yılların birikimidir. Kolay kolay yanlış bilgi bulamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 1 Mayıs 2008; 23:40:01 >

• bu söylenen 10 sene önceki japon ve kore motorları için geçerliydi çünkü o zaman onların kullandığı ölçümmetodları farklıydı.

örnek olarak 2 eski kasa civicler 120 hp olarak gözüküyordu ( o zaman 1600 motrun ortalama gücü 90-100 arası hp- 2.0 motorlar 130 hp civarı idi) bu değer autosow tarafından abartılı bulunmus yapılan ölçümde aracın gerçerk değeri 105 civarı birşey çıkmıştı.

ama şu an da tüm güç birimleri hemen hemen denkler aralarında sadece yüzde 1 gibi bir şey oynuyor.

bu arada hyundai motorları japonlar gibi yüksek devirde güçlerini ortaya koyarlar, amiyane tabirle motorunuzu biraz açmaya çalışın, ara sıra dahi olsa red-ine ı görün.
  • KARDEŞİM BU MARKALAR SİZE PARA MI VERİYORLAR BENİM MARKAMI ÖV ÖTEKİNİ YERDEN YERE VUR DİYE
    BAŞKA MİLLETLERİN ÜRETTİĞİ ARABALARI ÇUVALLA PARA VERİP ALALIM SONRADA O ÇUVALLA PARA VERDİĞİMİZ ARABALR İÇİN YARIŞ YAPALIM BU MARKA DAHA İYİ DİYE.BANA ÇOK MANTIKSIZ GELİYO.PARAYI KAZANAN YİNE BAŞKALARI OLUYOR.

Verdiğiniz link alıntısı...http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail

İlk Diesel motor.
    1892'de Alman Mühendis Rudolf Diesel tarafından bulunmuş ve daha sonra 23 Şubat 1893'te patenti alınmış bu süreç dizel çevrimi olarak bilinir.

**ÇEvirim için mazur görün hata olabilir.***

Common Rail Motor un ilk teknolojik adımını atan ;
    "The common rail system prototype was developed in the late 1960s by Robert Huber of Switzerland. "

1960 yılında İsvicre li Robert Huber miş.

" After that, the technology was further developed by Dr. Marco Ganser at the Swiss Federal Institute of Technology in Zurich, later of Ganser-Hydromag AG (estb. 1995) in Oberägeri. In the mid-nineties"
    Daha sonra İsveçli Dr. Marco Ganser çalışmalarda bulunmuş.

"Dr. Shohei Itoh and Masahiko Miyaki, of the Denso Corporation, a Japanese automotive parts manufacturer, developed the Common Rail Fuel System for Heavy Duty Vehicles and finally turned into its first practical use on their ECD-U2 Common Rail system, which was mounted on the Hino Rising Ranger truck and sold for general use in 1995"
    Denso co. dan Dr. Shohei Itoh ve Masahiko Miyaki Common Rail Fuel System için çalışma yaparak 1995 yılında Hino Rising Ranger truck and sold for general için kullanılmış.

"Modern common rail systems, whilst working on the same principle, are governed by an engine control unit (ECU) which opens each injector electronically rather than mechanically. This was extensively prototyped
    in the 1990s, with collaboration between Magneti Marelli, Centro Ricerche Fiat and Elasis. After research and development by the Fiat Group, the design was acquired by the German company Robert Bosch GmbH for completion of development and making suitable for mass-production. For Fiat this was a big mistake but they could not finish the system because the company was in quite bad financial state at those days.In 1997 they extended its use for passenger cars. The first passenger car that used the common rail system was the 1997 model Alfa Romeo 156 1.9 JTD and later on that same year Mercedes-Benz E 320 CDI.

Common rail engines have been used in marine and locomotive applications for some time.The Cooper-Bessemer GN-8 (circa 1942) is an example of a hydraulically operated common rail diesel engine, also known as a modified common rail.The engines are suitable for all types of road cars with diesel engines, ranging from city cars such as the Fiat Nuova Panda to large family cars like the Alfa Romeo 159."

