Yarbay
07 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 91 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Ufak araştırmalarım sonucu internetteki kullanıcıların olumlu yorumlarını da göz önüne alarak bu cihazı almaya karar verdim. Salondaki 55PFL7007 ve Diğer odadaki 37PFL5405 philpslerden sonra LG markasını tereddüt ederek fiyatının da uygun olması sebebiyle aldım. Cihazı N11 den puan ve bonuslarımı da kullanarak 840 tl ye aldım. LG Türkiye garantili. LG servis sağolsun istediğim saatte gelip kurulumu yaptı. Duvara monte ettirdim.

Tv beklediğimin üzerinde iyi çıktı. Öncelikle görsel olarak arkasının beyaz ve çerçevesinin ince metalik gri olması estetik açıdan göze hoş geliyor. Çerçeve biraz daha ince olabilirmiş.

Tv nin dahili uydu alıcısını kullanıyorum.

TV ile ilgili en çok merak edilen başlıca konuları aklıma geldikçe madde madde yazayım. Onları yazmadan belirteyim tvde bulutlanma ölü piksel ışık sızması gibi bir sorun çıkmadı çok şükür. Ekran koruması da var. Servise gelen arkadaş ekrana pat pat vurdu ekranda tık yok

1-Kanallar arası geçiş abartıldığı gibi geç değil. Dahili uydu alıcısına göre gayet normal. Bazı arkadaşlar tvnin harici uydu alıcısının verdiği performansı bekliyor. Bence yanlış. Bununla ilgili video çektim ekleyeceğim.
2-Görüntü kalitesi oldukça iyi. HD kanallar gayet net. HD kanallarda kırılma gölgelenme gibi sorunlar olmadı.
3-Enerji tasarrufu açık kullanıldığı zaman ışıkları kapattığınızda ekran otomatik olarak kararıyor ve parlak ekran gözünüzü almıyor. Enerji tasarrufu açık kullanmanızı tavsiye ederim.
4-Ses kalitesi tvnin ufaklığına göre çok çok iyi. Bazı filmlerde sanki tvnin önünde sound bar varmış gibi sesi yayarak çıkarıyor.
5-TV'nin wifi çekimi gayet başarılı. TV ilk kurulurken ağa bağlantıyı soruyor wifi şifresini girince anında bağlandı. Ki modem salonda TV yatak odasında. İkisinin arasında 1,5 oda mesafesi var. Ona rağmen bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
6-İnternet bağlantısı normal bir pc gibi olmasa da sizi bıktırmıyor. Bununla ilgili de video çektim. Özellikle youtube da video açınca direk tam ekran göstermesi, net göstermesi ve hiç takılmadan videoyu oynatması çok iyi. Aradaki modem ve tvnin arasındaki mesafe olmasına karşın hiç takılma donma olmadı.
7- Kumandası çok kullanışlı. Kanal sıralaması, uydu taraması, istediğiniz kanalların istediğiniz sıraya kaydırması gayet basit. Hiç acemilik çekmeden işimi yapabildim.
8-Android telefonuma indirdiğim LG TV remote programı anında tv ile bağlantı sağladı. Kullanımı ve arayüzünü de başarılı yapmışlar.
9-Tv de kaçırmamanız gereken maç, film gibi önemli programları wcdeyken bile android telefonun ekranına yansıtıp izlemeye devam edebiliyorsunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Gün içinde bir kaç resim ve video yüklemeye çalışacağım. Sorusu olanlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

https://www.youtube.com/watch?v=bLMT8En1mrA&feature=youtu.be
Forumdaki herkesin heyecanla ve merakla bekledikleri bir inceleme yazısı da benden olsun. Bende tv alma arifesinde siz birbirinden değerli arkadaşların yorumlarını,yazılarını,uyarılarını,tecrübelerini dikkatlice ve merakla okudum. Bilmediğim bir çok şeyi sizin sayenizde öğrendim. Öncelikle tv sayfasındaki forumu canlı tutan yorum yapan yol gösteren herkese teşekkür ederim.

Yaklaşık 3 gün önce mediamarkttan 3599 liraya aldım salı günü kuruldu. Servise ölü piksel ışık sızması bulutlanma gibi testleri yaptırdım. Servis kurulumu bitirdi, tv ayarlarını yapıp bitirmeye yakın dayadım nescafeleri. (iki nescafe size yarım saat kazandırır unutmayın ) İşte o an nescafeler içilirken ya bi bakalım ışık sızması varmı bi bakalım ölü piksel var mı diye diye bütün testleri itinayla yaptırdım. Çok şükür tv de hiçbir sorun çıkmadı. Simsiyah ekran, gram ışık sızması yok.

Öncelikle cihazın siyah kalitesi benim çok hoşuma gitti. Hızlı spor sahnelerinde kırılma gölgelenme görmedim. digiturk hd ve dsmart hd kullanıyorum. her iki platformda bazı kanalların kendi yayın kaliteleri dışında trtspor,fbtv vb. sd yayınlardan gayet memnunum. HD yayınları anlatma gereği duymuyorum mükemmel görüntü var. Dsmartın sd kanalları zaten normalin üstünde kalitede.

3D sadece digiturkteki 399. kanaldan test ettim. Dsmartta da 55.kanalda 3D yayın olduğunda test ettim. İster uzan ister yan otur ister çaprazına geç(abartmamak şartıyla) görüntüde netlik bozulmuyor. Sadece 3d ye geçiş yaparken ekran parlaklığı biraz kısılıyor. Ayarı varmıdır bilemiyorum. Ama 3d performansından gayet memnunum.

