Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (462. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.347
Cevap
374
Favori
669.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Giriş

Siz de hala aynı ürünü kullanıyorsunuz sanırım, abrp ve sizin tercüme ettiğiniz program için sorunsuz kullabilirsem ben de alacağım.

Teşekkürler.

Malum meşhur yapay zeka abi yanıltıyor olabilir diye tecrübeye danışmak istedim :)

"Ürün PIC18F25K80 tabanlı ELM327/V1.5 tipi Bluetooth 4.0 bir adaptör. Buradaki kritik problem "Bluetooth 4.0" olması değil; ABRP'nin istediği bağlantı tipinin BLE (Bluetooth Low Energy) olması ve adaptörün EV'ye özgü verileri güvenilir şekilde okuyabilmesi. ABRP de OBD adaptörü seçiminde özellikle BLE gerektiğini söylüyor."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelaj -- 8 Ağustos 2026; 21:36:27 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Temmuz harita güncellemesini yaptım ama harita sanki daha da kötü olmuş araba yolda gidemiyor bir türlü hep yolun sağında solunda gidiyor, sorun mu var acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar Haziran 2026 da IONIQ 5 satın aldım. aracımdan çok da memnunum . Fakat bu Blulink muhabbeti canımı sıktı. bu yüzden Hyundai türkiye ye bir talep maili attım. sizlerden de bu tip bir talepte bulunarak Hyundai

Türkiye nin müşterilerine geerekn özeni göstermesi adına bir baskı oluşturmak. bilemiyorum ne kadar etkisi olur ama en azından denemek ve mücadele etmekte fayda var diye düşünüyorum. Konunun hukiki yönünü ve girişimleri henüz araştırmadım ama eminim ki bu konıularda başvurular ve çabalar olacaktır.

Açılması da olası degil şu an araçların ithalinde BTK kayıtları bu şekilde yapılmadı..
    Boşuna uğraşmayın derim yine de siz bilirsiniz tabi. Bahsettiniz baskı çok sayıda kullanıcı tarafından yapıldı ama bir sonuç çıkmadı zaten açıklanan resmi bilgi de bunu doğruluyor.
    Eski araçlara bluelink gelmeyecek bilgisi zaten yeni değil dahaonce de hyundai ülke müdürü bunu yuvarlak kelimelerle belirtmişti. Aksi durum için için de bir söylem resmi olarak yapılmadı.

İlk çıktığında bazı ST lerin ilerde gelebilir gibi havada ifadeleri olmuş (bazı kullanıcıların sözlü beyanı) Fakat bunun da yasal bir temeli malesef yok..

Diğer taraftan, uzaktan bağlantı sizin düşündüğünüz gibi kullanıcıların çılgınca talep ettiği bir konu değil. Siz büyük eksik ve hayal kırıklığı olarak görürken, çoğunluk bunu dert etmiyor olsa gerek ki Hyundai da gelen şikayetleri oranlayinca bu karardan devam etmiş görünüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 9 Ağustos 2026; 15:53:14 >

• çağlar dağlı kullanıcısına yanıt

Hyundai Global'e yazmştık daha önce. Şasi no ile yazıyorsunuz. Örnekleri var forumda. Dönüşü yapan Hyundai TR. Telefon ile arayıp aman efendim canım efendim diyorlar. Artk takılmıyorum, işime yarayabilecek özellikler sonunda ücretli uygulama olacak.

En fazla şikayet edilebilecek tarafı aracın BL ile pazarlanması olabilir, o da resmi kanallardan yapılmadı. Satıcılar sözel olta attılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben aracı aldığımda Bluelink için müşteri hizmetlerine yazmıştım. Bana bunula iligili çalışma yürütldüğü yasal altyapının hazırlandığı ve hizmete sokmak için çaba sarf ettiklerini yazdılar. Bu yazışma resmi whatsap kanlından yazıldı. Buna rağmen böyle bir açıklama olmasına şaşırdım.

PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    Hep aynı yere çıkıyo bu konu hocam kişiden kişiye değişir bunun cevabı. Olması bir artıdır. Bu aslında şöyle bir sorun olacak bizler için. Yarın bir gün aracı elden çıkarırken ilanın sonuna şöyle bişey yazacağız. " Not : Bluelink olmayan versiyondur " . Şimdi alıcı gözünden bakarsanız aylık abonelik ücreti hiç önemli değil 2 tane kahve parası benim için diyen adam bizim aracı pas geçecek. Bağlantılı olanla şu an bizim elimizde olan araçlar arasında illa ki bir fark olacak. Bu durumdan dolayı belirli bir alıcı kitlesi 2 3 yıldır ioniq tercih etmedi bağlantılı modellere yöneldi bunu inkar edemeyiz.

Bizim gibi bunu sorun etmeyenler yada satış temsilcileri tarafından kandırılanlar da satın aldı. Ben bu hayal kırıklığını çok doğal buluyorum. Yine de sözün özü olmazsa olmaz bir şey değilse bile olması artı olan bir özellik diyelim.