Modern common rail sytems aynı prensiple çalışırken her enjektörü mekanik yerine elektronik olrak açan engine control unit tarafından idare ediliyor,yönetiliyor.
    Bu Magneti Marelli, Centro Ricerche Fiat and Elasis. in birlikte çalışmasıyla beraber kapsamlı olarak 1990 larda prototype olarak yapıldı
    Fiat grupun yaptığı araştırmadan ve geliştirmeden sonra desen,model gelişiminin tamamlanması ve mass production a uygun olaması için Robert Bosh alman firması tarafından alındı.

Fiat için bu büyük bir hata,ama onlar sistemi kötü finansal durumdan dolayı bitiremediler.

1997 de kullanımını passenger arabalar için geliştirmişlerdi.

Common rail sistemle yapılan İlk passenger araba 1997 model alfa romeo ve sonra aynı yıl Mercedes benz.
    Common rail engines denizcilikte ve locomotive uygulamalarda kullanıldı.,
    common rail diesel engine olarak ilk yapılan hydraulically hidrolik olarak yapılan örnek Cooper Bessemer dır.
    engine ler bütün yol arabaları için uygundur

• TŞK..
    quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bu söylenen 10 sene önceki japon ve kore motorları için geçerliydi çünkü o zaman onların kullandığı ölçümmetodları farklıydı.

örnek olarak 2 eski kasa civicler 120 hp olarak gözüküyordu ( o zaman 1600 motrun ortalama gücü 90-100 arası hp- 2.0 motorlar 130 hp civarı idi) bu değer autosow tarafından abartılı bulunmus yapılan ölçümde aracın gerçerk değeri 105 civarı birşey çıkmıştı.

ama şu an da tüm güç birimleri hemen hemen denkler aralarında sadece yüzde 1 gibi bir şey oynuyor.

bu arada hyundai motorları japonlar gibi yüksek devirde güçlerini ortaya koyarlar, amiyane tabirle motorunuzu biraz açmaya çalışın, ara sıra dahi olsa red-ine ı görün.

• sen gerçekten ne dediğinin farkındamısın grand e punto hakkında bu söylediklerinibaşka yerde söyleme sana katıla katıla gülerler grand e punto güvenlik bakımından euro n-cap testlerinden 5 yıldız aldı artı senin o filo aracı dediğin araçta görev yapan multi-jet motor ödül aldı sen uyumaya devam et dur daha bitmedi lineada avrupada altın direksiyon ödülü aldı hyundainin hangi modeli euro n-capden 5 yıldız almış göster bana böyle yalan dolan haberlerle insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen!
    quote:

Orjinalden alıntı: AO

Arkadaşım yukarıdaki yazının yanlış veya çarpıtılmış olanlarını söyle doğruları yazalım.

Fiat düşmanı değilim bende Şahin Stilo ve Marea kullandım fiat ın ne olduğunu çok iyi biliyorum bu ülkenin araç sahiplerinin en az yarısı bir fiat aracı kullanmıştır ama severek kullanmak ile mecburen kullanmak arasındada fark vardır.

Fiat son bir kaç yıldır bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hala bocalama evresinde. Marea nın devamı olarak Linea diye bir araç çıkar aracın içinde motor sesinden oturama arka koltukların kafalıklarını sök sonra 34 YTL ye satmaya çalış alan olmayınca toplu alımlarla araç kiralama firmalarına sat onlarda ucuz alternatif olarak şirketlere kiralasın sonra firma imajı yerle bir kalk kaliteden rekabetten dem vur. Şu anda piyasada görülen Linea ve Punto ların %90 şirketlere ait kiralık araçlar. İlaç mümessillerinde zebil gibi Linea var. Ben etrafımda kendi cebinden para verip Linea veya Punto alana rastlamadım çünkü adam güvenmiyor güvenemiyor hala.

