Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (465. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.347
Cevap
374
Favori
669.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Giriş
    Rötüş tutmaz mı ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

• beyler,

evden şarj edenler ayda yaklaşık kac kw kullanıyor, benim son iki faturam 537 ve 666 kw

bu gidişle yıllık diye bildiğim 4000'lik kota'yi geçeceğiz görünüyor

elektrikcinin dediğine göre güç artırımı yapmamız lazım ama site yönetimi gerekli belge ve izni vermedi, kapalı otoparkta birçok kişi öyle kullanıyormuş ilk ben böyle bir talep istemişim dediklerine göre tabi,

meskenler için söylenen bu kotayı aşarsam sıkıntı yaşar mıyız, ceza falan gelir mi acaba bilgisi olan var mı bu konuda

ona istinaden dün ilk defa dc şarj yaptım, böyle ara ara dışardan yapayım mı acaba, yoksa evden devam edeyim mi

Benimki 50.000 km yi geçti sürekli hızlı şarj yapıyorum zira evden şarj imkanım yok. Taş çatlasın on kez filan AC şarj yapmışımdır, batarya sağlığı da halen %100 çıkıyor.

4000kw aşmamak adına ev tüketimini de dahil ederek örneğin ayda 4 şarj yapıyorsanız 3 ev 1 dışarı, bazen 2 ev 2 dışarı yapmak mantıklı. Çünkü sınırı aşarsanız seneye de yüksek fiyatla başlayacaksınız. Banka kampanyaları vs var bunları da iyi araştırın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • a z i z kullanıcısına yanıt

Gediz elektrik enerjini keserim demişti.

O dönem güç arttirimi yaptırdım. Tabi proje vs..

Masraf

PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
  • victor45 V kullanıcısına yanıt

45.000 bakımda serviste baktırmıştım. Korede bir kullanıcı 580.000 km. kullanmış ve batarya sağlığı halen %87,7 imiş

410,000 Miles on a Hyundai IONIQ 5: How Did the Battery Hold Up? | Journal | Hyundai Motor Group

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillabalci -- 12 Ağustos 2026; 18:8:38 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victor45 -- 12 Ağustos 2026; 18:10:57 >
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

evet hocam öyle yapacağım artık, teşekkürler

doğrudur, ben de mühendise 20 bin TL ödeyecektim proje için, ama yönetim başvuru için gerekli onayı vermedi öyle kaldı, bakalım artık.. inşallah bu kota işine bi çözüm gelir, hem elektrikli teşvik ediyorlar hem çok elektrik kullanma diyorlar resmen, tuhaf işler

PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
  • a z i z kullanıcısına yanıt
    Öncelikle durumu netleştirelim, elektrikliye teşvik etmiyorlar, o sadece TOGG için geçerli, mesela togg dışında kredi yasak, vergi dilimi togg a gore belirleniyor. Fakat togg dışında ciddi sayıda (togg a gore) elektrikli araç satılıyor ve bunlardan ÖTV kaybı var. Haliyle yakıt olmadığı için bir ÖTV kaybı da ordan var.. İstasyonlarda satılan elektrikten firma üstünde bir kurumlar vergisi mevcut kdv yanında ama siz evde Şarj ederseniz sadece kdv var.. Haliyle gelir düşük.. Evde şarj kotasını düzenli olarak düşeceğini düşünüyorum her yıl.
    Yeni çıkacak yasa ile de artık her isteyen apartmanda hat çekemeyecek (bu kisim da teknik olarak doğruluk payı olan yerler var denetim anlamında) çünkü bedeli yüksek olacak bir çok kişi gerek yok diyecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • basis35 kullanıcısına yanıt

bu hesap düzenli olarak güzel paylaşımlar yapıyor.

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLARwww.instagram.com
    Şarj Kampanyaları (@sarjkampanyalari) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/sarjkampanyalari

Tüm IONIQ kullanıcılarına selamlar,

Benim de Kasım 2025’te satın alınmış bir IONIQ5 aracım bulunmaktadır.

Hyundai Türkiye, Ağustos ayı başında web sitesinden kaldırdığı Bluelink tanıtım sayfalarında, “Zaten bir Hyundai otomobilim var, Bluelink’ten yararlanmak için geç mi kaldım?” sorusuna karşılık olarak, herhangi bir model yılı veya şasi kısıtlaması getirmeksizin şu ifadeyi kullanmıştır:

“Otomobilinde 10,25 inçlik dokunmatik ekran ve opsiyonel dahili navigasyon bulunduğu sürece, Bluelink’ten yararlanabilirsin.”

Bu beyan, şirketin resmi web sitesinde yayımlanmış ve uyumlu araçlara sahip tüm Hyundai kullanıcıları için kamuoyuna yapılmış bağlayıcı bir taahhüt niteliğindedir.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 8. Maddesi uyarınca; reklam, ilan ve internet sitesinde yer alan beyanlara aykırı şekilde, tüketicinin makul ve haklı olarak beklediği konfor, güvenlik ve dijital erişim faydalarını ortadan kaldıran bu durum, ilgili aracın açıkça “Ayıplı Mal” statüsünde değerlendirilmesini gerektirmektedir.

Hyundai firması, ülkemizi bir sömürge ülkesi gibi görmemelidir.

• çağlar dağlı kullanıcısına yanıt

Ben bu konuda foruma yazdım. Muhtemelen iki yazım da sıralamada alt alta olacaktır.

Hyundai sorumluluk almak istemeyecektir, ama hem bizlere mal pazarlayan bayile aracın satışı esnasında "bluelink'in yakında geleceğini" övünerek söylediler, hem de Hyundai Türkiye kendi web sitesinde bunu açıkça tüm Türkiye'ye ilan ve taahhüt etmiştir. Bu taahhüdün bulunduğu sayfa Ağustos ayı başında yayından kaldırıldı.

Ağustos ayından sonra araç satın alanlar için böyle bir taahhüt geçerli olmasa da, kendi sitelerinde belirttikleri gibi "Zaten bir Hyundai otomobilim var, Bluelink'ten yararlanmak için geç mi kaldım?" sorusuna karşılık, hiçbir model yılı veya şasi kısıtlaması yapılmaksızın, "Otomobilinde 10,25 inçlik dokunmatik ekran ve opsiyonel dahili navigasyon bulunduğu sürece, Bluelink'ten yararlanabilirsin." şeklinde kamuoyuna bağlayıcı taahhütte bulunulmuştur.

Önemli olan söz vermek değil, verilen sözün arkasında durmaktır. Büyük firma markasını korumak ve verdiği sözleri tutmakla olur.

Sorusu olanlar yazabilirler...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.