Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (466. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.347
Cevap
374
Favori
669.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Giriş
    Finlandiya da olsaydık bir anlamı olabilirdi..
    Açılacak dava sonuçlandıginda hic birimiz bu araçları kullanmıyor olacağız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt

Araç alana para vermiyorlar, para verene araç satıyorlar.

Sorun adliyede değil, tüketici tercihi ile çözülür.

Davalardan daha önemlisi Tüketici Tercihidir.

Aslında bilinçli tüketici...

Bu bilinç bugünden yarına olacak iş değil malesef..
    İşin özeti
    Bluelink mevcut modellere gelmeyecek :)

• acquiles A kullanıcısına yanıt

Herkes hak edildiği şekilde muameleye maruz kalır.

En azından ben kendi aracım için yasal girişimde bulunacağım..

Çünkü benim elimde şirketin kendi web sitesinden yayınladığı sayfanın ekran görüntüsü ve arşiv server üzerindeki kayıt tarihi var.

Ben daha önce Apple ve Turkcell firmalarını mahkemede yendim.

Mahkemelerde hak arayanlar, emeklerinin karşılığını elbet alırlar. Burada asıl önemli olan, bireyin kendisini bir sömürge gibi görerek haksızlıkları kabullenmemesidir.

"O Bluelink mevcut modellere öyle ya da böyle gelecek" 

• Whatsapp grubuna nasıl eklenebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indiana1989 -- 13 Ağustos 2026; 11:50:46 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harbiye87 -- 13 Ağustos 2026; 12:25:49 >

bendeki 72,6 kWh 4x4

Olmayacağını genel müdürü basın açıklamasında netleştirmiş. Telematik ünitelerinin ülkemizdeki sistemle uyumlu olmadığı ve şimdiye kadar satılan araçlarda teknik donanım yetersizliğinden dolayı bu özelliğin kullanılamayacağını söylemiş. Sizin mesajda "opsiyonel navigasyon" ibaresi kullanılmış. Birçok pazarda dahili navigasyon opsiyonel olarak ilave ücretle alınıyor, bizde ise ücretsiz. Ücretli alınan navigasyon sistemlerinde de bluelink beraberinde geliyor diye okumuştum. Muhtemelen en güncel ithal edilen araçları kapsayan genel bir otomatik cevap almışsınız. Aracınızın şasi numarasını yazıp tekrar denerseniz cevapları farklı olabilir. Ayrıca üretici ürettiği malın içerik ve özelliklerini anlık olarak değiştirme hakkını saklı tutar. Birde baktığım tüm görsellerde eğer araç bluelink uyumluysa tavan konsolundaki SOS düğmesinin yanında ayrı bir B yazılı düğme daha var. Yani araçta bluelink var ve istersen kullanabiliyorsun. O düğme yoksa bluelink te yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillabalci -- 13 Ağustos 2026; 16:33:34 >

• atillabalci kullanıcısına yanıt
    hee tamamdır sizin araçtaki batarya bizimkilerden değil orada sonuçlarında farklı olması normal 👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victor45 -- 13 Ağustos 2026; 16:9:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • victor45 V kullanıcısına yanıt

batarya ile detay bilgim yok, dediğim gibi hep dc şarj yaptım, çok ama çok nadir %100 doldurdum. Onları da kalibrasyon için filan yaptım. uzun yola bile %80 le çıkıyorum.

Kore'den çıkan tüm araçlarda tek tip LTE board ile donatılmış araçlar çıkıyor. Sadece bizim ülkemizde ve ülkemize has (dünyada tek) BTK kaydı arandığı için Hyundai Türkiye araçlara kayıt parası ödememek için bizi kapsamadığını söylüyor. Ancak dikkat ederseniz Ağustos öncesi kendi web sitelerinde model ayrımı olmaksızın belirli ekran boyutlu yani 12,3 inç Dokunmatik Ekranlı Bilgi Eğlence Sistemi ve Navigasyon sistemi olan araçların Bluelink uygulamasını kullanacaklarını ilan etmişlerdi. Olay tamamen firmanın ülkemize bakış açısı..