Smart kısmı beklediğimden hızlı çıktı. Forumdaki yavaş şikayetlerinden midir bilmem, beklentim çok azdı fakat gayet yeterli derecede hızlı geldi bana. youtube açılışı gayet stabil. Videonun üzerine tıkladığınızda tam ekran görüntü geliyor. Kumandanın arkasındaki kalvye çok kullanışlı ve pratik.Tek tek harfin üzerine gelip basma derdiniz yok.

Tv menüsü çok pratik ve kullanışlı. Kumanda üzerine konulmuş bir kaç kısa yön tuşu işinizi kolaylaştırıyor.

Ambilight dan bahsatmeme gerek varmı bilmiyorum.

Tv yi kendi standının üzerinde sehpaya kurdurdum. Hem arka kısmını temizleme ve sök çıkar işlemi olursa zorluk olmaması için. Hemde tvnin sağa sola dönme avantajı olmasından dolayı bu şekilde kurdurdum.

Takılan usb belleği anında gördü. (ölü piksel için taktığım zaman) ama media ve dahili uydu alıcı kısmını daha kullanmadım.

Bir kaç resim çektim. Aklınıza takılan bir şey olursa seve seve cevaplarım.

Not. Cep telefondan çektim resimleri. Siyah ekran için çekilen resimler biraz bulanık çıkmış olabilir ama inanın ekran kapkara

Merhaba, geçen ay harmankardon avr165 amfi ve samsung e6100 bluray player aldım. Şimdi bu ikiliyi kullanabilmem için hop setine ihtiyacım var.
Ağırlıklı olarak sinema için tam verim sağlayan bir set düşünüyorum.Aşağıda düşündüğüm modellerin linkleri var.
Salon ufak olduğu için büyük boyutta set düşünmüyorum. Bir de apartmanda yüksek ses açamayacağım için kaliteli ses istiyorum
Bu işin ustalarından ve kullanıp tecrübe sahibi olan kişilerden yardım ve tavsiye bekliyorum.

Link 1:
http://www.extremeaudioshop.com/v1/eas.asp?p=show_me&prditem=100120307&page=BOSTON ACOUSTICS 5.1 Soundware Xs Home The.Spe.Sys. (white)

Link 2:
http://www.multimedyadukkani.com/urunler/focal_pack_sib_51_ve_cub_2_pearl_white/4399/

Link 3:
http://www.multimedyadukkani.com/urunler/harman_kardon_hkts_16_white/2054/

Salon dekorundan dolayı beyaz set birinci tercihim.

Yardımcı olanlara şimdiden minnettarım
Başlıkta da belirttiğim gibi. 5405philips tv ve 1tb'lık wd elements hdd var. Elimdeki 1080p filmleri sorunsuz seyretmek için mkv ve dts özellikli bir cihaza ihtiyacım var. Kullanan ve bilgi sahibi olan arkadaşlardan bu konuda tavsiye bekliyorum.
Selamlar, odanın büyüklüğü 3,5*4,5mt ölçülerde. Bu büyüklüğe göre ses sistemi tavsiyeleriniz nelerdir. İlerisini de düşünerek blurayli olması şart. Yükses ses değil odanın içinde dolanan temiz ses istiyorum. Malum apartmanda yaşıyoruz komşular gelsin gitsin olmasın. Kısık seste bile odada dolansın istiyorum ses. Bilgili arkadaşardan tavsiye bekliyorum. Bütçe 1000-1500 TL arası. Paket sistemlerde olabilir amfili de. Lütfen önerilerinizi esirgemeyin
Bu tv hakkında bilgisi olan ya da kullanan var mı? Teknosada 2999 TL 12 taksit
http://www.webdenal.com/sony-kv-29se10e-duz-72-ekran-wega-televizyon_19364.html

yukarıda linkte görülen emektar tv'yi babam kullanmakta. sony kv-29se10e model tv ye vestelin 5.1 ses sistemini bağlayabilirmiyim? Dvd player istemiyor sadece kolonları bağlamak istiyor nasıl bağlayabilirim. Adamcağızın gönlü olsun. Arkasında sadece iki tane skart girişi ve anten kablosu girişi var
Arkadaşlar bluray film ve 3D film seyretmek için ev sinema sistemi almayı düşünüyorum. Bütçem 1000-1300 TL arası. Bu işten anlayan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. philips yada sony marka hangi modeli öneririrsiniz. Ya da başka bir marka tavsiyesi de olur
Arkadaşlar iki televizyondan birini almayı düşünüyorum. İki televizyonu bilen yada kullanan arkadaşlarımdan yardım ve öneri bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
arkadaşlar ben dün hiremco fx turbo hd receiver aldım. ok tuşuna basıp kanal listesini çıkardığımda pencere kendi kendine büyüme yapıyor arasıra kanallarda da böyle oluyor logo sığmıyor mesela ekrana sonra tekrar eski halini alıyor bir ayarı varmıdır acaba bunun. Birde bazen ekranda kısa süreli donma yapıyor. Yardımlarınızı bekliyorum
Hakkında
Forum İmzası:
Philips 55PFL7007/37PFL5405
HarmanKardonAVR165+HKTS16/BDP150 blurayplayer
Atlanta HDBox+digiturkHD+DsmartHD
PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
Hakkımda:
PHILIPS 37PFL5405FullHD LCD TV,SONY 19BX200 LCD
Avr165+hkts16 sinema sistemi
Atlanta HD BOX,Next minix cx
HTC desire HD, Asus TF101 Tablet
Uydular :1W,7W,4.8E,7E,9E,13E,19E,39E,42E
Sistem ve Tercihleri
Takım
Fenerbahçe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.133
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 4.507 (Bu ay: 202)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 967 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.