Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (468. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.347
Cevap
374
Favori
669.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Sayfa: önceki 1...234...465466467468
Sayfaya Git
Git
Giriş

Dediğim gibi, umarım ben yanlış biliyorumdur. Bu arada bir malın ayıplı mal olabilmesi için, sizin satın aldığınız gün kesilen faturada belirtilen aracın, firmanın size taahhüt ettiği ve aldığınız araçta olması gerekip daha sonraki zamanlarda olmadığının (örneğin ısı pompası, aktif şerit takip, açılır tavan) ortaya çıkması, bilirkişi tarafından ispatlanan tamir edilemez bir fabrikasyon hatanın olması (şasi eğikliği/burulması) gibi çok nadir durumlarda geçerli olur. Arabayı aldığınızda "bu araçta uzak bağlantı özelliği vardır ve şu şekilde kullanılır" şeklinde bir açıklama yapıldıysa ve/veya "bu özellik aracınızda var ancak şimdilik aktif değil, şu zaman içerisinde bize getirin filanca şekilde aktif duruma getireceğiz" dediler mi? Gerçekten merak ettim. Yine de sürecinizi merakla takip ediyorum, bilgisiz bırakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillabalci -- 14 Ağustos 2026; 13:49:20 >

Olay kopyala yapıştırmakta hata vardı demekle yani Tüketici Yasası bakımından öyle işlemiyor.

Basın yoluyla yapılan bir açıklama tüketicilere verilen bir taahhüttür.

Yok basit bir hata demiyorum zaten, bu hususlarda umursamaz ve sorumsuz davrandıklarını söylüyorum

Öncelikle burada paylaştığım ekran görüntüsünün çıktısını da içeren ve sistemin açılmasını aksi halde araç ayıplı ürün konumunda olduğu için ödemiş olduğunuz araç satın alma bedelini yasal faizi ile geri istediğinizi belirtir bir noter ihtarı ihtarı göndermelisiniz.

Bu ihtara 15 gün içinde bir olumlu yanıt veya hiç verilmemesi halinde bulunduğunuz ilin adliyesindeki "Tüketici Hukuku Arabuluculuk Bürosuna" noterden gönderdiğiniz ihtarnamedeki isteğinizi belirten bir talep yazısı hazırlamalısınız. Bu yazıya aracın faturası ve web sitesinin görüntüsünü de eklemelisiniz.

Bu süreç maksimun 6 ayda sonuçlanır ve hiç bir ücreti de yoktur.

• Arkadaşlar 1.8 civarına kadar bir elektrikli araç alabiliyorum, ctroen grubunda sıfıra yakın araçlar bulabiliyorum ama ioniq 6'da 55 - 60.000 kilometrede 2023 - 2024 modellere denk geliyor, 2024 - 2025 ioniq 6 ların piyasası nedir arkadaşlar 2.3 milyon yazan da var 1.8 milyon yazan da var karman çorman

2024 1.8 mio denk getirebilirseniz uygundur hocam tabi max 30k km de.

Her model yılı ve 10k km de 100k fiyat düşmesi normal kabul edilebilir bu fiyat bandında ki araçlarda.

Örneğin 2026 model ioniq 6 ( makyajsız geçen ay satılan ) 2200 civarıydı. 2025 model 20k km de bir araç 1.9- 2.0mio mantıklı ve uygun olur.

( tabi tüm araçların aynı temizlikte ve durumda olduğu senaryoda ) bu bir kural değil ancak gerçek satıcı alıcı fiyatlaması açısından hakkaniyetli bir hesaplama olduğunu düşünüyorum

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.