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harbiye87 -- 13 Ağustos 2026; 17:55:34 >

• Harbiye87 H kullanıcısına yanıt

Söylediklerinde haklısın ancak durum bundan daha karmaşık aslında. Görselini paylaştığın parça AVN (Audio/Video/Navigation) ünitesi. Hatta benimki arızalandığı değiştirdim ve çıkan parçayı da sonuna kadar söktüm inceledim. Bluelink için gerekli ünite bu değil, tamamen farklı bir iletişim sistemi ünitesi ve sanırım TCU olarak geçiyordu. Bu ünite içinde regülasyon zorunluluğu olarak sadece SOS 112 155 gibi acil çağrıları yapabilecek en ilkel tek yönlü sim iletişim desteği verebilen bir esim ünitesi bulunuyor. Uzak erişimde ihtiyaç duyulan çift yönlü yüksek veri aktarımını yapabilecek bir kapasiteye sahip değil. O yüzden yükseltme yapılamıyor. Yani can-bus hattından alt donanımlara kadar farklı.

• Ben tüm görseli paylaşamadım sizinle.. Hem Kore'den hem de Almanya'dan yaptığım VIN kontrollerinden Türkiye'ye gelen araçlarda Telematik modülünün var olduğunu ancak Hyundai Türkiye'nin gerekli tanımlamalardan kaçındığı için aktif hale getirilmediğini öğrendim.

Hyundai Türkiye'nin Ağustos ayına dek yayında olan web sitesinde aşağıdaki web sayfa görüntüsü bulunmaktaydı. Bu sayfa Ağustos ayında kaldırıldı..

Bu arada ben Elektrik-Elektronik Yük Müh.im.

O tanımlama desiginiz basit bir prosedür değil özellikle ithalat sonrası. Bununla ilgili farkli markalarda zamanında aylarca gümrükte kalan, mağdur olan kullanıcılar oldu araçlarını alamadılar..
    Sandığınız gibi 0i 1 yapalim şak diye açılsın değil konu. BTK tarafı biraz karmaşık..

Sizin talep hobi olarak ilerler yüksek ihtimal.Yani Konu elektronik mühendisliği degil, bürokrasi biraz da.. Orada işler çok farklı ilerliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 13 Ağustos 2026; 20:14:30 >
    Ben inancınızı destekliyorum hocam. Yapabileceğim bişey varsa destek olmak isterim.Zira bana da almadan evvel tatlı bi şekilde 2026 basında o da geliyo zaten cümlesi de kuruldu. Ha eğer deseydiki bluelink gelmicek net deseydi o zaman hiç umut bağlamazdım. Açıkcası konuya bakış açım benim de bişeyler yapılması kanaatinde. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben bu konularda Tüketici Mahkemelerinde Bilirkişilik de yaptığım için hem teknik hem de hukuki altyapım biraz var. Burada tüketici açısından iki durum söz konusu.

1. Firma ülke geneline hitap edecek bir taahhütte bulunmuş mu?
    2. Cihaz ve/veya aracın teknik altyapısı uygun mu?

İşte olay burada bitiyor. yani iki koşuldan biri olumsuz olsa firmanın savunacağı bir hukuki dayanak var demektir. Ama eğer bu iki koşul da sağlanıyor ise mevcut yürürlükteki yasaya göre hukuki meseleye konu olan ticari ürün AYIPLI MAL kategorisinde değerlendiriliyor.

Firma eğer böyle bir taahhütte bulunduysa (web kayıtlarında kaldırsalar da hiç bir şey kaybolmaz), ki evet elde mevcut web arşiv kayıtlarından bu anlaşılıyor, önünde iki seçenek kalıyor. Birincisi hukuki mücadeleyi göze almak. İkincisi ise küresel bir firma olarak fabrikası da olan bir ülke tüketicisine verdiği sözü BTK'ya gerekli bedeli ödeyerek tüketicinin haklı talebini yerine getirmek.

Aksi halde Hyundai Türkiye'nin görmezden geldiği ve ben ne kadar verirsem ona layıksın tarzı bir tüketici kitlesini karşısına alır.

Bu tercih tamamen Hyundai Türkiye'ye ait olacaktır.

• atillabalci kullanıcısına yanıt

Telematik dedikleri modül basit bir gömülü esim'den oluşan LTE iletişim modülü...

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.