Katılıyorum . İlelebet bulunmayacak bu araçlar bizde sonuçta vakti zamanı gelince başka bir araç almak için değişim sağlayacağız. Kimisi arabada internet var mı diye soracak kimisi blulinkli mi diye soracak. Arabanın değerini bile belirleyen etmen olacak

Yani illa ki bir fark oluşacak hocam, bluelink aktif bir araçla aktif olmayan bir aracı aynı fiyata satabilir miyiz? Bu mümkün olmaz bence. He günün sonunda her malın bir alıcısı var bunu dert etmeyen 2.el ioniq 5 alıcıları olacaktır. O ayrı bir konu benim dikkat çekmek istediğim nokta fiyatta fark yaratacaktır bu durum.

Sonuçta araçta olması artı olan bir özellik. Bunlar aylık abonelik sistemleri ve istersen kullanırsın istersen kullanmazsın. Aylık yenilemesini kapatırsan senden ödeme çekilmez ve özellikleri kullanamazsın. Yani sen istersen kullanma senden sonra satın alan adam alıp kullanabilir.

Burada aslında yine ayıbın büyüğü bizim distribütörümüzde. Doğan grubu MG araçlarda bunu geriye dönük nasıl çözdüyse bunlarda gayetde çözebilirdi. Cebimizden para çıkmasın diye çözmediler. Oysa ki geriye dönük bu desteği sağlasalardı müşteri memnuniyeti açısından muazzam bir iş olurdu. Müşterinin markaya bağlılığını pozitif etkilerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victor45 -- 9 Ağustos 2026; 23:51:0 >

• victor45 V kullanıcısına yanıt
    Dolu paket ile normal paket arasında nasıl bir fiyat farkı var ise bluelink olan araç ile bluelink olmayan araç arasında da fiyat farkı olacaktır. Bütçesi yetmeyen ya da internet bağlantısı var diye o kadar fiyat farkını vermek istemeyen bizim araçlara yönelecektir. Hayat memat meselesi yapmaya üzülüp kahrolmaya gerek yok yani. Bazı insanlar çok abartıyor bu durumu. YouTube yorumlarına bakıyorum sanki millet internet bağlantısı ile doğmuş şaşırıyorum yani

PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
  • part kullanıcısına yanıt
    Olmaz hocam. Aylık 500tl bile olsa ülkemizde o parayı vermezler :)) bmw ile gelip markette şişe verme sırasına giren gördüm ben :))
    Onu D a geçtim, uzaktan bağlanti bir FOMO, gercekte böyle bir karşılık yok çoğunluk kullanıcı da. Adam ne olduğunu bile bilmiyor ama olsun lazım olur diyor :) muntmelen de hiç kullanmayacak bir 2 kez yalandan klimayı uzaktan açtıktan sonra.. Böyle takıntılar yapmaya gerek yok (ikinci el için)..
    Bugün herhangi bir marka (gsr3 zorunlu olmasa) ABS ve airbag dışında hci bir güvenlik donanımi olmayan otomobil yapsın arka camlar kolla açılan, ama fiyatı uygun olsun, kimse ikinci elde ne olur diye düşünmez geceden bayide kuyruk olur..

• Dün ilk defa denk geldim, Arka çarpışma önleyici uyarı veriyor, ses ve titreşim olarak ama ek olarak fiziksel müdahale de yapıyor.

E5 seyir halinde sağa sinyal verip serit değiştireyim dedim sağdaki arac gerideydi yeterince Fakat sıfatını yazamadığım kişi Ani bir şekilde gaza basıp yol vermeme Kararı aldı, tabi ben biraz seride girmiştim haliyle, arac Ani olarak direksiyona müdahale edip hafif sol-sağ yaparak kaza Dan kaçındi, araci takdir ederken orta şeritte anlamsız Gaza basarak evrim teorisine gel de inanma dedirten tecrübeyi yaşatan sürücüye DE iyi dileklerimi ilettim.

• Merhaba, 3-4 gündür fark ettiğim bir şey var araç İ6. Uzun yolda ACC ve şerit takip açıkken araç manevraları çok sert ve dengesiz yapmaya başladı, sabah saatlerinde güneş karşıdan vuruyor etkisi var mı bilmiyorum fakat yol çizgileri belirgin, yol açısı hafif olmasına rağmen direksiyonu birden bire pat diye çeviriyor, düzeltiyor, tekrar pat diye çeviriyor. Tabi bunlar anlık oluyor ve aracı çok sarsıyor, sallıyor. Bunlar olurken gösterge ekranında şerit çizgileri yeşil olarak sabit kalıyor, griye dönmüyor. Ayrıca şerit takip kapalıyken sadece ACC ile'de aynı şeyler yaşanıyor.

15 gün önce Bursa-Edirne arası yolculuğum ACC ve şerit takip ile gayet OK şekilde ilerliyordu. Dediğim gibi sabah güneşi direkt karşıdan vuruyor onun bir etkisi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godfather113 -- 10 Ağustos 2026; 8:55:2 >

• acquiles A kullanıcısına yanıt

Uzaktan bağlantı ne evden klima açılması ne korna öttürülmesi. Elektrikli araçlar için rota planlaması ve şarj tahminlemesi oldukça elzemdir. 3. Parti uygulamasına gerek duymadan canlı olarak bunu izlemek büyük rahatlık. Başka araçta bunu tadınca bağlantısız araca kimse kolay kolay geçmez. Birde bu konu önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Yani arkadaşların dediği gibi 2. Eli etkiler. Senin kullanmana gerek yok zaten alıcıda kullanmayabilir ama soracak.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.