• quote:

Orjinalden alıntı: cygor06

multi-jet motor ödül aldı sen uyumaya devam et dur daha bitmedi lineada avrupada altın direksiyon ödülü aldı hyundainin hangi modeli euro n-capden 5 yıldız almış göster bana böyle yalan dolan haberlerle insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen!

wayyy bee...!! demek insanları böyle kendi kendilerine verdikleri ödüllerle filan kandırıyorlar. siz de bu numaraları kılçıklarınla yutuyorsunuz..

adı üstünde euro n-cap ''uzakdoğu -cap'' değil bu. hiç uzakdoğudan gelmiş araçlara 5 yıldız verildiğini gördünüz mü.? avrupanın politikasına aykırı bi durum bu.

motor ödülüne gelince; multijet ödüllü motor aldatmacası bu. eğer bir motora ödül verilecekse bu Toyota olmalı. Toyota motorlarını fiatın motorlarıyla bi karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız. ()

altın dreksiyon ödülünü de bu kadar araç içinde linea almış mış.. bu palavradan ödüllere inanıp araç alan arkadaşlar sizin için üzülüyorum, bu numaraları kılçıklarınla yutmuş oluyorsunuz.

• biraz değil,baya atmış.

sen matrix 110 hp ile puntoya öyle bi toz yutturursunki,bi daha yalan söylemeye cesaret edemez.

adam direk aklına geleni sallamış ya.

ayrıca,ölçümlerde 117 hp olarak çıkar.

punto asla o araçla aynı güçte olamaz hatta yanına bile yaklaşamaz.

quote:

Orjinalden alıntı: nouma35

Daha önce bu konuyu tartışmış olabilirsiniz ama ben bulamadım arkadaşlar!!Benim aracım 110hp CRDİ Matrix,Punto kullanan bir arkadaşım var arabasının 75bg olduğunu ama nerdeyse benimkiyle aynı güçte olduğunu söylüyor!!Uzak doğuda üretilen araçların beygir ölçümünün farklı yapıldığını ve hesapta en az 20beygir fazla yazıldığını söylüyor!!!Bu doğrumudur?Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

• quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

Orjinalden alıntı: cygor06

multi-jet motor ödül aldı sen uyumaya devam et dur daha bitmedi lineada avrupada altın direksiyon ödülü aldı hyundainin hangi modeli euro n-capden 5 yıldız almış göster bana böyle yalan dolan haberlerle insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen!

wayyy bee...!! demek insanları böyle kendi kendilerine verdikleri ödüllerle filan kandırıyorlar. siz de bu numaraları kılçıklarınla yutuyorsunuz..

adı üstünde euro n-cap ''uzakdoğu -cap'' değil bu. hiç uzakdoğudan gelmiş araçlara 5 yıldız verildiğini gördünüz mü.? avrupanın politikasına aykırı bi durum bu.

motor ödülüne gelince; multijet ödüllü motor aldatmacası bu. eğer bir motora ödül verilecekse bu Toyota olmalı. Toyota motorlarını fiatın motorlarıyla bi karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız. ()

altın dreksiyon ödülünü de bu kadar araç içinde linea almış mış.. bu palavradan ödüllere inanıp araç alan arkadaşlar sizin için üzülüyorum, bu numaraları kılçıklarınla yutmuş oluyorsunuz.

ule tofaşcılar basmış burayı...arkadaşlar bu konu kapansın bari boş boşuna çene yormayın şu tofaşcılara.1,3 multıjet motoru şimdi öve öve bitiremezler sanki 2,0 150 bg motormuş gibi.ödülünü yiyim onun,bana ödülü değil kendisi lazım.tofaş zaten bütün ödülleri kendi kendine veriyo.

punto 1,3 multijet alt tarafı 70-90 hp 1,5 crdi 110 hp motoru yutarmış.biraz destekli sallayalım lütfen."kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş"

bide istedikleri kadar kötülesinler,onlar kötüledikçe hyundaı tepelerine biniyor.onlar kötüledi diye hyundaı kötü olmuyor yani

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.